ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 11.01.2022
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 27.07.14
STATUS: CONSUL
LUNA
JAN-2022
Cuplu
2 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.33%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

După mai bine de 15 ani am ajuns la Homorod...

TIPĂREȘTE

După mai bine de 15 ani am ajuns la Homorod...

... mai exact în 2004 am făcut un traseu prin țară și o noapte am stat la Hotel Homorod din Băile Homorod. Atunci era un hotel vechi ce aparținea de COOP, dar amintirea ce ne-a rămas a fost masa de seară pe terasa hotelului unde am mâncat fasole cu ciolan pe grătar... cea mai bună... este încă în topul nostru gastronomic... :p

Înainte de a pleca la plimbare am verificat să vedem dacă mai există hotelul și mare ne-a fost surpriza când am văzut ce bine arată și ce recenzii bune are, așa că ne-am hotărât să ne oprim aici pentru masa de prânz, căci doar despre restaurant am să scriu...

Am plecat din Brașov spre Miercurea Ciuc și de aici pe DN13A spre Odorheiu Secuiesc, practic a fost o plimbare în inima Ținutului secuiesc în partea montană și cea mai frumoasă... părerea mea.

Ne-am abătut din drum până la Harghita Băi să vedem și noi ce este cu băile astea... drumul bun până în stațiune... ceva zăpadă... lacurile înghețate și multă liniște, asta până am ajuns la baza pârtiei, era o hărmălaie și o gălăgie... mulți copii așteptau să pornească teleschiul dar zgomotul cel mai mare îl făcea un nene cu o minișenilată... ceva salvamont, nu știu ce voia să facă, dar zgomot făcea de nu ne mai înțelegeam... >:( am văzut despre ce este vorba cu” băile” astea... cu schiatul nu le avem... cu sania nu ne mai dăm... așa că doar am mirosit puțină zăpadă și am plecat.

Am trecut prin Vlăhița de unde am avut intenția de a merge la Mădăraș-Harghita, dar am renunțat când am văzut cum este drumul, plin de noroi și foarte denivelat... poate la vară!

Și am ajuns în Băile Homorod, practic un sat la șosea... acum un pic dezvoltat turistic, pentru că am descoperit Complexul Lobogo cu pârtie de schi, hotel cu piscină, restaurant... aglomerat când am trecut noi, doar am oprit în parcare să vedem despre ce este vorba și ne-am continuat drumul... dar nu mult pentru că am ajuns la Hotel&restaurant Homorod.

Am parcat în fața hotelului și am admirat cât de mult s-a schimbat de când nu am mai trecut noi pe aici... total renovat!

Clădirea hotelului este cu două etaje, cu balcon la fiecare cameră, terasa generoasă pe toată fațada hotelului, încă împodobită cu crenguțe de brad... oferta zilei expusă la vedere te îmbia să-i treci pragul... ceea ce am și făcut!

Am intrat în recepție, în stânga lângă scara spre etajele hotelului încă stătea un brad împodobit iar în dreapta intrarea în restaurant. Eram fascinată cât de curat și frumos arăta totul... se vedea că totul era nou și bine întreținut.

Am ocupat o masă cu vedere spre terasă și imediat a venit un tânăr cu meniurile... dar ce tânăr arătos, față luminoasă, zâmbetul pe buze, înalt și bine făcut, foarte, foarte amabil... și simpatic pe deasupra prin felul cum vorbea românește...

Am stat de vorbă cu el despre hotel și ne-a spus că de 5 ani s-a schimbat conducerea și de atunci s-au schimbat lucrurile, au investit și încearcă să supraviețuiască acestor timpuri...

Am frunzărit meniul și am observat că la ciorbe, smântâna și ardeiul este inclus în preț, servite în boluri mici, ardeiul murat fiind tocat... dar ești întrebat dacă dorești... iar pâinea este din partea casei... foarte mult am apreciat asta!!!

Meniul este scris în limba română, maghiară și engleză!

