ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 23.01.2024
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Mediaş [SB]
ÎNSCRIS: 07.03.16
STATUS: CONSUL
DATE SEJUR
NOV-2023
DURATA: 2 zile
Cuplu

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 9 MIN

Capitalele Insulei Tenerife

TIPĂREȘTE URM de aici

După atâta umblătură hai-hui pe coclauri, ultima zi petrecută în Tenerife am dedicat-o capitalelor.

Iar dacă folosesc pluralul nu înseamnă că are mai multe. Ci că nu a avut-o doar pe actuala,  Santa Cruz de Tenerife, de-a lungul timpului.  

Unica sa predecesoare a fost San Cristobal de La Laguna, considerată capitala istorică şi unul dintre cele mai fermecătoare oraşe de pe insulă, distincţie pe care, după umila mea părere, o dispută cu La Orotava.

Cazaţi în această urbe pentru 3 nopţi, am alocat o după-amiază şi două seri plimbăritului în pas agale pe uliţele zonei istorice. Nu ne-am îndepărtat de aceasta decât în drum spre autogară de unde am luat autobuzul către Santa Cruz.

Oraşul mai este cunoscut şi sub titulatura de „Florenţa Insulelor Canare” datorită multitudinii de mici palate şi case superbe dar şi ca fiind primul oraş colonial fără ziduri în Insulele Canare, model preluat ulterior de spanioli în construirea oraşelor din America.

Numele său îşi trage sorgintea de la o lagună insalubră în jurul căreia s-a construit partea de sus a oraşului, dezordonat, fără nicio planificare urbanistică. Pentru ca mai apoi să intervină edilii şi să să dea o formă de reţea dezvoltării părţii de jos, în jurul Plazei del Adelantado, acolo unde în fiecare seară se aprindeau luminiţele bradului municipal şi săniile renilor în care ar fi urmat, probabil, să urce Moş Crăciun. Dar, doar după plecarea noastră spre casă…  

Plimbarea prin oraşul vechi devine o reală plăcere pe străzile pietruite sau pavate şi plate, pe a căror margini se înşiruie case vechi, bine întreţinute, colorate iar unele cu intrări în curţi, oferind astfel posibilitatea de a le admira iscusinţa amenajării acestora. Eram curioşi să fi avut posibilitataea accesului şi în interiorul lor pentru a ne face o imagine completă despre stilul canarez locuit, nu cel prezentat turiştilor în unele dintre ele.

Un farmec aparte îl conferea iluminatul asigurat de instalaţiile de Crăciun ce reprezentau îngeri cântând la trompetă, stele de diverse culori, panglici nesfârşite de beculeţe mici şi jucăuşe sau coridorul de lumini în care amatorii de fotografii erau prezenţi în număr foarte mare.

O muzică plăcută, lină şi la tonalităţi rezonabile se revărsa în difuzoare în fiecare seară, oferind o încercată stare de magie a sărbătorilor.  

Am mai vizitat Spania înaintea Crăciunului, acum doi ani în Andaluzia, şi am remarcat şi cu acea ocazie eforturile depuse de autorităţi pentru decorarea localităţilor, asigurarea cadrului ambiental în fiecare seară, bucuria localnicilor şi a copiilor, în special, ce îşi petreceau serile în oraş plimbându-se la nesfârşit pe sub luminiţe şi globuleţe colorate.

Pentru mine, e ceva în afara obişnuinţei şi cu greu m-aş putea regăsi în acea stare traită de spanioli. Frigul, zăpada, repetiţiile pentru mersul la colindat şi săniuşul sunt mai aproape de senzaţiile mele hibernale.

Revenind la clădirile ce asemuiesc San Cristobal de La Laguna cunoscutului oraş toscan menţionat mai înainte, chiar în apropierea hotelului nostru se afla una dintre cele mai frumoase, Palacete Rodriguez de Azero, ridicată acum mai bine de 100 ani, cu balcoane laterale de fier forjat şi un turn acoperit cu foi de ardezie şi care în prezent găzduieşte cazinoul.

