ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 04.10.2023
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: UM01065
ÎNSCRIS: 18.11.12
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
MAR-2023
DURATA: 14 zile
Cuplu

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 10 MIN

Patong Beach Phuket — un mic paradis la prețuri decente

TIPĂREȘTE

Dupa 13 zile în care am dat kilometrajul peste cap în Kuala Lumpur, Siem Reap și Bangkok venise vremea și pentru odihnă. Pentru partea a doua a vacanței am ales un sejur de 14 zile în Phuket, pe plaja Patong. Așa că în prima zi a lunii martie ne-am luat la revedere de la capitala Thailandei și în jurul prânzului am decolat cu un avion Air Asia, iar după vreo 70 de minute de zbor am aterizat la Phuket. Fiind un zbor domestic, n-am mai făcut formalități vamale, bagajele le-am recuperat repede și ne-am întâlnit cu doamna care ne-a asigurat transferul de la aeroport la locul de cazare pe care l-am ales la Patong Beach.

Am parcurs cei 40 de kilometri în aproximativ o oră si jumătate (mult, dar ăsta e traficul, n-ai ce să-i faci), astfel că pe la patru după-amiază primeam cheia de la bungalowul care ne-a fost adăpost pentru două săptămâni.

Acum... ce să zic. Or fi fost două săptămâni de odihnă, dar pe mine dacă mă ții două săptămâni doar în regim plajă – mâncare – somn mă cam urc pe pereți. Așa că de comun acord cu stăpâna (inimii mele) am” spart” cele două săptămâni în cinci mini-module, adică 2 zile plajă – o zi excursie de patru ori plus 2 zile de plajă la sfărșit.

Pentru trei excursii opționale am apelat la o agenție de turism locală, Phuket Travel Shop se numește. Are biroul pe Nanai Road 140-44, coordonate GPS 7.884354,98.302099. Proprietarul este un englez la vreo 58-60 de ani, cred, care trăiește acolo de vreo 30 de ani. Super profi tipul, serios dar nu lipsit de proverbialul umor englezesc, se pliază pe nevoia clientului, îți răspunde la orice întrebare și-ți oferă o variantă abia după ce se lămurește c-a-nțeles exact ceea ce îți dorești. Am cumpărat de la el trei excursii și anume o zi plină la Phi-Phi Islands cu speed boat, o zi plină la James Bond Island cu barca tradițională si o jumătate de zi la un orfelinat de elefanți, unde poți interacționa cu elefanții (îi hrănești, faci baie cu ei) dar nu se fac plimbări pe elefanți. Prețul celor trei excursii a fost de 5,600 bahti / persoană, adică vreo 150 de euro.

Toate excursiile au avut pick-up de la hotel la ora stabiită, drop off tot la hotel și masa de prânz inclusă sau o gustare cu fructe și o cafea atunci când am fost să vedem elefanții. Tot incluse au fost și taxele pentru vizita insulelor (sunt rezervații naturale, iar taxele nu sunt deloc mici), echipamentul de snorkeling și plimbările cu caiacul la James Bond Island. Plus apă și fructe pe bărcile care ne-au dus la insule, ca banii pentru dedicațiile maneliștilor, adica fără număr, fără numar. Foarte bine organizați si profesioniști. Punctuali și paroliști. Tot ce-au spus că vom vedea și vom face, am văzut și am făcut, chiar dacă am ajuns seara mai târziu față de cum era programat. Despre excursiile de la Phi Phi Islands, James Bond Island sau chiar despre Similan Islands puteți citi impresiile colegelor @crismis și @elenaadina (tot din 2023), care descriu locurile mult, mult mai frumos decât aș putea s-o fac eu.

Pentru a patra excursie am plecat cu traseul făcut de-acasă și am apelat la doamna care ne-a adus de la aeroport și care ulterior ne-a dus la aeroport, la plecare. Doamna ne-a” amendat” cu 1,800 de bahți pentru vreo opt ore, timp în care am văzut ceea ce-mi propusesem de-acasă și în plus ne-a mai dus ea în vreo două locuri pentru a vedea Old Town din Phuket si în alt loc pentru a cumpăra suveniruri la prețuri super decente, mult mai mici decât în Patong.

