ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 12.10.2011
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 25.05.10
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
SEP-2011
DURATA: 7 zile
prieteni
3 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 8 MIN

Calatorind prin Corfu: Spre Nordul insulei!

TIPĂREȘTE

Programul stabilit prevedea ca vreme de patru zile sa strabatem insula Corfu in lung si lat si sa incercam astfel sa vedem cat mai multe locuri posibil! Estimam cam la 400 km de parcurs normal cu aproximatie si trebuie sa recunosc ca in final am atins aceasta cifra pe care cred ca am fi depasit-o cu putin daca vremea din ultima zi in care am dispus de masina inchiriata nu ar fi fost teribil de ploioasa (se mai intampla si in Corfu mai ales in luna septembrie) fapt ce ne-a determinat sa renuntam la unul din traseele propuse pe care insa sper sa-l reeditam in alti ani!

Ca atare asa cum convenisem on-line cu o firma de inchirieri autoturisme aflata in centrul Moraitikai, strategic amplasata vis a vis de benzinerie, in seara zilei de Miercuri la noi la vila s-a prezentat reprezentata firmei cu autoturismul convenit, contractul spre semnare si cu o harta turistica a insulei pe care ne-a inconjurat locurile care trebuie musai vizitate pe insula.

In dimineata zilei urmatoare, asa cum ne propusesem inca de la sosire am pornit pe traseul spre Nordul insulei (taind practic insula in doua) si urmand apoi drumul pe langa tarmul nordic, pe malul marii si coborand pe cel estic cu imaginea aproape permanenta a muntilor albanezi aflati parca la doi pasi de tarmul cofiot. Un traseu mai lung extrem de spectaculos insa, foarte frumos si cu norocul unei vremi cat se poate de bune pentru a calatori.

Ne-am oprit intai si am umplut rezervorul cu benzina de 50 de euro (cam 1,78 pretul litrului de benzina de 95) si am pornit cu hartile in dotare dinspre Moraitika spre Nord spre Kerkyra. Am avut norocul ca in aceasta perioada de mijloc de septembrie soselele sa nu fie prea aglomerate astfel incat condusul masinii a fost o adevarata placere.

Drumul spre Nord din Moraitika serpuieste pe langa malul marii, se circula pe doua benzi si trece pe langa localitati turistice cu mici plaje ale unor hoteluri de cele mai multe ori luxoase. Cea mai importanta localitate este Benitses iar ca imagine superba este insulita Pondikonissi aflata inainte de Kerkira ea fiind unul din simbolurile turistice ale insulei Corfu.

Captivant este sa vezi o aterizare sau o decolarea pe aeroportul din Kerkyra, a avioanelor turistice care aduc o buna parte din cei circa un milion de turisti straini, pe o insula relativ mica de circa sase sute km patrati, cu doar 120.000 de locuitori din care cam treizeci la suta lucreaza in turism si care are cam o suta de milioane euro venituri nete din aceasta activitate! Din cate am aflat de pe cateva site-uri informative circa cincizeci la suta din turisti provin din Marea Britanie (englezi nu uita faptul ca aceasta insula primitoare, calda la propriu, le-a fost in stapanire destui de multi ani, dovada si influenta asupra a tot ce se vede pe insula dar si asupra mentalitatii oamenilor de aici). Englezii si mai nou si nemtii si-au cumparat o multime de proprietati aici si multi dintre ei traiesc din afacerile turistice!

Revenind la traseu am reusit sa trecem prin Kerkyra insa fara a nimeri chiar de la bun inceput directia cea mai buna dar iesind apoi pe o sosea destul de moderna si de lata cu multe benzi spre Gouvia. Drumul este foarte bun si putin circulat! Ajungem la Gouvia si o data trecuti de localitate o luam spre stanga spre interiorul insulei pe drumuri din ce in ce mai inguste cu zone din ce in ce mai inalte si mai pitoresti, cu privelisti uluitoare aflate la inaltime. Drumul serpuiesti prin mici sate, cu casute avand intrarea direct din strada, sate parca aproape pustii, frumoase si linistite…Ici colo semafoarele te opresc destul de mult timp sa patrunzi pe stradutele extrem de inguste pe care abia are loc masina si odata plecat te rogi sa nu-ti apara nici-un vehicul din fata. Se circula insa relativ precaut si cu multa amabilitate si nu ai sa vezi nici-un pic din nervozitatea asa des intalnita la noi in trafic!

Trecem prin satele Skripero si Horepiskopi, atingem Kavalouri si reusim e drept uneori intreband in stanga si dreapta sa iesim in Karoussades un sat mai mare unde zarim un grup de batrani cred de peste 80 de ani uitati parca de timp pe acolo, intr-o tihna si liniste absoluta. Or fi pensionari fericiti sau stresati ca ai nostri? Dupa cum arata clar fac parte din prima categorie si nu prea pare ca problemele Greciei sa-i afecteze cel putin pe moment! Facem fotografii peste tot si coboram usor spre malul marii la Sidari.