La parter e amenajat un restaurant iar pe holurile de la acest nivel am avut şi noi acces, prilej de a admira stilul elegant al amenajărilor interioare.

Din Plaza del Adelanto se poate vedea centrul vechii puteri regale a oraşului, în jurul acesteia stabilindu-se guvernul oraşului şi al insulei precum şi reşedinţa guvernatorului şi a familiei sale.

De aici pornesc două străzi paralele ce duc spre catedrala situată în Plaza de los Remedios, întretăiate de străduţe transversale mai înguste (aspectul de reţea menţionat anterior) cu case pe un nivel având uşi simple sau duble prin care intrau odinioară cărucioarele cu mărfuri şi produse agricole care alimentau localnicii.

Aceste două străzi sunt cunoscute drept străzile regale, uşor de intuit şi recunoscut motivul dacă priveşti faţadele conacelor şi stemele heraldice ale celor mai influente familii de odinioară.

După catedrală străzile parcă trag una spre alta ca doi îndrăgostiţi ce doresc să îşi dea întâlnire şi aşteaptă nerăbdători acest moment care se petrece în Iglesia de Conception, în fosta Villa de Arriba, locul primei aşezări ridicate după cucerirea insulei.  

Unul dintre cele mai frumoase edificii locale e reprezentat de Palacio de Nava y Grimon, în stil tradiţional canarez, cu o scară interioară superbă de marmură şi un tavan casetat, de lemn, clădire în care a apărut primul ziar tipărit pe insulă. De către australieni, în urma unei întălniri culturale…

Următoarele perle pe şiragul imobilelor splendide din centru sunt Monasterio de Santa Catalina de Siena şi Primăria, devenită instituţie publică într-o fostă fabrică veche construită după planurile lui Manuel de Oraa, primul arhitect local acreditat de Academia Regală.

Avem ocazia să o vizităm şi să admirăm picturile murale de pe hol şi scara interioară, opere artistice reprezentative pentru istoria locului şi să pătrundem până în sala în care se ţin şedinţele legislativului local.

De unde suntem îndemnaţi, pe un ton expeditiv, să ieşim întrucât urma să aibă loc o ceremonie. La ieşire vedem mireasa şi ne vine a râde, oamenii îşi închipuiam că noi om fi un soi de paparazzi sau spărgători de nunţi?

Interesantă pentru descoperirea stilului tradiţional de viaţă e Casa Museo Cayetano Gomez Felipe, excelent exemplu de casă canareză ridicată în anul 1703, cu ferestre mari  şi balcon de lemn, detaliu arhitectural despre care care se crede că a fost transmis de aici în Lumea Nouă.

Accesul din drum la casă se face printr-un hol ce se deschide într-o galerie cu vedere spre curtea centrală, situată – în mod neobişnuit – mai jos de nivelul străzii şi plină de plante verzi.  

Construcţia caselor tradiţionale se remarcă prin utilizarea predominantă a lemnului, atât în exterior cât şi în interior, cel mai folosit fiind lemnul de ceai, renumit pentru robusteţea sa şi rezistenţa la atacurile insectelor.

Tot aici găsim prezentată o copie după prima hartă a oraşului La Laguna, datând din anul 1588, cu poziţionarea acestei case foarte aproape de laguna – secată la acea vreme - care a dat numele oraşului.  

Umblând încolo şi încoace fără grabă sau destinaţie prestabilită, trecem – şi nu doar o dată – pe lângă Palacio Lercaro, Antigua Casa de los Jesuitas (casa primilor iezuiţi, cu o colecţie unică de vechi manuscrise), Teatrul Leal, Palacio Salazar sau Iglesia de Nuestra Senora de la Concepcion.

Aşezământul religios e primul ridicat în Tenerife după cucerire şi a suferit de-a lungul istoriei mai multe renovări şi modificări cauzate de incendii sau prăbuşiri. Din aceasta s-au desprins celelalte parohii ridicate pe insulă.

