ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 17.08.2014
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Rosiori de Vede
ÎNSCRIS: 26.06.13
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
JUL-2014
DURATA: 9 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
86.25%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Noua ne place, dar se poate mult mai bine!

TIPĂREȘTE

Desi am mai fost si prin alte tari vecine, noi mergem pe litoralul romanesc in fiecare an. Fara exceptie. Pentru concediul petrecut pe plaja alegem confortul de 2 stele. Da. Nu avem jena stelelor. Consideram ca pentru o plaja pe litoral pretul si conditiile de 2 stele romanesti ne coafeaza suficient – ai TV, ai frigider, ai dus cu apa fierbinte si paturi curate. Si niciodata, dar absolut niciodata nu am avut surpriza furtului, a mochetelor mizere (sau infecte, ca sa citez pe cineva).

Cu ospatarii sictiriti si scuipatori e altceva,din astia mai gasesti, mai rar da' sant.

E adevarat ca evitam capcanele turistice unde se inghesuie cei care mai vin pe litoral si mergem mereu in aceleasi hoteluri pe care le stim de zeci de ani, dar…Da. Hotelurile de 2 stele pe litoralul nostru sunt hoteluri comuniste, cu mobilier vechi, dar intretinut, cu mochete innoite in cele mai multe cazuri, si destul de curate indiferent de starea lor, cameristele sunt femei simple nicicum Miss Litoral, dar muncitoare si corecte, de multe ori fara initiativa pentru ca asa li se cere de catre vreo directoare ingusta si la punga stransa. Motiv pentru care solicitarile le fac la receptie, ca sa auda urechea care trebuie. Iar raspunsul este prompt uneori, alteori apelam la un mic bacsis, dar asta e, bacsisul e o forta in sine.

Concluzia? Daca vrei sa fii carcotas, poti! Dar nu e frumos sa manjesti imaginea si sa umilesti degeaba, facand apel la amintirile strabunilor tai parinti ONT-isti ori a unora care considera camerele de hotel camp de lupta, camerista simpla spalatoare de weceuri al carei unic scop este de a te buzunari, iar ospatarii oamenii de care poti face misto si ii poti tutui, suspectandu-i totodata de mojicii…

Si pe litoralul romanesc, ca oriunde altundeva, exista atat capcane pentru turisti, cat si hoteluri si terase care iti pot oferi un sejur cat se poate de placut, la banii pe care ti-i permiti. Daca tot dai banii, n-ar trebui sa te si bucuri de ele? Plaja pe litoralul romanesc este una dintre cele mai curate. Sunt oameni care muncesc din greu sa curete mizeria lasata de unii dintre noi – in special fumatorii – pentru ca a doua zi sa ne declaram/ nu satisfacuti de curatenie.Dar noi ne batem joc zilnic de munca lor si revenim cu chistoacele,paharele,servetelele noastre,iar ei trebuie sa o ia de la cap in fiecare seara (nu e valabil pentru toti, dar toti am fost la plaja si am vazut ce se intampla acolo).

Litoralul nostru are mult potential si tocmai asta ne este problema. Stam cu fundul pe un sac de aur si nu ne bucuram de ce avem.

Sincer? Chiar ma oftic ca banii mei de vacanta sa se duca in buzunarele bulgarilor sau turcilor care nu au de oferit mai multe obiective turistice decat noi, dar in schimb ne dau clasa (sau si-au creat un mit) la calitatea serviciilor. Sau a impresiei…

Sper ca hotelierii romani sa se adapteze, nu sa dispara.

Nu avem nevoie de hoteluri de 5 stele, ci de civilizatie.

Problema litoralului romanesc si a turismului romanesc in general nu sta in numarul de stele, ci a personalului dezinteresat, a preturilor nejustificat de mari si a patronilor cu mentalitati heirupiste de buticari ai anilor ’90.

Aparuta datorita vestitului Lac Techirghiol, Eforie Nord a fost mai intai o statiune balneara cu regim permanent, transformata treptat in statiune orientata spre benefiicile aduse de apa si plaja marii.

