ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 07.04.2018
DE fra
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Paşcani [IS], Hannover (începând cu aug2020)
ÎNSCRIS: 18.08.10
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
FEB-2018
DURATA: 7 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 13 MIN

Așa ne-am petrecut noi ultima săptămână din februarie în Iordania

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Mă tot gândesc de când am venit din Iordania care e impresia mea generală sau ce aş putea spune într-o singură frază despre Iordania şi experiența noastră şi încă nu am reuşit să trag o concluzie.

Aşa că am să vă descriu pe scurt programul nostru şi trageți singuri concluziile. A, ba, aş putea spune că sunt multe experiențe prea diferite, unice şi singulare ca să le pot combina pe toate într-o singură idee. Iar itinerariul nostru poate fi foarte bine folosit ca sursă de inspirație, aşa cum am făcut şi eu la rândul meu cu cel al înaintaşilor.

Imediat după achiziționarea biletelor de avion Bucureşti-Amman m-am apucat de studiat bine principalele obiective turistice şi harta țării, ca să putem stabili unde şi cât de lungi vor fi cazările. Şi planul a ieşit: primele 3 nopți în capitală, apoi o noapte în deşert şi încă două undeva în sud, aproape de Petra, adică Wadi Musa. Apoi am început să cercetez mijloacele de transport şi care variantă ar fi mai convenabilă. Am ales într-un final închirierea unei maşini chiar de la aeroport, ca să scutim şi bătaia de cap cu transferul şi problema orelor la care ajungeam/plecam. Am aflat repede că e o țară scumpă, ceea ce ne-a făcut să ne luăm destule produse ambalate de acasă de mâncare cu gândul că nu ne încurcă în portbagaj dacă tot avem maşina închiriată. La fața locului nu s-a mai dovedit aşa scumpă, cel puțin în comparație cu vecinii pe care îi vizitaseră cuplul cu care am mers (ei avut mult ca reper Israelul pe care îl vizitaseră cu un an în urmă). Mare bătaie de cap am avut cu hainele că parcă nu mă lăsa mâna să-mi pun tricouri când la noi era ger afară. Şi cu musulmanii nu înțelegeam eu care e treaba, cât de permisivi sau cât de chiorâş s-ar uita la blugii mei mai pe corp... Aici cred că depinde până la urmă de fiecare ce şi cum va alege. Eu am ales bine ????

Am făcut cam toate rezervările şi plățile care se puteau dinainte ca să nu avem prea multă bătaie de cap acolo, aveam în minte clar cam cum ar trebui să decurgă etapele şi pot să spun ca o concluzie că multe griji sunt nefondate. E important să ştii bine ce şi cum, adică la ce să te aştepți şi lucrurile merg bine sigur. Mă gândesc la cei cu care eram că tare se găndeau ce întrebări le pune la intrare în țară, gen: cât stați? Unde? Ce numar de contact aveți? Etc. Şi ce-i drept lor le-au pus. Nouă nu. Ne-au întrebat de ce am venit şi unde mergem şi cam atât. Ei au arătat şi rezervarea, au dat şi număr de contact şi tot aşa... Mai greu era să înțelegem engleza celor de la ghişeu decât să răspundem.

Despre ghişeele pentru cartela de internet şi restul s-a spus şi în alte articole. Eventual răspund la întrebări pentru cei interesați strict de ceva anume. Vorbisem mult despre cum facem cu cazarea la 5 dimineață când am fi ajuns noi la unitate. Am vorbit inclusiv cu gazda noastră. Ce să vezi, la 4.00-4.30 când plecam noi din aeroport, nu răspundea la telefon. A răspuns abia la vreo 5-10 minute după ce noi am ajuns în fața imobilului. Nu ne-a plăcut cazarea (era frig şi ne repartizase altceva decât rezervasem), care era plătită integral şi am ales să căutăm altceva, ştiind că existau destule variante (oraşul e mare, prețurile nu foarte mari şi nici sezonul turistic nu era început), dar nu am realizat cât de mare era de fapt oraşul, cât de obosiți eram. Cel mai interesant că prima cazare pe care o găsim pe booking şi la care ajungem fizic (la adresă adică), nu exista de fapt. Clădirea era neterminată, folosită cândva o parte şi apoi abandonată. Deci oricâte pregătiri faci, unele situații tot vor apărea... depinde de fiecare cum le gestionează. Până la urmă am găsit altă cazare, dar aici nu vorbea engleză proprietarul. A sunat la un prieten şi ăla a fost intermediar, a instalat şi soțul meu aplicație de traducere şi până la urmă au reuşit şi să negocieze prețul şi ne-am ales cu o cazare acceptabilă. Ne-am odihnit un pic, iar după-amiază am ieşit să explorăm oraşul. Am vizitat cetatea, teatrul roman şi centrul vechi, cel aglomerat.

