ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 01.11.2016
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: jud. Ilfov
ÎNSCRIS: 11.06.14
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
MAY-2016
DURATA: 4 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 11 MIN

Când te atinge 'dreptane', insula Corfu

TIPĂREȘTE URM de aici

A sta doar patru zile pe insula Corfu pare o mare prostie dar uneori, timpul scurt face cât pentru alții o sută de zile. În zilele astea am văzut capitala, am fost cu submarinul galben, am urcat la mânăstirea de la Paleokastritsa, l-am atins pe Ahile, am admirat marea de la Gastouri, am scrutat zările asemeni împăratului Wilhelm al II-lea, am făcut puțină plajă la Glyfada, am colindat magazinașele de suveniruri, am cunoscut oameni simpatici, am mâncat în micile taverne ce nu aveau un nume la vedere, ne-am odihnit sufletul la Mon Repos dar ne-am ferit să bem apă din izvorul uitării ținuturilor natale, am numărat banii istoriei, am văzut mândria corfioților prin arta asiatică pe care Alexandru Machedon, spun grecii, a influențat-o. Dar n-am uitat de Poseidon și ne-am rugat uneia din cele 81 de iubiri feminine ale lui, Kerkira, mama lui Phaeax, să ne păzească de tridentul lui, furios uneori în apa mării dar și pe maluri. Și fără a ține cont de planul de acasă, am colindat puțin insula pheacilor, urmașii lui Phaeax, în lung și lat, prin locuri celebre dar și prin sate unde azi n-am ști să mai ajungem ușor.

Plaja Glyfada a fost loc de odihnă mai mult decât plajă, pentru că pe acolo ne-a prins prânzul. Acolo, la o terasă mare, aproape de plajă, cu ochii la valurile doar putin nervoase, am servit două din mâncărurile specifice insulei, "pastitsada" - carne de vită (în vremurile acestea), cu sos de roșii, ceapă, piper, usturoi și muuultă scorțișoară, plus paste după cum zice și numele, eu nefiind fan paste dar acest fel a fost bun; soțul a luat "sofrito", adică mușchi de vită cu sos de usturoi, mult usturoi fiert în vin alb. Bun dar mai bună pastitsada mea deși nu sunt obișnuită cu așa cantități de scorțișoară în mâncăruri cu carne, însă bucătarii venețieni au ghicit acum 4 - 500 de ani că în mileniul trei vom fi fani ai bucătăriei arabe! Totul, adică și limonada bună, recomandate de un ospătar albanez pe care soțul meu l-a atins pe suflet când i-a zis că prin anii "80- "85 Skenderbeu era prietenul multor români, unii încă mai țin sticlele goale așa ca memento. Poate de aceea salata de fructe din partea casei a fost mai bogată decât a clienților de la alte mese! A urmat o lungă siestă pe plaja destul de goală în mai, pe nisipul auriu, puțin răscolit de vânt, o plăcere când nu ai vecini care să-ți dea nisip în ochi și crezi că ești stăpânul zărilor albastre, măcar o fărâmă de timp. Este cam la 16 km de Corfu Town, drumul este bun până acolo.

Dar ne-am plictisit să stăm așa degeaba pe nisipul destul de fierbinte pentru luna mai. Am plecat iar pe drumurile uneori foarte înguste și cu multe viraje în pantă, destul de pustii de ziceai că insula nu-i locuită, printre păduri, am intrat în sat la Pelekaș, ne-am amuzat de numele unor taverne nu prea aspectoase - Pink Panther ne-a dat ceva de glumit - am admirat marea de sus și am tras pe dreapta să lăsăm un grup mare de bikeri, tineri, vârstnici și copii, pe care i-am găsit la capăt de drum, după hotel Levant, admirând zările albastre. Două plaje frumoase, micuțe, pe a treia n-am călcat-o căci este singura plajă de nudiști din Corfu și chiar erau acolo destui.