In 1890 s-a ridicat hotelul Movila, pe malul Marii Negre si a Bailor Movila de pe malul lacului Techirghiol, luand nastere prima statiune balneoclimaterica de pe litoral, numita Movila-Techirghiol. Expansiunea sa continua incepand din 1920, mai ales datorita vilelor marilor personalitati ale acelor vremuri care s-au ridicat in vecinatate. Statiunea si-a tot modificat numele, ramanand in final cu cel de Eforie. Nord.

Plaja statiunii este vestita mai ales pentru faleza sa inalta, folosita ca si promenada, si care practic protejeaza zona de invazia marii. Plaja este destul de ingusta, mai ales in zona falezei, intrarea in apa se face lin, iar nisipul este destul de granulat. Placut insa, mai ales ca in aceste zone, daca vrei sa te feresti de vant, locul este perfect.

Si digurile dau atmosfera zonelor de plaja. Cel putin vacantele copilariei mele aici mi le-am petrecut si nu pot fi comparabile cu nimic in lume …

O, da, pentru ca frumoasa si cocheta statiune Eforie Nord, candva o perla litorala pentru celebritati ale anilor 1900, inca mai este in asteptare de ceva investitori si investitii; si de ar fi putin mai grabiti ca sa mai poata gasi ceva bucati din ea …

Spun asta pentru ca statiunea arata destul de derapanata, mai ales terasele si restaurantele aflate de cativa ani ‘in renovare’, iar fasiile de plaja de la Eforie Nord se afla intr-un proces intens de degradare prin eroziune marina (vezi pozele) . Fenomenul acesta are loc de ceva timp, ceea ce a si dus la surparea zidurilor de faleza.

Si totusi cu ce ne mai laudam? Indiferent de scopul pentru care alegi Eforie Nord, atmosfera de litoral va compensa in mod sigur minusurile pe care le are deocamdata. Si cine stie, poate ca ii vom trai si noi alte zile de glorie!


[fb]
---
Trimis de Cristicop in 17.08.14 11:07:23
Validat / Publicat: 17.08.14 14:34:09
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în EFORIE NORD.

VIZUALIZĂRI: 4233 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

22 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Cristicop); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Curatenie nu?
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 23150 PMA (din 28 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

22 ecouri scrise, până acum

Neptunus
[17.08.14 16:01:58]
»

Frumoase pozele din anii '60 pe care le-aţi pus... (Cea cu Restaurantul Perla Mării este scanată de mine din albumul "Litoralul romînesc", Ed. Meridiane, Bucureşti, 1961)... Ele nu relevă prezentul epigonic (ca să nu zic mizerabil...)

Am fost şi eu anul acesta la Eforie Nord şi am stat la Hotel Belvedere, tot de 2 stele... Cazarea a fost foarte bună, dar "staţiunea obsedantelor obloane" de altădată (cum am numit-o) mai păstrează doar reminiscenţe din ceea ce a fost în anii '60-'80 (hoteluri ca Lira, Saturn, Atlas, unele vile etc.)... Multă paragină (v. hotelurile Bucegi şi Făgăraş, Zahanaua Berbec, "perla cu mozaic" de lângă R. Perla Mării, Barul Roman de lângă Vraja Mării, Potcoava de Aur de lângă H. Europa, unde altădată erau renumite spectacole de cabaret etc.) Mai ţineţi minte firmele superbe de la hotelurile Venus, Minerva, Diana, Azur, Union, Felix etc., care se aprindeau sublim? ... La Belvedere, unde am stat acum, am constatat că s-a păstrat firma, dar e moartă pe timp de noapte...

La unele hoteluri s-a modificat arhitectura (ex. la H. Fortuna, Apollo, Uranus, Hermes, Sirius). Alte hoteluri s-au construit recent pe locul celor vechi (Mondial, pe locul H. Cerna; Rhodos, pe locul H. Prahova etc.) Au apărut multe construcţii noi, discordante ca arhitectură faţă de cele vechi...

Este multă înghesuială de clădiri şi oameni...