A doua zi aveam programat Madaba, Muntele Nebo şi Marea Sărată. Ne-am atins obiectivele. Legat de Madaba, nu prea am înțeles nimic din el. Zona arheologică ce are mozaicul acela special e mică, iar oraşul murdar, dezordonat (mai mult decât ammanul), sau cel puțin aşa am văzut eu. Mai folositoare a fost vizitarea unui atelier care făcea diverse decorații din mozaic. Mă gândeam cu jale la cei care au ales această variantă de cazare (am văzut că mulți o preferă, probabil doar ca centru de plecare către împrejurimi). La muntele Nebo ne-a plăcut. Intr-adevăr priveliştea e deosebită. Acela a fost momentul în care ne-am întâlnit şi cu alți turişti şi am simțit că nu suntem noi nebuni de umblăm în februarie prin țări arabe. Aici intrarea se plăteşte, nu e inclusă in jordanpass şi e 2JD. Plecând de aici şi coborând spre marea moartă am văzut adevăratul peisaj iordanian - ariditatea. Parcă eram pe altă planetă. Tot pe Terra eram, dar într-o zonă total nouă pentru noi, pe un alt continent, cu alte reguli...

La Marea Moartă este amenajat pentru plajă doar de hoteluri. Se poate plăti intrare de o zi, dar cea mai ieftină variantă tot ajunge la 15JD. Cică ar exista si o plajă publică, la care s-ar plăti doar 5 sau 3 JD (am auzit/citit ambele variante), dar noi nu am identificat-o. Şi oricum fiind publică, este exclus costumul de baie european cel puțin la femei. Aşa că am mers mult şi bine pe lângă țărm şi acolo unde am văzut oameni pe lângă apă, am coborât şi noi, măcar să atingem apa asta... Prietenii noştrii au făcut baie de-a binelea şi poze de-alea cu toate membrele la vedere. Merită şi varianta hotelului în ideea că îți poți face duş şi spăla de sarea care rămâne pe piele, dar trebuie studiat bine de tot la fiecare prețul şi mers de dimineață, nu ca noi o jumătate de zi. Apa se simte uleioasă, am simțit şi nămolul sub sare. A fost experiență interesantă. Aş repeta-o, dar am înțeles că pe partea de Israel e mai spectaculoasă.

Ziua a treia era vineri. Am avut-o rezervată pentru Jerash şi alte câteva oraşe-ruine precum Aijoun (sunt mai multe variante de scriere, am văzut inclusiv pe indicatoare mai multe variante), situate în nordul țării. Am fost numai la Jerash. A fost destul de obositor. Am găsit greu intrarea. Practic am parcurs tot situl pe lângă gard o dată la dus, apoi de la intrare încă o dată până la capăt şi ieşirea era tot pe unde am intrat, ne-am intors pe unde am venit şi întâmplător am găsit o uşă laterală pe la mijloc şi am reuşit să nu murim pe drum, că altfel... Mie personal mi-a plăcut mult. De fapt, din tot grupul eu am vrut să merg cel mai mult şi logic că eu ştiam şi cele mai multe detalii. Am sesizat că dintre români nu sunt mulți care merg, dar e ceva special. În primul rând e foarte întins, în al doilea rând intrarea e inclusă în jordan pass (cred că 8JD ar fi fost normal), în al treilea rând e foarte vechi şi totuşi bine conservat. Este vechiul oraş Decapole. Şi este printre cele mai mari oraşe romane în afara Europei dacă nu mă înşel. Parcă era comparat cu Pompei. Nu dau prea multe detalii istorice; acestea le puteți găsi cu uşurință pe internet pentru pasionați. Eu am rămas impesionată de complexitate, de amploare. Încercam să îmi imaginez cum ar fi arătat în perioada sa de glorie şi cât de grandios trebuie să fi fost din punct de vedere ingineresc pentru timpurile respective. Seara am luat o cină la un restaurant mai select, în stil beduin. Ne-am întalnit cu nişte prieteni şi cu prietenii lor localnici. Pentru noi a fost şi cina respectivă a fost una dintre cele mai speciale moment din vacanță. Am încercat atunci multe dintre preparatele lor tradiționale, aşa că putem spune că "am gustat Iordania" cu adevărat.

