GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
„Statiunea Baile Felix este situata in partea de nord-vest a Romaniei, in judetul Bihor, la o distanta de circa 9 KM de Oradea si la 22 KM de punctul de trecere a frontierei Bors. Asezat in campia Crisurilor la o altitudine de 150 m, statiunea are un climat continental moderat de ses, cu ierni blande si veri temperate cu influenta mediteraniana, ideal pentru turism balnear. La dispozitia turistilor intreg anul, statiunea balneoclimaterica Baile Felix ofera conditii de relaxare, vacanta, odihna si recuperare. Baile Felix dispune de o bogata baza de tratament (…) Efectele benefice ale apelor termale sunt folosite pentru urmatoarele afectiuni:
- Afectiuni reumatismale inflamatorii (poliartrita reumadoida, spondiloza anchilozanta)
- Afectiuni reumatismale degenerative (spondiloza cervicala, dorsala si lombara, poliartroza)
- Afectiuni reumatismale abarticulare
- Afectiuni post-traumatice
- Afectiuni neurologice periferice
- Afectiuni neurologice centrale
- Afectiuni ginecologice
- Afectiuni asociate (boli de nutritie si metabolism, boli endocrine)” sursa click aici.
***
Auzisem de statiunea Baile Felix din vecinatatea mun. Oradea ca fiind una dintre cele mai frumoase statiuni din tara. Eram chiar curioasa sa ajung si aici dar niciodata nu am avut drum in aceasta directie. Ei bine, anul acesta am avut ocazia si turistul impatimit din mine nu m-a lasat sa trec pe linga ea cu indiferenta...
Asadar iesim din Oradea, imediat facem dreapta si... iata-ne in statiune.
La prima vedere impresia generala a fost ca este Mare... hoteluri impunatoare, adevarati mamuti domina zona vizuala indiferent unde intoci capul... cautam un loc de parcare ca sa mancam si ulterior, cu stomacul plin, o luam la pas pentru a imortaliza cat mai multe imagini fotografice si sa-i luam cat mai bine pulsul...
O pancarda (vezi poza) cat geamul termopan de dormitor “ne sare” in drum si ne anunta ca un pod a fost realizat cu Fonduri Guvernamentale... iar cand il vedem evident ne bufneste rasul - intreg pod (de fapt podetul) era de cca 3-4 ori cat pancarda publicitara insasi... un bazar clasic ne “taie calea” in drumul nostru spre centru, trecem pe o potecuta creata de rotile unei masini si pe care am avut accesul luand-o prin gardul viu... hopa-tup... ca asa e pe la noi si... dintr-o data se schimba “atmosfera” caci ne intalnim cu o Superba bisericuta din lemn, curatenie si ambianta inedita. Impresia personala a fost ca acea bisericuta era una greco-catolica in care traditia ortodoxa impreuna cu cea catolica si-au dat mana in sensul ca ce a fost mai bun s-a luat si de la una si de la cealalta... ; in interior scaune pe centru dar si strane pe margine, statuete reprezentand personaje/reprezentari biblice dar si icoane pe pereti, aceeasi reprezentare structurala – naos, pronaos, altar... multa lumina, curatenie si... totul parea nou. Ne continuam drumul si... dam de alta in stil maramuresean - o biserica ortodoxa. Superba si aceasta dar mai micuta, este o imagine exotica intre hotelurile, strandurile, aleile din jur... si care scoate in evidenta profunda traire spirituala a poporului roman ce aproape nimic nu face fara a se conecta la Absolut printr-o rugaciune... fie ea spusa in minte si pe fuga... Ne rugam si noi pentru sufletele noastre si nu numai... , aprindem cateva lumanari, lume nu foarte multa dar destula... si o luam agale mai departe.
Intram intr-un parc in care am vazut si o mostra ceausista ruginita – o dugheana LotoProno – le mai tineti minte? Un fotograf cu niste animalute de plus incercand sa atraga copiii mai ales, bancute renovate ce e drept dar parculetul nu foarte bine ingrijit... mergem, mergem si ajungem la strandul statiunii. Intr-adevar mare, atat cat am putut vedea si destul de dotat in partea de exterior (topogane suspendate, etc) si interior (vestiare speciale). Aici locul era mai animat - multa lume dar mai ales copii.
