ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 26.02.2013
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Râmnicu Vâlcea
ÎNSCRIS: 31.12.11
STATUS: GOLD
LUNA
FEB-2013
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.75%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Restaurant Cabana Parâng - gazde excelente

TIPĂREȘTE

Bună seara.

Așa cum am promis, am revenit cu o recomandare pentru masă la Rânca.

Înainte de plecarea la Rânca am căutat un loc unde să mâncăm, și sincer aveam dubii, gândindu-ne că până la urmă vom găsi noi ceva... dar la recomandarea gazdei noastre (vezi impresii) am oprit după o plimbare lungă... lungă prin stațiune (cu oprire la pârtie și la patinoar) la cabana Parâng, situată foarte aproape de cabana unde eram cazați.

Pe această cale pot confirma cele spuse de userul *gigioc* (este aceeași locație) oameni super de treabă, ne-au invitat să vedem și niște camere (120 lei în această perioadă), dar le știam deja iar despre masă voi spune câte ceva in rândurile ce urmează.

Așa cum am mai spus e bine (eu cel puțin așa am făcut) să ascultăm de sfaturile gazdelor când mergem în locuri unde nu am mai fost.

S-a întâmplat sâmbătă pe la ora 14 trecute fix, când am intrat în restaurant, un restaurant frumos, situat la parterul cabanei, cu o terasă frumoasă și mare (vedere spre telescaun și pădure). Amenajat în stil rustic, dar cu dotări bune (2 lcd-uri mari la care se vede de la orice masă). În restaurant mai era decăt o masă ocupată, am fost întâmpinați de un domn, din câte am înțeles patronul, sper să nu greșesc; care ne-a poftit la o masă. Noi plănuisem să o luăm încet și am cerut un vin fiert și am intrebat cum stăm cu meniul. Prin amabilitatea dumnealui până a venit vinul fiert am aflat ce fel de ciorbe au (în meniu erau vreo 4 sau 5) dar ne-a recomandat burtă sau perișoare, mai aveau și un fel parcă țărănescă. Am rămas la ciorbă de burtă pentru mine, soția a zis pas (păstrează loc pentru desert...). Așteptând ciorba ne-am cinstit cu un pahar de vin fiert, adus intr-un vas gen termos (am cerut 1 litru și riscam să se răcească) și servit în căni rustice. Încercând să alegem ceva pentru felul doi și desert am cerut părerea domnului, care ne-a spus că nu au vită (mai în glumă mai în serios legat de acest scandal cu carnea de cal) dar aveau tot ce scrie în meniu; pește, pui și porc preparate în diferite feluri. Pentru felul doi am vrut specialitatea lor (platou Parâng parcă), dar era prea multă mâncare; așa că am cerut sărmăluțe cu mămăliguță pentru soția mea iar eu (după ce mi-au făcut poftă acele sărmăluțe) și pentru că nu terminasem ciorba de mâncat deci mai era timp; am ales același lucru dar fără mămăliguță. Ghiftuiți după aceste deliciose mâncăruri (porții normale dar foarte gustoase și prompt servite) am servit două porții de papanași proaspeți și gustoși pe care din păcate nu am reușit să le terminăm. Am omis să vă spun că în tot acest timp am fost serviți de același domn care ne-a întâmpinat, ajutat la aranjarea mesei de o doamnă respectabilă, simpatică și foarte sprintenă pentru anii dânsei. Tot timpul cât am fost serviți, am fost serviți impecabil, mai lipsea doar ținuta de ospătar, nu am trăit cu impresia că ar fi neprofesionist. Sunt convins că acești domni au o experiență și s-a văzut asta.

Chiar vorbeam cu soția cum că tot dânșii or fi și la bucătărie. Domnul vâzănd că nu am terminat din farfurie desertul ne-a făcut pachet fără nici o discuție, iar în momentul când ne-a adus pachetul am observat și bucătarul (jos pălăria) un domn la 35 -45 de ani cred, foarte politicos. În timpul petrecut la restaurant, vreo 2 ore, s-au mai ocupat 2 mese, turiști cazați în cabană din ce am înțeles, clienți tratați la fel ca și noi, clienții respectivi mulțumiți de servicii; chiar am auzit discuția în care celebrul domn deja se sfătuia cu dânșii cu ce să-i aștepte la cină!

Ca și idee noi am plătit 80 de lei pentru o ciorbă, două felul doi, două deserturi și un litru de vin fiert. Cel mai mult ne-a plăcut compania dumnealor, fiind puțină lume și-au permis să stea de vorbă cu noi, am aflat astfel că vinul este producție proprie (una foarte bună / 15 lei litrul simplu sau fiert), am fost ajutați în luarea deciziilor (așa cum am mai spus, e bine să ascultăm câteodată) și am mai aflat una alta despre stațiune și împrejurimi. Și acum ne pare rău că nu le-am făcut o vizită și mai pe seară, din camera noastră vedeam luminile din restaurant, dar vremea se înrăutățise și fără lumini pe întuneric... ; am preferat căldura cabanei noastre și un vin fiert de cumpărat... asta e.

Îmi pare rău că nu am întrebat numele dumnealor, oricum sigur le vom mai face o vizită cât de curând fiind foarte mulțumiți de alegerea făcută.

Cam asta a fost experiența noastră, sper să ajute și mai ales sper să nu plictisească...

Numai bine și... poftă mare!


[fb]
---
Trimis de nickname77 in 26.02.13 21:51:08
Validat / Publicat: 26.02.13 22:56:14

VIZUALIZĂRI: 4291 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (nickname77); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 11900 PMA (din 14 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
nickname77
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în zona Rânca?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.046504974365234 sec
    ecranul dvs: 1 x 1