A patra zi a fost pentru noi ziua stabilită să facem excursia cu jeepul în deşert, seara clar aveam să o dormim în cort. Doar că noi am făcut o oprire la Kerak/karak (la fel, sunt mai multe variante de scriere) şi nu am ajuns în timp util, să facem turul. Deci am ajuns cam la apus în rezervația Wadi Rum. Am vorbit de mai multe ori cu Ghanem, cel care se ocupa de rezervarea noastră. Ne-a aşteptat unul din beduini chiar la intrarea în rezervație, ne-a condus spre wadi village şi acolo am discutat cu Ghanem în "biroul lui". Sunt multe tabere în deşert, eu am comparat prețurile şi informațiile oferite pe site ca să-mi dau seama cât sunt de serioşi şi am ales wadirumdesertcamp cred. Ca şi aspect, tabăra era bine poziționată, cu privelişte spre apus. Noi nu am prins decât foarte puțin, dar e extraordinar. Baia arăta de vreo 10 ori mai bine ca cea de la cazarea din Amman. Relativ mizerie, dar era cineva care spăla pe jos (deci o persoană desemnată să facă un pic de curățenie). Săpun de mâini am numărat vreo 5 flacoane. Si oglindă, şi duş... de toate. Seara am avut cina aceea cu mâncare făcută sub pământ, dar era pregătită cu ore bune înainte să o scoată, pentru că nu era nici măcar fierbinte carnea. A fost şi salată de vreo două feluri şi orez şi alte câteva feluri, nu foarte multe. Pe grătarul care fusese îngropat am avut carne de pui, dovlecel şi cartof în coajă parcă. Nu extraordinar. Relativ superficial. Am înțeles că am fost 16 persoane în tabără în momentul respectiv, iar în plin sezon au în jur de 70... Dimineață micul dejun tot bufet şi apoi turul în deşert. Ghid era acum Ali. A atins toate obiectivele turistice. La poduri se oferea să ne facă el poze. Nu prea băgăcios, dar amabil. Probabil a contat şi faptul că noi eram un mic grup, 4 persoane, şi ne distram sau discutam mult între noi şi ne-a lăsat spațiu. Deşertul a fost tot ce mi-am imaginat şi peste. Dar nu în sensul că am simțit nu ştiu ce mare libertate sau vai de-odată m-a cuprins nu ştiu ce sentiment. Asta am simțit mai degrabă când am văzut din maşină prima dată formele megalitice ieşite de niciunde, când am văzut practic de la distanță prima dată deşertul. E spectaculoasă natura. Iar noi am fost la vreo două zile după ce plouase şi nisipul era încă umed pe alocuri, ici-colo câte un boschet sau mănunchi de vegetație. E de văzut! Nu e ca orice deşert sau orice plajă cu nisip, e fascinantă culoarea aceea atât a nisipului cât şi a rocilor. A, să nu uit, vremea a fost bună, am avut peste 20 grade peste zi, iar noaptea a fost ok, am dormit cu 2 sau trei pături pe noi şi nu am simțit niciun frig nimic. Încă noi am dormit cu fereastra deschisă, să vedem stelele noaptea.

Deci în ziua 5 am făcut deşertul dimineață, iar după-amiază am coborât spre Aqaba. Am luat masa la o terasă la etaj cu vedere spre Marea Roşie şi Eilat, iar apoi am făcut o plimbare pe faleză, ne-am minunat de cum "fac plajă" femeile arabe şi apoi ne-am întors spre cazarea din Wadi-Musa. Aici a fost wow hotelul ales. Aş putea spune că era liniştit de 3 stele. Peace way hotel. Sper să scriu review separat despre el. Preț bun, curățenie la ea acasă, cosmetice mici la pachețel, tv cu multe posturi (chiar am urmărit al jazeera şi am rămas uimită câte ştiri sunt "sărite" la noi; noi nu suntem conştienți câte lucruri grave se întamplă în lumea asta; parcă trăim într-o bulă- pentru asta ar trebui să scriu articol separat în zstratosfera).

