GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Pizza... de Ischia!
Anul acesta în oferta cazării la Hotel Villa Teresa intra micul dejun și cina. Sigur că dacă voiam, puteam opta chiar acolo și pentru prânz, plătind nota la final. Astfel că foarte rar am mâncat în alte zone, doar cu prilejul excursiilor sau la prânz am luat, ce altceva, decât o pizza? Doar eram în patria ei, nu?
Mergând de jur-împrejurul insulei, am constatat că sunt multe terase și restaurante, cu preparate proaspete, mult pește, paste, dar și multă pizza.
Prețurile sunt acceptabile, în funcție de porție, undeva între 6-8-10 euro pentru o pizza, la 10 euro o porție de paste, spaghete ori, chiar 15-16 euro pentru fructe de mare. Desigur, sunt și meniuri mai sofisticate, carne de vită la cca 25-30 euro, porc diverse preparate, ceva mai ieftin.
Apa este destul de scumpă, cca 1,50- 2 euro o sticlă de 1 l sau chiar mai mică. Berea variază și ea, de cele mai multe ori am găsit doar sticle mici de 330 ml, la 3-4 euro, rar am luat de 500 ml la 4-5 euro.
În port, în Ischia Porto, unde ne-am plimbat chiar din prima zi, am studiat terasele, cel mai mult ne-a impresionat Emiddio.
Adresa: Via Porto, 25-80077 Ischia Porto; tel: 081 992432-081 982707
Este clar o afacere de familie, nu ne-a fost greu să ne dăm seama, deoarece erau prezente de față trei generații: nepotul, tatăl și bunicul. După cum spun încă din titlu, au în spate o cursă lungă, din 1950.
Probabil că bunicul este cel care a pornit afacerea, acum era la umbră, la una din mese, supraveghind discret mersul treburilor. Fiul se ocupa cu luatul comenzii, iar nepotul ne-a adus tacâmurile și mâncarea.
Evident că ne-am așezat la masă absolut siguri că vrem o pizza, așadar alegerea felului a fost ușoară, rămânea doar să stabilim de care.
Văzând că eram nehotărâți, ni s-a sugerat să încercăm o pizza napolitană. Se lăudau că este cea mai bună din Ischia. Desigur că nu aveam cum să probăm asta, dar i-am crezut pe cuvânt și am ales o pizza napolitană.
Restaurantul are o poziție privilegiată, este pe malul drept al portului, acolo trotuarul este foarte îngust, așa că mesele sunt la cca 1m de apă. Marea este atât de aproape și atât de sus... nivelul apei este ridicat, ori malul a intrat la apă, :) nu știu, dar cum era un val nițel mai mare, deja ieșea apa.
Vântul bătea discret, iar noi puteam răsufla ușurați pentru că venise deja berea, Nastro Azzuro, o Cola și aveam să ne răcorim. :)
Fețele de masă, de pânză cafenie, erau proaspăt scrobite, iar farfuriile erau deosebite.
Am stat cca 20 de minute, timp suficient să fac poze, pentru că vadul evident este unul foarte bun, seara îmi închipui cât de plăcut trebuie să fie.
Nu regret deloc pentru comandă, a fost absolut delicioasă, bine făcută.
Am intrat și în interior, am văzut că sunt mese și înăuntru, sigur că nu lipsesc tabourile cu peisaje din ceramică, foarte frumoase.
Toaletele sunt curate, totul este în regulă.
La sfârșit, după ce am terminat, bunicul a vrut să știe dacă suntem mulțumiți.
Chiar a fost bucuros aflând că ne-a plăcut.
Al doilea restaurant unde am mâncat, a fost tot în capitală, de data asta în Ischia Ponte, după ce am vizitat castelul aragonez.
Inițial ne-a fost sete și ne-am așezat la una din mese, apoi ne-am zis de ce n-am mânca și o pizza?
Adresa: Via Luigi Mazzella, 84,80077 Ischia; tel: +39 081 1914 3460
Practic este chiar în fața Chiesei Dello Spirito Santo, sau mai bine zis pe partea ei laterală, unde este o mică piațetă frumoasă, cu o fântână arteziană și un bazin cu peștișori colorați.
Terasa este foarte bine poziționată, pe partea stângă a drumului, către port, sau dreapta, mergând spre castel. Nici catedrala nu e departe, e la cca 20 metri.
Sunt foarte multe mese, nu erau ocupate decât câteva, eram totuși la orele amiezii, imediat după ce ieșisem de la castel.
Am vrut doar o bere, chiar am zis că nu vrem să mâncăm, ne-au luat farfuriile, apoi băiatul care ne-a servit aflând de unde suntem, a chemat pe unul dintre colegi, un român din Zimnicea.
Ne-a recomandat cu drag pizza cu busuioc, așa că ne-am răzgândit și am cerut o pizza, da, doar una pe din două.
Bine am făcut că am luat doar una, nici nu ne era tare foame, dar când au venit, direct pe două farfurii, am constatat că erau porții foarte mari.
A fost Pizza Quatro Formaggi, cu 4 feluri de brânză și busuioc proaspăt, a fost senzațională. N-am mâncat ceva asemănător, combinația de gusturi, brânzeturile ~de acasă de la ele~ busuiocul, de aveți ocazia, nu ratați.