Despre Sidari citisem cate ceva inca de acasa, stiam ca este o statiune destul de mare, “populata” indeosebi cu turisti englezi cei mai multi tineri, doritori de distractii nocturne insotite de multa bautura. In plus aflasem in autocar ca cea mai mare parte dintre turistii romani aflati cu noi merg chiar in acea statiune in doua locatii frumoase ale altei agentii decat celei cu care mergeam noi.

Statiunea este destul de intinsa cu multe vile, hoteluri, stradute cu magazine, cluburi, taverne care aratau clar ca intr-adevar serile si noptile trebuie sa fie destul de animate. Destul de multa lume circula la acea ora (cred ca in jur de 12) pe micile stradute insa ca prima impresie nu as putea spune ca locul m-a impresionat prea mult. Poate daca as fi colindat mai pe indelete m-ar fi incantat cu ceva dar asa din viteza mica e drept a masinii nu am zarit nici-un obiectiv care sa ma atraga in mod deosebit.

Am hotarat sa ne indreptam mai intai spre celebrul canal d’Amour atat de laudat si admirat prin fotografiile sale. Nu ca nu as fi prea romantic dar nici acest loc nu m-a impresionat deosebit! Mi s-a parut mai mult comercial, cu terase si hoteluri care-i poarta numele, cu cateva umbrelute si o plaja destul de micuta populata de cativa turisti. E frumos dar nu coplesitor, asa cum pare in imaginile fotografiilor!

Am hotarat totusi sa mergem sa facem plaja si sa ne scaldam si aici la Sidari. Am ales extrema vestica a plajei cea plasata aproape de Canal d’Amour trecand peste un canal mlastinos, urat mirositor. Desi cadrul natural al plajei este frumos, plaja in sine mi s-a parut destul de neatragatoare. In plus in apa in loc de nisip, in zona in care am stat noi era pe fundul marii mal cum nu am vazut pe nicaieri mai degraba ziceai ca esti la un lac cu namol, iar in apa trebuia sa mergi cred ca si 200 de metri ca sa-ti ajunga cat de cat pana la gat…Practic te plictiseai mergand prin apa ca sa poti eventual inota…poate restul plajei sa fi fost mai atragatoare dar locul in care am stat e drept doar vreo doua ore mie personal nu mi-a placut prea mult...

Am plecat apoi din Sidari spre Roda o alta localitate turistica aflata pe coasta nordica…aici nu ne-am oprit la plaja dar am coborat sa ne facem cat de cat o imagine…nici aceasta plaja nu m-a impresionat deosebit, mi s-a parut cam ingusta (dar repet poate gresesc) nu am stat decat sa o privim si sa o fotografiem. In Roda ne-am cumparat ceva suveniruri ceva magneti, sepcute…si am plecat pe sosea de-a lungul tarmului nordic al insulei.

Am trecut de Acharavi si indreptandu-ne spre cel mai nordic loc al insulei spre capul Aggia Ekaterinis am avut inspiratia sa cotim la stanga spre tarm pe un drum mic, neasfaltat cred ca la locul numit Almiros, ingust rau dar care ducea spre cea mai frumoasa plaja din zona, incomparabila cu cele vazute in statiunile mari…Naturala, cu mult nisip, lata si cu o mare fantastica cu valuri uriase si apa destul de adanca inca de la mal, dar extrem de curata, fara turisti, doar ici colo cativa si cu doar cateva constructii foarte noi, acest loc ne-a cucerit extraordinar. Zona semana mult cu sudul salbatic al litoralului nostru de acum ani buni…Am hotarat sa ne oprim sa ne bucuram de acest dar si am facut cea mai placuta baie de pana atunci pe insula. Apa cu valuri destul de mari, calda si destul de adanca insa ne-a atras ca magnetul! Sper sa reusim sa recunoastem locul la urmatoarea intoarcere pe insula si la fel sper ca hotelurile uriase sa nu apara inca pe acele tarmuri destul de salbatice. Un loc de nota 10!