Despre plajă numai de bine. Plaja Patong are vreo trei kilometri lungime, este lată, iar nisipul este foarte fin. N-ai nevoie de încățăminte specială nici pe plajă nici în apă. În Thailanda plajele sunt publice, așa că mare parte din plajă este liberă, poți veni cu prosoapele tale și chiar și cu umbreluța ta. Există însă și zone de șezlonguri. Prețul pentru două șezlonguri și o umbrelă era în martie de 200 de bahți și poți opta chiar și pentru șezlongurile aflate la umbra frumoșilor palmieri de la intrarea pe plajă.

Intrarea în apă este lină, apa era” ciorbă” , undeva la 28-29 de grade, adică tot atât cât era și în aer. În jurul prânzului fluxul era la maximum, așa că apa îți ajunge la gât dupa aproximativ 20 de metri, iar spre ora 18, în timpul refluxului maxim apa îți ajunge la gât după 40-50 de metri de la mal. Apa e limpede, însă la mal se adună ceva alge. Totuși odată la două zile am văzut că se curăță malul de algele adunate acolo, astfel încât acestea nu apucă să putrezească și să-ți creeze senzații olfactive dătătoare de dorințe arzătoare de a” recita poezii” îmbrățisând vasul de toaletă cu brațele-amândouă.

După umila mea părere ar fi totuși două chestii care ar putea deranja. Vânzătorii ambulanți și turiștii vorbitori de limba lui Tolstoi. Dacă de primii scapi cu un simplu” no, thank you” , de ceilalți e mai greu. De ei nu scapi. Trebuie să scapi de cojile de banane pe care le aruncă pe jos, de paharele de bere pe care le lasă pe nisip și uneori chiar si de pamperșii” uitați” pe sau pe sub șezlonguri. Și sunt mulți. Nu pamperșii, neapărat. Turiștii de care ziceam. Iar pahare de plastic... faceți un exercițiu simplu de aritmetică și înmulțiți numărul lor, al” turiștilor” cu cinci (ca să fiu optimist). N-am fost în Rusia și sunt absolut sigur că n-o să merg NICIODATĂ – de bună voie (nu ține aia cu never say never în acest caz). Nu-mi place să generalizez, dar asta am văzut eu. Și-n Egipt am văzut același lucru. Și de aceea am ajuns la concluzia că atunci când coșul de gunoi a fost inventat, până și lui i-a fost silă să treacă granițele marelui țarat.

Rândurile de mai sus n-au rolul de a fi o antireclamă pentru Patong. Nouă ne-a plăcut atât de mult încât o să mergem și în 2024, tot acolo și tot la același hotel. Ceea ce e o premieră pentru noi. E prima dată când mergem de două ori la același hotel, în vacanță. Am scris acel paragraf pentru că, în opinia mea, trebuie evidențiate și aceste lucruri. Pentru cine n-are nicio problemă cu turistul rus, cu atât mai mult e frumos acolo.

Transportul în zona Patong Beach nu-ți dă posibilitatea la prea multe opțiuni. Pentru cine nu are probleme cu mersul pe două roți, scuterul e cea mai bună opțiune. Vorbeam cu o famile de francezi cu care am fost vecini de bungalow că pentru ei este un chilipir. Vin de cinci ani acolo și stau câte trei luni. Închiriază scuter cu 150 de bahți pe zi, adică sub 5 euro. Eu am exclus din start această variantă, pentru că mersul pe două roți motorizate este sport extrem pentru mine și nu practic sporturi extreme. Așa că mi-au mai rămas două variante. Mersul pe jos sau tuk-tuk-ul.