Plimbarea ultimei seri în Tenerife se încheie în Casa de las Especias, loc din care cumpărăm tot felul de condimente aromate de prin partea locului sau plante uscate pentru ceai.

                Referitor la cealaltă capitală, Santa Cruz de Tenerife (Sfânta Cruce de pe Tenerife în traducere) nu e doar capitala insulei omonine ci îşi împarte cu Las Palmas respectivul statut pentru întregul arhipeleag canarez.

                E mai mare, mai populată şi mai puţin atrăgătoare şi nu are farmecul celei prezentate, cât de cât, anterior.  

                Drumul între San Cristobal de La Laguna şi Santa Cruz de Tenerife este o continuă coborâre – în sens invers o permanentă urcare – şi se poate parcurge cu autobuzul sau tramvaiul, preţul unui bilet fiind de 2,70 euro.

                Am coborât cu autobuzul şi am urcat cu tramvaiul iar de ar fi să mai parcurg vreodată acest drum aş alege clar varianta pe şine. Mai aglomerată, totuşi, dar mai rapidă şi silenţioasă de vreme ce tramvaiele au prioritate la semafoare şi nu împart cu altcineva drumul. Şi, în plus, au o frecvenţă de 5 minute.

                Am ajuns în dimineaţa minunată şi caldă – pe acolo – a zilei noastre naţionale iar prima haltă a reprezentat-o Mercado de Nuestra Senora de Africa, paradis gastronomic unde se pot degusta preparate tradiționale și  cumpăra fructe și legume proaspete.

                Aranjamente de diverse fructe sau legume – vă vine sau nu să credeţi, am numărat la un stand 13 soiuri de cartofi expuşi! –, de produse de patiserie, mezeluri sau raioane întregi de condimente cu mirosuri şi culori ce te ameţeau ori standuri de flori şi licori bahice sau bijuterii artizanale, toate erau acolo să te determine să deschizi portofelul. Nu rezistai doar să treci prin hale…

                Iar la intrări erau tonetele cu mâncarea ce degaja un miros ce îţi aducea ploaia în gură deşi cerul se prezenta de un senin fără de cusur.

                La intrarea în piaţă observai o operă artistică, o barcă împinsă de 2 bărbaţi, un omagiu adus efortului zilnic al “los chicharreros” , pescarilor locului în vremurile trecute.

                Străzile actualei capitale sunt mai cosmopolite decât ale fostei, cu magazine ale recunoscutelor branduri ce împânzesc arterele centrale ale fiecărui oraş mai măricel, cu pereţi ai clădirilor pictate ca un omagiu adus vreunui trompetist sau poet local ori cu ronduri de crăciuniţe roşii sau albe în spaţii mai deschise.

Trecem prin Plaza de Espana cu a sa fântână circulară, pe lângă monumentul închinat celor căzuţi în războiul de eliberare naţională şi prin apropiere de Castillo de San Cristobal (prima fortificație de pe cuprinsul Insulei Tenerife, construcția sa debutând în anul 1575, în timpul guvernatorului Alvarez de Fonseca), trecem podul în portul în care se odihneşte un vas namilă de croazieră şi ne tragem puţin sufletul până ne alungă ploaia spre un adăpost.  

După o scurtă plimbare prin apropierea falezei cu intenţia de a ajunge la Palmetum renunţăm din cauza traficului auto care produce o grămadă de noxe. Ar fi fost interesant să ajungem acolo pentru a vedea la faţa locului grădina botanică construită pe fostul depozit de gunoi al orașului, dar eram prea expuşi gazelor pe drumul ales.

Ne oprim în staţia de tramvai şi revenim în capitala veche. Care ne-a atras mai mult prin aerul ei boem şi mult mai aproape de autenticitatea căutată.

Ne mai preumblăm puţin seara pe străduţele ei elegante, pe sub o arcadă pe care literele luminoase se înlănţuiau în cuvântul “alegria” .