Multe alei sunt neluminate noaptea (ex. în zona Felix-Belvedere, unde lămpile tronconice de altădată au fost sparte, dar nici altele nu s-au mai pus...)

Totul acum este comercial... Nu se mai ţine cont de nicio regulă de urbanism...

C'est la vie...

Dabator
[17.08.14 16:41:59]
»

@Cristicop: Te felicit pentru articol și argumentare!

Ar fi bine ca și cei ce au frâiele turismului românesc să citească acest articol.

maria55 †
[17.08.14 18:19:29]
»

@Cristicop, felicitari pt acest review, pt pertinenta lui si nu in ultimul rand, pt faptul ca ai reusit sa ne "cobori" cu picioarele pe Pamant... pt ca uneori chiar se simte nevoia... hmm... "ne coafeaza suficient"... asta a fost tare de tot si ai un binemeritat vot maxim...

In legatura cu lecturarea acestui articol, de cei vizati/primarie/... nu va faceti iluzii... cei din administratia locala se preocupa de orice altceva, mai putin de servicii publice, din nefericire. !

Spun asta pt ca a mai fost un review, chiar mai dur si mai "tepos" scris de @zapacitu anul trecut... ramas fara ecou din partea celor abilitati...

Ce? Ei nu vad degradarea continua a statiunii, credeti?!

Ba da, dar nepasarea aici la Eforie, este la ea acasa!

dorgo
[17.08.14 18:33:40]
»

@Cristicop "Desi am mai fost si prin alte tari vecine, noi mergem pe litoralul romanesc in fiecare an"... la mine e tocmai invers... daca tot e sa dai un ban, mai bine-l dau acolo unde stiu dinainte ca ma voi simti bine si poate clima e si mai balnda... zilele trecute mergea TV-ul cam tare si auzeam ca o camera dubla la Mamaia costa 400 de lei iar cu 3 paturi-500 lei. Adica 100 si ceva de euro, aduca un sejur de "sept jours" in insula Thassos sau la Paralia... pai cum vine asta, o zi de cazare la noi, echivaleaza ca pret, cu 7 zile in Grecia?

maria55 †
[17.08.14 21:13:09]
»

@dorgo, autorul face referire la statiunea Eforie... unde preturile sunt mult mai mici, chiar si in full-sezon fata de multe locuri de cazare din Tirgu Mures...

Cat despre comparatia cu Mamaia, da, sunt de acord, preturile sunt exagerate!

danamandache
[17.08.14 22:43:46]
»

Bravo, domnule Cristi! Si eu petrec vacantele prin vecini, dar nu ma lasa sufletul sa nu trec, cel putin o data pe vara, pe la Eforie Nord sau Mamaia.

Sotul meu, facand o comparatie intre plajele Banana Beache din Zakynthos si plaja din Mamaia, a declarat- o invingatoare fara drept de apel, pe ultima.

Imi aduc aminte cu mare placere de vacantele petrecute alaturi de parintii mei in Eforie Sud, de hotelul Pescarus si de toboganul aflat pe plaja. Restaurantele gazduiau artisti celebrii in fiecare noapte iar noi alergam de la unul la altul pentru a nu pierde nici programul formatiei Savoy dar nici pe cel al Marinei Scupra.

Frumoase amintiri, frumoase vremuri! Pacat ca nu se face mai nimic pentru aceasta statiune, candva plina de viata!

Felicitari pentru articol, dupa parerea mea, cel mai bun de pana acum!!!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
sed
[17.08.14 23:09:09]
»

@Cristicop: Imi pare rau ca nu-ti impartasesc parerea, dar din pacate, pe litoralul romanesc nu s-au facut schimbari de mult timp si se cer. Am fost de 1 Mai in Eforie Nord, dar nu pentru baie, nu ne-a permis vremea, ci am dorit un loc de cazare pt. a putea vizita Histria, Enisala... Ne-am plimbat pe plaja si pana hat departe am auzit ecourile inconfundabile ale unor manele. Nu-ti puteai auzi propriile ganduri...

Apoi, am mancat in Mamaia... 180ron-2 ciorbe de burta reci, un piept de pui, o ciulama de ciuperci, un snitel, o bere si un suc... cam scump, nu?

