ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 31.05.2016
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Brasov
ÎNSCRIS: 16.01.12
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
MAR-2016
DURATA: 12 zile
prieteni
3 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 7 MIN

V - Cea mai frumoasă și impresionantă bazilică vizitată până acum!

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Aceast loc mi-a ramas intiparit in minte si pot spun ca este biserica ce m-a impresionat cel mai mult pana acum.

Cred ca am vizitat multe biserici, catedrale, moschei, etc pana acum dar nici una nu m-a impresionat si nu m-a lasat cu gura cascata asa cum a facut-o Ottobeuren Basilica.

Cand am intrat, sincer si la propriu si la figurat am ramas cu gura cascata.

Dar sa incep cu inceputul.

Dupa ce am vizitat castelul Neuschwanstein (vezi impresii) si dupa ce am luat pranzul in Hohenschwangau (vezi impresii) am decis ca este vremea sa o pornim din loc. Avand noroc sa fim cu prietenii nostri care cunosteau zona si deja isi facusera un plan si un traseu cu ce ne vor arata, am pornit la drum catre aceasta bazilica.

Cum ajungem la Ottobeuren?

Coordonatele GPS sunt urmatoarele: 47.9409 N 10.2981 E

Adresa completa: Friedhofweg 7,87724 Ottobeuren, Germania

Fiind cu masina, avand si GPS am mers pe A7 daca nu ma insel.

Ottobeuren este de fapt un oraș plăcut situat nu departe de Memmingen în regiunea bavareză Allgäu. Daca doriti sa mergeti cu trenul, cea mai apropiata statie de Ottobeuren este cea din Memmingen.

Drumul a fost unul extrem de pitoresc. Nu era nici o masina pe drum si chiar daca ma simteam a fi in pustietate, in mijlocul a nicaieri ca sa spun asa, drumurile sunt de o calitate excelenta.

Langa bazilica se afla o manastire, denumirea acesteia in germana este: Kloster Ottobeuren. Pretul de intrare: 4 € si este deschisa din aprilie pana in octombrie de la 10:00-12:00 si de la 14:00-17:00. Din pacate... nu am avut posibilitatea de a o vizita.

Denumirea bazilicii in germana este: Die Basilika St. Alexander und Theodor in Ottobeuren.

Ottobeuren este o așezare veche, potrivit legendelor stabilita de cineva numit Uot în secolul al 5-lea. Prin urmare, a primit primul nume de Uot Beuren, mai târziu transformat în Ottobeuren.

Dupa ce am admirat peisajul superb si am avut un drum extrem de linistit, am ajuns in parcarea bazilicii (parcarea este gratuita).

Dupa ce m-am dat jos din masina mi s-a parut ca aceasta bazilica este din plastilina. Parca era modelata, parca nu era reala. De asemenea, am avut impresia ca este pictata, ca in cartile cu povesti pentru copii.

Imi era frica foarte tare ca va fi inchisa. Era exact aproape de ora 17:00 cand am ajuns.

Am facut poze foarte rapid, am admirat-o si inainte de a intra, in fata mea a cazut de pe acoperisul bazilicii o „bucata” mare de zapada. A fost ca un semn... am avut noroc...

Am avut noroc si inainte de ajungerea noastra fusese o ceremonie in biserica, astfel incat, chiar daca trecuse putin de ora 17:00 accesul ne-a fost permis.

Desi tind sa ma repet, am ramas cu gura cascata cand am intrat. Nu am mai vazut asa ceva.

Fiind construita intr-un stil rococo-baroc era extrem de... incacata sa ii spun asa. Dar cum intra lumina in interior si toate elementele mi-ai taiat respiratia.

Bazilica pe care o admiram, totusi nu reprezinta constructia originala. Este a 5-a constructie. Cea care există acum a fost construită între 1736 și 1766, așa că le-a luat 30 de ani pentru a o reconstrui! In prima etapă a trebuit sa obtina pamantul, acest proces durand 10 ani. Turnurile are 82 de metri înălțime.