Ziua şase- Petra. Deci deşertul şi Petra, punctele principale ale vacanței, am ajuns să le facem în ultimele zile. Dimineață picura şi era un pic înnourat, dar aia a fost tot. Am parcurs traseul clasic, cu o abatere spre punctul de sacrificiu. Este hartă fix la intrare. Foarte important: drumul spre monastery presupune mult urcat! Eu efectiv nu am sesizat în informațiile citite dinainte treaba asta. Noi am urcat şi partea aia spre obelisc, punct de sacrificiu şi ce mai era şi eram copți seara. E amenajat sub formă de trepte, dar tot efort fizic presupune. Nu vreau să descurajez pe nimeni, am văzut cuplu de 80 de ani cred care a parcurs tot traseul şi familie din Bucureşti cu bebe până-ntr-un an. Deci se poate pentru oricine. Ghizii agasanți totuşi pot fi luați în considerare pentru cine vrea să vadă fațada cea celebră de sus. Traseul pe care îl propun ei nu e amenajat, dar e recunoscut că există şi că ei îl ştiu chiar şi în pliantul oficial. Dar târguiți-vă, negociați! Noi am crezut că-l găsim singuri urmând harta, dar pe hartă nu era şi aşa am ajuns spre obelisc sau punct de sacrificiu (sunt două lucruri distincte pe hartă, dar apropiate fizic). Iar prețurile la suveniruri sunt mai mici pe măsură ce urci. Noi am băut cafea turcească cu aroma de cardamom cu 2JD chiar la monastery. Nu am detaliat chestii de istorie sau geografie că au făcut-o alții înaintea mea. Altfel, e super! Merită mers în Iordania chiar şi numai pentru Petra. Până la urmă, din miile de locuri luate în considerare pentru cele 7 minuni "moderne", ea este una dintre finaliste şi îşi merită locul. Toată Petra, cu tot cu canioanele şi pereții de stâncă, cu teatru, cu treptele săpate în stâncă... tot! Am vrut să vedem şi Petra by night, dar eram prea obosiți. Atenție pentru amatori că nu se organizează în fiecare seară.

Şi iaca aşa se termină toate vacanțele frumoase: repede! Ultima zi am avut-o întreagă la dispoziție şi am fi putut face una-alta, dar ne-am întors şi am petrecut-o pe toată în Amman. Am făcut unele cumpărături pentru acasă şi am petrecut timp cu noi prieteni...

Luați în calcul şi canionul wadi mujib (parcă aşa se chema, căutați măcar poze), rezervație naturală, dacă mergeți după 1 aprilie.

Ca o concluzie, recomand chiar urmărit traseul nostru cu unele mici ajustări în funcție de preferințe. Nu pot să spun că totul a fost perfect, niciodată nu e. Țara m-a încântat tare, dar nu şi cultura arabă cu tot ce înseamnă ea. Am detaliat în alt articol un pic. Probabil pentru cei care au fost într-o țară arabă, Iordania e varianta light, ceea ce e bine. Dar eu nu o prefer nici aşa. E o chestie de gusturi. Am citit într-unul din articolele colegului alunelu69 exact aceleaşi lucruri pe care le-am trăit şi noi. El era încântat sau indiferent, mie nu mi-a plăcut.

Am făcut un review mai lung, dar chiar nu am vrut să scriu câte un paragraf la fiecare destinație în parte. Pe de altă parte, aş vrea ca vacanța mea să rămână aici ca întreg ca să se vadă în ansamblul.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de fra in 07.04.18 18:04:42
Validat / Publicat: 07.04.18 19:21:17
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în ORIENTUL MIJLOCIU

VIZUALIZĂRI: 4050 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

14 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (fra); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P23 cine vrea sare de mare? import iordania. 100% natural
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 23600 PMA (din 25 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

14 ecouri scrise, până acum

webmaster26
[07.04.18 19:21:07]
»