In Grecia, pe care o iubim (ne iubim si tara suficient) pentru apa ei turcoaz, pt. linistea pe care ti-o ofera, am platit o masa max. 40 euro 3 persoane, dar cu fructe de mare, carafa de vin, suc si ceva din partea casei...

Cu regret spun ca litoralul nostru este muuult, muult prea departe de ceea ce ar trebui sa fie, iar Mamaia se vrea a fi altceva. Acolo nu mergi pt. apa, plaja si relaxare... si atunci?

Dabator
[17.08.14 23:29:40]
»

@dorgo: Mie, așa de la distanță, Mamaia îmi pare a fi o stațiune premium. Dacă hotelierii reușesc să primească mai mult de 100 EUR pentru o noapte de cazare iar hotelul este plin - atunci bravo lor. Trebuie să existe și stațiuni de lux în orice țară. Dacă e adevărat ce se spune pe la televizor și câte un băiat de bani gata "sparge" 1000 EUR pe noapte - bravo lor. Eu de multe ori am spus - nu îmi permit să îmi fac concediul în România - cel puțin la Mamaia.

@maria55: Atât timp cât nu se vor implica autoritățile nu există multe șanse de reușită. Nu hotelierii sunt cei ce pot opri degradarea plajelor.

Ultimul meu concediu întreg petrecut pe litoralul românesc a fost acum vreo 8 ani, culmea la Eforie Nord. Hotelul a fost de coșmar și nu tocmai ieftin (cel puțin pentru ceea ce oferea). Umilință și jeg - cam asta mi-a rămas întipărit în memorie, o reminiscență a comunismului degradată la nivel de ruină. Ulterior am aflat că sunt hoteluri/pensiuni cu nou construite cu condiții de cazare mult mai bune la fel ca și prețurile.

La ora 7:30 trebuia să fim pe plajă și prindeam un loc pe dig. Aud că acum trebuie să fii pe plajă la ora 6:00 dacă vrei să o folosești.

Apoi mai este problema prelungirii sezonului - atât timp cât litoralul românesc se limitează la 2 luni de vară va fi pentru todeauna falimentar. Eu am încercat week-end-uri (nu sejururi) în luna iunie iar atmosfera era groaznică. Majoritatea atracțiilor închise. Restaurantele închise în majoritate și ele. Am mai spus-o - aici cred că este și vina administratorilor de atractii, restaurante...

CristicopAUTOR REVIEW
[18.08.14 14:12:50]
»

@danamandache: Multumesc frumos!

CristicopAUTOR REVIEW
[18.08.14 14:19:33]
»

@maria55: Vad ca esti din Eforie, te invidiez un pic...

Dar sa dai o fuga pana la plaja Debarcader si acolo sus pe faleza este un punct de Info turism. Cabina aceea arata ce fel de oameni ingrijesc orasul Eforie, dar si ce fel de turisti avem in tarisoara asta. Hartii, mancare, bautura, mizerie de nedescris intr-o cabina de doi metri patrati... incredibil, mai lipsesc niste droguri.

Bine zici ce ei vad degradarea statiunii, dar o cladire care azi face o suta de mii de euro si e lasata in paragina maine va face cinci mii si asa pun mana pe ea baietii destepti.

Michaell
[18.08.14 14:28:28]
»

@Cristicop: Primele trei poze... mi-au placut tare mult, felicitari!

Cunosc acele vremuri nu doar ca turist ci chiar ca fost angajat al unui restaurant, din Eforie. Cu toate ca pozele im plac mult, te asigur ca vremurile nu areau atit de roz precum par in aceste poze. Se mintea si se fura ca in codru - si atunci !!

@Dabator

Tineri care sparg 1000 €uro pe noapte... sunt semnele clare a unor societati instabile si aflate in tranzit... precum Romania, care se afla in tranzit de un sfert de veac...