Tronul Kaiserului, un loc pe care cred că-l știe orice turist care trece prin Corfu, nu atât pentru istoria lui cât pentru frumusețea peisajelor văzute de acolo. Pe stânca de aici, la aproximativ 270 m deasupra nivelului mării, panorama de 360 grade este copleșitoare: se văd satele și văile înverzite, turla unei biserici și ziua când este multă lumină, chiar siluetele colorate ale lui Corfu Town. Se spune că apusul de soare este superb văzut de aici. Locul a fost amenajat în 1907 când ultimul împărat al Imperiului German, Wilhelm al II-lea, un strateg slab dar un pasionat al artelor, a cumpărat palatul Achilleion de la moștenitoarea împărătesei Sissi și a descoperit acest loc superb unde venea aproape în fiecare seară de vară pe care o petrecea pe insulă, pentru a admira apusul. Un binoclu vă e de folos dacă ajungeți aici, pe platformă este un telescop care înghite câte un euro dar sunt destui turiști de obicei care se înghesuie să-l folosească. După o oră petrecută pe tronul de piatră dar și prin păduricea sălbatică din zonă, am făcut cale întoarsă prin satul destul de modest, răsuflând ușurați că am scăpat cu bine de pe străzile înguste și am ajuns la drumul principal, nici rău dar nici foarte bun.

Achilleion, palatul pe care spuneam că l-a cumpărat împăratul Wilhelm al II-lea, a fost construit de frumoasa împărăteasă Elisabeth (Sissi) a Austriei, celebră pentru frumusețea ei dar și pentru destinul tragic și viața neîmplinită, nefericire către care a dus-o dragostea, de altfel reciprocă, cu împăratul Franz Josef. Despre Achilleion, aici pe AFA este un articol complet pot spune, pe care și eu l-am avut de ghid căci nu cred că avea rost să mai caut alte materiale, atât de bine documentat este. Este scris de Vlado2. Știind atât de multe din acel articol, n-am luat audioghid. Impresionantă este în interiorul clădirii atât scara ce duce la etaje, Scara Zeilor Greci, capela catolică ce pare a emana multă căldură, multă chemare spre meditație, fresca "Triumful lui Ahile" și portretele împărătesei cu bogatul păr care a făcut-o faimoasă și a cărei aranjare dura uneori și trei ore. Grădina palatului suferă puțin de lipsa florilor frumoase, altfel este destul de curat. Așa cum am spus mai sus, nu are rost să descriu etapele vizitei când este aici un articol foarte bun. Pot să spun că am petrecut ceva timp pe malul mării admirând statuia imensă a unui Ahile victorios (adusă de kaiser), gândindu-mă la această femeie pe care se spune că a vrut să o cumpere un padișah, uimit de frumusețea ei, se zice cea mai frumoasă împărăteasă dar căreia bogăția nu i-a ajutat; bolile trupești și mintale de care a suferit atât ea cât și fiul Rudolf, consecință a căsătoriilor repetate a verilor din familiile conducătoare ale Europei (chiar Sissi și Franz Josef erau veri și s-au căsătorit cu dispensă religioasă, căci ce darnică-i biserica în politicile statului), și-au pus amprenta pe destinul ei și al împăratului care o diviniza. Inteligentă, cunoscătoare a multor limbi străine, chiar și ceva română, a lăsat urme și la noi, prin Banat. Ne-am întors spre porțile mari, spre parcare, trecând pe lângă "Ahile murind", statuia iubită a împărătesei, o statuie cu multe simboluri dacă ne gândim la legenda ei: Ahile abia născut a fost dat cu ambrozie, călit în foc și scufundat de mamă în apele râului Styx din Infern, ape care te făceau invulnerabil. L-a ținut însă de călcâi și acolo a fost locul vulnerabil, săgeata regelui Paris fiind dirijată de zeul Apollo drept spre acel punct. Sorții nu i te poți împotrivi, este doar o iluzie.

Palatul are un program de vizitare toată ziua, depinde de sezon, nu a aderat la programul zilelor gratuite de vizitare așa că am plătit 6 €/persoană în ziua muzeelor, fotografiatul este gratis. Pentru 3€ se poate lua un audioghid în limbile franceză, engleză, germană, cred că și rusă. Pliantele pe care le-am mai găsit la intrare erau doar în italiană și spaniolă. Există loc de parcare, destul de plin cu autocare când am fost noi deși era doar luna mai. Destul de aproape de Corfu Town - 7 km prin Benites, merită o vizită și un popas în parcurile lui sau în păduricile din zonă.