Tuk-tuk-urile din Patong diferă de cele din Bangkok. Dacă în Bangkok sunt pe trei roți (poate v-aduceți aminte de triciclurile moto care aduceau pe timpuri produsele comandate la” Casa de Comenzi” ), în Patong sunt pe patru roți, majoritatea marca Daihatsu și cred ca instalațiile de sonorizare cu care sunt dotate au fost mai scumpe decât tuk-tuk-ul în sine. Și le folosesc... la maximum, că doar de-aia au dat bani pe boxe. Că mergi 200 de metri sau că mergi doi kilometri... același preț. 200 de bahți pe cursă. Dacă-l folosești de 3-4 ori pe zi... sari de 20 de euro. L-am folosit de câteva ori, însă, în principiu și la Patong Beach am reușit să ne facem numărul zilnic de pași recomandat de medici.

Să conjugăm puțin verbele a mânca și a bea la Patong Beach. Despre a mânca, aș putea să-l conjug la toate modurile și la toate timpurile. AM MÂNCAT cam tot ce-am vrut. La Kohinoor, cu specific indian, la Cappadocia, cu specific turcesc evident, la Chino Yard cu specific chinezesc si thailandez și-ncă câteva pe care nu mi le mai amintesc. Plus street food la greu, mai ales când ne-ntorceam mai pe seară de la plajă. AȘ FI MÂNCAT și mai mult, dar, din păcate am doar un stomac și de ceva ani trebuie să fiu puțin atent la cantitatea de carbohidrați pe care o îngurgitez. VOI MÂNCA și în martie 2024 (dacă nu ne bagă iar în case ăștia cu covidul lor) așa cum vă povesteam mai sus. Pentru fructe de mare, cel mai bun loc mi s-a părut Banzaan Fresh Market, unde toți carcalacii care traiesc în mare sau în apă dulce pot fi cumpărați vii și ți-i gătești tu acasă, dacă te pricepi, sau mai dai câțiva dolari și îi gătesc ei acolo. Am văzut homari la 40-50 de centimetri unul peste altul călare în acvariu. N-am rezistat. A fost într-adevăr 1,500 de bahți plus încă 150 gătitul. Cum Doamna mea nu consumă vietăți de-astea m-am luptat și a doua zi cu el, dar rece nu mai are niciun farmec. Atenție, pentru că au și langustine și e diferență de gust. Homarii trebuie să aibă clești. Langustinele n-au. Pentru cei care merg acolo fără mic dejun la hotel, există un supermarket, Big C se numește, gen Carrefour, așa că se rezolvă ușor. Cu băuturile a fost mai simplu. Ne-am limitat la bere, câteva cocktailuri serile la plimbare (astea-s slăbuțe) și la freshurile de fructe. Acestea din urmă sunt bestiale și foarte accesibile la preț, chiar dacă puțin mai scumpe ca-n Bangkok. Deh, ești pe Patong Beach, loc vestit ȘI pentru viața de noapte.

Am adus vorba de viața de noapte. Prima lecție pe care am învățat-o. Cum se duce soarele la culcare, se” trezesc” magazinele care comercializeză... canabis. Scrie mare la multe magazine că-n Thailanda consumul de canabis este permis în scop terapeutic sau recreațional. La ce-am văzut eu, am curaj să pun pariu că nimeni nu-l consumă în scop terapeutic.

Doamnelor, cele care veți citi aceste impresii, vă mulțumesc pentru atenție. Pentru dumneavoastră Patong Beach se termină aici :).

Domnilor... Tot seara se deschid saloanele de masaj și saloanele de” masaj” :). Barurile și cluburile, tot seara. Ai senzația că toată lumea lucrează numai schimbul III aici. Iar cireașa de pe tort pentru amatorii de senzații tari este celebra Bangla Road, stradă pe care ziua circulă tuk-tuk-uri și mașini și pe care noaptea se circula numai pietonal, umăr la umăr. Aici (și nu numai) gasești celebrele Go-Go Bars, unde intri singur și poți pleca cel puțin doi, dacă te ține portofelul și dacă te țin și” puterile” :). Atenție mare când faceți fotografii. Am înțeles că dacă pozezi domnișoarele care-și fac veacul pe-acolo, cineva poate sa-ți dea peste mână și apoi să calce apăsat pe telefon, evident fără nicio intenție.

