GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Restaurantul pensiunii Casa Matei [Berca] // Recomand cu caldura acest loc minunat
Abia am sosit de la Casa Matei din Berca. Vreau sa scriu acum cateva cuvinte, desi sunt obosit, ca sa nu uit impresiile puternice pe care le-am avut acolo.
Am citit cele doua recenzii de mai sus; fiecare are dreptul la o parere despre locul in care a fost si pe care doreste sa o impartaseasca turistilor dornici sa ajunga acolo.
Deci si eu am dreptul sa descriu (cat mai cinsitit si obiectiv cu putinta) acest obiectiv turistic.
Am aflat despre Casa Matei de la un coleg care a fost acolo acum un an, apoi am vazut la TV o emisiune a lui Cristi Tabara despre Casa Matei si am hotarat ca trebuie sa incercam si noi. Impreuna cu o alta pereche am fost astazi la Casa Matei cu un scop precis: sa incercam deliciile culinare vazute in documentarul de la TV.
Drumul de la Medgidia a durat vreo 3 ore si jumatate asa ca in momentul cand am ajuns in sfarsit la Casa Matei eram flamanzi si insetati.
Personalul se pregatea de o nunta ce urma sa aiba loc in aceasta seara, dar ne-au servit si pe noi rapid si politicos. A venit si Doamna Doctor, patroana Casei, cu care am discutat despre retete si componentele acestora; pe cartulia-meniu exista o declaratie de principii care spune ca, din respect pentru clientii Casei, in retele lor nu se folosesc aditivi sau coloranti chimici, ci numai componente naturale, bio.
Am constatat ca acest lucru este adevarat; toate componentele retetelor au fost intradevar naturale si foarte bune.
Desi aceiasi cartulie meniu avertizeaza clientii ca s-ar putea ca onorarea unei comenzi sa dureze 30-45 de minute in functie de complexitate, noi am primit ceea ce comandasem in mai putin de 20 de minute, pentru niste "monstruozitati culinare" (referitor la numarul de calorii, desigur) cum ar fi "Vulcanul noroios" sau "Mixed grill Plescoi". Adaug si niste poze cu extracte din meniu si cu imagini ale celor minuni pe care le-am mancat.
Am sters farfuriile cu paine ca sa nu pierdem cumva ceva sos, desi "Vulcanul noroios" are cel putin 300 de carne (muschi de vita, porc si piept de pui), cartofi gratinati, ciuperci si un sos delicios...
Mixed grill-ul Plescoi a fost de asemenea impresionant, cu carnati de Plescoi, pastrama de oaie la gratar si o halca de ceafa de porc marinata... Totul insotit de portii generoase de cartofi pai si salata de varza alba.
A, si o portie de piept de pui la gratar cu garnituri.
Totul in cantitati mari, foarte bine prezentat, curat si NU EXAGERAT DE SCUMP, asa cum te-ai astepta la o asemenea abundenta cantitativa si calitativa. Preturile se vad bine pe pozele pe care le atasez si va asgur ca merita fiecare banut.
Tacamuri elegante, pahare de vreo trei marimi pe masa, servetele frumoase din hartie rosu-inchis. Si liniste, frate, de-ti era rusine sa o intrerupi cu zgomotele vulgare ale tacamurilor...
Am baut bere fara alcool (6 lei sticla de bere URSUS de 0.5 l), fetele au baut cate o citornada din lamaie adevarata facuta pe loc (5 lei).
Am mancat afara, pe terasa, cu vedere spre curtea plina de flori si copaci.
Apoi am plecat sa vedem (pentru prima ora in viata desi sunt un roman de 58 de ani) vulcanii noroiosi. Minunat!
Am fost apoi la tabara de sculptura in aer liber de la Magura si manastirea Ciolanu din aceiasi localitate.
Ne-am intors la Casa Matei sa luam mancarea comandata pentru copiii de acasa si anume "Tigaita picanta de Plescoi" si "Fasolea lu' Ciolanu" dar nu ne-am putut abine si am comandat niste papanasi extraordinari cu smantana naturala (nu frisca HuLaLa din tub), si cate un capuccino cu spume de lapte... Foarte bun!
Asta este, asta am vrut sa-i anunt pe eventualii vizitatori ajunsi in zona.
Recunosc, nu am fost cazati, nu am dormit in camerele Casei Matei si deci nu stiu cum ar fi. Dar am fost la toaleta si era curat, modern, cu toate cele necesare la locul lor si de buna calitate.
Nu a fost acolo noaptea si nu pot spune daca paznicul e lenes sau neglijent. Asta a spus-o un recenzor inaintea mea; ii acord prezumtia de corectitudine si cinste.
Ce am spus eu este corect si cinstit; nu sunt ruda sau prieten cu proprietarii Casei - mi-a placut ce am mancat si vazut la Casa Matei astazi s indemn pe oricine aflat in zona sa opreasca si sa pranzeasca acolo.
Intentionam sa revenim mai la toamna in prima saptamana din Octombrie cand este Festivalul carnatilor de Plescoi.
O recomandare celor care doresc sa se cazeze la Casa Matei: intrebati si va asigurati ca in week-end-ul in care doriti sa ramaneti acolo nu este programata vreo nunta, deoarece sunt foarte frecvente in aceasta perioada de dupa Sfanta Marie si nu veti putea dormi din cauza muzicii.
In rest, toate cele bune tuturor si sa auzim de bine!
Sanatate!
