GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Excursie-Salina Turda, Pestera Ghetarul de la Scarisoara, Pestera Ursilor
Anul trecut, pe 2 iulie mai exact, am platit o excursie de trei zile la ''agentia cu de toate'', cum bine o descria un user. Voi posta o fotografie cu traseul. Ca sa beneficiem de o reducere de 25 la suta, plata a fost cu un an inainte, iar pretul a fost de 600 si ceva de lei pentru doua persoane, doua cazari cu mic dejun si cele trei zile de plimbare cu autocarul.
Am plecat pe 24 iulie de langa Muzeul C. F. R., cu o mica intarziere de 15 minute. Ghid ne-a fost aceeasi Olteanu Ioana cu care am fost in 2012 pe Tranfagarasan. Am primit foi cu traseul, cu numele hotelurilor la care vom sta si cu reducerile de care vom beneficia daca vom plati circuitele pe 2016.
In autocar era racoare, doi soferi buni, au condus bine, iar ghida ne-a pus cateva filme documentare potrivite excursiei.
Prima zi a trecut destul de greu, desi s-a facut oprire pentru masa, pe Valea Oltului am stat blocati din cauza unui acccident. Plimbarea prin Cheile Turzii a fost placuta, dar n-am parcurs tot traseul... In circuite e totul contra cronometru, se stie, ne multumim cu ce putem.
Pe la ora 21 am ajuns in Cluj. Noi avem un rucsac frigorific si am avut la noi ceva de mancare, nu am luat masa cand am oprit pentru pranz, iar acum eram cam infometati. Am avut timp foarte scurt in Cluj, nu stiam ce sa facem mai intai, sa pozam, sa ne bucuram, sa mancam. Am gasit repede un mic loc cu mancare chinezeasca, am mancat pe fuga o ciorba si taitei cu legume si pui. Am fost cazati la Gala, un hotel dragut, cu un mic dejun indestulator, ne-a placut.
A doua zi a fost lunga, minunata si grea. De ce spun asta... Lunga pentru ca dupa micul dejun am plecat la drum spre Salina Turda, dar pana seara am petrecut mult timp in autocar, minunata pentru ca am vazut locuri si peisaje de vis, apoi am vazut Ghetarul de la Scarisoara, grea pentru ca am iesit de la Salina Turda la ora 11 ai am ajuns seara la 21.30 la hotel, intre timp nu am apucat sa vedem decat ghetarul, trecand prin Campeni, unde am avut un scurt popas in care n-am avut timp sa mancam, am cumparat uscaturi, ne-am bucurat de peisajul de pe Valea Ariesului, Albac, Baia de Aries.
Am ajuns seara in Oradea infometati, am fugit la un Lidl din apropiere, dar de foame am uitat de sete. Am luat de-ale gurii, dar am uitat sa luam apa, iar a doua zi pe la 6 dimineata cautam cu disperare apa de baut. Receptionera de la Class, hotelul la care am stat, m-a indrumat spre un non-stop aflat la 5 minute distanta.
Am avut un mic dejun saracacios, cateva felii de sunca si cascaval, unt taiat cuburi si gem cam o lingurita, ceai de menta, cafeaua contra cost, 5 lei, camerele erau cu aer conditionat doar cele de pe fata, iar celelalte erau adevarate cuptoare.
Si uite asa a venit si ultima zi, cand trebuia sa plecam spre casa, dupa ce am mers in Piata Unirii din Oradea sa vedem Biserica cu Luna, apoi ne-am continuat drumul spre Pestera Ursilor.
Excursia... de vis, peisajele la fel, dar se lucreaza la drumuri. Asta-i de bine, doar ca ajungi sa faci 100 de km in cateva ore. Asta inseamna ca popasurile sunt rare si scurte, unii oameni sunt nemultumiti.
