ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 10.09.2010
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Piteşti
ÎNSCRIS: 11.09.08
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
AUG-2010
DURATA: 14 zile
prieteni

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

La Seu, La Moreneta, Cuevas del Drach – toate adunate in paradisul Balear, Mallorca

Ilustrație video-muzicală

TIPĂREȘTE

Voi incepe cu un tur- bonus de ½ zi oferit de agentia noastra prin capitala insulei, Palma del Mallorca care are o faima deosebita datorita operei lui Gaudi si a arhitectului mallorquin, Miguel Barcelo, inegalabila catedrala, “La Seu” (a marii, a luminii si a spatiului) care se oglindea pana nu demult in marea care o inconjura. Acum a ramas in jurul ei doar un mic lac pe malul caruia, seara, se plimba indragostitii si se proiecteaza pe un ecran urias filme din toata lumea. Legenda spune ca, episcopul de Majorca, prins in mijlocul unei furtuni, a promis ca va cladi o biserica in cinstea Sfintei Fecioare Maria daca vor scapa el si tovarasii sai teferi. Fecioara Maria l-a ajutat si el a ridicat biserica pe ruinele unei moschei, devenind ulterior catedrala. Alaturi se afla palatul Almudaina, inconjurat si el de ziduri imense si strangand in jurul lui o serie de pictori care, ca peste tot te imbiau sa-ti faca un portret in schimbul unei sume negociabile. Nu aveam rabdare si nici timp suficient in ziua aceea desi mi-ar fi placut sa am o amintire…apoi am trecut in revista Clubul Nautic, Baza navala Porto Pi, Muzeul militar si Castelul Bellver – singurul castel de forma circulara din sec. 14, simbolul inconfundabil al Palmei desi eu as fi zis ca numele asta il merita catedrala…la coborare, ne-am pierdut printre stradutele medievale, am stat la o terasa, zambind cu ingaduinta la chelnerii unii plictisiti, altii destul de tineri dar la fel de serviabili si ne-am terminat vizita la faimosul lor mall, El Corte Ingles (care in traducere libera inseamna “taie englezul”) delectandu-ne cu un pahar de vin, la alegere si o “tapas” oferite bonus de cofetaria mall-ului…

A doua excursie optionala care a costat 50 euro de persoana a fost Vuelta Isla (Turul Insulei). Ghizii o descriu ca fiind cea mai fantastica excursie din Mallorca si cred ca asa a fost. Am ajuns intai in orasul Inca in care am vizitat unul din magazinele de prezentare a uneia din fabricile de piele, Paco Llabres care mie mi-a lasat o impresie cam prafuita si scumpa. Am oprit apoi la manastirea din Lluc unde se afla statuia fecioarei negre, “LA MORENETA”, a doua incoronata dupa fecioara pe care am vazut-o la Montserrat si care este protectoarea si zeita acelor locuri. Fecioara care il tine in brate pe pruncul IIsus, te priveste cu duiosie in timp ce te opresti in fata ei, iti pui o dorinta, ii pui un banut, o atingi prin geamul de sticla care o protejeaza si, tuturor, dorinta le este ascultata si poate, indeplinita. A mea a fost…tot acolo am gustat prajitura delicioasa din martipan facuta de maicute.

Ne-am continuat traseul prin muntii Sierra de Tramuntana, am vazut faimosul “nod al cravatei” realizat de constructorul acelei sosele care, nestiind cum sa faca drumul prin munti, i-a venit ideea in timp ce isi facea nod la cravata si l-a intors si l-a rasucit…si iata-ne ajunsi intr-un peisaj de vis, numit ”La Calobra – Torrent de Pareis”. Acolo am avut la dispozitie 2 ore pentru plaja (dar care era numai pietre), pentru o gustare, mici suveniruri si nenumarate poze…

Cu parere de rau ne-am imbarcat pe vaporas si dupa unduiri pe valuri am ajuns intr-un port magnific, Port Soller care ne-a aparut parca din mare. Aflandu-se intre munti, toata caldura se adunase acolo dar tot am rezistat sa admiram iahturile mai mici sau mai mari si tramvaiul care ducea turistii in oraselul Soller aflat la o distanta de circa 10 km. Aici imi permit sa fac o paranteza, toate acestea le-am mai vazut si a doua oara pentru ca, incantati de peisaje iar timpul fiind prea scurt, am mai facut o calatorie separat de data aceasta cu trenul Soller.