Am mai povestit, am mai lenevit, că doar, de, obosisem vizitând castelul, aici pe site despre castel eu deja v-am povestit.
Atmosfera era plăcută, muzică în surdină, liniște...
Despre Dal Pescatore, din Sant'Angelo, deja v-am pomenit, totuși vă reamintesc, de ajungeți pe acolo, este o ocazie bună și probabil un loc ideal pentru prânz sau cină, pentru că aromele din jurul nostru erau demențiale.
Sant'Angelo d'Ischia, Piazza Ottorino T. 7, 80070 Serrara Fontana; tel. +39 081 999206; info@dal-pescatore. it; www.dal-pescatore. it
Noi aici am luat doar o bere, dar ce bere!
Am întrebat chelnerul ce bere deosebită au, iar răspunsul a venit rapid, 4 feluri de bere artizanală, făcută pe Coasta Amalfi: Amalphia, Regina Maior, Veteri, Pithecusa.
Ne-a dat și o mică cărțulie cu câteva cuvinte despre ele, pentru a putea alege.
Prețurile sunt pe măsură: la 330 ml - 7 euro; la 750 ml - 16 euro.
Noi am ales berea Amalphia, cu o notă florală, dar cu un gust fin de grapefruit și portocală amară. A fost senzațională și a meritat fiecare cent, din cei 16 euro.
Pe lângă bere, am primit chipsuri și covrigei de diferite forme, cu ulei de măsline, galbeni sau negrii. Deși aveau o culoare ciudată, erau grozavi, având arome puternice de oregano și piper.
La buna dispoziție aici la mesele din piațeta golfului, contribuie din plin peisajul, o frumoasă vedere spre mare, spre istmul ce leagă satul de Torre Sant'Angelo. Florile multicolore dau o notă veselă, iar bărcuțele colorate, aliniate la mal, se leagănă lin în bătaia vântului și unduielile mării.
Nu pot decât să vă recomand toate cele trei locuri de care v-am povestit, locuri care pe noi ne-au încântat, atât vizual cât mai ales „gustativ”.
 
Webmaster, o rugăminte pentru o ilustrație muzicală: youtu.be/sKZOkOwqZY4. Mulțumesc!
Trimis de maryka in 18.08.19 17:43:01
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în ITALIA.
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (maryka); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat în rubrica "Unde mâncăm pe insula Ischia? , Insula ISCHIA" (nou-creată pe sait)
--
Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
Fireşte, ce poate fi mai bun pentru un prânz, atunci când ai mic-dejun şi cină incluse în rezervarea hotelului, decât o pizza făcută la mama ei acasă?! O opţiune reuşită, iar berea aceea artizanală Amalphaia arată tare apetisant, tu ne spui că era şi foarte reuşită, aşa că preţul nu e niciodată prea mare pentru ceva deosebit.
Toate localurile acestea la malul mării, cu mulţime de flori în apropiere şi oameni ospitalieri care să te servească, localnici sau chiar conaţionali-depinde cum nimereşti-, au farmecul lor şi completează şi ele imaginea unei vacanţe minunate.
O zi frumoasă să ai!
Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.
@irinad:
Da, aşa este! Cum cina era rezolvată la hotel, nu am avut prea multe ocazii să încercăm alte meniuri, iar de cele mai multe ori, când ne opream pentru o răcoreală, primeam mereu ceva de ronţăit, suficient cât să ne treacă foamea.
Iar cina era destul de devreme, aşa că nu mai încăpea altceva între timp.
Despre cine, am scris acolo la cazare, au fost foarte bune, specialităţi din Ischia, grozave.
La berea aceea mă gândesc de multe ori, a fost excelentă, dar ştii ce e interesant? Când am fost în Amalfi, am întrebat de ea, dar nu aveau!
Te pup, o săptămână uşoară îţi doresc!
@maryka: În sfârșit, am ajuns și eu la zi cu articolele tale despre frumoasa Ischia! Dimineață, la cafea, m-am delectat cu cel despre Forio, iar acum cu acesta de față! Deși... nu cred că a fost cea mai fericită idee în ceea ce mă privește; odată revenită din vacanță, cu... vreo 2 kile și ceva în plus ????, m-am pus mintenaș din nou la dietă! ????... Și, masochistă până la capăt, citesc despre pizza și bere!... Hmm... Parcă simt pe limbă gustul brânzeturilor împletindu-se cu cel al busuiocului proaspăt! Cât despre berea aia fructată, știu clar ce vrei să spui! N-am băut chiar din asta de care ai povestit tu (că nu ne-am nimerit, nu știu cum om fi ratat), dar cunosc genul și e, de departe, preferatul meu! Ceva asemănător aveau și în Corfu, o bere artizanală, un pic roșiatică...
Înghit în sec și mă duc să-mi fac o supă de linte, sau ceva de genul!
Un final de vară minunat îți doresc!
@crismis:
Mulțumesc frumos!
Păi da, Forio este din punctul meu de vedere, locația ideală pentru cazare, putând opta aici pentru diverse activități.
Cât privește mâncarea, ei, da, se lasă cu kg, dar nu-i nimic, că le " umblăm" noi!
Abia aștept să citesc despre vacanța voastră și despre motivele celor " 2 kile și ceva în plus" ????
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)