Pe lângă mâncarea comandată eu am vrut și o bere... pronunțând Csiki Șor, tânărul mi-a explicat că Sor înseamnă bere și este suficient să cer Csiki... pentru că se știe ;) ... și ne-a întrebat dacă am vizitat fabrica la Sânsimion... DA și de aici altă discuție pe tema berii... Am văzut și eu după aceea în meniu Bere=Sor... mai învățăm una alta prin ținutul ăsta... ;)

În orice caz prețurile nu sunt foarte mari, ținând cont de creșterea prețurilor de la începutul anului. Adică o bere Csiki sau Ursus de 500 ml 6 lei iar o ciorbă de burtă 18 lei cu ardei și smântână inclus, sunt doar două exemple de prețuri din meniu. La felul principal prețurile la preparate sunt la porție dar și la suta de grame.

Până la urmă am comandat o supă gulaș și o ciorbă de burtă și la fel principal, un păstrăv la grătar cu sos de usturoi și medalion de mușchiuleț de porc cu pate de ciuperci, cu clătită cu legume trase la tigaie și cașcaval ras și piure de cartofi cu boabe de muștar și o porție de salată asortată... dar ce asortare între roșii, castraveți și varză murată... :p Toate și totul a fost deosebit de bun și gustos, dar platoul lui Sorin cu nume pompos arăta într-un mare fel și la fel de gustos a fost toată această combinație de carne, legume...

Supa gulaș la prima vedere este foarte roșie dar când o guști realizezi că paprika este de vină, după gustul deosebit de plăcut... cunosc eu pe cineva care zice când îi place ceva că este” curcubeu pe cerul gurii” ... așa am simțit eu când am mâncat supa gulaș.

Raportul calitate / preț este foarte bun, porțiile suficient de mari, servite ireproșabil...

Tot ce am consumat a costat 119,50 lei și am achitat cu cardul.

Semnal la telefon nu prea am avut în zona asta așa că odată cu meniul am primit informația privind funcționarea wi-fi.

Am vizitat și toaletele unde era impecabil de curat și dotate cu tot de trebuie.

Lângă sala de mese există și o sală de joacă pentru copii.

În orice caz am rămas plăcut impresionați de Homorod și mai ales de restaurant, mâncare bună și gustoasă, atmosferă plăcută, muzică în surdină, personal amabil și servirea fără reproș!

Despre hotel am văzut aici pe AFA că este un articol scris cu impresii bune, din aprilie 2021 și din poze am văzut că arată foarte bine. Când am fost noi hotelul era ocupat la capacitate maximă.

Dacă ajungeți prin zonă recomand să vă opriți la Homorod fie la restaurant pentru o masă de prânz sau cină și dacă vă prinde noaptea prin zonă puteți opta pentru cazare la hotel, eu zic că merită.

În zonă sunt destule locuri de văzut și vizitat. Apropo noi am mers chiar până la Lacul Zetea unde și aici zona este frumoasă...

Să fim sănătoși și să ne plimbăm pe unde ne dorim pentru că mai sunt locuri de văzut sau revăzut!

În rest numai de bine!


[fb]
---
Trimis de ANILU in 11.01.22 15:29:39
Validat / Publicat: 11.01.22 17:56:44
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în VLĂHIȚA-HOMOROD [HR].

VIZUALIZĂRI: 1254 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ANILU); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P11 Homorod - ciorba de burtă
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 38900 PMA (din 41 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

2 ecouri scrise, până acum

ANILUPHONEAUTOR REVIEW
[11.01.22 18:02:38]
»

Admin, nu este vorba de Complexul Logobo, ci despre Restaurant și Hotel Homorod din Băile Homorod.

Se vede și în pozele atașate.

Vă rog să încadrați articolul la rubrica corespunzătoare!

Mulțumesc!

webmasterX
[11.01.22 18:20:38]
»

@ANILU: A m înțeles, să trăiți!

S-a rezolvat - reviewul figurează de-acum la” Restaurant hotel Homorod” - în cadrul aceleiași rubrici, „Unde mâncăm în Vlăhița-Homorod”

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ANILU
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în zona Vlăhița-Homorod?:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 1.414938211441 sec
    ecranul dvs: 1 x 1