Paleokastritsa este locul unui alt popas de câteva ore, "castelul vechi" în traducere, locul unde ne-am reîntâlnit cu legendarul Ulise și nava lui pietrificată, am primit o lecție despre reflexul lui Pavlov în timpul plimbării cu Yellow Submarine când într-un anumit loc peștii și-au primit hrana. Prima dată am ales să urcăm spre mânăstire, poate bine zis "drumul Golgotei" din Corfu. Fusesem informați la hotel că de obicei mânăstirea se închide după amiaza, după ora 13.30 și se redeschide abia spre seară, poate de aceea cei cu turism organizat erau așa mulți. Iarna totuși nu se poate vizita decât la sărbători. Aglomerat, foarte aglomerat chiar la primele ore, multe autocare pe un drum îngust, e drept cu semafor, mulți șoferi care încearcă să ajungă cât mai aproape de Altar dacă se poate și dacă nu apare din când în când un om al mânăstirii să-i mai ordoneze. Am avut un astfel de noroc, o grecoaică forte, trăită probabil doar cu pită și ulei de măsline la ce mușchi avea, cu ecuson de gât să nu avem dubii, a liberat drumul spre ultima parcare aproape goală unde am lăsat și noi mașina; la coborâre a fost civilizat, am stat la stop destul dar ordonat.

Mânăstirea Theotokos (Maica Domnului) despre care tot așa s-a scris pe aici destul de mult și documentat, este un lăcaș frumos, muzeul aglomerat că abia te strecori, o curte curată și plină de flori, enoriașele feline tocmai primiseră ceva castronele cu hrană dar unele tot doreau o mângâiere. În muzeu puteți zăbovi cât vreți, este bogat în exponate vechi, icoane bizantine și postbizantine, manuscrise, haine vechi de slujbă lucrate migălos, după tradiția bizantină dar și cu influențe venețiene, exponate valoroase. Desigur turiștii erau mult mai atrași de uriașa scoică decât la vorbele ghizilor (nemți, englezi și francezi în același timp!). Am zăbovit ceva în micuța cramă-muzeu unde printre altele este expusă o veche presă pentru obținerea uleiului de măsline, obiecte folosite la producerea vinului, altele. Când studiam săpunul expus pentru vânzare, soțul m-a întrebat dacă îmi e dor de ceva, arătându-mi un portret al Preafericitului Daniel. Drept nu-mi era dor tocmai de el dar am râs puțin de întâmplare și am comentat între noi, astfel că "fratele"de serviciu la vânzare s-a prins, întrebând doar: "România? ". Am cumpărat două sticle de vin, nu foarte scump dar sincer nu prea merită, am luat și puțin ulei de măsline, de fapt comercial și nu bisericesc cum este prezentat. Dar așa este azi în multe biserici, una ne este lăudat, alta luăm, nu-i păcatul nostru (am cumpărat pentru că deja luasem un bidon în altă parte și aveam nevoie de o sticluță mică pentru salate până acasă). După un scurt popas în curte ne-am îndreptat spre tunul amplasat strategic de peste două secole și am așteptat răbdători ca nemții să se dea jos de pe el să putem ajunge și noi să admirăm "Kolovri ", barca împietrită a lui Ulise sau, după o altă legendă, barca unui pirat algerian ce vroia să jefuiască mânăstirea și care s-a pietrificat la ruga starețului. Soțul i-a ajutat pe nemți să se pozeze pe tun, au plecat într-un final și atunci am văzut semnele heraldice ale dinastiei Holstein-Gottorp- Romanov din perioada țarului Pavel I, fiul marii Ecaterina a II-a a Rusiei, tun amplasat acolo din ordinul amiralului Ushakov la eliberarea insulei de ocupație franceză. Oare nemții nu știau că s-au cățărat chiar pe o mică parte din propria istorie, nu numai a rușilor?

Aici, la Paleokastritsa, capetele încoronate ce au poposit pe insulă și-au petrecut multe clipe frumoase, Sir Adam a vrut să construiască un spital militar, planuri au fost multe, în timp a rămas doar un sat, animat astăzi de turiști.

Dacă faceți o plimbare cu barca nu ratați imaginea crucii mari de pe stâncă văzută de pe luciul albăstrui al mării.