Cel mai probabil prima biserică a fost construită aici in jurul anului 764 I. Hr. - când a fost fondata abatia/ manastirea.

Se stie că o nouă biserică a fost construită aici, în 1089. A fost distrusă, iar alta a fost construita în 1204, apoi distrusa apoi în 1553-1558 a fost construită următoarea biserică în stil renascentist. Această structură a fost devastată între 1630 și 1635, în timpul Războiul de Treizeci an și a fost reconstruita în stil baroc în 1686.

Celelalte biserici înainte de aceasta au avut altarul inclinat spre est, este un lucru obisnuit pentru o biserică. Cea de față are altarul indreptat de la nord spre sud.

Nu există nici o îndoială: aceasta bazilica are unul dintre cele mai bune interioarele în stil baroc și rococo la nivel mondial!!!

După ce fundamentele au fost pregătite a fost nevoie de încă 10 ani pentru a ridica clădirea și de încă 10 ani pentru decorațiunile interioare.

Din fericire, nu au ramas fara bani astfel încât mănăstirea și biserica au fost toate construite în același stil, deși era baroca s-a încheiat în jurul anului 1750.

In aceasta bazilica sunt foarte multe simboluri si foarte multe lucruri “ascunse” ca sa spun asa. De exemplu, nu este o coincidență faptul că există șapte trepte care duc spre intrarea in biserica deoarece 7 este considerat a fi un număr sfânt.

Deasupra porții centrale am putut citi "Gottes Haus - Himmelspforte", care se traduce ca si “casa lui Dumnezeu, poarta spre cer”.

Deasupra acestei inscriptii se afla arhanghelul Mihail cu “funcția” sa protectoare împotriva tuturor relelor.

Am mai observat ceva ciudat la crucile din partea de sus a turnurilor: acestea sunt dublu-încrucișate.

Dupa ce am facut ceva “sapaturi” ca sa aflu de ce am si aflat pana la urma.

Faptul ca aceste cruci sunt dublu incrucisate înseamnă că această biserica a fost distinsa cu titlul de "basilica minor" de catre Papa de la Roma, în 1928, din cauza importanței sale ca loc de pelerinaj și pentru că fondatorul ordinului este evaluat la rangul de patriarh.

Există doar o singură “basilica major“, pe pământ, și puteti ghici si dvs care este: Sfântul Petru din Roma.

Interiorul basilicii

În timp ce clădirea a fost concepută în stil baroc, interiorul a fost conceput în stil rococo.

Interiorul are culori deschise, este bogat împodobit cu fresce și alte ornamente. Este “incarcata” dupa cum am spus si inainte dar frumoasele fresce au fost pictate de pictori austrieci destul de celebri precum Johann Jakob Zeiller și Franz Anton Zeiller, iar sculpturile au fost create de Johann Joseph Christian.

Basilica are șaisprezece altare frumoase.

In partea din spate a bazilicii este o “poarta”. Poarta in sine este una dintre puținele obiecte care nu datează din epoca barocă sau rococo, este din perioada clasică (1792).

Imediat după poarta se afla piatra funerară a lui Rupert Ness.

Schelete pe care le-am putut vedea în altare erau reale și afișarea lor este tipică pentru epoca barocă.

Fiecare biserică catolică trebuie să aibă “resturi” ale martirilor și alte relicve.

Mi s-a parut destul de sinistru… sincer... ma facusem pielea gainii de-a dreptul sa vad scheletele a patru oameni in sicrie de sticla, astfel incat se putea observa tot… brrrr….

Nu zic nimic, scheletele au fost preparate meticulos, oasele au fost fixate împreună și îmbrăcate în catifea avand pana si bijuterii. Dar totusi, mi s-a parut sinistru… mai vazusem ceva similar in catedrala din Palma de Mallorca...

Ottobeuren Basilica are un set de două orgi vechi și una noua.

Orga veche este o capodopera a lui Karl Joseph Riepp (1710 - 1775) și a fost construita după proiectare franceză. Acesta este singurul astfel de instrument rămas în lume. Orga principala, numita orga Sf. Maria, a fost donată de către Asociația Federală a Industriei germane in anii 1950. În anul 1957 a fost construit un alt organ de catre G. F. Steinmeyer & Co.