Statiunea e impanzita de terase/restaurante private si locuri de joaca unele tot private (gen topogane gonflabile)... singurele care dau culoare statiunii si o fac mai atractiva. De asemenea pe unde a putut bietul intreprinzator... in interior dar si prin prejurul statiunii... au aparut pensiuni diverse, moderne ca design exterior, viu colorate dar care contrasteaza cam tare cu hotelurile mamut cenusii, nu urate, dar parca prea mari... existente in statiune
Ca pe la noi: o bordura doua lipsau, praf, o groapa in asfalt ici-colo, cate un container mare de gunoi intr-un loc sau pubele pe sectiuni in altul, cladiri in paragina si cu geamurile sparte dar daca ar fi concesionate unor privati cu siguranta ar fi o frumusete, o groaza de masini la periferie ca evident parcarea statiunii e neincapatoare, oameni de toate varstele... aglomerat ca in Romania indiferent unde te duci te ciocnesti de cineva chiar si in vf. de munte... , putine investitii si... la finalul vizitei noastre am tras un Mare Oftat insotit de o intrebare retorica: De ce la unguri si bulgari poate fi altfel?
Am plecat cu straniul sentiment ca statiunea era una mult mai frumoasa in anii trecuti... nu stiu de ce, dar am avut sentimentul ca saracia statiunilor balneoclimaterice romanesti a cuprins in ultimii ani si Baile Felix prin lipsa investitiilor si existenta unui management defectuos, ca cei prezenti acolo veneau si reveneau in amintirea vremurilor mai bune!!!
Concluzia generala?
In trecere da, o baie la strand, o gustare pe o terasa... dar atat.
Trimis de mirelutza in 23.06.10 15:52:21
20 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mirelutza); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
20 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Stai ca acum arata mai bine, sa fi vazut acum cativa ani cum era.
Frumos dar trist!
Totusi fata de cel de pe valea oltului arata bine!
Si eu am fost aici in adolescenta, nu prea imi amintesc cum mai era, dar daca a ramas la fel... , poti gasi tratamente similare in statiuni mai rasarite. Bine ca ai fost tu si ne-ai spus si noua!
Unele chiar si-au renovat hotelurile sau au aparut suficiente pensiuni, cum e Sarata Monteoru despre care am scris: click aici.
Am fost si noi in statiune, in tabara studenteasca gratuita, era frumos insa nu ceva sa ma dea pe spate, tot ce imi amintesc erau niste hoteluri inalte cu multe etaje si faptul ca m-am intalnit cu Marius Lacatus nas in nas in usa liftului in prejma revelionului. In rest, multe lume care facea baie in piscinele de langa hoteluri pe un frig intens, noi zgribuliti ne uitam la ei si ne gandeam la Siberia.
Mirelutza bine ai revenit, te asteptam cu ceva nou!
web , e posibil sa mi se valideze pozele ? multumesc .
da, da ..., am vazut intre timp ....
no problem.
Interesant, dar din review-ul tau mi se pare ca lipseste exact esentialul, adica... baile Este adevarat ca posibilitatile de cazare si de agrement sunt foarte importante, dar eu cand aleg o statiune balneara (si Baile Felix este o astfel de statiune) ma intereseaza in primul rand baza de tratament... Poti sa dai cateva detalii??
Eu din hotelul in care am fost cazata vedeam iarna cum faceau unii baie afara si iesea aburi din piscina!!! Asta e tot ce imi aduc aminte...
drga mea kyandra , ai dreptate in felul tau ...dar eu am fost acolo in trecere , ca turista si nu pentru tratament . tocmai de aceea am indicat sursa de informatie ( vezi clickul din review) unde poti afla si amanunte de acest gen.
