ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 11.04.2014
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 20.03.08
STATUS: CONSUL
LUNA
MAR-2014
prieteni

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
AFA RECOMANDĂ: Pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și/sau tururi turistice ale Romei / Vaticanului - recomandăm ghidroma.eu
  • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. +39 324 981 3672
  • TIMP CITIRE: 5 MIN

    Recomandari si locuri de luat masa (si nu numai)

    TIPĂREȘTE

    Poate ca ar fi bine sa cititi si sa vizualizati pozele dupa ce ati mancat...asa ca o recomandare,pentru binele vostru. Sa nu avem reclamatii :)

    In cele 7 seri ale sejurului am luat cina in doua localuri, ambele recomandate de personalul hotelului. Prima locatie este restaurantul ,,Da Gigino’’ in care am mancat de 6 ori – pentru a 7-a seara (marti, când DaGigino este inchis) am ales restaurantul ,,Il Leone Rosso’’.

    Ristorante Pizzeria Da Gigino este situat in partea veche a orasului pe Via degli Archi si la doar 50 m de hotelul unde am stat. Este o afacere de familie si in fiecare seara era plin sau aproape plin – nu doar turisti ci si localnici. Este deschis intre orele 18-02am. Cu siguranta este unul din cele mai bune localuri italiene in care am mancat si vi-l recomand cu toata caldura. Acest restaurant a primit certificat de excelenta in anul 2013 din partea reputatului site ,,tripadvisor’’.

    dagigino.com

    Meniul este complet si ofera preparate pentru toate gusturile – pizza si paste, peste, carne (pui, vitel, porc si vita), fructe de mare, antipasto, salate si bineinteles dolce. Acu’ eu ce sa va spun – ca pizza are aluatul crud si nefacut, ca ingredientele sunt vechi, etc……pot să vă spun, dar sigur nu mă crede nimeni. Pizza este preparata in cuptorul cu lemne si costa intre 6 si 10 euro (aceasta din urma cu ton sau fructe de mare). In general, pizza se ofera cu maxim 3 ingrediente, dar erau cateva si cu mai multe. Pastele sunt excelente, iar parte din ele sunt home-made. Dintre felurile cu carne va recomand ,,vitello al limone’’ – vitel fraged la cuptor cu sos de lămâie. Noi am incercat diferite preparate si pot spune ca sunt excelente.

    Alte recomandari – prosciutto con melone, bruschette, pizza speciale Italia (in culorile drapelului Italian – cu mozzarella, rosii proaspete si busuioc), spaghetti alla amatriciana. Pastele au preturi cuprinse intre 5-10 euro. Ca si bauturi puteti alege vinul casei (alb sau rosu), bere sau una din numeroasele sticle de vin produse in diferite regiuni faimoase ale Italiei (Toscana, Montepulciano, Chianti etc). Toate deserturile costa 5 euro (ceva cam mult) dar sunt excelente. Voi atasa poze cu o parte din preparatele servite. Toate preturile indicate erau valabile in martie 2014.

    Atmosfera localului este primitoare, iar cei care servesc la mese sunt gata oricand sa indeplineasca dorintele voastre. Incepand cu a doua seara (si pana la ultima seara), cand ne-au vazut ca am revenit, am fost serviti din partea casei cu o cupa de sampanie/prosecco si grisine. Am urmarit atent acest ,,tratament’’, care se aplica clientilor mai vechi sau care vin mai des si nu se aplica celor care vin pentru prima oara. Intr-una din seri am asistat la o cântare oferita de un ,,italiano vero’’ cu o chitara, care a interpretat cunoscute melodii italienesti – probabil ca in sezon se intampla mai des, nu doar o data pe saptamana. In partea de la etaj a locatiei se aude in difuzoare (discret) muzica italiana. Afara exista si o terasa cu cateva mese, dar fiind destul de racoare seara, nu prea existau amatori - dupa ce se mai incalzeste vremea, sigur mesele vor fi pline.