Asemenea oameni nu gasesti doar in Romania, ii vei gasi chiar si in cea mai saraca tara din orice colt al lumii. Nu este ceva cu ce se poate mandri o tara, din contra...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
dorgo
[18.08.14 15:53:16]
»

@Michaell: acum, gata, suntem cu totii in civilizata tara numita Uniunea Europeana, ca le place unora sau nu, englezii, nemtii, spaniolii si romanii, "sunt egali" si e o oarecare multi-stabilitate... dar fiecare zona a UE are uscaturile ei... stii ce mi-a zis mie cineva din zona vestica a UE cand sambata seara niste tineri iesiti din discoteca isi faceau nevoile (mici) pe o frumoasa vitrina a unor bijutieri, in fata politistilor, calmi si joviali? ca nu conteaza, daca ei se simt bine, trebuie sa le respectam drepturile si dorintele, ca de fapt nu se tulbura ordinea publica si oricum dimineata vine masina cu apa care spala tot si ca... asta e un mare semn de civilizatie... am mai auzit o chestie... cica de-aia sparg tinerii englezi cateva sute de euro in fiecare week-end si apoi sticlele peste tot si pica de bautaura spre dimineata, pentru ca ei au acest drept, au muncit o saptamana intreaga si in week-end au dreptul democratic sa faca ce vor cu banii lor (alt semn de civilizatie), (si nu poti sa-i contrazici)... asa ca eu cred mai degraba ca omenirea anului 2014 inca nu s-a deprins complet din animalitate, ba omul e chiar crud, obiceiul iberic de a da cainilor carnea indienilor cotropiti din America cea plina de aur, nu e departe de noi, e de-acum 450 de ani (vezi istoria lui Cortez si sfarsitul lui Montezuma) sau exterminarea burilor pentru pamant, e si mai aproape... sau, sau, sau... nu mai continui caci ajung la case si mai mari si la exemple si mai dure si mai apropiate de noi...

Michaell
[18.08.14 16:23:14]
»

@dorgo: Mda, nu m-ai prea inteles. N-am sustinut ca in tarile vestice n-ar fi indivizi care sparg nu stiu eu ce suma intr-o noapte. Este cazul, bineinteles... si nici nu ma mira si nu ma deranjeaza, atita timp cit n-o fac linga geamul meu sau sa nu fi furat acea suma. Din pacate in Romania treburile stau nitel altfel, si la asta ma refeream eu... de ex. la discrepanta dintre un tinar care sparge intr-o noapte o suma x si dascalul care are o leafa lunara de 250 €uro. ASTA n-ai sa vezi in Occident!!! Dascalul aici este respectat financiar cum se cuvine iar tinarul care sparge mia pe noapte este privit cu dispret - nu admirat ca in Romania. M-am facut inteles de data aceasta???

Apropos: Te invit sa vi si sa faci pipi pe gardul meu, doar asa ca incercare... te asigur ca ai sa-ti retragi cuvintele de mai sus.

Imi cer scuze ptr. ecoul off-topic. Promit ca ma opresc aici.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
johnnyredlabel † CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[18.08.14 16:25:30]
»

@Michaell:

Asemenea oameni nu gasesti doar in Romania, ii vei gasi chiar si in cea mai saraca tara din orice colt al lumii.

Ca să completez ecoul de mai sus al lui @dorgo, cred că Marea Britanie nu face parte din cele mai sărace țări ale lumii, în schimb, supușii coroanei sunt vestiți pentru comportamentul animalic pe care-l fac ori de câte ori își fac de cap! Și-și fac des! cred că numai pentru ei au fost create, de exemplu, în Laganas, acele baruri controlate-cum altfel/- tot de britanici, unde de bază este termenul *10 EUR all you can drink! *. Pufoaica, electrozii sunt materii *de lux* pe lângă ce îngurgitează britanicii pentru *only 10 EUR*. Grecii sunt oripilați de așa ceva, chiar am discutat cu ei pe tema aceasta... Noroc cu sîrbii, care-i mai iau la întrebări când *sar calul*... pe asta tot de la un localnic o știu...

Later - cu al doilea tău ecou,sunt întru totul de acord.....Dar nici eu nu dau doi bani pe fițoși,indiferent câți bani *sparg * ei prin cluburi....