Da, eram şi noi fericiţi chiar dacă în dimineaţa ce va veni urma să părăsim insula.

Însă eram conştienţi încă de la începutul sejurului că destinaţiile noastre următoare erau mai atrăgătoare. Şi de abia aşteptam să ajungem acolo…  

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Marius 72 in 23.01.24 14:50:58
Validat / Publicat: 23.01.24 15:21:06
INFO ADIȚIONALE
  • Alte destinații turistice prin care a fost: Federaţia Rusă, Austria, Belgia, Franţa, Croaţia, Estonia, Ucraina, Moldova, Spania, Germania, Cehia, Polonia, Slovacia, Ungaria, Serbia, Irlanda, Irlanda de Nord, Turcia, Grecia, Malta, Iordania, Portugalia, Bulgaria, Albania, Macedonia de Nord, Anglia, Scoția, Țara Galilor, Olanda, Slovenia, Vietnam

VIZUALIZĂRI: 3307 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

13 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Marius 72); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P12 La plimbare prin Santa Cruz de Tenerife
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 16200 PMA (din 18 voturi)

ECOURI la acest articol

13 ecouri scrise, până acum

doinafil
[23.01.24 17:59:02]
»

Am mai aflat ceva din acest articol: că sunt mult mai multe feluri de cartofi decât știam eu că sunt!

Felicitări pentru această excursie în Tenerife! 👋

Marius 72PHONEAUTOR REVIEW
[23.01.24 18:04:32]
»

@doinafil: Și eu am rămas surprins de ce am văzut la acel producător.

Și chiar am numărat lăzile/cutiile cu diversele sortimente! 😄

Pușcașu Marin
[23.01.24 18:47:08]
»

@Marius 72: Recunosc că n-am citit de la început serialul tău despre Tenerife, însă motivul a fost asumat. Bănuiam că vor fi mai multe episoade și-am așteptat întâi să se strângă câteva, ca să aibă oarece continuitate pentru mine.

Prezentul articol îmi spune că” povestea” s-a cam terminat și cred c-a venit timpul să te felicit pentru tot serialul și mai ales pentru faptul că în sfârșit am întâlnit, măcar virtual, o persoană care n-a căutat special în Tenerife plaja și shoturile de tequila .

Alături de descrierea cursivă a ceea ce ați văzut voi acolo, ai fotografii de colecție și poate că e meritul naturii în primul rând, dar apăsând pe butonul pe care trebuie, îți rămân și ție pentru restul vieții și punându-le aici ni le arăți și nouă.

72 ăla de după prenumele tău mă face să cred că suntem oarecum apropiați ca vârstă. Coroborat și cu faptul că ne plac cam același stil de vacanțe, vacanțele active, am un regret că nu pot participa la întâlnirea de la Păltiniș. Alături de multe alte persoane pe care le cunosc de la Alba Iulia și pe care-mi doream să le reântâlnesc, mi-ar fi plăcut să te cunosc anul acesta. Poate în viitor, cine știe.

Marius 72PHONEAUTOR REVIEW
[23.01.24 19:53:31]
»

@Pușcașu Marin: Îți mulțumesc pentru aprecieri!

Într-adevăr, cifra menționată de tine e parte a anului meu de naștere.

Mă bucur ori de câte ori aud de cineva care preferă vacanțele active în detrimentul celor destinate înfruntării cu alimente sau licori.

Ne-am propus ca atât cât ne țin puterile să ne bucurăm de natură, de concedii active în care să descoperim frumusețea locurilor, sens în care și mergem în astfel de destinații.

Cu bicicleta - cum am fost în 2022 în Slovenia sau anul trecut în Irlanda (despre câte am scris câteva articole) - sau căutând traseele de drumeție, ne organizăm sejururile astfel încât să ne aducă satisfacții.

Abia aștept să mergem în octombrie în Noua Zeelandă, visul meu de dinaintea pandemiei.