Am văzut prețuri afișate pe-acolo. Hmm, nu par de speriat. 80-100 de bahți o bere, 1,000 de bahți pentru 10 shoturi de tequila, 250-300 de bahți un cocktail. Înțeleg că banii nu de-aici se fac. Dacă inviți o domnișoară la masă, se pare că ea nu bea decât șampanie. Și la asta n-am văzut afișat vreun preț :).

Nu știu dacă Phuket cu ale sale Kamala Beach, Patong Beach, Karon Beach sau Kata Beach poate fi considerat o destinație exotică. Nouă ne-a plăcut. Raportul calitate-preț este unul corect, în opinia mea. Peisajele sunt de vis. Oamenii sunt zâmbitori, marea majoritate sunt corecți. Este o destinație pe care o s-o repet și anul viitor. După aceea va trebui probabil să caut altceva. Grecia e oricum mereu la îndemână. În niciun caz litoralul românesc, atâta timp cât” jmecherii” care administrează locuri de cazare și restaurante nu vor înțelege că trebuie să ofere servicii și produse corespunzătoare prețurilor nesimțite pe care le practică. Nu dați cu pietre. E doar părerea mea.

Dar pân-atunci... vă doresc vacanțe cu zile liniștite și nopți romantice.

## end review sc

[fb]
---
Trimis de Pușcașu Marin in 04.10.23 22:04:11
Validat / Publicat: 04.10.23 22:38:45
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în THAILANDA

VIZUALIZĂRI: 6457 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

18 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Pușcașu Marin); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P16 Big Buddha - Phuket
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 33050 PMA (din 35 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

18 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[04.10.23 22:38:21]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Vacanța în Phuket, PHUKET insula" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CĂLĂTORIE]

AZE
[05.10.23 08:06:13]
»

Salutare

Mi-a plăcut ce ai descris și cum ai descris. Ați avut concediu fain. Iar fotografiile sînt minunate.

Referitor la ce-ai scris despre masaj:

Domnilor... Tot seara se deschid saloanele de masaj și saloanele de „masaj”

îmi permit și eu un banc :

Mesaj pe OLX :

- masaj 100 lei

- doar masaj 40 lei

????????????

adso
[05.10.23 09:17:06]
»

@AZE: Bancul e de acum zece ani. Prețurile trebuie actualizate ținând cont de inflație .

adso
[05.10.23 09:39:43]
»

@ghisor: Tare fain!

În privința părții din articol pentru toată lumea: admir faptul că, în cele cinci module, doar câte o zi a fost pentru excursii. Eu cred că aș fi încercat să negociez invers. Nu că aș fi reușit ceva . Sau, cine știe, poate că și dvs. ați încercat să negociați și asta e tot ce s-a putut obține.

Acum, în legătură cu finalul: am ajuns la Chiang Mai în 2016, cu escale Dubai - Bangkok. Pe ruta Dubai-Bangkok sunt 30-40 de avioane pe zi, din cele uriașe, cu 3 punți. Toate merg pline. Iar 80% din cei care le ocupă sunt bărbați singuri. Mi-a sărit în ochi treaba asta și nu am înțeles dintr-o dată motivul. Of... Am citit ulterior că la fel se prezintă situația pe rutele dinspre USA către Bangkok.

Cică Majestatea Sa a trasat directive ca Thailanda să se desprindă, încet-încet, de brandul turistic pe care îl are în prezent. Dar se pare că sunt constrângeri bugetare, deocamdată asta e.

mprofeanuPHONE
[05.10.23 10:10:22]
»

@ghisor: Foarte bun și acest articol cu informații utile și de actualitate. Culmea și eu am fost acolo, tot în Patong. Bangla Road este de neratat pentru pitorescul ei, seara treceam mereu pe acolo și asistam la defilarea diverselor "dive", era un adevărat spectacol.