Dabator
[18.08.14 16:29:44]
»

@Michaell: Când mă refeream la cei care aruncă cu banii vroiam doar să spun că e bine că s-a găsit un loc în România unde să facă asta, indiferent dacă este vorba de români, arabi, italieni sau orice altceva.

Decât să îi arunce (banii) la Ibiza sau mai știu eu unde, mai bine îi aruncă la noi.

Dacă ne referim strict la stațiune Mamaia arată chiar foarte bine și, din fericire, am reușit să văd multe stațiuni de afară. Pentru cei dornici de distracții este un paradis - asta înseamnă valoare adăugată. Ar fi bine să avem mai multe astfel de stațiuni unde cei ce au bani să-i cheltuie.

Reîntorcându-ne la Eforie (mai ales Sudul zic eu) are un potențial turistic uriaș care trebuie exploatat. Îmi doresc să mă pot întoarce pe litoralul românesc într-o stațiune în care să mă simt bine cu adevărat dar unde să nu plătesc mai mult decât o fac în țări cu nivel de trai mult mai ridicat.

johnnyredlabel † CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[18.08.14 16:40:57]
»

@Dabator: Ai dreptate, Mamaia este o stațiune de lux, asta-i clar. Și arată bine! Și, evident, nu este pentru oricine... mă refer la rezervele financiare...

În schimb, dacă e să stau să cântăresc numai prin prisma prețurilor de cazare, pun și eu o întrebare retorică: între 33 EUR dubla/noapte într-o insulă ionică și 400 lei dubla /noapte la Venus (am info de la o clientă care a preferat... Obzor la acest preț, dar pentru 3 nopți), ce ai alege?

Eu am ales să merg în Kefalonia

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Dabator
[18.08.14 17:47:35]
»

@johnnyredlabel: Așa aș fi făcut și eu. Asta și spuneam mai sus îmi doresc să mă pot întoarce pe litoralul românesc într-o stațiune în care să mă simt bine cu adevărat dar unde să nu plătesc mai mult decât o fac în țări cu nivel de trai mult mai ridicat.

Și eu am plătit 30 EUR/dublă/noapte cu mic dejun inclus în Monemvasia. Și n-a fost rău deloc! Sau cu banii de mai sus (400 RON) am avut demipensiune în Tolo (de fapt mai puțin 70 EUR/noapte). Asta vorbind de anul ăsta dar și în anii anteriori la fel s-a întâmplat.

Știi și tu mai bine ca mine că sunt variante zeci.

Pe de altă parte hai să vedem. Grecii au sezon cel puțin 4 luni pe an. Și caută tot felul de variante să îl prelungească.

La noi și 2 luni li se pare prea mult. Cum să trăiești doar din vânzarea a două luni pe an? Trebuie făcut ceva pentru prelungirea sezonului. La noi în iunie totul este închis.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
dorgo
[18.08.14 19:14:29]
»

@johnnyredlabel: pai aici e esenta lucrurilor... litoralul romanesc e de inteles, "saracul", face si el ce poate, trage pielea de pe om pentru ca e dezavantajat geografic, doar doua luni de soare/an, atat, ce zic hotelierii? "nici n-are rost sa ne legam la cap pentru lunile mai-iunie sau septembrie, ca vine popor putin si muncim degeaba, tragem tare in iulie si august! (in ultimul week-end, pe litoral, ocuparea a fost de 98% si s-au incasat 42 milioane euro, chiar daca a plouat nitel)... cu cat cobori spre bulgari, turci, greci, creste si durata verii si numarul de zile insorite/luna si creste temperatura marii, se schimba vegetatia... si asa va fii mereu... chiar daca vom avea la noi servicii "first class" sau hotele de diferite stele, modernizate cu piscina incalzita la parter-pentru zilele ploioase, pai tot aia e!... nu putem aduce soarele in Romania, decat 2 luni pe an...

Azi, litoralul nostru e cunoscut in lume, numai prin Mamaia, pe vremuri mai existau si alte vedete... "le roi c'est moi", vrea sa zica Mamaia, adica "Litoralul sunt eu"...