Drumurile noastre prin insula Dreptane (secera), nu s-a oprit la cele descrise aici sau în articolele mele trecute despre Kerkira, Kanoni, Lefkimi, ci au fost drumuri printre pădurile de pin și chiparoșii falnici, prin mijlocul insulei, pe plaje cu multe pietricele unde doar am admirat întinderile albastre, prin taverne micuțe de care mi-e tare dor. Am ceva locuri în care îmi doresc să revin, să reiau poteci ascunse, miros de pin, tigăile cu pește și pită caldă stropită cu uleiul insulei, să savurez acolo și numai acolo o tzitzibira sau să mă plimb prin una din celebrele lor crame pe care le-am ocolit acum din lipsă de timp și mai ales de al doilea, lipsă de alt șofer (am cumpărat doar de la Ambelonas o sticlă, păcat că doar una da-i cam valoros la preț, păcat că nu am putut rămâne mai mult acolo decât pentru o prăjitură cu semințe de aur, kumquat).

Despre Corfu s-a scris și se va scrie încă mult, cu plăcere, chiar cu patimă, acolo în zilele senine dar și târziu după vizita făcută, "secera" se înfige adânc în vise.

P.S. Webmaster, merită oare cititorii să le găsești un videoclip frumos pe care să-l atașezi articolului ? Mulțumesc foarte mult.


[fb]
---
Trimis de elviramvio in 01.11.16 10:17:03
Validat / Publicat: 01.11.16 19:20:30

VIZUALIZĂRI: 3876 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

25 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (elviramvio); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P09 Tronul Kaiserului.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 68800 PMA (din 52 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).

ECOURI la acest articol

25 ecouri scrise, până acum

mishu
[01.11.16 19:28:55]
»

@elviramvio - In sfarsit dupa recuperarea articolelor necitite in ultima vreme mai prind si eu primul vot, si inca pentru ce articol frumos. Cat despre poze, unele dintre ele sunt superbe (frumoase sunt toate, insa am unele care mi -au mers la suflet). Felicitari votat cu mare drag.

micutzu
[01.11.16 19:45:21]
»

@elviramvio: Felicitari pentru frumosul articol despre Corfu, o insula dupa parerea mea a contrastelor. Tot aici mi-am petrecut si eu concediul si chiar ma pregateam sa scriu si eu un articol despre aceasta insula. Am vizitat si eu locurile descrise atat de frumos de dvs, dar nu ati pomenit nimic despre Pantokrator, manastirea aflata pe cel mai inalt virf de munte din Corfu. De aici in zilele senine poti vedea toata insula si o priveliste de ansamblu a golfului Sarande din Albania. Am citit si articollele despre Kerkira si usor ma cuprins nostalgia si acel dor de duca in alte si alte calatorii. Concedii si vacante frumoase sa aveti.

Zoazore
[01.11.16 19:55:50]
»

@elviramvio: Se mai făceau poze la intrarea în mânăstirea din Paleokastritsa? P17... mmm... ce amintiri!

Frumos, votat cu drag!

Carmen Ion CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[01.11.16 20:18:21]
»

@elviramvio: Splendid, Elvira! Aţi umblat mult prin Corfu, aţi văzut cât văd alţii în n săptămâni şi ai scris nişte reviewuri excelent documentate şi structurate, asezonate cu opinii personale la care nu pot decât să subscriu, deşi în Corfu n-am ajuns. Dar tu eşti aşa de convingătoare!

De poze, ce să mai zic? Nu mă mai satur admirându-le.

Felicitări din inimă!

elviramvioAUTOR REVIEW
[01.11.16 20:32:46]
»

@mishu:

Multumesc.

Am vazut ca ai fost harnicuta. Astept sa ne povestesti unde, cand si cum ai stralucit alaturi de cei dragi.

Poze am atat de multe ca nu stiam ce sa aleg si nici cate dar sper ca te-am convins, macar pentru cat am vazut si eu.

O seara frumoasa!

elviramvioAUTOR REVIEW
[01.11.16 20:41:19]
»

@micutzu:

Multumesc. Astept articolele cu impresii, sigur vor fi interesante.