Apoi ne-am urcat in autocarul care ne astepta si urcand iar pe carari de munte am ajuns in satul Valldemossa, un sat cu casute pitoresti, din piatra care aveau fiecare, pe zidul de la intrare, langa usa, cate o iconita cu o pictura pe care scria “ Santa Catalina Thomas se roaga pentru noi”. Tot acolo am vazut si manastirea “La Cartuja” unde au petrecut o vara Frederic Chopin si George Sand.

Am baut cate un pahar de lapte de migdale – “ Leche de almendras”, am gustat lichioruri digestive, de hierbas, palo, Parfait d’amour pana ne-am simtit “confortabil” si am plecat inapoi spre Playa de Palma.

A doua excursie optionala a costat 42,50 euro de persoana si traversa inima insulei, partea plana “El Pla de Mallorca”. In drum, am oprit la o fabrica de perle unde se confectionau perle artificiale care erau la preturi mai mult decat exagerate fata de ce se gasea si in orasele, perle de cultura si perle naturale la care nu puteai nici macar privi…am ajuns apoi intr-un mic port de pescari, ce ne-a lasat fara cuvinte numit Porto Cristo de unde ne-am cumparat parfumuri originale de la parfumeria Marti, am mancat diverse feluri de peste si ne-am pregatit sufleteste pentru urmatorul obiectiv de vizitat….

Pestera “CUEVAS DEL DRACH” care a fost descoperita de un francez, Martell a fost denumita asa pentru ca inauntrul ei locuieste un dragon meloman…. care se trezeste cand din interior se aude o muzica lina, suava cantata de muzicienii care, in acordul melodiilor de Chopin, Caballero, Handel strabat lacul in barcute, luminate de faclii si ramane mut de uimire cand aceiasi muzicieni canta piesa cheie a acestui unic concert, “Barcarola” de Offenbach…recunosc ca nu sunt o ascultatoare infocata a acestui gen de muzica dar de cand am ascultat aceasta piesa parca s-a schimbat ceva …In pestera, fotografiatul era interzis, din loc in loc fiind paznici care strigau ca nu este voie sa facem poze dar eu cu blitz sau fara blitz tot am reusit sa fac cateva. La sfarsitul concertului, ne-au suit in barcute si am traversat pe rand lacul subteran care se spune ca este cel mai mare din Europa.

La intoarcere, ghida ne-a facut o surpriza si printr-un ocol, am ajuns pe o plaja, “Cala Mendia” unde am simtit pentru ½ h ca am fost intr-un colt de rai…pozele vor vorbi de la sine dar nu suficient…

Voi posta o mare parte din ce am fotografiat pentru a va arata si voua locurile pe care le-am strabatut si pentru a putea intelege de ce aceasta vacanta mi-a produs o emotie aparte…

“Que estoy enamorado, hipnotizado, Y que no es mentira”…

Nu stiu daca aceasta melodie se potriveste cu ce v-am povestit dar eu am auzit-o pentru prima data, in primele zile, in unul din putinele locuri din insula unde se canta latino si versurile ei m-au insotit tot restul vacantei mele in Mallorca. Asa ca o sa rog sa fie postata aici si in timp ce o ascultati, inchipuiti-va ca urcati treptele spre “La Seul”, ca mergeti pe stradutele pitoresti din Valdemossa, ca acostati in portul romantic din Porto Cristo, ca sunteti pe plaja din “Cala Mendia” si, de ce nu, ca va cumparati un set de perle naturale……

http: //www. trilulilu. ro/tweety87/7845d44aff724e


[fb]
---
Trimis de artemisa24 in 10.09.10 22:30:01
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SPANIA.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 5201 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

9 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (artemisa24); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 catedrala "La Seu" - simbolul incontestabil al Palmei
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 7700 PMA (din 11 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

9 ecouri scrise, până acum

webmaster10
[10.09.10 23:39:30]
»

Atasata melodia solicitata, fain review!

artemisa24AUTOR REVIEW
[11.09.10 00:15:37]
»

multumesc din suflet...

creivean
[11.09.10 12:08:11]
»

Ce experienţă ai avut. Felicitările mele sincere. Iar despre review, ce să mai zic. Mi-a plăcut să-l citesc.