    In seara zilei de marti, cand Da Gigino era inchis, am ales restaurantul il Leone Rosso, situat in apropierea garii din Sorrento. Noi mai trecusem pe langa acest restaurant si mai mereu era lume la mese. Fata de la receptie ne-a recomandat locatia si ne-a spus sa aratam cartea de vizita a hotelului cand ajungem la restaurant, pentru ca vom avea parte de o servire speciala. Eu cu chestiile astea de marketing sunt mai sceptic…. dar pana la urma s-au dovedit reale. Ajungem la locatie si suntem intampinati de un chelner italian. Arat cartea de vizita de la hotel si suntem indrumati spre o masa mai in spate. Trec vreo 2 minute si acelasi chelner revine cu un zambet si ne spune in romana – bine ati venit. Mai sa fie, de unde stie asta ca suntem din Romania??? . Raspuns - la bar lucreaza un român, care ne-a auzit vorbind.

    Primim meniul, si am intrebat câte felii de paine sunt la portia de bruschette – omu’ zice 2 felii. Comandam fiecare ce a poftit si dupa vreo 10 min. vine si mancarea – portia de bruschette avea 3 felii de paine si ni se pune pe masa si o focaccia…... noi zicem ,,nu am comandat asa ceva’’ si primim raspuns ca este din partea casei – hopa zic, hai ca functioneaza cartea de vizita. Mancarea buna si portii generoase…. mancam linistiti, iar la sfarsit cand sa cerem nota, primim tot din partea lor si digestivo, un limoncello. Deci, uneori, o carte de vizita poate face o seara mai agreabila.

    Preturile sunt cam la fel cu cele de la Da Gigino, totusi unele feluri similare erau cu 1 euro mai ieftine aici. Una peste alta am fost foarte multumiti de ,,tratament’’ si va pot recomanda si acest local.

    Daca sunteti in Italia, trebuie sa incercati si produsele specifice zonei – sfogliatelle (foietaj umplut cu ricotta si fructe confiate), baba (un fel de savarina cu sau fara umplutura), delizia al limone, torta caprese (ciocolata si migdale) si croissante cu nutella. Pe toate acestea si multe altele le gasiti la cea mai apreciata pasticcerie din Sorrento (dupa spusele fetei de la hotel, care ne-a facut si celelalte recomandari, iar eu inclin sa îi dau dreptate) – pasticceria Monica. Cum ajungeti acolo? Este foarte simplu – din piazza Tasso urcati pe langa statia de taxiuri si dupa circa 5 minute (daca nu ,,cascati gura’’ prea mult la Antiche Mura) ajungeti pe Via Fuorimura, nr. 26, la aceasta micuta si dulce pravalie – va garantez ca nu va puteti abtine sa nu luati cate ceva.

    Aoleu, dar ,,gelato artigianale’’ de unde luam? Stati că vă spun si asta – ar fi două variante (testate personal):

    - una este gelateria David situata aproape de gara (Via Marziale 19), chiar langa restaurantul il Leone Rosso. In fiecare seara era lume si este usor de inteles…... toate sunt foarte bune. Portiile sunt generoase, preturile prietenoase, iar pe langa gelato aveti si varianta diverselor prajituri care arata impecabil. Nu ratati acest local!!!

    gelateriadavidsorrento.it/?lang=en

    - a doua varianta este ,,gelateria Primavera’’ aflata in ,,centro storico’’ pe Corso Italia 142. Aici pe langa inghetata, aveti si prajituri si bineinteles espresso sau cappuccino. In interiorul localului gasiti peste 50 de sortimente de inghetata, iar peretii si tavanul sunt ,,tapetati’’ cu foarte multe fotografii.

    primaverasorrento.it/index.php

    Sa nu credeti ca nu mai exista si alte gelaterii in Sorrento – am vazut vreo 6 (si nu am explorat tot orasul) – insa de gustat/mancat am luat doar de la cele doua mentionate mai sus.

    Ma opresc aici cu recomandarile, dar voi atasa poze, macar sa vedeti cum arata…... sper sa nu sughit foarte tare :).

    Ciao a tutti!


    [fb]
    ---
    Trimis de BOGDAN DSN in 11.04.14 16:34:57
    Validat / Publicat: 11.04.14 18:45:23
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ITALIA.

