ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 08.10.2019
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 27.07.14
STATUS: PRETOR
LUNA
SEP-2019
cuplu fara copii
"ECHIPA" A INCLUS:
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTA MEDIE REZULTATĂ
98.33%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Unde mâncăm? Taverne în Atena

Tzitziras-Mitziras – Restaurant grecesc cu specific cretan

TIPĂREȘTE URM de aici

Despre acest restaurant am zis să scriu un articol separat, pentru că am fost de două ori și ne-a plăcut tare mult.

Prima dată am ajuns într-o seară la invitația prietenului nostru Bogdan și am mai fost și noi într-o zi pentru masa de prânz.

Era ușor de ajuns de la Hotel Zen, unde aveam cazarea, câteva stații cu tramvaiul 5 până la stația Mouson. De cum cobori din tramvai vezi o biserică în mijlocul străzii... așa ai senzația, numai că se circulă prin stânga și dreapta bisericii. Din fața bisericii noi am luat-o la stânga spre restaurant.

Adresa restaurantului:

Strada Alkionis nr. 77, P. Faliro-Panagitsa.

Practic este un restaurant în Cartierul Panagista, în dreptul Plajei Faliro, la o intersecție de străduțe printre blocuri.

Cartierul este destul de cochet, cu blocuri cu terase mari pline de flori și acoperite cu copertine, unde locuiesc greci cu venituri peste medie, dar unde sunt și multe apartamente de închiriat.

Bogdan locuiește aici de ceva ani și cunoaște multe detalii despre cartier și despre greci în general.

Restaurantul este într-o casă înconjurată de terasă acoperită și camuflată de un gard viu de arbuști.

Intrarea este din colțul străzii direct pe terasă și chiar dacă noi am ajuns pe la 20,30, fiind întuneric am reperat foarte ușor restaurantul.

O bicicletă de decor stătea la intrare cu reclama restaurantului.

De cum am intrat am fost conduși la masă unde ne aștepta Bogdan cu o cinzeacă de rachiu cretan și bruschete din partea casei.

Eu eram foarte entuziasmată de atmosferă, de decorurile terasei... voiam să fac poze... îmi plăcea locul... Bogdan a avut dreptate că o să ne placă.

Mese întinse își așteptau mesenii, altele erau deja ocupate.

Așa vin grecii la masa de seară ne-a spus Bogdan, după 9 și mai ales că era și vineri... și a avut dreptate, până am plecat noi terasa era plină.

Este câte o masă pe prispa casei, în stânga și dreapta intrării, cea din stânga fiind ocupată de două doamne ce ne-au cântat și încântat cu muzică grecească!!!

Până ne-am lămurit noi ce și cum cu restaurantul ăsta și după ce am frunzărit meniul, Bogdan ne-a cerut permisiunea să comande el pentru toți, cunoscând foarte bine restaurantul.

La capitolul aperitive a comandat pentru toți câte o porție de:

-Salată cretană – multe frunze..., felii de roșii și peste toate un dressing de iaurt cu crutoane, ulei de măsline și lămâie;

-Ciuperci pleurotus la grătar cu un dressing dulce-acrișor;

-Brânză de capră prăjită cu susan și miere;

-Creveți pane – mici și crocanți;

Și ca fel principal orez aromatizat (n-am identificat condimentele...) cu carne de capră la cuptor.

Toate, dar absolut toate au fost delicioase, combinația a fost o noutate pentru noi...

Cu două carafe cu vin alb de jumătate de litru și apă minerală am încheiat o cină delicioasă și sățioasă.

După ce am cerut nota de plată, imediat am primit desert din partea casei, câte o prăjitură negresă pentru fiecare... delicioasă...

O dată cu nota de plată și bonul fiscal, am primit cartea de vizită și câteva bombonele grecești.

Plata a făcut-o Bogdan cu cardul și tot ce v-am prezentat că am mâncat a costat 54 de euro!!!

Chiar a fost o plăcere să ne întâlnim cu Bogdan la o masă grecească, să ne simțim bine și bineînțeles să facem planul excursiei de a doua zi.

A doua oară am ajuns aici, în jurul prânzului, după câteva ore de plajă. Acum pe lumină am putut vedea mai bine locația restaurantului și împrejurimile.

Ne-a recunoscut tânărul ce ne-a întâmpinat când am intrat pe terasă, el aranjând mesele cu hârtii albe peste fețele de masă din bumbac în pătrățele alb-roșu.

Doar două perechi ocupau câte o masă în rest era liber, așa că ne-am ales o masă unde să stăm.

De data aceasta am studiat și interiorul restaurantului, decorat rustic peste tot... pereții tapetați cu imagini din diferite zone grecești, diferite obiecte vechi, ferestrele cu obloane de lemn...

Toaletele erau curate și dotate cu cele necesare.

Imediat am primit meniurile și o sticlă cu apă și până le-am frunzărit am primit într-o cănuță de aluminiu rachiu cretan și două bruschete cu roșii, oregano și ulei de măsline.

Precizez că meniul este scris și în limba engleză.

Am comandat: salată cretană, salată tzatziki, ciuperci pleurotus la grătar, brânză prăjită cu susan și miere, pâine prăjită cu oregano și ulei de măsline și o porție de calamari pane cu cartofi prăjiți.

Doar salata cretană a fost diferită față de prima: tot cu multe frunze și felii de roșii, cașcaval ras, un dressing dulce-acrișor și la fundul farfuriei erau crutoane în ulei de măsline, dar amestecată a fost delicioasă. În rest toate felurile comandate au fost bune și gustoase.

De băut am comandat o sticlă de vin alb de jumătate de litru de Retsina.

Am primit bon fiscal și am achitat numerar 35,70 euro pentru prânzul nostru delicios.

La final și-au păstrat obiceiul și am primit desert din partea casei, câte o prăjitură negresă scăldată în ciocolată... era caldă când ne-a adus-o!!!

Chiar ne-a plăcut și ne-am simțit bine la acest restaurant grecesc cu specific cretan.

Recomand cu plăcere dacă ajungeți prin zonă, merită să încercați preparatele restaurantului.

Toate cele bune.

Citește și CONTINUAREA aici

---
Trimis de ANILU in 08.10.19 16:36:04
Validat / Publicat: 08.10.19 17:50:01
VIZUALIZĂRI: 553INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ANILU); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Atena - cartier Panagitsa - se vede biserica
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 39800 PMA (din 42 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

2 ecouri scrise, până acum

maryka CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [08.10.19 21:29:24] »

Să vă fie de bine!

O fi bună mâncarea spaniolă, dar uite că acum mi s-a făcut o poftă teribilă de cea grecească! Ce bine că tocmai am mâncat! Dar mi-e gândul totuși la ciupercile alea...

Prin Grecia, încercam și noi mai multe taverne, dar până la urmă mergeam mai des tot la cea care ne-a „fermecat” din prima!

Vă pup, o seară frumoasă!

ANILU [10.10.19 08:05:03] »

@maryka: Mulțumesc!

La Atena am mâncat la mai multe taverne, în funcție de plimbările noastre...

Dar aici a fost altceva, prietenul nostru locuind în cartier o cunoștea foarte bine, iar pentru noi a fost o experiență gastronomică foarte gustoasă...

Yammii... nu am putut descrie gustul ciupercilor... ceva inedit.

Toate cele bune.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ANILU, maryka
Alte impresii din această RUBRICĂ:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2021 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
AmFostAcolo recomandă găzduirea la ROHOST.COM
pagină generată în 0.0775740146637 sec
ecranul dvs: 1 x 1