ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 09.10.2012
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Drobeta Turnu Severin
ÎNSCRIS: 21.07.12
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
SEP-2012
DURATA: 2 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Semenic si imprejurimi - Reteta de weekend perfect cu plimbarica

Ilustrație video-muzicală
Adriana Balint - LiniÅŸte


TIPĂREȘTE

Ingrediente:

Timp liber – cel mai important si neaparat in cantitate de 2 zile.

Traseu – la alegere, sa se incadreze intr-o cantitate de 400 – 500 km dus – intors si neaparat cu somn inclus.

Bani – importanti si ei, in cantitate variabila depinde de necesitati si mofturi, hai sa zicem 500 lei inclusiv benzina.

Bagajul – cantitate strict necesara.

Chef – e ca sarea si piperul, orcine are.

Neprevazut – cat cuprinde.

Prognoza meteo (doar ca informatie), GPS-ul (doar ca sa te tachineze cu replica: ATI DEPASIT LIMITA DE VITEZA), etc – in cantitati neglijabile.

Preparare:

Se verifica timpul liber din weekend cel tarziu pana vineri la ora 16:00, se constata ca daca se mai lucreaza 2 ore peste program apoi se inchide telefonul de serviciu se obtine cantitatea de timp necesara.

Se alege un traseu din variantele deja intocmite pentru 5 ani de aici inainte, sau se deschide google maps si se fabrica unul pe loc, apoi se arunca o privire pe AFA pentru eventuale impresii si asteptari lasate prin bunavointa colegilor AFA.

In cazul nostru traseul dus: Drobeta Turnu Severin – Caransebes – Resita – Valiug/Crivaia – Semenic – Trei Ape si traseul intors: Valiug/Crivaia – Resita – Anina – Valea Minisului – Iablanita – Baile Herculane – Drobeta Turnu Severin.

Se extrage de pe card cantitatea de bani stabilita si inca ceva in plus pentru neprevazut. Se face bagajul de haine, si de-ale gurii (poate te prinde foamea pin padure sau poate dai de un bubi flamand), bagajul de cunostinte este deja facut. Se amesteca timpul liber cu traseul si banii se condimenateaza cu chef din belsug si se adauga neprevazut cat cuprinde. Se lasa la dospit peste noapte.

Se serveste fierbinte cu multa pofta de viata pe parcursul celor 2 zile, garnisit cu multe poze care se pun mai apoi la conservat pentru vremuri de aduceri aminte, iar cele mai semnificative se pun pe AFA pentru delectare si pentru a fi de ajutor celor care vor sa viziteze zona.

Pofta buna!

Si uite asa sambata dis de dimineata dupa ce adapam caii putere cu licoare usor inflamabila, a carei cifra octanica unge bine pistoanele naravasilor…si pe noi ne arde la buzunare, incepem sa servim preparatul dospit peste noapte.

Din Drobeta Turnu Severin pe drumul E 70 trecem pe langa Orsova, Baile Herculane si dupa localitatea Buchin, inainte de intrarea in Caransebes parasim E 70, traversam cu usurinta orasul tinand drumul principal pe care am intrat si ne indreptam catre Resita.

La iesirea din Resita spre Valiug ne atrage atentia Muzeul de Locomotive cu Abur Resita, recent cosmetizat; zice afisful de la intrare ca este numarul 1 intre muzeele tehnice in aer liber din Europa. Interesant atat pentru cei pasionati de tehnica si pentru pasionatii de masinarii de epoca cat si pentru cei nepasionati dar care vor sa isi verifice emailul deoarece in zona zburda Wi-Fi-ul. Nu este neaparat o destinatie turistica, dar daca ajungi in zona este pacat sa ratezi o particica frumoasa cu iz sentimental din istoria Resitei, voi atasa cateva poze, cu locatia modernizata, la review-ul deja existent pe AFA al colegului petrus95.

De aici inca 20 de km si ajungem la Valiug/Crivaia unde ne cazam (vezi impresii), dupa care plecam spre Muntele Semenic si Lacul Trei Ape.

De la Valiug pana la Trei Ape sunt in jur de 20 km, iar la jumatatea acestei distante o intersectie spre dreapta si un drum ingust dar acceptabil de 8 km te duce spre Statiunea Semenic.