@fra: Câteva fotografii realizate de voi acolo ar fi mai mult decât binevenite — atât ca ilustraţie a textului, cât şi ca informaţie utilă, ele fiind căutate, apreciate (şi solicitate) de cititorii interesaţi în această destinaţie... Poţi folosi linkul amfostacolo.ro/pic_addnew ... 91&ridAnt=85293

fraAUTOR REVIEW
[07.04.18 22:20:40]
»

@webmaster26: rog modificarea titlului: "Asa ne-am petrecut noi ultima saptamana din februarie in Iordania" si adaugarea urmatoarei ilustratii muzicale: https://www.youtube.com/watch?v=e6MAYpSdGRI

webmaster26
[08.04.18 09:38:10]
»

@fra: Mulțumiri pentru amabilitatea cu care ai dat curs solicitării de a încărca fotografii.

===

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

TraianS
[13.04.18 10:51:57]
»

Foarte util reviewul. Felicitari.

Ma pregatesc si eu pentru o vacanta in Iordania si vreau sa te intreb cateva lucruri.

Ati mers cu masina inchiriata in Downtown Amman sau ati luat taxiuri? Cum vi s-a parut parcarea, traficul pe acolo - in Downtown. Am inteles ca este o parcare destul de libera langa Citadela, dar daca vrei sa ajungi pe Rainbow street e mult de coborat si urcat scari. Ceva restaurante pe care le recomanzi in Amman?

In Wadi Musa, am si eu rezervare la Peace Way Hotel. Ce restaurante sunt prin zona? Cel mai aproape de hotel e unul numit Al Arabia - ai auzit de el? Unde ati mancat pe seara? Ati mers pe jos de la hotel la intrarea in Petra, sau cu masina? Am inteles ca tot e de urcat spre Hotel de la intrarea in Petra. Din ce am mai citit, am inteles ca este parcare mare si free, chiar langa casa de bilete din Petra.

Ce altceva te-a mai impresionat prin Amman, dintre locurile care le-ati vizitat?

Cam atat. Mersi.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
fraAUTOR REVIEW
[17.04.18 12:00:19]
»

@TraianS: mama mia ce ne-am potrivit! Îmi pare rău că răspund așa greu, sper să nu fie prea târziu. Da, am mers cu mașina închiriată în Amman peste tot, dar și până la Petra. Da, parcare este mare și liberă acolo. Noi am fost în extrasezon și de dimineață și clar nu am avut probleme cu parcarea la Petra. Legat de Amman e cu totul altă poveste. Speram că pentru Amman să scriu separat review pentru că merită și am avut mai mult de jumătate de vacanță acolo. E maxim de aglomerat și e greu cu parcarea, umblă și poliție multă. Noi am parcat aiurea la un moment dat și ne-au atras atenția mai mulți pietoni că nu e voie, dar am lăsat-o așa că nu aveam altă șansă, vreo 2-3 ore cred, și am avut mari emoții să nu o găsim zgâriată sau ceva, dar era intactă. Nu am pățit nimic. Parcări mari nu am văzut nicăieri în Amman, poate doar la periferie. E mare tare orașul și are multe "coline", unele pante tare nasoale și cu emoții, dar ce să zic... noi ne-am descurcat. Un alt lucru negativ a fost că ne-am rătăcit de vreo 3 ori cu gps cu tot și am petrecut multe ore în trafic.

Legat de mâncare, sunt multe variante. Noi am avut și pachet cu noi în unele zile, în rest am încercat mult să mănâncăm feluri locale. Aveam o listă cu mâncăruri de încercat încă de acasă și am căutat în funcție de asta restaurante. Undeva prin centru vechi cel aglomerat am găsit o coadă mare și acolo am gustat cea mai bună variantă a desertului lor tradițional (are brânză dedesupt, iar deasupra un griș caramelizat și fistic deasupra, îmi scapă numele). Undeva pe la 5th circle este și o "minishaorma" bună tare (0.7 JD costă bucata) - nu are cartofi deloc. Oricum mai mult se mănâncă în picioare, de la chioșcuri, mai ales chestii locale. Am încercat și suc de rodii proaspăt și suc din trestie de zahăr, undeva pe stradă tot în centru vechi. Legat de rainbow street, nu știu ce așteptări aveți, nouă nu ni s-a părut nimic deosebit. Este vis-a-vis de consulat un loc cu falafel bun. Strada e cunoscută pentru localuri sau cluburi ceva, pe care noi nu le-am probat și nici nu ne-au sărit în ochi.