    VIZUALIZĂRI: 4347 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    10 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (BOGDAN DSN); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P13 Observati tavanul ,,tapetat'' cu fotografii
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 25850 PMA (din 27 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    10 ecouri scrise, până acum

    le_maitre
    [11.04.14 22:51:56]
    »

    @Bogdan: Gelate și alte papa delicioase mi-au făcut o maare poftă de mâncare, abia sosit fiind de la job.

    Mille Grazie for sharing și felicitări asezonate cu o straciatella virtuală!

    Dragoș_MD
    [11.04.14 23:15:01]
    »

    Ptiu! Să-ți stea-n gât, ca să zic așa...

    Păcat că în scurta mea vizită pe-acolo abia am avut timp să văd peisajul, nu să mai și intru pe undeva.

    Dar sper din tot sufletul să fie o dată viitoare.

    msnd
    [12.04.14 14:04:07]
    »

    Pentru că mă grăbesc la masă, acord superbonusul și fug.

    BOGDAN DSNAUTOR REVIEW
    [12.04.14 22:55:33]
    »

    le_maitre - trebuia sa citesti dupa ce păpai ceva - asa cred ca ai mancat mai mult decat trebuia

    Dragos - trebuie sa mai ajungi pe acolo, ca sa savurezi specificul zonei

    msnd - sa-ti fie de bine!

    violetacurpan
    [25.10.15 21:40:52]
    »

    Luna trecuta am ajuns si noi pe Coasta Amalfi, cu cazare la Sorrento. Review-ile dvs. mi-au prins tare bine si chiar va multumesc.

    In ce priveste restaurantul Leone Rosso am fost extrem de multumiti si am fost tratati cum nu se putea mai bine. Acolo erau 4 ospatari romani si de fiecare data, dupa preluarea comenzii ne aducea o focaccia calda iar la sfarsit, Limoncello... si toate astea fara recomandare sau carte de vizita. A fost super!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    webmaster70
    [26.10.15 07:47:13]
    »

    @violetacurpan -

    Luna trecuta am ajuns si noi pe Coasta Amalfi, cu cazare la Sorrento.

    ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

    Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.

    [În plus, dacă vreodată vei solicita informaţii aici, pe sait, cei care îţi vor răspunde o vor putea face cât mai adecvat "profilului" tău turistic (funcţie de locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)]

    Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă)

    BOGDAN DSNAUTOR REVIEW
    [26.10.15 08:18:26]
    »

    @violetacurpan - Ma bucur ca informatiile mele ti-au fost de folos.

    La restaurantul Leone Rosso era multa lume in fiecare seara - si nu cred ca veneau doar pentru ca primeau un limoncello sau altceva din partea casei - si preparatele sunt bune din punct de vedere calitativ.

    Cum spunea si webmaster70 te asteptam cu impresiile tale de calatorie.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    violetacurpan
    [26.10.15 11:00:00]
    »

    @webmaster70: Cu siguranta voi participa si eu cu 3 review-uri despre aceasta destinatie dar in luna ianuare (din pacate). Mai devreme nu pot sub nicio forma.

    O zi frumoasa!

    violetacurpan
    [26.10.15 11:32:47]
    »

    @BOGDAN DSN: Cred ca m-am exprimat gresit, nu stiu ce sa zic. Vroiam sa spun ca oricine merge sa ia masa la acest restaurant, va primi focaccia si Limoncello si asta pentru a atrage clientii. Sunt foarte putine restaurante care practica acest lucru.

    Noi in prima seara am mers la ,,Da Gigino" si am fost multumiti, in restul zilelor doar la ,,Leone Rosso" pentru ca era aproape de cazare, se mananca foarte bine, restaurantul e curat, elegant, etc. In ce priveste Limoncello va spun sincer ca orice bautura de pe lumea asta, ma lasa indiferenta.

    Ar mai fi multe de spus dar o voi face intr-un review, la momentul potrivit.

    O saptamana minunata!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    webmasterX
    [30.04.20 16:13:57]
    »

    Mutat, la reorganizare, în rubrica «Unde mâncăm pe Costiera Amalfitana?» (nou-creată, între timp, pe sait)

    [Rubrica inițială: Descoperă Sorrento]

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    BOGDAN DSN, le_maitre, msnd, violetacurpan
    Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm pe Costiera Amalfitana?:

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.052042961120605 sec
    ecranul dvs: 1 x 1