Muntii Semenic, o grupa muntoasa a Muntilor Banatului, fac parte din Carpatii Occidentali. De la Caransebes pana la Valea Minisului pe directia nord-est-sud-vest, masivul Semenic se extinde pe o lungime de circa 34 km, iar de la vest la est, intre localitatile Cuptoare si Sadova Veche, pe o latime de circa 31 km; fiind considerati „castelul de apa al Banatului” din care izvorasc Timişul, Nera si Bârzava. semenic.net

In Statiunea Semenic, mai degraba sit arheologic decat statiune, doar pampersii si pet-urile lasate in voia sortii mai aduceau aminte de contemporaneitate.

La intrare strajuiau stra-stra-stra-stramosii unor eoliene, impresionante prin dimensiuni, dar dezolante prin gradul de uzura…pacat, ar fi putut sa fie simbolul acestei statiuni sau redate in folosita sub o alta destinatie; cred ca ar fi fost o mini roata a mileniului destul de reusita... zic si eu. In rest cateva pensiuni mai rasarite printre hoteluri neintretinute si un releu TV ce urca pana in nori, construit parca pentru a primi/transmite semnale de dincolo.

In schimb privelistea imprejurimilor de pe Varful Goznei, 1447 m, cel mai inalt din muntii Semenic, este absolut superba, iti taie respiratia. Privirea ti se poticneste atat in Varful Semenic (1445 m) cat si in Varful Nedeia (1439m) deoarece sunt dispuse in triunghi (nu al Bermudelor) si pe oricare dintre ele te-ai afla le vezi pe celelalte doua.

In concluzie zona este deosebit de frumoasa, numai ca trebuie sa privesti mai mult in zare decat in jur. Poate ca iarna cu ai ei nameti mai acopera imperfectiunile descoperite vara.

Revenim la drumul principal si ne indreptam catre Statiunea si lacul Trei Ape a carei frumusete merita si are un review separat.

Intorsi in Crivaia, cu maxilarele obosite de atata cascat gura, ca abia am mai rumegat ceva merinde, am lasat descoperirea acestei zone si a lacului Valiug (Gozna) pentru zorii urmatoarei zile. Lacul este in stare avansata de secare si totusi se construiesc necontenit vile si pensiuni, probabil stiu ei ce stiu sau se bazeaza mai mult pe partia de schi existenta langa lac. Ne-a atras atentia o locatie frumos amenajata cu tot felul de pancarde haioase, sezlonguri si baldachine, ponton plutitor pentru inot, chiar si o mica terasa suspendata, dar dupa lista de preturi afisata costatam ca era mai scump decat la mare in plin sezon.

Traseul intors Valiug/Crivaia – Resita – Anina – Valea Minisului – Iablanita – Baile Herculane – Drobeta Turnu Severin impresioneaza indeosebi prin Valea Minisului pe care am placerea sa o prezint atat in imgini cat si in scris la sectiunea dedicata acesteia.

Cam acesta a fost „preparatul” cu care ne-am delectat in weekendul 29 – 30 septembrie 2012.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de TaniaT in 09.10.12 11:19:59
Validat / Publicat: 09.10.12 13:00:15
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 6178 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (TaniaT); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Stra-stra-stramosii unor eoliene care te intampina la intrarea in Statiunea Semenic.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 14600 PMA (din 16 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

5 ecouri scrise, până acum

webmaster
[09.10.12 11:36:55]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru aceasta destinatie.

Admin
[09.10.12 13:00:42]
»

excelent, aparte, 'pofticios' review

TaniaTAUTOR REVIEW
[09.10.12 14:27:30]
»

Va multumesc @webmaster si @Admin

webmaster13
[09.10.12 15:32:16]
»

Articolul a "primit" o ilustratie muzicala sau video-muzicala - vezi mai sus, imediat sub titlu.

Daca autorul prefera o alta melodie, este rugat sa ne scrie (aci, ca ecou, ori pe PM)

TaniaTAUTOR REVIEW
[09.10.12 20:56:01]
»

Multumesc @webmaster13, chiar foarte frumoasa ilustratia muzicala.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
TaniaT
Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Semenic:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.05504298210144 sec
    ecranul dvs: 1 x 1