Ultima oprire a fost la Tebea. apoi a urmat lungul drum spre casa... drumuri in lucru, se circula pe un singur fir cu stopurile de rigoare. Pe Valea Jiului se lucra, dupa 5 ore jumate de mers fara oprire, aveam nevoie de toaleta si a oprit la Lainici... apoi am dormit in autocar pana dimineata la ora 4 cand am ajuns in Bucuresti. desi trebuia sa ajungem in jur de miezul noptii.
O excursie de vis, locuri asemenea, merita facuta. Doar ca trebuie sa intelegem conditiile in care se fac circuitele, ca popasurile pot fi scurte sau lungi si in functie de trafic sau alte evenimente, cum a fost accidentul de pe Valea Oltului unde am stat blocati o ora, apoi s-a mers pe un fir, ca melcul, pe distanta foarte mare. Ca ghidul, oricat de profesionist ar fi el nu poate multumi pe toata lumea.
Noi am fost foarte fericiti ca am ales acesta excursie, o recomand oricui. Mi-a ramas la suflet Valea Ariesului, am trait emotia unui urcus palpitant spre Pestera Ghetarul de la Scarisoara, m-am bucurat de splendoarea salinei, am ascultat in autocar muzica de mult uitata, muzica ce rasuna odata la Cenaclul Flacara. Am trait momente minunate, multumim ghidei O. Ioana pentru muzica, filme, poeme si povestiri.
Acum, Mihai Viteazu, Avram Iancu, Tebea cu Gorunul lui Horea, pesteri, sate, peisaje de vis, oameni frumosi, toate acestea mi-au ramas in amintire si-n suflet... si mai aud, privind pe fereastra, ''Lancea lui Horea, lancea lui Horea, lancea lui Horea, sus! ''...
Drumuri bune si frumoase, oriunde veti merge!
Rog daca se poate sa puneti filmul https://www.youtube.com/watch?v=Xsr0jVW7fEY
Trimis de sniga in 01.08.15 12:56:59
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în #EXCURSII și CĂLĂTORII.
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (sniga); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@sniga -
”Am fost cazati la Gala, un hotel dragut, cu un mic dejun indestulator, ne-a placut
şi
”Receptionera de la Class, hotelul la care am stat...
Ne-am bucura să citim impresiile tale din sejurul la hotelurile mai sus menţionate. Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestor destinaţii.
-
Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).
@webmasterX - Multumesc, din pacate am ajuns foarte tarziu la cele doua hoteluri, poze n-am facut, am avut micul dejun la 7, iar la 8 am plecat. N-as avea ce sa scriu mai mult decat am spus deja, ar fi doua review-uri de cate doua randuri. Doar ca, in Oradea la Class n-as sta decat ca acum, fortata de imprejurari, iar Gala din Cluj are un aer tineresc, cochet si dragut, chiar avea poze pe pereti cu unele vedete care i-au calcat pragul. In camera avea ventilator, iar locul de luat masa nu era aerisit, nu avea ventilatie, iar geamurile erau inchise. In rest, la ambele, personalul foarte dragut, fetele erau amabile.
Am vazut si eu salina de la Turda acum cativa ani si am fost impresionat de amenajarea deosebita, pozele sunt graitoare, multumim pentru informatii.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2023 Ce obiective turistice poti sa vezi din Porumbacu de Jos, Sibiu — scris în 08.08.23 de CatalinaTT din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Apr.2022 Augustin — scris în 12.05.22 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2020 3 locuri de văzut dacă ești cazat la Albota — scris în 28.09.20 de BOGDAN DSN din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2017 Patru zile, patru cetăți și nu numai... - 840 km prin Transilvania — scris în 23.08.17 de Cdia din BEIUS - RECOMANDĂ
- Jul.2016 Itinerarii turistice harghitene — scris în 02.09.16 de traian.leuca † din PLOIEșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2016 Cu mașina de la Moieciu la Oradea — scris în 26.07.16 de Gabise din ORADEA - RECOMANDĂ
- Mar.2016 În patria castorilor Harghiteni — scris în 03.11.16 de Lucien din MIERCUREA CIUC - RECOMANDĂ