Uite acum mirelutza tot ti-am dat SB. Felicitari pentru rew.
mi-am adus aminte de expresia ta "oriunde deschizi o usa, intra sau iese cineva" si am ras cu lacrimi...
mirelutza draga, gloata bugetarilor asa cum plastic o numesti tu, acum o gasesti in Bulgaria, asa ca ... no coment...vrusei sa-ti dau un vot dar cand ai pus pancarda cu guvernu ...etc., mai bine nu...
@mirelutza, nu esti departe de adevar, dar trebuie sa acorzi mai mult timp statiunii la urmatoarea vizita.
nu pot sa cred ca nu ai fost la lacul cu nuferi.
despre hotelul inconjurat de case si "mate" (P02), gandeste-te ca hotelul a fost inaintea acelor case.
si chiar daca a fost invers, problema este aspectul dezolant al cablurilor atarnate de stalpi si stalpii neaspectuosi. de fapt, in poza cred ca ai prins cam jumatate din statiune .
despre P06 nu mjai poti spune ca este un mamut actual, pentru ca aproape toate hotelurile sunt acum renovate si cu standarde ridicate, cel putin de pret.
cat priveste podul din P04, daca lasam la o parte tenta de reclama, trebuie sa recunoastem ca este o realizare pentru comunitatea locala. probabil ca pana la finalizarea podului, care de fapt este un podet, se trecea pe o punte de lemn.
@ cosminp ai dreptate....impresia a fost una obtinuta dupa ce am petrecut cca 2,5 ore prin statiune. Este o impresie generala , dar tare mi-e ca daca as avea un sejur acolo as descoperi atatea "bube" ca review-ul ar fi unul dezastruos....; nu de alta , dar tocmai ma intorceam de la unguri -Hajduszoboszlo- de unde mi-a parut rau ca am plecat prea repede. Cele doua nici nu suporta comparatie..... si asta doare ...doare rau .
@mirelutza, nu stiu, pana acum, o statiune din tara noastra care sa poata fi comparata cu statiuni din tari ca Ungaria, Turcia, chiar Bulgaria, fara sa discutam de Spania, italia, Croatia, Franta, etc.
perfecta dreptate cosmin... multa dreptate ai... dar dupa ce am trecut granita si mi-am poluat vederea cu fieratanii parasite si ruginite pe marginea drumului, gropi in asfalt si praffffff... mult praf... statiunea asta mi-a iesit in cale!
si sti cum e... cand ai draci uneori se intampla sa tipi la primul venit...
asa este, iar diferenta dintre noi si ei este ca in "alice in tara minunilor". cum deschizi o usita, cum este cu totul altfel si altceva.
pacat de noi.
eu am fost zilele astea la Felix, am stat la o pensiune si vreau sa va spun ca m-am simtit foarte bine.
Strandul Felix este super, chiar nu ai ce-i reprosa, mai ales ca acum s-a unit cu Apolo.
va rog eu mult, daca mergeti intr-o statiune nu-i mai cautati defectele, nu poate fi pe placul tuturor; oricum daca ai stat 2-3 ore acolo nu cred ca poti avea o parere obiectiva, locul trebuie vizitat serios.
PS: partea cu "hopa-tup" prin tufis n-am inteles-o, e destul de lat drumul...
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Sep.2023 „Lacul cu Nuferi” — simbol al stațiunii Băile Felix — scris în 07.10.23 de msnd din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2023 Baile Felix — scris în 26.09.23 de dorgo din TâRGU MUREș - RECOMANDĂ
- Jul.2022 Prima dată la Băile Felix — scris în 25.07.22 de tripyy din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- May.2022 O săptămână de relaxare la Băile Felix — scris în 14.06.22 de msnd din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2020 Balaceala termala la Baile Felix — scris în 26.08.20 de raducondurache din SFANTU GHEORGHE - RECOMANDĂ
- Jul.2020 Baile Felix - o stațiune relicva, cu mult supraevaluata — scris în 22.07.20 de Nicoleta_DM din BUCURESTI - nu recomandă
- Aug.2017 Plimbare de recunoastere si cunoastere in Baile Felix — scris în 10.09.17 de Dan&Ema din BUCURESTI - RECOMANDĂ