Cu tuk tukul pe 4 roți se făceau excursii în zona plajelor și la Old Town din Phuket, așa era atunci, fiecare avea traseul afișat și prețul, acum însă... Am văzut pozele cu Wat Chalong Temple și Big Buddha. Nu am fost la Cascada Bang Pae.

Văd că afluxul de ruși nu s-a shimbat nici acum, mi-am adus aminte că am fost din Bangkok la Cascadele Erawan și erau ruși cu nemiluita și acolo...

Mulțumesc pentru aducere aminte!

Pușcașu MarinAUTOR REVIEW
[05.10.23 20:12:39]
»

@AZE: ) Multumesc! Și pentru banc. Chiar nu-l știam dar într-adevăr se potrivește în contextul subliniat de tine.

Mergând pe premisa colegului @adso, am calculat inflația totală din 2013 încoace (10 ani vechime, bancul) și în ziua de azi ar suna cam așa :

Mesaj pe OLX :

- masaj 138 lei și 94 de bani

- doar masaj 55 lei și 58 de bani

L.E. - pe bune , chiar am calculat-o. Mi-a dat 38,94%.

doinafil
[05.10.23 20:15:45]
»

Doamnelor, cele care veți citi aceste impresii, vă mulțumesc pentru atenție. Pentru dumneavoastră Patong Beach se termină aici

Nu-mi pare rău că nu ți-am ascultat sfatul! Am citit în continuare (așa sunt eu, mai curioasă) și, dacă n-aș intui că erai

cu stăpâna (inimii mele)

- cum frumos ai scris - care a stat mereu lângă tine, te-aș întreba: „- de unde știi, Domnule, despre aceste

Go-Go Bars, unde intri singur și poți pleca cel puțin doi, dacă te ține portofelul și dacă te țin și” puterile”

Glumesc, desigur! , nu mi-o lua în nume de rău!

Cât despre „soarele care se duce la culcare” ca să facă loc „trezirii vieții de noapte, cu vânzătorii ei canabis” , nu știu ce să zic! probabil că nu este atât de nociv, (habar n-am!), altfel de ce ar fi lăsat „la liber?! Poate că așa se justifică și aglomerația de „umăr la umăr” care se vede în poza P03, pe intrarea în Bangla Road.

Foarte bine organizați si profesioniști. Punctuali și paroliști. Tot ce-au spus că vom vedea și vom face, am văzut și am făcut, chiar dacă am ajuns seara mai târziu față de cum era programat

Cred că este unul din motivele pentru care mulți turiști merg să vadă Thailanda, chiar să o revadă - după cum spui că intenționezi și tu. La noi, în Românica, nici după 30 de ani oamenii responsabili cu „turismul” nu știu cum să-l facă! Păcat, pentru că și aici sunt locuri frumoase de văzut!

Felicitări ȘI pentru acest review!

P. S. O agenție de turism de la noi, a organizat o excursie în țară cu autocarul, în Maramureș, în care am fost și noi - înainte de pandemie. Ne-a taxat în euro. Ai mai auzit așa ceva?!

Pușcașu MarinAUTOR REVIEW
[05.10.23 20:24:43]
»

@adso: Multumesc frumos.

Chiar a fost bine așa. Veneam după 13 zile în care am făcut peste 50 de km pe jos și am urcat și coborât mii de trepte. E mult pentru doi șoareci de birou ca noi. Dar, așa e. Chiar dacă aș fi vrut altfel, tot așa rămânea .

Eu sunt matinal. Până se trezea soția mea mergeam în proximitatea locului de cazare să cumpăr ceva pentru micul dejun și să-mi iau o cafea. La toate terasele erau bărbați singuri cu vârstă medie destul de avansată care serveau micul dejun. Departe de mine să fiu vreun pudic, însă m-am simțit aiurea să stau acolo ca să beau o cafea. O luam și-o beam pe terasa bungalowului.

Măria Sa, Rama al X-lea o vrea el ce-o vrea, dar din câte știu eu, Thailanda este guvernată de-un guvern militar venit la putere după o lovitură de stat. Sper să știu bine. Și cred că cea mai veche meserie din lume va mai asigura multă vreme de-acum încolo o parte bunicică din PIB-ul țării.

