ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 31.05.2018
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Tîrgu Mureş
ÎNSCRIS: 15.06.12
STATUS: AUGUSTUS
LUNA
MAY-2018
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 9

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.75%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Cei mai buni papanași la Pensiunea restaurant 'Izvorul', com. Lunca, jud. Mureș

TIPĂREȘTE URM de aici

Ultimul popas al excursiei noastre de întâi mai, a fost la restaurantul "Izvorul"din satul Logig, com. Lunca, jud. Mureș.

Venind de la Ocna Șugatag cu mașina de ceva vreme, ne-au prins orele prânzului pe drum și căutam un loc unde să oprim ca să mâncăm. Când ești pe o parte a drumului, ca în legile lui Murphy, toate pensiunile sunt pe cealaltă parte, sau nu ai loc de parcare pe partea ta sau este linie continuă și nu poți ajunge pe partea cealaltă a drumului, cu restaurantul sau pensiunea. Asta se întâmplă de obicei când nevoile sunt strigente, "nu mai poți", de foame, de mers la toaletă, etc.

Soțul meu și-a adus aminte că data trecută când am fost la Borșa, în anul 2006, am mâncat la terasa restaurantului Izvorul. Eu nu mai țineam minte, au trecut ani buni de atunci. Asa ca el a spus sa avem rabdare ca ajungem imediat sa mancam.

Scurt istoric

În fața Pensiunii Restaurant Izvorul, este un izvor cu apă potabilă. Aici, pe gard, este expus istoricul locului tradus în patru limbi: engleză, franceza, germană și maghiară.

De aici aflăm că numele așezării provine de la izvorul care curage neîntrerupt de aproape 250 de ani. Apa izvorului este cristalină, rece, bogată în săruri minerale, binefăcătoare pentru sănătatea omului.

Situl actual are la origini un popas de căruțe, supranumit "La Ciurgău", atestat documentar la 1776. Ciurgău este un regionalism care înseamnă izvor amenajat cu un scoc pentru a bea apă.

Punct de confluență a așezărilor Mureșene cu cele Bistrițene, aici era un loc de popas și de întâlnire pentru negustori și gospodari.

În acest loc, potrivit documentelor vremii, începând cu anul 1777, se organizau două târguri pe an: de Paști și de Crăciun, obiceiul fiind păstrat până aproape de sfârșitul secolului al XIX- lea.

Astăzi, putem vedea pe lângă izvor, troița și căruța prezente în curtea Pensiunii Izvorul, datând tot de pe atunci.

Căruța este frumos decorată cu plante ornamentale și în jurul ei în iarbă, sunt figurine din ceramică viu colorate.

Vis-a-vis de Izvor este o parcare foarte mare, încăpătoare, chiar și pentru camioane.

Restaurantul

La intrarea în restaurantul terasă, am observat pe o tablă scris cu creta că au varianta de meniul zilei, de luni până vineri, între orele 10:00-16:00, la prețul de 15 lei.

Noi am fost în data de 1 mai, marți, deci puteam mânca meniul zilei, care consta în: ciorbă de pui și tocăniță de purcel cu cartofi piuree. Noi am comandat altceva.

Terasa este mobilată cu bănci și mese din lemn, pe care sunt așezate un prosoape albe cu un boluri decorative care au înăuntru pietre și o floare de trandafir, câte două scrumiere, ceea ce înseamnă că se poate fuma la masă. Tot aici aveți la dispoziție un bar, o ladă frigorifică cu diverse sortimente de înghețată. De la mese se pot viziona diverse programe la televizorul montat lângă bar. În curte sunt două terase la care puteți mânca.

Pe un panou mare sunt afișate specialitățile casei: Ciorbă în pâine și salată de ceapă, ciolan de porc afumat cu iahnie de fasole și salată de varză, prânzul lui Pintea Viteazul, grill de pui a la Izvor, platou de porc a la Izvor, platou tradițional a la Izvor. Prețurile le puteți vedea în fotografii pentru că am pozat meniul.

Curtea Pensiunii Restaurant Izvorul este mare, cu locuri de parcare, cu multă verdeață, plante decorative, flori, fântână arteziană, car, troița și izvorul în față... aveți pe unde să vă plimbați până sosește mâncarea. Este foarte relaxant.

Noi am comandat următoarele: păstrăv (17,50lei/250 g), mititei mici (2,50/buc), cartofi pai (4 lei), mujdei de usturoi (2 lei), ketchup (1,50 lei), papanași (10 lei/ 2 bucăți porția), pepsi (5 lei), fresh de portocale (10 lei), limonada a la Izvorul (7 lei), pâine de casă (3 lei/ 6 buc.), înghețată (4 lei). Total nota de plată 100,50lei.

Ca o concluzie, abia aștept să mă întorc acolo pentru încă o porție de papanași, care sunt extraordinar de gustoși, cei mai buni pe care i-am mâncat până acum, cu cremă de vanile cu smântână și cu dulceață de casă de afine. Atunci când spun asta puteți avea încredere în mine, pentru că, euncomand de peste tot la desert papanași. Să nu uit de păstrăv, mici, fresh și limonadă care au fost și ele gustoase.

Pe lângă mâncare, atmosfera plăcută și liniștită, precum și servirea amabilă și promptă, mă determină să vă recomand un popas la Pensiunea Restaurant "Izvor" de la Lunca.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Dana2008 in 31.05.18 19:43:08
Validat / Publicat: 31.05.18 20:29:44
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în REGHIN [MS].