Am continuat drumul nordic spre Kassiopi, un loc cu un nume nu numai incantator dar poate cu cel mai frumos golf locuit de pe insula…Kassiopi este o minune a insulei, satul vechi cu case frumoase si bine intretinute coboara inspre golfuletul - port turistic strajuit de cladiri vechi istorice si multe taverne si magazine. Cladirile au arhitectura in stil italian si ai senzatia ca esti undeva prin Sudul Italiei. Linistea este tulburata de turistii suta la suta englezi singurii care populeaza zona. De altfel preturile sunt mai mult in lire si…destul de mari in raport cu alte zone. Locul merita din plin insa sa fie vizitat, privelistea portului si a caselor este deosebita. Mie personal dintre toate localitatile mai mici vazute pe insula Corfu, Kassiopi mi s-a parut cea mai frumoasa mai ales ca din punct de vedere al naturii seamana un pic cu dragul Porto Koufo situat in Sithonia halkidikiana…

Am vrut sa vizitam biserica veche din sat care are o icoana facatoare de minuni dar din pacate la acea ora de amiaza biserica era inchisa si doar o placa cu “povestea” bisericii trecuta prin atacuri turcesti, arsa dar refacuta cu ajutorul italienilor prin 1590 dar si mica icoana exterioara si micul cimitir alaturat puteau fi vizitate. Un pic curios de la biserica, la circa 10 metri distanta ajungeai direct in terasa unei taverne imbietoare dar cam scumpa…

Din port pe deal se vedea niste vestigii bine pastrate (templul lui Zeus) din secolul al V-lea. Un loc frumos pe care-l recomad din toata inima. De aici poti zari bine coasta albaneza si localitatile aflate acolo!

Am continuat apoi drumul coborand din Nord pe coasta de Est pe o sosea ce insoteste tarmul la mare inaltime, pe serpentine care-ti permit privelisti uluitoare si cu coasta albaneza care te insoteste in zare. Imaginile sunt foarte frumoase si pe masura ce cobori pe coasta treci prin alte localitati turistice Ipsos, Dasia cu plaje destul de largi, unele aproape de sosea si cu multe magazine.

Am revenit inapoi la Moraitika prin Kerkyra, am admirat multimea vaselor imense de croaziera aflate in port, dupa un drum extraordinar de frumos si pe care sper sa-l reeditam candva astfel incat sa reusim sa cunoastem mai bine si localitatile care la prima vedere nu m-au impresionat prea mult (Sidari, Roda) si care cred totusi ca sunt foarte frumoase! Totodata mi-as dori sa citesc cateva review-uri scrise mai in amanunt de catre cei cu care am calatorit in autocar si care si-au petrecut sejurul acolo, in aceste localitati pomenite mai sus!

## end review sc

[fb]
---
Trimis de sandu.53 in 12.10.11 11:42:28
Validat / Publicat: 12.10.11 13:47:12
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA. A mai fost în/la: Halkidiki, Thassos
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 5108 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (sandu.53); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Drumul spre Kerkyra pe malul marii...
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 30800 PMA (din 32 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

7 ecouri scrise, până acum

webmaster28
[12.10.11 11:56:27]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru aceasta destinatie.

georgiana
[12.10.11 14:33:46]
»

Super poze! Mai ales cea cu nr 6.

La Logas Beach nu ati fost?

sandu.53AUTOR REVIEW
[12.10.11 15:31:13]
»

@georgiana din pacate (sau din fericire) in Corfu sunt foarte multe locuri de vazut, cred ca iti trebuie cateva saptamani sa le poti vizita! stiu ca am fost relativ aproape de Logas Beach dar din Sidari noi am mers spre Est!

mai am multe locuri pe care as fi vrut sa le vad, erau hai sa zic in program (desi nu-mi place cuvantul) dar repet 7 zile au fost prea putine... Pe de alta parte e bine sa lasi loc de reintoarcere asa ca data viitoare, cand sper sa ma reintorc in Corfu, o sa ajung si acolo unde nu am fost! E valabil si pentru restul locurilor vizitate in Grecia... mai peste tot pe unde am fost am lasat loc de revenire! Sanatosi sa fim!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
georgiana
[12.10.11 15:39:45]
»

Sunt perfect deacord cu tine, Sandu!

Dar te-am intrebat, pentru ca eu am fost acolo, la recomandarea unui coleg de pe site si mi-a placut cel mai mult dintre toate plajele din Corfu si doream sa stiu si parerea ta. Mi-a placut pentru ca este intr-adevar spectaculoasa si este intr-un loc care, initial, nu-mi inspira nimic la prima vedere, din parcare.

Deci, ideea este ca m-a surprins! In mod placut, bineinteles...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
sandu.53AUTOR REVIEW
[12.10.11 15:49:06]
»

Georgiana categoric o sa fie un loc de vizitat data viitoare... poate daca scriai despre el ajungeam chiar in acest an acolo! repet cred ca in Corfu oricine a fost acolo o sa doreasca sa se reintoarca... merita din plin!

georgiana
[12.10.11 15:53:15]
»

O sa incerc sa-mi fac timp sa scriu si eu cate ceva despre locurile din Corfu, macar de dragul fotografiilor.

sandu.53AUTOR REVIEW
[12.10.11 15:56:40]
»

ma bucur ca "te-am provocat"un pic! astept cu nerabdare sa scrii si despre Corfu!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
georgiana, sandu.53
Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Corfu:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.076549053192139 sec
    ecranul dvs: 1 x 1