Valentina M
[13.05.18 19:20:06]
»

@fra: Multumesc pt. detaliile legate de Iordania.

Urmeaza sa mergem si noi pe acest taram pln de istorie si te rog, sa-mi spui cum ai procedat cu banii, in ce moneda ai facut cumparaturile?

Iti multumesc anticipat!

fraAUTOR REVIEW
[13.05.18 19:56:22]
»

Am luat dolari de acasă și acolo i-am schimbat în JD, dinari iordanieni. Nu cred că am plătit vreundeva cu valută, ci doar cu bani locali. La benzinării parcă am mai plătit cu cardul mastercard (se putea și cu visa). Oricum se putea plăti cu dolari mai peste tot (1JD=0.7$ curs foarte stabil de mult timp)

Valentina M
[13.05.18 22:50:52]
»

@Valentina M: Multumesc pt. raspuns!

Stii cumva, la Aqaba se poate face baie si plaja in stil european? Am auzit versiuni ca doar pe plajele private este acceptat acest mod de expunere?

Multumesc! Noapte buna

fraAUTOR REVIEW
[13.05.18 23:19:43]
»

@Valentina M: da, așa este. Pe plajele private, adică la hoteluri.

Chiar la Aqaba am văzut pe plajă un cuplu de europeni la vreo 60-70 ani care aveau costume normale (doamna întreg și domnul șort) și efectiv fiecare femeie musulmană era cu ochii pe ei. Adică chiar dacă ai voie, te simți cam nasol să-i vezi pe arabi cum te analizează mai ceva că doctorii și șușotesc de numa-numa clar despre tine.

Și era comic de acum că se uitau lung și la noi, cu toate că noi eram în trening. Parcă aveam un ochi in frunte așa se uitau la noi. Cel puțin eu, că sunt blondă, am primit tot felul de priviri prin toată țara...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Valentina M
[14.05.18 08:43:52]
»

@fra: Multumesc draga mea!

Eu am de gand sa ma bucur de fiecare moment al vacantei in Iordania. Asa ca voi face abstractie de priviri si susoteli!

Iti doresc o zi frumoasa!

fraAUTOR REVIEW
[14.05.18 11:39:34]
»

@Valentina M: a, nu m-au deranjat. Că și noi la rândul nostru râdeam de ei cum șușotesc. Eu am spus în ideea să știți la ce să vă așteptați. Eu am primit comentarii cu soțul lângă mine sau îi spuneau lui că ce nevastă are... Iar în deșert, la beduini, comentau între ei diverse și un prieten cu care eram începuse să fredoneze o melodie în arabă și s-au panicat un pic și s-au domolit crezând că noi știm arabă ???????? Deci și noi ne-am distrat. Face parte din specificul locului.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Valentina M
[15.05.18 08:48:24]
»

@fra: Ai scapat ieftin!

Mi-a povestit cineva, care are o sotie trupesa, ca intr-o tara araba, au venit la el cu doua camile in schimbul sotiei. Discutii, comentarii, intelege-te cu arabii...

Cand se cearta ii spune"Fraier am fost ca nu am facut schimbul! Am ratat sansa de a fi fericit! "

Zi frumoasa cu soare in suflet!

Sakiz*
[15.12.18 04:22:34]
»

@TraianS:

Buna, Traian! Ai mai facut excursia in Iordania? Sper ca totul a fost minunat si ca ai avut o vacanta pe cinste! Ai avea alte sfaturi utile pentru cei care se gandesc la aceasta destinatie in iarna asta?

fraAUTOR REVIEW
[15.12.18 10:27:31]
»

@Sakiz*: bună ziua. M-am tot gândit dacă să vă răspund eu, de asta am lăsat un pic de timp să treacă. A fost și colegul Traian în Iordania, după cum vă puteți da seama din review-ul meu la cazarea din Wadi Musa (Peace way Hotel). Am avut aceeași cazare și am făcut schimb de idei în ecouri acolo ????

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
fra, Sakiz*, Valentina M
Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Iordania:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.051330089569092 sec
    ecranul dvs: 1 x 1