BOGDAN DSN
[11.09.10 13:13:02]
»

Foarte frumos review... felicitari. Mallorca este si pe lista mea de destinatii unde mi-as dori sa ajung.

Nu era prea cald in august cand ai fost tu?

Am citit pe undeva ca in Palma de Mallorca este si metrou cu 9 statii. Ai vazut asa ceva?

artemisa24AUTOR REVIEW
[11.09.10 14:51:08]
»

Multumesc. Nu, contrar asteptarilor nu a fost foarte, foarte cald ca sa nu poti respira, din contra in vreo 2 nopti a si plouat. Ghida ne spunea ca a fost o vara capricioasa ca si la noi. E adevarat ca, in statiune nu se putea sta pe plaja incepand cu ora 1 cam pana pe la 4 (desi apa era ca o ciorbita, daca pot sa ma exprim asa si extrem de CURATA) dar asta nu inseamna ca plaja nu era plina. La MegArena, intre 11 si 12 era o asa zisa “happy-hour”, fiecare a doua bere de persoana era gratis…

Am vazut ca aveau si statii de metrou in Palma dar nu am fost cu el. In afara de excursia pe care ne-au oferit-o in pretul sejurului si in care am fost cu autocarul, ne-am mai dus noi pe cont propriu cu autobuzele 15 sau 25 care costau 1,25 eur/pers/calatorie si care circulau si la 2-3 minute ca si interval. Se putea lua si abonament de la orice “Tabac” cu 10 calatorii si dadeai doar 8 euro.

Din Placa de E'spana (unde se afla gara, autogara si de unde pleca si trenul Soller) si unde opreau majoritatea autobuzelor si era si statie de metrou, cu o harta pe care ti-o ofereau atat ghizii cat si orice birou de informatii, toate drumurile duceau la malul marii, deci la catedrala, km 0 al Palmei.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
adria
[17.09.10 08:59:31]
»

Frumos si util

Marian Preda
[28.03.11 09:57:16]
»

Super r... w! Felicitari pentru acest ,,referat'' si pt. fotografii!

Daca imi permiti, are o singura abatere, referitor la ,,pestera dragonului''-pestera explorata si de celebrul speolog roman Emil Racovita. Muzica ,,cantata de muzicieni''-nuuuu, acei protagonisti erau ,,manechine'' ce mimau interpretarea la instrumente, dar poate nu ai observat datorita faptului ca erau plimbati in cerc, intr-o lumina obscura; sau erai prea absorbita, captivata, vrajita de muzica acelui mic concert inregistrat. Recunosc, nu am cultura ta muzicala, l-am recunoscut pe Chopin (compozitor care a petrecut faimoasa ,,iarna a discordiei'' 1938-1939, in manastirea ,,Cartuja de Valldemossa''si La Granja) si pe Offenbach.

BRAVO, ca ai avut inspiratia de a petrece un sejur de 14 zile in aceasta insula binecuvantata!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
artemisa24AUTOR REVIEW
[28.03.11 22:58:39]
»

Daaaa, eram, asa cum spui tu, vrajita, captivata de muzica aceea care rasuna parca din adancurile lacului. nici nu mai conta cine canta cu adevarat atata timp cat acustica pesterii era perfecta, privelistea magnifica iar dragonul asculta si el, in tacere... alaturi de noi

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Marian Preda
[02.04.11 14:08:52]
»

OK! Te las ,,leganata'' cu iluzia dragonului meloman, si nu ia atitudine fata de ghizii care... , datorita avalansei de turisti, te asista alergand spre iesire (ca doar este al doilea obiectiv turistic important al insulei!), iar ,,strajerii'' (asa cum ai afirmat si tu...) situati din 20-30 de metri, urlau la turisti sa nu filmeze sau sa fotografieze! Lucru normal pentru administratorii pesterii din moment ce te asteptau la iesire cu 3 vederi la pret de 10 euro!

Iarta-ma, poate am fost eu usor dezamagit! Dar cand ma gandesc la ce ,,caves of Romania'' avem, generatoare de sentimente...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adria, artemisa24, BOGDAN DSN, Marian Preda
Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Mallorca:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.051546096801758 sec
    ecranul dvs: 1 x 1