GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Unde și ce am mâncat noi la Atena – în Alimos, pe Rivieră
Când am întrebat-o pe doamna de la recepție unde putem mânca în zonă, ne-a spus că vom găsi restaurante pentru toate buzunarele. Dacă vrem pește găsim taverne la malul mării, dar să reținem că suntem pe Rivieră și unele sunt mai scumpe.
Culmea este că pentru greci, scump este peștele și fructele de mare. Așa ne-a explicat și prietenul nostru că în Grecia cel mai ieftin este porcul indiferent de unde îl cumperi, fie de la măcelărie fie la restaurant și cele mai scumpe fructele de mare și peștele... n-am să înțeleg această anomalie...
Dar am observat că grecii comandă ca fel principal, friptură de porc cu cartofi prăjiți, dar înainte multe salate de toate felurile.
Restaurantele de pe Rivieră le-am remarcat în plimbările noastre cu tramvaiul și seara după plimbarea la malul mării sau după câteva ore de plajă ne opream la o tavernă.
Voi scrie despre cele care ne-au plăcut, am mâncat și ne-am simțit bine.
– Restaurant, club și plajă – se află pe Bld. Posidonos la stația de tramvai Zefiros.
Parcare generoasă, intrare pompoasă pe niște scări largi se coboară în restaurant și de aici pe terasa de la malul mării.
Noi am ajuns în seara primei zile de plimbare prin Atena și am fost întâmpinați de o tânără ce ne-a întrebat ce dorim... să mâncăm sau doar să bem ceva... ambele am zis noi și am fost conduși pe terasă, unde mesele erau aliniate la perete cu canapele.
Adevărul că indiferent unde am fi stat, în față aveam marea... doar distanța făcea diferența.
Imediat ne-au fost aduse meniurile și o sticlă cu apă... nelipsită de pe mesele unde se comandă și mâncare...
Barul era în mijlocul terasei de la malul mării, iar acolo erau ocupate toate mesele și se consuma numai băuturi... cu pai sau fără...
Tare mult mi-a plăcut atmosfera... semiîntuneric... lumânărele aprinse pe mese... decoruri drăguțe... muzică în surdină... pot spune că aici am petrecut cea mai romantică seară din sejurul nostru.
Și tot aici am trăit și cel mai frumos apus de soare... scriind acum, îmi revine aceea imagine și mi se face pielea de găină... :))
Credeți-mă mi-a plăcut atât de mult, am trăit atât de intens momentele alea... încât nu a mai contat că este de fițe... că este scump... o dată, merită...
În sfârșit, după ce am răsfoit meniul, cam sărăcăcios la capitolul mâncare dar foarte bogat la capitolul băuturi, am comandat... o salată Kinoa și o porție de file de biban la grătar pe pat de legume trase la tigaie pentru Sorin.
Am apreciat că fiecare porție comandată ne-a fost servită de însuși bucătarul... ne-a urat poftă bună și la sfârșit ne-a întrebat dacă ne-a plăcut.
Salata Kinoa la 13 euro porția, a fost cu semințe kinoa, creveți, roșii șerry și avocado acoperit cu un dressing... foarte interesantă combinația acestor ingrediente, iar gustul nu mai spun... wow...
Peștele la 17,50 euro porția, a fost foarte gustos, dar cam mic fileul de biban așezat pe grămada de legume trase la tigaie.
Dar pentru o masă de seară a fost suficient, important este că au fost gustoase iar farfuriile foarte arătoase...
Deja era întuneric când am comandat și câte un pahar de bere de final.
Tot ce am consumat a costat 40,50 euro și am achitat numerar. Se poate plăti și cu cardul.
Noi treceam zilnic prin fața restaurantului și tot timpul parcarea era plină de mașini, dovadă că oamenii veneau fie la plajă fie seara la restaurant.
În dreapta intrării în restaurant este accesul către plajă, contra-cost și separat consumabile. Nu am reținut toate prețurile dar intrarea sigur era 5 euro/persoană.
Lângă Nalu este și un salon de evenimente, cu parcare mare, cu mult spațiu verde înconjurat de palmieri. Pe aici am intrat și am ajuns pe plajă, unde am făcut o plimbare scurtă în ultima dimineață... și am văzut cum este amenajată și plaja Nalu... cu saltele groase, șezlonguri, umbrele de stuf și barul la mijloc... era pustiu...
La sfârșit de săptămână, stând pe balcon seara la un pahar de vorbă, am admirat și ne-am bucurat de focurile de artificii de la salonul de evenimente, dovadă că acolo se desfășurau ceva petreceri...
Recomand Nalu dacă ajungeți pe riviera ateniană, o dată merită să-i treceți pragul!
– Tavernă și plajă – se află tot pe bld. Posidonos la stația de tramvai Edem.
Taverna este chiar pe plajă, accesul fiind destul de ușor, fie direct de pe plajă, fie coborând câteva trepte de pe faleză, se trece prin parcarea destul de măricică și de aici pe terasă...
După câteva ore de plajă chiar acolo la plaja Edem, ne-a fost foarte comod să mergem să mâncăm de prânz tot aici la Edem.
