REZONABIL
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Doripesco - Restaurant Pescăresc
Când ți-e dor de-un pește, fă bine și te oprește!
La 27 km de Brașov, pe DN13/E60, între Rotbav și Măieruș, se află un complex turistic destul de cunoscut celor care trec frecvent pe acolo.
Amplasată la margine de șosea, lângă salba de lacuri din apropierea Oltului, clădirea încercând să sugereze forma unei ambarcațiuni și-a luat numele Corabia Doripesco. Nu cunosc întregul complex. Nu am fost cazată acolo și nici nu am avut timp pentru prospecțiuni, dar pentru a lua masa la Restaurantul Pescăresc am poposit de două ori, în doi ani consecutivi.
De astă dată, întorcându-mă din lungul periplu prin Ținutul Secuiesc, știind că acasă nu mă aștepta nimeni cu masa, mai ales pentru că deja cunoșteam restaurantul, m-am bucurat când am fost întrebați dacă vrem să facem un popas pentru masa de prânz la Doripesco. Cei care mă cunosc știu că îmi place peștele și nu ratez nici o ocazie de a-l degusta, așa încât alegerea mea a fost din capul locului o saramură de păstrăv cu mămăliguță.
Eram un grup mare, cam 30 de persoane amatoare - ca și mine - de o masă bună. Pentru operativitate, telefonic, s-a luat legătura cu restaurantul și s-a anunțat sosirea noastră fără însă a se preciza cine și ce va comanda. Autocarul ne-a lăsat în parcarea mare, liberă atunci, din fața restaurantului, iar noi am dat năvală în salonul gol în care mesele ne așteptau pregătite. Meniurile erau deja pe mese, deci am început a le studia măcar că eu și prietena mea eram deja decise pentru saramura de păstrăv cu mămăliguță.
În afara de pește preparat în diverse moduri, la Doripesco poți fi servit și cu preparate din pui, porc sau vită. Gama de aperitive, salate, ciorbe, grătare cu garnituri, deserturi, băuturi, este destul de diversificată.
Așezați la mese lungi, de câte 7 persoane, fiecare a comandat ceea ce a dorit urmând ca la final să se prezinte o singură notă de plata pentru întreaga consumație. Așa s-a procedat și anul trecut, deci fenomenul nu m-a surprins. Îmi era cunoscut și faptul că la preparatele din pește meniul afișează prețul pe suta de grame.
Ceea ce m-a surprins a fost nota de plată de la final. Nu prețurile pe fiecare preparat comandat (acestea sunt cele normale pentru zilele noastre), nu totalul și nimic altceva decât faptul că pe nota noastră de plată apărea în plus față de ceea ce s-a comandat efectiv, păstrăv la grătar pe care nimeni nu l-a comandat. Ni s-a explicat că aceea este diferența de cantitate a păstrăvului aflat în saramurile noastre. A mea și a prietenei mele.
Aș dori, dragi colegi AFA - cei care eventual mai citiți pe aici - să-mi spuneți dacă voi ați mai întâlnit pe undeva, în țară sau în străinătate, această manieră de întocmire a notei de plată. N-aș vrea să mai repet, dar eu - mare amatoare de pește, consumându-l la păstrăvăriile moldovenești, în Ardeal, la Săpânța, la Dunăre... - nu am întâlnit așa ceva, și nici nu cunosc pe cineva care să mai fi avut o astfel de experiență. Le-am spus celor de la Doripesco că aș fi dorit ca saramura mea să aibă un preț al ei, cu peștele la greutatea lui totală (dacă tot mi s-a adus întreg), și nu defalcat pe două categorii - 100 g de pește în saramură și restul însumat (al meu și al prietenei mele) figurând pe nota de plata ca un preparat pe care nimeni nu l-a comandat.
Voi ați mai întâlnit așa ceva? Vi se pare normal așa ceva?
P. S. Nu intenționam să scriu despre acest restaurant, de aceea nu am făcut fotografii la boluri cu ciorbe și la farfurii cu mâncare. Atașez doar câteva poze din exterior, precum și papanașii serviți anul trecut. Au fost buni.
Și, bineînțeles, nota de plată.
Trimis de iulianic in 18.06.23 20:29:15
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în [ALTE LOCURI].
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (iulianic); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
ECOURI la acest articol
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@iulianic: La marele fix am citit despre ciudatenia cu preparatul in plus!
Suntem in Rodos si tocmai ce am avut o surpriza oarecum asemanatoare!
Am mancat pt a doua oara la un restaurant dragut (gen restautant, nu taverna).
2 familii, am cerut din start notele separat.
Am observat ca pe fiecare nota era trecuta paine in valoare de 3,6 E. Am intrebat de ce, ni s-a raspuns ca face parte din meniu! De parca noi mancasem " meniul zilei "!!!
Si vorba prietenilor: macar de o vedeam pe masa!!!
Deci uite ceva ce nici. mie nu mi s-a mai intamplat!
De câteva ori am mâncat aici și chiar am scris despre acest restaurant dar nu am pățit așa ceva...
Cred că nu sunt în stare să facă un preț pe porția de saramură... pentru că nici 20 lei nu poate fi o saramură... și separat la suta de grame este păstrăvul... mi se pare absurd...
Măcar a fost gustoasă saramura?! Să vă fie de bine!
@ANILU: Și eu am mai fost la Doripesco anul trecut, tot cu ocazia unui circuit. Atunci, pentru că nu-mi era foame, nu am comandat decât o porție de papanași (și aceștia o specialiate preferată de mine). Și atunci nota de plată a fost făcută tot la comun, dar nu știu cum s-a procedat cu greutatea peștelui.
Sunt de acord cu faptul că 20 lei porția de saramură nu poate fi un preț real în zilele noastre, dar aș fi vrut ca saramura mea să aibă inclus în preț TOT peștele meu. Cum? 100 de grame din pește se află în saramură și restul este pe lângă farfurie?
Da, saramura a fost gustoasă și binevenită pentru noi cei pe care nu ne aștepta nimic acasă. Mulțumim pentru urare!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Dec.2022 [Restaurant Belvedere [Pădurea Bogății, Hogiz]] Pădurea Bogății — scris în 12.01.23 de Mioritik din BUCUREșTI - nu recomandă
- Aug.2021 [Păstrăvaria & Corabia Doripesco [Vadu Roșu / Rotbav]] Doripesco – Delta din Carpați – Restaurant Pescăresc — scris în 02.09.21 de ANILU din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Oct.2020 [Pastrăvăria Doripesco / Casa Păstrăvarului] Un restaurant care merită vizitat - Casa Păstrăvarului Doripesco — scris în 13.01.21 de k-lator din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2020 [Păstrăvaria & Corabia Doripesco [Vadu Roșu / Rotbav]] Corabia Doripesco – un restaurant pescăresc în Țara Bârsei — scris în 24.08.20 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2019 [Pastrăvăria Doripesco / Casa Păstrăvarului] Restaurant Casa Păstrăvului, Doripesco — scris în 01.09.19 de Dana2008 din TîRGU MUREş - RECOMANDĂ
- Sep.2017 [Restaurant Belvedere [Pădurea Bogății, Hogiz]] In tranzit la Belvedere, la iesirea din Padurea Bogatii — scris în 25.09.17 de Dan&Ema din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2016 [Restaurant Motel Tranzit] Restaurant Tranzit - Mihai Viteazu [MS] — scris în 25.07.16 de zlatna din RâMNICU VâLCEA - RECOMANDĂ