Faptul că nu participi la întâlnirea de la Păltiniș nu trebuie să constituie un impediment în calea unei posibile prietenii.

nicole33
[23.01.24 19:57:27]
»

@Pușcașu Marin:

în sfârșit am întâlnit, măcar virtual, o persoană care n-a căutat special în Tenerife plaja și shoturile de tequila

Tequila nu beau, dar recunosc că eu am plecat două săptămâni în Tenerife cu gândul la plajă în mod special, motiv pentru care am ales o cazare în partea de sud a insulei, chiar în miezul distracţiei. Pe asta cu distracţia am regretat-o imediat când nu puteam adormi din cauza muzicii de la celebrele cluburi.

Socoteala de acasă a fost pentru o vacanţă 70% plajă şi relaxare la hotelul all inclusive ales şi 30% explorare, dar, la faţa locului, procentele s-au cam inversat, soţul meu fiind extrem de dezamăgit de plajele naturale cu nisip negru vulcanic, deşi ştia prea bine unde mergem, însă eram la doar trei luni după prima vacanţă în Dominicană şi şocul a fost prea mare. Am închiriat maşină doar pentru jumătate din perioadă, la început şi la sfârşit, având nevoie şi pentru transferul la aeroporturi, am luat şi excursii şi a fost super.

Coroborat și cu faptul că ne plac cam același stil de vacanțe, vacanțele active, am un regret că nu pot participa la întâlnirea de la Păltiniș.

Chiar dacă noi nu avem acelaşi stil de vacanţe, să ştii că îmi pare rău că nu participi la Întâlnirea de la Păltiniş. Sincer!

Pușcașu Marin
[23.01.24 20:14:50]
»

@nicole33: N-am vrut să sune a generalizare, deși la cum am scris-o... cam sună - mea culpa. Tequila nici mie nu-mi place, dar de la un coniac bun sau de la un scotch nu mă dau la o parte. Ideea e că la ce mai aud în jurul meu, mai rar spre deloc cineva care să meargă în Tenerife și să lase plaja pe ultimul loc, ba chiar să facă kilometri zilnic în natură, prin parcuri naționale. În fond fiecare face ce vrea în vacanțe, iar eu rezonez total cu stilul ăsta de concediu.

Asta nu înseamnă că nu” salivez” atunci când citesc despre un resort de prin Turcia, Egipt, Maldive sau mai știu eu de pe unde. Mâine aș pleca, dacă s-ar putea. Dar și cu ceva gen circuit înainte . Am mâncărimi în talpă și bag de seamă că e ceva cronic.

Despre Păltiniș... eh, n-am dormit ceva nopți încercând să-mi fac curaj să cer încă o zi sau două de concediu. Deși am obrazul gros (știi tu... ce și cum ), n-am avut tupeu.

Marius 72PHONEAUTOR REVIEW
[23.01.24 22:06:00]
»

@nicole33: Consider că o petrecere e binevenită, deși o să mă simt mai puțin în largul meu între atâtea persoane care se cunosc destul de bine.

Însă sunt sigur că voia bună și dansul - plus ceva licori, nu neapărat tequila😋 - vor îndepărta barierele.

Aștept să ne vedem și năzuiesc că vor fi cât mai mulți doritori de drumeție prin acele locuri! Nu doar leneveală la saună și jacuzzi! 😀

Marius 72PHONEAUTOR REVIEW
[23.01.24 22:13:05]
»

@Pușcașu Marin: Îți fac o propunere: deși ai cont de unitate militară 😂 și nu am aflat de prin ce parte a țării ești, când ai drum prin Sighisoara, Mediaș dau Sibiu dă un semn.

Organizăm o drumeție în zona Mediașului și, cine știe, una chiar cu plecare din Păltiniș pe ceva trasee montane.

Noi, de exemplu, mâine vom sărbători 24 ianuarie printr-o drumeție de vreo 8 km, cu merinde tradiționale în traistă, cu un vin cald și o horă a unirii programată a fi jucată în pădure.

nicole33
[23.01.24 22:53:59]
»

@Marius 72:

Consider că o petrecere e binevenită, deși o să mă simt mai puțin în largul meu între atâtea persoane care se cunosc destul de bine.