Când am ajuns noi era mare forfotă... trei rânduri de mese pe lățimea terasei erau rezervate pentru trei evenimente diferite... începeau să vină invitații iar ospătarii de agitau care încotro...
Am reușit să găsim și noi o masă liberă sub o umbrelă în marginea terasei, spre mare.
Când a venit ospătarul cu meniurile i-am cerut câte un draft cu bere și după aceea am comandat.
Berea am primit-o imediat... cu mâncarea a fost mai greu... dar așa am văzut atmosfera ce se desfășura cu cele trei evenimente de pe terasă... și am admirat marea.
Pe tăvi mari, ridicate deasupra capetelor, cărau ospătarii farfuriile cu mâncare către oaspeții evenimentelor... era un întreg spectacol. De aici și întârzierea cu care onorau comenzile către ceilalți meseni... și credeți-mă terasa era plină... iar unii chiar așteptau eliberarea unor mese...
Am încercat să trag cu ochiul să văd ce mănâncă greci la astfel de evenimente... salate și multe aperitive de unde se servea fiecare și după aceea friptură de porc cu cartofi prăjiți... nimic special.
Tot așa am primit și noi mâncarea comandată, pe o tavă mare toate felurile comandate.
O porție de salată grecească, o porție de tzatziki, o porție de brânză în crustă de susan cu miere, o porție de pește mic prăjit, o porție de cartofi prăjiți și pâine proaspătă. Le-am combinat noi și am mâncat din toate... au fost bune, nu ne-a dat pe spate, dar pot spune că ne-am săturat...
Recunosc că nu-mi place felul acesta de a servi mâncarea... se răcește felul principal, până mănânci aperitivul... dar așa se servește mâncarea la unele taverne.
Era cam haotică servirea... pe ospătar l-am simțit depășit de situație când i-am mai cerut o bere.
Odată cu cea de-a treia bere am primit și nota de plată, 42,20 euro a fost toată consumația noastră.
Am achitat numerar și am plecat spre casă... am lăsat loc celor ce dădeau ocol terasei în așteptarea unei mese libere.
Dacă ajungeți la plaja Edem și vă apucă foamea vă recomand taverna, poate nu este așa aglomerat în fiecare zi. Fiind sâmbătă când am fost noi poate așa se explică și aglomerația.
– sau La măgăruș, cum i-am spus noi – este fast food. L-am identificat în mai multe locații din Atena, inclusiv pe aeroport la plecări.
Noi am mâncat la locația din Bld. Posidonos nr. 79, Alimos, fiind aproape de hotelul nostru.
Meniul constă în diferite combinații de fast food cu carne de porc, pui sau curcan și diferite salate.
În prima seară când am ajuns la hotel, doamna de la recepție ne-a recomandat ”Măgărușul”... este ieftin și cel mai aproape... Așa că am ajuns aici, atunci seara... spre noapte... dar nu eram singurii clienți... terasa era plină.
Am refuzat din start sticla cu apă și am cerut câte o bere la halbă. Eu am mâncat un fel de șaorma în lipie și Sorin un giros de curcan la farfurie. 19,60 euro ne-a costat prima masă de seară la Atena.
În ziua plecării am mai mâncat o dată la prânz, câte un giros fiecare, eu de porc și Sorin de curcan.
De data aceasta am acceptat sticla cu apă – apropo, aici era cea mai ieftină... 1 euro sticla de 1 litru – și totul a fost 16,90 euro. Porțiile sunt generoase și gustoase. Și culmea girosul de porc este mai ieftin decât cel de curcan!!!
Peste tot pe unde am mâncat am primit bon fiscal, iar noi am lăsat și tips în funcție de cum am fost tratați dar și de gustul mâncării, dar nu mai mult de 10% din nota de plată.
Dacă ajungeți în Alimos, pe Rivieră, aveți unde să mâncați, eu v-am scris despre locațiile pe care le-am încercat noi.
Toate cele bune.
Trimis de ANILU in 29.10.19 18:50:11
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ANILU); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jun.2021 [Gods’ Restaurant Atena] La miezul nopţii, la pas prin Atena, în căutarea unei taverne deschise — scris în 31.01.22 de irinad din TâRGOVIșTE - RECOMANDĂ
- Sep.2019 Unde și ce am mâncat noi la Atena – în zona centrală — scris în 26.10.19 de ANILU din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Sep.2019 [Tzitziras and Mitziras] Tzitziras-Mitziras – Restaurant grecesc cu specific cretan — scris în 08.10.19 de ANILU din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Jun.2018 Ce bine se mănâncă în Atena! — scris în 20.05.19 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Feb.2018 Mâncătorii în Atena — scris în 10.03.18 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Nov.2017 [Liondi Traditional Greek Restaurant] Liondi, un local cu faimă bună printre români, pe drept câștigată — scris în 28.12.17 de irinad din TâRGOVIșTE - RECOMANDĂ
- Aug.2017 [Restaurant Scholarchio] Scholarchio - taverna la umbra vitei de vie — scris în 15.11.17 de DOINITA din BOTOșANI - RECOMANDĂ