Trimis de mihai007 in 31.08.13 21:54:30
14 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mihai007); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
14 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Restaurante în Buzău și împrejurimi" (deja existentă pe sait)
Recomandările referitoare exclusiv la restaurantul unei unităţi de cazare NU se încarcă la rubrica de cazare respectivă, ci la rubrica "Restaurante din zona X" (dacă aceasta nu există încă pe sait, se poate crea în maxim 1 minut)
Am fost si eu la Casa Matei si am mincat pentru prima data papanasi (si am trecut de patruj' de ani... apropos ca n-ati vazut Vulcanii pina la 58).
N-am putut sa ii maninc pe amindoi deoarece portia era uriasa. Dupa aceea, am avut cum sa fac comparatie cu "gogosile " imbibate cu uei, servite pe la alte restaurante, pe post de papanasi.
Recomand locatia si peisajul din zona.
Sa ma ierti, dar poate tu ai un venit cu mult peste unul decent din moment ce preturile alea iti par bune!!! Sa dai 15 lei pe 100g de carnati plescoi? adica 150 lei - 1 kg? sau 20 lei/100g pastrama? adica 200 lei/kg? , dar ce sunt cumva carnati de aligator si pastrama de balena albastra? Daca mai iei si o garnitura si o salata te duce portia cu totul la vreo 50 lei sau mai mult, o fi bine asa? Alte unitati sau pensiuni pot oferi cu 25 lei un meniu de pranz complet, ma intreb cat o fi cazarea in casa asta ?
”"Am sters farfuriile cu paine ca sa nu pierdem cumva ceva sos"
zici tu, pai la banii care v-au iesit din portofel pentru "niste monstruozitati culinare" eu plecam si cu ele, ba chiar si cu "tacamurile elegante". No offense.
@GYL: Imi cer scuze. Am intradevar un venit - nu cu mult, dar peste unul obisnuit.
Nu m-am gandit la acest aspect cand am facut recomandarea. Imi pare rau!
Inteleg amaraciunea ce razbate din ecoul tau si iti dau dreptate.
Pentru un buget mai subtire preturile sunt cam mari, recunosc.
Inseamna ca de fapt, publicand cateva preturi, am facut un deserviciu Casei Matei. Un numar insemnat de potentiali clienti ii vor ocoli acum deoarece au inteles ca e nevoie de 130 RON pentru ca doua persoane sa manance bine?
Sau poate un numar oarecare de alti clienti se vor duce la Casa Matei tocmai din acest motiv?
Nu stiu. Inca o data imi cer scuze daca, ignorand preturile cam mari, am lasat impresia ca sunt vreun "nesimtit" bogat.
Nu sunt.
@mihai007: Np, scuzele sunt acceptate, ramane sa-ti dezlegi enigma care te-a cuprins. Iti doresc alte numai astfel de festine culinare!
@mihai007: fii pe pace! e bine oricum, dacă ai menționat prețurile. Ba poate că vreun bogătaș va evita locanta, pentru că nu prepară fazan... Sau un cuplu cu venituri modeste va face economii pentru a putea petrece acolo aniversarea vreunui eveniment de familie... cine poate ști? Atât timp cât sunt cu toții în cunoștință de cauză.
@Dragos: Nu m-am gandit de loc la aspectul "pretul pe 100 grame de carnati de Plescoi: cand am scris ecoul.
Poate, daca se va dovedi necesar, ar trebui sa adaugam la criteriile de departajare a locatiilor si o categorisire dupa "suma minima necesara pentru a te simti bine" sau ceva asemanator. Gasiti dumneavoastra o formula isteata.
Va multumesc pentru ecou.
@mihai007: Ce bine ca am fost invitata la papanasi si n-a trebuit sa achit eu nota de plata... )
@adri-nico: La naiba, o fi bine asa? De regula, adica in toate cazurile, pe mine nu ma invita nimeni, cu gandul bun de a plati
@GYL: Pot sa te invit eu... daca nu maninci prea mult. mi-as permite niste cirnati, un vulcan ceva...
@adri-nico: Nici chiar asa, sa ma plang si sa ma invite cineva de mila - de sila, era o "glumita" de-a mea. Dar oricum apreciez, poate mai spre toamna fac un "drum al vinului" prin zona ta si... Noapte buna!
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Unde mâncăm în zona Vulcanilor Noroioşi? , BUZĂU" (nou-creată, între timp, pe sait)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Sep.2023 [Restaurant complex turistic Măgura [Măgura]] Restaurantul Complexului Turistic din Măgura — scris în 07.11.23 de mprofeanu din PITEşTI - RECOMANDĂ
- Jun.2022 [Restaurant Belvedere [Măgura]] Priveliști și bucate la Belvedere — scris în 10.06.22 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Apr.2021 [Restaurant pensiunea Casa Matei [Berca]] Mâncare bună, ambient plăcut — scris în 10.07.21 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Aug.2020 [Restaurant Belvedere [Măgura]] Degeaba priveliște, te duci totuși sa mănânci... — scris în 30.08.20 de ux117309 din BUZăU - nu recomandă
- Jun.2020 [Restaurant pensiune Cetățuia [Măgura]] Mult mai bine decât speram! — scris în 20.06.20 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Aug.2019 [Restaurant Belvedere [Măgura]] Terasa-restaurant Belvedere (Magura) nu recomand — scris în 16.08.19 de diana2015 din BUCUREşTI - nu recomandă
- Feb.2019 [Hanul Moara Veche [Berca, BZ], restaurant] Ce poate face un zambet — scris în 10.02.19 de carmencis din BRAILA - RECOMANDĂ