Însă sunt sigur că voia bună și dansul - plus ceva licori, nu neapărat tequila - vor îndepărta barierele.

Cei mai mulţi dintre noi aşteptăm de cinci ani cu mare nerăbdare această Întâlnire, chiar dacă între timp au mai existat miniîntâlniri zonale cu diverse ocazii.

Nu ai motive să nu te simţi în largul tău acum la Păltiniş, că doar deja ai "spart gheaţa" când ai participat la prima ta întâlnire, cea de la Slănic, parcă.

Vei găsi destui colegi pasionaţi de drumeţii şi de vacanţe active, încât să nu te plictiseşti vreo clipă şi poate vei fi surprins să constaţi că şi fanii all inclusive-ului au mai vizitat şi ei câte ceva prin lumea asta

Aștept să ne vedem și năzuiesc că vor fi cât mai mulți doritori de drumeție prin acele locuri! Nu doar leneveală la saună și jacuzzi!

Mika va încerca să convingă pe cât mai mulţi. Sper să şi reuşească

La niciuna din întâlnirile la care am fost eu nu am participat la excursiile organizate, prea lungi şi prea încărcate pentru gustul meu şi nu o voi face probabil nici acum, preferând plimbări mai scurte cu maşina proprie prin împrejurimi, în funcţie şi de vreme, şi apoi somn de voie.

Marius 72PHONEAUTOR REVIEW
[23.01.24 23:13:53]
»

@nicole33: Vai da ce acidă ești! 😁

Nu am nimic împotriva celor de la AI, din contră, respect alegerea fiecăruia!

Atât doar că - încă - nu e pentru ce îmi doresc eu de la un sejur.

Nu o lua în nume de ceartă, că acum două săptămâni am vrut să renunț la gratuitatea de la Păltiniș din cauză unui certăreț ce îmi căuta nod în papură! 😜

Pușcașu Marin
[23.01.24 23:20:19]
»

@Marius 72: UM 01065 e locul unde mi-am pierdut 9 luni din viață. Deh, masochist, nu vreau să uit . Altfel, pe lângă Ploiești am sălașul.

Mulțumesc pentru invitație. N-am să uit dacă voi fi prin zonă. Eu sărbătoresc 24 Ianuarie cu ultimele tușe de documentare. Peste vreo 3 săptămâni o să-ți calc pe urme prin Vietnam. Dar de la nord la sud. Uite un motiv să-ți mulțumesc încă odată. Mi-au fost de mare folos articolele tale.

nicole33
[23.01.24 23:50:17]
»

@Marius 72:

Vai da ce acidă ești!

De obicei sunt acidă, dar acum chiar nu am fost.

Suntem diferiţi, avem gusturi diferite, dar nu e nicio problemă. Pe AFA este loc pentru toţi

Nu o lua în nume de ceartă, că acum două săptămâni am vrut să renunț la gratuitatea de la Păltiniș din cauză unui certăreț ce îmi căuta nod în papură!

Mă bucur că nu ai renunţat. Nu ar fi fost o rezolvare.

Nu-ţi caut nod în papură şi nici măcar nu am intrat în vreo polemică cu tine din câte îmi amintesc.

La bună revedere!

Marius 72PHONEAUTOR REVIEW
[24.01.24 09:59:46]
»

@Pușcașu Marin: Vacanță plăcută!

O să descoperi locuri frumoase și o altfel de viață.

Dacă până să ajungem acolo - la dorința soției - eram axat doar pe descoperirea Europei, din acel moment vreau să calc din nou prin cât mai multe țări asiatice. În special cele mai puțin dezvoltate: Laos, Cambodgia, Birmania sau Sri Lanka.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
doinafil, Pușcașu Marin
Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Tenerife:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.059802055358887 sec
    ecranul dvs: 1 x 1