La Pantokrator n-am ajuns, altfel aminteam, crede-ma ca la 60+ (ani) e mai domoala treaba dar sper sa ma intorc, eu sper, Pantokratorul dispune!!

Sa spun drept, nu aveam in plan sa scriu articolul de azi, eram gata de altceva, dar aceeasi nostalgie m-a determinat si pe mine sa "plec" din Corfu asa.

Numai de bine sa aud!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
elviramvioAUTOR REVIEW
[01.11.16 20:48:07]
»

@Zoazore:

Da, se fac poze la manastire, chiar si in biserica. Am descarcat numai cateva, am insa mai multe si cred ca are Catalin si film, nu stiu sigur, nici n-am avut timp sa vedem toate cardurile.

P17, ei, o cunosti, e zodia mea, de aia n-am scris nimic!!

Multumesc, sa-mi dai vesti bune, la sfarsit de an nu vreau tristeti!

elviramvioAUTOR REVIEW
[01.11.16 20:56:22]
»

@Carmen Ion:

Multumesc Carmen.

Am colindat, nu chiar cat am vrut (am plecat in vacanta dupa o febra oribila si mi-am revenit mai greu). Si cred ca avem ceva mutatii genetice, eu si sotul, nu putem sta mult intr-un loc, nici la plaja, nici la hotel, de aceea suntem asa umblareti. Cat o mai fi.

Sa te duci, macar o data, ai ce vedea, te poti deplasa mai usor de colo colo folosind KTEL (daca stateam mai multe zile apelam si noi la autobuze).

O seara frumoasa sa ai!

maryka
[01.11.16 23:20:58]
»

Foarte frumos! Poze superbe! Am citit toate articolele despre Corfu, v-ați plimbat mult, ați văzut locuri frumoase. Nu pot decât să -mi doresc să ajung și eu acolo, pentru că încă nu am fost în Corfu. Felicitări pentru toată seria de articole!

elviramvioAUTOR REVIEW
[02.11.16 06:57:56]
»

@maryka:

Multumesc.

Inca am multe de vazut si revazut daca mai ajung, asa cum imi doresc. La prima vedere nu m-a dat gata insula dar hoinarind, mai ales umblatul fara tinta anume spre interiorul insulei, m-a lovit in inima.

O zi frumoasa!

tata123 🔱
[02.11.16 08:59:16]
»

@elviramvio: Frumoasă relatare, peisaje nemaipomenite.

Tronul Kaiserului (P09), stânca-punct de belvedere, seamănă izbitor cu Stâncile Franz Joseph din Sinaia - terasă de belvedere amenajată în 1896 pentru alt împărat al Imperiului (vezi fotografia P22 din articolul dedicat Potecii Regale din Sinaia: vezi impresii).

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
flaviana77
[02.11.16 09:05:13]
»

faci tu ce faci si iarasi imi starnesti frumoasele mele amintiri din Corfu.

o parte din sufletelul meu a ramas acolo pe acea insula minunata si culmea nici nu am apucat sa vad decat o mica parte din ea deoarece noi am mers pentru plaja mare si soare, dar ne-am si plimbat destul d emult, insa pentru ca era foarte cald am si ratat unele obiective, motiv pentru a ne intoarce candva acolo sa le vedem.

dor de Corfu, dor de mare, dor de vara si de soare... si afara sunt 0 grade!!!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
elviramvioAUTOR REVIEW
[02.11.16 09:36:23]
»

@tata123:

Multumesc.

Da, asa este. Si ca sa fiu in tema articolului meu, în 1896 a fost ultima vizita pe care Sissi a făcut-o în România, cu ocazia inaugurării canalului navigabil Porțile de Fier, a venit alături de împăratul Franz Joseph pe nava ce purta numele împăratului, loc unde s-a dat și marele banchet și unde Sissi a strălucit printr-o eleganță de o frumusețe rară. Apoi au urmat vizitele private ale celor trei familii regale, imperiale, prin tara noastra. Si să nu uităm că Sissi era prietenă cu Carmen Silva, regina Elisabeta, prietenie între două poete. A venit apoi 1898 și finalul brutal al vieții ei asa că vila de la Herculane i-a rămas goală.

O zi bună să ai!

elviramvioAUTOR REVIEW
[02.11.16 09:42:32]
»

@flaviana77:

Ei, gata, am terminat Corfu, nu și Grecia!