Pușcașu MarinAUTOR REVIEW
[05.10.23 20:35:59]
»

@mprofeanu: Mulțumesc frumos.

Eu nu pot decât să mă bucur dacă undeva acolo, s-au” trezit” amintiri frumoase.

Discutam cu proprietara bungalowrilor unde am stat despre prețurile tuk-tuk-urilor și... așa printre” rânduri” am înțeles că-i o mare mafie din care profită mulți. Atâta timp cât nu bagă taxă la mers pe jos, e bine .

Nu neapărat numărul rușilor m-a dat pe spate. Ci, de când” colcăiau” pe-acolo. La anumite discuții în engleză, prin excursiile opționale, unii spuneau c-au venit imediat după ce-a-nceput războiul, de teama încorporării. Și pe bune, chiar n-aveau fețe de IT-ști, ca să mă ducă gândul că lucrau” de-acasă”

Pușcașu MarinAUTOR REVIEW
[05.10.23 21:03:09]
»

@doinafil: Glumă e al doilea prenume al meu . Cum să mă supăr? Chiar îmi place.

Bănuiesc c-ați văzut” Jandarmul din Saint Tropez” ,” Jandarmul și extraterestrii” ,” Jandarmul se însoară” și cred c-au mai fost vreo câteva din ciclul ăsta. Gândiți-vă că toți” JANDARMII” ăștia erau lângă mine, îmi răsuflau în ceafă, pe Bangla Road. Păi mai mâncam eu vreodată mâncare caldă în viața mea dacă aveam vreun gând să intru pe-acolo?

Dac-aveam vreo... 35 de ani mai puțin, poate m-ar fi bătut gândul.

Despre” iarbă” nu știu să mă pronunț. Am făcut toate tâmpeniile posibile și imposibile (până să intru la... stăpânire), dar pe-astea nu le-am încercat. Suficient tutunul. Chiar prea mult.

Pe mine mă atrage foarte mult raportul calitate-preț. Citeam articolul despre Băile Felix și socoteam... aproape 128 de euro /zi, 2 persoane, fără prânz. Mie mi se pare foarte mult, pentru România. Dar se profită, că omul lasă orice la o parte pentru sănătate.

Acum să facem o socoteală pentru Phuket... 26 euro/zi cazarea!!! (și chiar e OK), 25-30 mâncarea și să mai zicem... 25-30 alte cheltuieli (suveniruri, o bere, etc.). Păi face maxim 90 pe zi. Avionul l-am prins pentru 2024 la 685 euro / de persoană. La 14 zile (doar Phuket, eu o să mai stau 17 în Vietnam), înseamnă 137 euro/zi. Total, rotund, 230 euro/zi, 2 persoane. N-am idee cât o mai fi Mamaia la costuri, dar din ce citesc pe-aici mă ia cu frigurile.

Despre Maramureș, știu c-am avut și-un schimb de ecouri cu Domnul Mihai acolo. Din păcate, legea românească permite plata în lei la preț în euro stabilit de prestatorul de servicii +2% la cursul BNR. O tâmpenie, da-i tâmpenia noastră.

Aoleuuu, a ieșit ecoul cât articolul . Mulțumesc mult pentru ecou și pentru comentarii.

doinafil
[05.10.23 21:37:43]
»

@ghisor:

Din păcate, legea românească permite plata în lei la preț în euro stabilit de prestatorul de servicii +2% la cursul BNR

De acord! Fiecare-și face socotelile lui, dat nouă ne-a pretins plata în bancnote euro!

Asta mi s-a părut „de noaptea minții” , de-aceea am întrebat. În țara mea, plimbare în țara mea și să-mi ceri plata în valută! E de râsu-plânsu

Pușcașu MarinAUTOR REVIEW
[05.10.23 21:40:30]
»

@doinafil: Păi... n-aveți imprimantă acasă?

adsoPHONE
[05.10.23 21:54:15]
»

@ghisor: Dacă aș putea face bani, Jupuitule, aș făcea!

adsoPHONE
[05.10.23 22:13:10]
»

@ghisor: Uite, spre rusinea mea, nu stiu care mai este mersul politicii in Thailanda.