Cine insa a gustat odata din "sejurile grecesti, turcesti sau chiar bulgaresti", va dori si in viitor, tot asa ceva si va face orice, chiar daca va locui pe granita de nord a tarii, ca vara, sa ajunga iarasi acolo... Azi, daca n-at fi atat de aproape de Bucuresti si alte orase mari din sudul tarii, litoralul nostru, ar muri definitiv... Daca i-ar veni unei companii aeriene ideea de a introduce curse regulate "low-cost", (la care nu se plateste niciodata taxa de aeroport) spre insulele Greciei care au aeroport, din perioada mai-iunie si pana in octombrie, s-ar forma adevarate poduri aeriene intre tara noastra si Grecia.

Si chiar ma intreb, ce mai asteapta aceste firme?

maria55 †
[18.08.14 19:22:36]
»

@Cristicop: nu, nu ma invidia, chiar n-ai pt ce!

Stiu zona, chiar f bine, copiii mei locuiesc pe aproape si seara de seara imi plimb nepoata pe acolo...

Nu este vina turistilor ci exclusiv al administratiei locale!

Imi place sa cred, ca turistul s-a autoeducat intratat, incat atunci cand gaseste curatenie o si pastreaza! Dar cand gasesti locuri precum cel descris de tine...

Imi este greu, crede-ma te rog, sa citesc tot ceea ce se scrie despre Eforie, mai mult negativ... parca ma loveste in moalele capului inca de la titlu...

homejade*
[19.08.14 14:47:02]
»

Foarte realist.

Este o vorba, omul sfinteste locul.

johnnyredlabel † CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[19.08.14 18:25:52]
»

@maria55: Maria, nu fi tristă, draga mea... Pentru mulți dintre noi, Eforie (Nord sau Sud) va rămâne de-a pururi în suflet... Ți-am spus și personal, de Eforii mă leagă frumoase amintiri din copilărie, ca să parafrazez un clasic... *eram frumoși, tineri și nu murise nimeni*. Eu oricând aș reveni cu bucurie la Eforie... și am revenit, dar... fugitiv... ultimul așa-zis sejur a fost minunat la Mirage... cu mai mulți ani în urmă... dar mai trebuie lucrat și de către autorități...

Nu spun că nu- s probleme de buget... Nu poți compara Mamaia (care e alimentată bugetar de Constanța, probabil cel mai puternic oraș din țară după București) cu Eforie, Neptun, Jupiter, etc, care toate aparțin de Mangalia. A compara resursele Mangaliei cu ale Constanței (și, atenție, Constanța *pompează * bani numai într-o stațiune-Mamaia, nu în mai multe, cum e cazul Mangaliei) este ca și când ai pune în balanță Ploieștiul cu Giurgiu (am făcut această comparație în speranța că nu jignesc pe nimeni).

Oricum, eu încă sper -din tot sufletul- în revirimentul stațiunilor din sudul litoralului. Dar mai întâi trebuie să se schimbe mentalitățile... Turistul nu este un pui tocmai bun de jumulit... Asta trebuie să înțeleagă atât hotelierii cât și cei ce stau cu cheile fluturânde la intrarea în stațiuni. Și cei ce oferă serviciile de masă, indiferent de câte stele au obținut ei de la autorități... Iar totul nu se poate face decât prin disciplină... Mă rog, e un subiect prea amplu ca să mai dezvolt...

PS. Sper să ne mai vedem în toamna asta... la Eforie!

maria55 †
[19.08.14 19:39:39]
»

@johnnyredlabel: cu mare, mare drag!

As vrea sa cred ca nu fac parte din categoria "jumulitorilor", desi recunosc, n-am incotro... mai sunt asemenea specimene...

Tocmai de aceea doare mult cand citesti postarile mai mult negative, despre o statiune cu mult potential...

Sa ne vedem cu bine, la una din Eforii...

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
8 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Cristicop, danamandache, dorgo, homejade*, maria55, Michaell, Neptunus, sed
Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Eforie Nord:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.07505202293396 sec
    ecranul dvs: 1 x 1