Sper sa te intorci, sper si eu sa ma intorc. Asa cum am spus mai sus, prima data nu m-a impresionat, mai ales ca muntii de gunoaie de la marginea capitalei faceau imposibila vederea indicatoarelor - am aflat ulterior ca este o problema ce se repeta cam anual - dar dupa ce colinzi asa aiurea o zi, te schimbi la 180 grade.

Vacante frumoase sa ai!

Zoazore
[03.11.16 12:41:40]
»

@elviramvio: Scuze, n-am formulat corect. Cand am fost noi, la intrarea in manastire stateau doua fete. Ca sa intri in incinta, trebuia sa intri printre ele. Atunci ele-ti faceau poza. costa 5 Euro.

elviramvioAUTOR REVIEW
[03.11.16 13:33:35]
»

@Zoazore:

Ei, vremurile s-au schimbat, acum sta un flacau si-ti da un sal, gratis, sa te acoperi. Acum nu vreau sa par prea pacatoasa, dar parca la origini aveam tot gatul si umerii goi!!!

Zoazore
[03.11.16 15:09:03]
»

@elviramvio: Si nu numai! Mie nu mi-au dat sal!

calatorul
[04.11.16 14:53:41]
»

@elviramvio: Oare relatarea asta de ce mi/o fi scapat? Frumoasa calatorie, ma bucur ca am gasit/o si am revazut in felul asta o insula din care am amintiri foarte placute, din care am povestit prea zgarcit pe AFA.

elviramvioAUTOR REVIEW
[04.11.16 15:54:10]
»

@calatorul:

Multumesc mult.

mogly
[04.11.16 19:16:39]
»

@elviramvio: Eu ce pot spune? Stii ca ador Corfu! Asa ca impreuna m-am plimbat cu tine prin locuri cunoscute si mai putin cunoscute. Ca uite eu anul trecut am stat 7 zile in Corfu dar nu am vazut atat de multe ca tine in 4 zile, deci felicitarile mele. De departe cel mai mult mi-a placut Paleokastritsa, acolo am fost cazati si bineinteles Corfu Town.

Calatorii de vis in continuare!

Zoazore
[04.11.16 19:18:37]
»

@mogly: Dar eu c-am stat doar două zile? Ce să mai zic? Noroc cu Elvira că ne mai plimbă pe unde n-am ajuns și prin amintiri, pe unde-am fost!

mogly
[04.11.16 19:21:45]
»

@Zoazore: Problema se rezolva daca mai mergem inca o data. Eu cu siguranta mi-am propus sa revad acea insula, candva! Anul viitor mi-am propus un pic de Rodos

Calatorii de vis, nasica

elviramvioAUTOR REVIEW
[04.11.16 19:37:59]
»

@mogly:

Multumesc mult.

Dar nici eu n-am fost pe intinderile albastre (retinusem sfaturile cu protectia), singura iesire a fost cu Yellow, de aceea vreau sa ma intorc, daca-mi da viza Al de Sus.

Vacante multe si frumoase sa ai cu cei dragi!

elviramvioAUTOR REVIEW
[04.11.16 19:42:35]
»

@Zoazore:

Doua zile dar stii acum de ce vrei sa revii!

Sa stii ca au si bere locala pentru bautori adevarati, nu doar tzitzibira, asa ca puneti o dorinta, cu sarg!

mogly
[04.11.16 19:48:29]
»

@elviramvio: Noi am ratat calatoria cu submarinul galben, am mai povestit pe aici pe undeva pe AFA printr-un ecou cum ne-am urcat pe el si apoi a venit politia si ne-a dat jos, fusese reclamat nenea ca incarca submarinul cu prea multi oameni. Malina mea a fost tare dezamagita, dar asa cum spui tu cu sanatate si un pic de ajutor de acolo de unde avem nevoie, speram la cat mai multe calatorii frumoase. Eu deja visez la intoarcerea in Grecia si iau in considerare Rodosul.

Vacante de vis si tie!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
9 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
calatorul, elviramvio, flaviana77, maryka, micutzu, mishu, mogly, tata123 🔱, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Corfu:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.61614608764648 sec
    ecranul dvs: 1 x 1