Eu am ajuns acolo pe 14 august 2016. Pe 12 august au fost atentate sangeroase in Phuket, cu zeci de morti. A doua zi a fost plecarea din Romania - o persoana din grup nu s-a prezentat la aeroport, de frica. Cat am stat in Chiang Mai am mers in coloana, cu paza militara inainte si dupa autocare.

Nu citisem inainte nimic despre situatia politica a tarii. M-am informat pe drum. Am aflat ca batranul rege este pe moarte, ca mostenitorul nu se ridica la inaltimea tatalui, scandaluri de coruptie & sentimentale & pesonalitate dificila. Ca armata da lovituri de stat cel mai rar o data la doi ani, din necesitate: partidele politice nu reusesc sa guverneze, iese panarama, generalii preiau puterea (cu acordul regelui), scot cumva situatia la capat, organizeaza alegeri, predau controlul civililor si inapoi in bucla.

Dar ca, indiferent cine conduce intr-un anumit moment, turismul - principala sursa de venit a tarii - e prioritatea zero.

Oricum, portretele regelui si cele ale mostenitorului (cu consoartele) erau pe toate panourile si zidurile. Am inteles ca, pana la urma, aveau ultimul cuvant in luarea deciziilor importante - chiar daca nu aveau puteri prea mari prin constitutie. Ca era interzisa criticarea familiei regale - pedeapsa capitala. Cica o regina, pe la 1900, s-a inecat de fata cu sute de persoane. Nimeni nu a salvat-o, pentru ca era strict interzis sa atingi augusta ei fiinta.

Din 2016 nu prea am mai urmarit evolutia lucrurilor. Am aflat ca succesiunea la tron a avut loc chiar in acel an, ca in 2019 iar clasicele alegeri - lovitura militara, si parca in primavara asta au fost alegeri din nou. Habar n-am care e situatia in momentul vorbirii.

Cum era cupletul lui Tanase? Ceva de genul: Pleaca ai nostri, vin ai nostri / Si ramanem tot ca prostii.

doinafil
[05.10.23 22:35:54]
»

@ghisor: Domnule Glumă, bună gluma! ????????????

Pușcașu MarinAUTOR REVIEW
[05.10.23 23:19:12]
»

@adso: Ecoul cel scurt, ăla cu puterea de a face bani, l-am citit și de la cap la coadă și de la coadă la cap și spre rușinea mea n-am înțeles ce vrea autorul să spună .

Da, monarhia este respectată. Nu știu ce putere are regele, dar sincer nici nu mă interesează. Am rămas cu ceva în cap atunci când m-am documentat despre Thailanda. Altfel... despre politica, ca să completez cupletul lui Tănase cu ceva din răposatul Socaciu...” ăia hoți, ăștia hoți, mama lor la toți”

adsoPHONE
[05.10.23 23:33:57]
»

@ghisor: youtu.be/31kD1FMJ9bo?si=F7K88ALakOXfeK0W

Dap, am momente cand imi inteleg doar eu glumele. Sau, ma rog, "glumele", cum imi mai reproseaza cate unul-altul.

In roman, se intelege mai clar ca acel "as facea" se executa in pozitia "stand pe vine" .

Pușcașu MarinAUTOR REVIEW
[05.10.23 23:54:14]
»

@adso: )) )) )) )) )). Sincer, a fost la lectură obligatorie. Nu mă ducea capul, fără linkul cu pricina. Gluma e fără ghilimele și chiar e bună. Destinatarul e cel cu probleme. Singurele cărți din care aș putea cita din memorie sunt cele ale lui Ioan Dan și cele ale lui James Clavell.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adso, AZE, doinafil, mprofeanu, Pușcașu Marin
Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Phuket:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.053506135940552 sec
    ecranul dvs: 1 x 1