Când a fost construită biserica, orga principala a fost singurul lucru pentru care nu au mai avut bani.

Bazilica are tradiții muzicale bogate - sunt concerte organizate în fiecare sâmbătă, la ora 16:00. De-a lungul ultimilor 45 de ani, prin aceste concerte s-au colectat mai mult de 3 milioane de euro pentru organizațiile non-guvernamentale.

Ccoloanele roșii, care pareau a fi relizate din marmura m-au impresionat in mod deosebit. Mi s-a parut ca li se schimba culoarea pe masura ce ma indreptam spre altar. La intrare erau mult mai luminoase si cu cat ma indreptat mai mult spre altar, cu atat deveneau mai intunecate.

Cea mai mare cuplola se afla in centrul bisericii, unde cele două nave întâlnesc. Cuploa are 36 de metri inaltime.

Dupa ce am vizitat biserica mi-am dorit foarte mult sa aflu cat mai multe amanunte deoarece m-a impresionat in mod deosebit. De obicei, cand vizitez ceva, fie ca vizitez un oras, un muzeu, o biserica, orice, imi fac “temele” de acasa.

Dar, de data aceasta m-am lasat purtata de val ca sa spun asa, mai ales ca nu puteam preconiza ce vom vizita.

Dar, cu informatii de la fata locului, din brosuri si carti am aflat multe lucruri interesante.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de GabrielaG in 31.05.16 11:44:46
Validat / Publicat: 31.05.16 15:11:31
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GERMANIA.

VIZUALIZĂRI: 3093 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (GabrielaG); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P02 Interiorul bazilicii Ottobeuren- m-a lasat fara cuvinte
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 31250 PMA (din 33 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

7 ecouri scrise, până acum

GabrielaG [31.05.16 11:45:29] »

O sa rog un webmaster sa incerce un videoclip realizat de mine: youtu.be/pFrsqZPxn0A

webmaster26 [31.05.16 15:11:01] »

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

===

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Descoperă zona Ulm, ULM" (deja existentă pe sait)

GabrielaG [31.05.16 16:19:55] »

@webmaster26 - Multumesc!

Nu stiu daca articolul se incadreaza chiar in zona Ulm. De aceea il inserasem la buffer pentru ca nu eram sigura unde sa il scriu... totusi mai degraba as fi optat pentru zona Memmingen sau Allgau. Ulm este la 70 km de aceasta bazilica... deci nu chiar in zona Ulm.

alinaro [31.05.16 17:05:27] »

@GabrielaG - Frumoasă, nimic de zis. Dar prea încărcată, cred că aș ieși de acolo un pic obosită. Ăsta-i rococoul...

GabrielaG [31.05.16 17:10:46] »

@alinaro - Sincer, pana atunci nu mai vazusem asa ceva. Intr-adevar extrem de incarcata dar nu stiu... m-a impresionat in mod deosebit. Nu mai stiam inoctro sa ma uit, in ce parte sa imi indrept capul (mi-l sucisem deja!).

Nu am iesit obosita de acolo (desi in mod normal asa ar fi trebuit) ci am iesit fascinata... timp de cateva momente dupa ce am iesit nu am reusit sa imi revin... tot ziceam oau

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
webmaster26 [31.05.16 17:20:52] »

@GabrielaG -

totusi mai degraba as fi optat pentru zona Memmingen sau Allgau.

Din păcate nu avem acele secțiuni pe site și l-am ''agățat'' de zona cea mai apropriată pentru a avea o cât mai bună vizibilitate și utilitate.

GabrielaG [31.05.16 17:31:58] »

@webmaster26 - Am inteles. Multumesc!

Sper in viitor userii sa calatoreasca cat mai mult, astfel incat sa facem posibila crearea cat mai multor zone turistice

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
alinaro, GabrielaG
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă zona Ulm:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.078138828277588 sec
    ecranul dvs: 1 x 1