VIZUALIZĂRI: 4365 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

11 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dana2008); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P05 Pensiunea restaurant "Izvorul", com. Lunca, jud. Mureș

carul de 250 de ani

EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 30800 PMA (din 32 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

11 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[31.05.18 20:27:54]
»

Bună recomandarea

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Unde mâncăm în zona Reghin? , REGHIN [MS]" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CĂLĂTORIE]

Dana2008AUTOR REVIEW
[31.05.18 21:33:28]
»

@webmasterX: Mulțumesc frumos!

krisstinna
[31.05.18 22:25:10]
»

@Dana2008: Să vă fie de bine!

N-am mai auzit de papanași cu cremă de vanilie, o să caut rețeta pe net. Și eu care credeam că papanasii mei sunt cei mai grozavi

Dana2008AUTOR REVIEW
[01.06.18 07:54:03]
»

@krisstinna: Bună, Krisstinna!

Sunt sigură că papanasii tăi sunt cei mai buni... dar eu nu i-am gustat????

Eu am întrebat cum e făcută crema. Ideea este că ei fac smantana de casă, care e proaspătă și aduce cu gustul de frișcă și apoi o combină cu vanilie. Cam asta am obținut când am întrebat despre cremă.

Te pup!

Mulțumesc frumos pentru vizită ecou și aprecieri!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Zoazore
[02.06.18 22:06:44]
»

@Dana2008: Apai daca nici in Ardeal nu se manca bine...

Nu mi se pare mult ce-ati platit voi, iar cadrul natural arata super!

Popasul carelor i-a mai pus o steluta Popasului Izvor. Si de la izvorul de doua veacuri jumate inca o steluta, iar oamenii au definitivat opera si-au facut frumusetea asta de popas la care sa poposeasca lumea cu drag. Sa va fie de bine si poate mai aveti drum, sau va mai faceti drum pe la Izvor. Ca dupa mancarica aia buna, o gura de apa rece nu strica!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Dana2008AUTOR REVIEW
[03.06.18 00:01:44]
»

@Zoazore: Mulțumesc frumos pentru vizită, ecou și aprecieri!

Așa-i, prețurile nu sunt mari și mâncarea este bună.

E frumos popasul, cu mâncare cu amabilitate servită, dar mai ales cu decorul și umbra care sunt o binecuvântare după ore bune de suportat căldura în mașină.

Da, merită să opriți la acest Popas Izvorul chiar și pentru apa rece de izvor.

Călătorii plăcute! Pa!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
ungureanica
[03.06.18 15:12:37]
»

Noi am mâncat niște papanași unici anul trecut la Pensiunea Regal de lângă Beclean. Erau copți în cuptor. De obicei sunt prăjiți sau am mai auzit și fierți, dar copți am mâncat pentru prima dată și erau foarte interesanți. Am mai văzut cu sos de vanilie, dar noi îi preferăm pe cei clasici cu smântână și dulceață acrișoară. Sunt sigur că cei făcuți de @Krisstinna sunt cei mai buni, poate ne convingem la anul la întâlnirea AFA. Toate cele bune și să vă fie de bine.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Dana2008AUTOR REVIEW
[03.06.18 21:07:48]
»

@ungureanica: Mulțumesc frumos pentru vizită ecou și aprecieri!

Eu fac acasă doar papanasi fierti cu pesmet... îmi pare mai sănătoasă rețeta fără prajeli.

Pasărea malai vizează!... crezi că vom avea șansa să gustam cei mai buni papanasi, adică cei făcuți de colega noastră @ Krisstinna?

Până atunci poftă bună peste tot pe unde vă duce viața!

Călătorii plăcute!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
krisstinna
[03.06.18 21:39:33]
»

Dragii mei, nu se știe niciodată ce ne rezervă viitorul.

Eu am învățat să fac papanași de la gazda și prietena mea din Moieciu, micile secrete de la ea le știu. Și da, sunt uriasi, consistenți, delicați, gustoși, sățioși, au un pic din sufletul meu.

Dana, nu te prosti cu papanasii fierți, că doar nu mănânci zilnic. Cartofi prăjiți nu mai faci deloc? Șnițele, chiftele? Așa și cu papanasii.

Și eu am eliminat prăjeala, C e diabetic, l-am scapat de insulină cu un regim sănătos, gândit de mine.

Dar, uneori, mai fac și chestiile de mai sus, dacă nu facem abuz nu pățim nimic grav.

Și prăjiturile fac rău, nu conțin ouă ci doar praf de ouă și alte nenorociri. Asta nu înseamnă că nu putem sa ne răsfățam uneori, cu măsură.

Of, deja îmi e foame și trebuie sa aștept până mâine

Vă salut cu drag și da, dacă voi avea ocazia vă voi pregăti și papanași

Dana2008AUTOR REVIEW
[04.06.18 06:51:06]
»

@krisstinna: ????????

mishu
[10.06.18 20:46:49]
»

@Dana2008: Sunt plina de invidie pe tine, inghit in sec, dar totusi felicitari, votat cu mare drag.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Dana2008, mishu, ungureanica, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în zona Reghin? :


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.18418192863464 sec
    ecranul dvs: 1 x 1