GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
IV-1 - Allgäuer Stüberl - un prânz în stil bavarez
Dupa ce am vizitat Castelul Neuschwanstein- (vezi impresii) parca nici foame nu ne mai era desi trecuse ora pranzului de mult. Era in jur de ora 14:00 sau 14:30 si ne-am dat seama ca nu am mancat nimic.
Am coborat incetisor, lasand castelul in urma si in drum spre parcare am vazut un restaurant care arata deosebit, in stil rustic bavarian. Mi-am dat seama ca trebuie sa fie destul de renumit acest restaurant deoarece era plin. Prietenii nostri mai fusesera in acel resturant si au spus ca este unul dintre cele mai bune din zona, mai ales daca dorim sa servim ceva traditional.
Cu putina strangere de inima ca nu vom gasi o masa libera am intrat.
Doamna care servea era imbracata intr-un costum haios si dragut, tipic zonei.
A gasit rapid o masa pentru noi si am primit imediat meniurile.
Am comandat bere si nu orice feld e bere ci... König Ludwig Weißbier, care costa undeva la 3,50 euro.
Ca si fel principal am luat „ Schnitzel “Wiener Art” mit Pommes frites oder Kartoffelsalat, Salat”, adica, in traducere, Schnitzel vienez de porc, cu cartofi prajiti si salata. O portie: 10,80 euro.
Am mai comandat mai multe feluri de mancare, pe langa care si „ Hähnchenbrustfilet gebraten mit Rahmsauce, Spätzle”, adica... piept de pui cu spetzli (ceva tipic german) si cu sos de ciuperci. Pret: 10,80 euro.
Trebuie sa va spun ca intr-adevar, schnitzel-ul a fost delicios, moale si gustos dar am avut posibilitatea sa „gust” si din portia mentionata anterior si mi-a placut mult mai mult. Sosul acela de ciuperci... yummmy...
Portiile erau foarte mari si aranjate frumos pe farfurie.
Servirea a fost extrem de rapida si totul s-a facut pe loc, mancarea venind calda (nu ca in alte locuri, unde asteptam si foarte mult sa primesc mancarea si venea si rece).
Mi-a placut mult localul, curat, construit intr-un stil aparte, acele doamne imbracate in port traditional bavarian, toate la un loc au facut sa avem o masa de pranz pe cinste.
Am avut si o masa la geam, de unde puteam urmari turistii care coborau de la castel... frumos...
Toaleta este afara din incinta, undeva in lateralul cladirii. Intrarea este, gratuita, bineinteles.
Ca sa va faceti o idee, o sa atasez poze cu meniul restaurantului.
Preturile, destul de mari zic eu in comparatie cu alte tari pe care le-am vizitat pana acum. dar... cred ca sunt preturi normale pentru nemti... pentru 3 persoane cam 50 de euro a costat masa.
Pot spune ca nu sunt o gurmanda si nu practic un turism gastronomic, dar in Germania m-am bucurat sa am posibilitatea de a manca la restaurante „celebre” si sa gust din preparatele zonei.
Recomand cu caldura acest restaurant.
Trimis de GabrielaG in 30.05.16 22:25:48
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GERMANIA.
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (GabrielaG); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat în rubrica "Unde mâncăm în zona Schwangau, SCHWANGAU" (nou-creată pe sait)
@GabrielaG: Spatzle sunt tăieței groși și moi. Costumul se numește dirndl. Asta cum s-o fi citind? Mă bucură să vă citesc reviews-urile.
@GabrielaG - Rahmsoße este unul dintre preferatele mele. Cred ca daca m-ar obliga cineva sa aleg doar un lucru care imi place la bucataria germana as alege sosurile cu care vine aproape orice mancare, foarte delicioase.
Spätzle sunt paste cu ou trecute printr-o presa speciala, fiind unul dintre elementele traditionale ale bucatariei svabesti asociata mai ales cu landul Baden Wurttemberg. Se potrivesc excelent cu sosurile.
In Germania gasesti restaurante traditionale oriunde, in absolut orice satuc, insa mie imi place cel mai mult gastronomia regiunii de la sud de Munchen pana la granita cu Austria. Locatii simple, traditionala, cateva feluri de mancare, si aia traditionala si musai o bere nefiltrata.
PS: parca suna mai bine bavarez decat bavarian
@Jimmy1 - Multumesc mult pentru informatii. Cand am scris articolul speram ca cineva sa ma ajute sa aflu informatii pe care nu am reusit sa le aflu acolo.
Acum m-am lamurit si sunt multumita.
@giuliani - Intr-adevar, nemtii fac niste sosuri dementiale. Deja parca simt gustul la sosul de ciuperci si imi lasa gura apa. De asemenea, ei gatesc si cu mult vin... poate si vinul ii da o aroma deosebita mancarii.
Multumesc pentru informatii, care sunt valoroase. Cum scrisesem si mai sus, aveam niste nelamuriri dar acum am informatii noi
Legat de bavarez cu bavarian imi cer scuze pentru greseala... o mica neatentie/scapare. Norocul meu ca in titlu am scris bavarez si nu bavarian...
@GabrielaG - Pe langa sosurile de vin, am mancat de cateva ori carne (nu mai tin minte exact de care era, vita sau porc) in sos de bere neagra. Si ala e foarte bun.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)