GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Restaurantul hotelului COTA O MIE, ieftin şi bun
În Sinaia n-am dormit decât o noapte şi a doua zi, mai târzior, ne-am întors la Bucureşti. De data asta am ales ruta peste Păduchiosul pe DN73 care leagă Sinaia de Târgovişte trecând prin Moroieni.
Complexul hotelier COTA O MIE este format din hotelul cu acelaş nume şi motelul Hanul cu Urşi, situate la cel mai înalt punct al şoselei care urcă muntele în serpentine, de aici începând coborârea spre Moroieni. În toamna târzie de la începutul lunii noiembrie timpul a fost foarte frumos, coloritul ruginiu al frunzelor căzute însoţindu-ne tot drumul.
La câteva sute de metri înainte de a ajunge la restaurant se desprinde Şoseaua Transbucegi, denumită şi Drumul Babelor DJ73 cu care ajungi la Babe şi Sfinx. Complexul situat în Parcul Natural Bucegi este situat la o distanţă de numai 7 km de Sinaia dar din punct de vedere administrativ ţine de comuna Moroieni, jud. Dâmboviţa.
Restaurantul este poziţionat la mezaninul hotelului cu 3 etaje şi are două intrări: cea pe la recepţia hotelului la care trebuie să urci o scară cu mai multe trepte sau o pantă cu înclinare mare şi una laterală, pe la terasă, situată la nivelul parcării. După numărul de 5-6 maşini în parcare am crezut că vor fi clienţi în restaurant. Asi! Probabil că maşinile erau ale turiştilor cazaţi în hotel pentru că în restaurant o singură masă era ocupată.
Restaurantul are o sală de mese spaţioasă, cu mesele frumos aranjate, scaune confortabile îmbrăcate în piele (sintetică) roz şi gri, corpuri de iluminat elegante şi un aspect modern. Singura deficienţă este că pentru a ajunge la toaletă trebuie urcată o scară cu diferenţă mare de nivel dar accesul se putea face şi pe orizontală pe la recepţie.
Meniul cuprindea multe preparate la preţuri foarte convenabile. În el era cuprinsă şi recomandarea bucătarului şef, de care am ţinut seama. Cum ca şi la precedentul restaurant v. aici (http://amfostacolo.ro/impresii9.php?iid=97556&d=unde-mancam-in-sinaia--sinaia) nu erau clienţi, comanda ni s-a luat foarte repede şi timpul scurs până la servire nu a depăşit 15 minute. Între timp ne-am uitat pe ferestrele mari care ne înfăţişau peisajul de munte.
La început eu şi prietena mea am servit 50 ml Angelli (10 lei) la două pahare dar a fost suficient pentru deschiderea poftei de mâncare. La recomandarea bucătarului eu am servit o porţie zdravănă de saramură de crap cu mămăliguţă- făcută ca la mama acasă- (23 lei), prietena mea ficăţei de pasăre la tigaie (8 lei) cu cartofi prăjiţi şi telemea (7 lei) şi salată de varză (5 lei) iar soţul ei ciorbă de burtă (13 lei) cu smântână şi ardei iute (3 lei). Papanaşii cu smântână şi dulceaţă de afine, doi per porţie, au costat 14 lei şi a fost suficient câte unul pentru noi, doamnele. Cu berea Heineken (2x7 lei) şi apa minerală 5 lei, ne-a costat cu totul 104 lei, ceea ce este mai mult decât acceptabil pentru trei persoane.
Alte preţuri: ceafă sau muşchi de porc 150 gr (16 lei), frigărui asortate (14 lei), mici (3 lei/ buc), salate (5-7 lei), file de şalău pane 150 gr (17 lei), păstrăv la grătar200 gr (23 lei), vin 750 ml (50-100 lei). Am dat aceste preţuri gândindu-mă că la COTA O MIE, în mijlocul naturii puteţi lua o cameră dublă (250 lei/ zi), mânca bine şi ieftin şi faceţi drumeţii cu piciorul sau maşina pe platoul Bucegilor.
Deşi era sâmbătă după amiază, drumul nu a fost aglomerat şi diferenţa de 20 km în favoarea variantei DN1 a fost recuperată ca timp pe drumul ales.
Trimis de Michi in 04.11.19 20:28:45
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în MOROENI.
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Michi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@Michi: Să vă fie de bine!
Și nouă ne-a plăcut la Cota 1000.
Am mâncat aici un pranz, pe 2 august când am mers pe Transbucegi la Hotel Peștera.
Atunci parcarea era plină, mesele de pe terasă erau ocupate și am fost nevoiți să ocupăm o masă în restaurant. Dar asta nu a fost o problemă, important este că tot ce am mâncat a fost bun și la prețuri rezonabile.
Hotelul are o poziție privilegiată iar peisajul din zonă este frumos indiferent de anotimp.
Toate cele bune.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Sep.2019 [Restaurant pensiune Octavian] Restaurantul Pensiunii Octavian 3*, Moroieni, M-ții Bucegi, o alegere inspirata — scris în 04.11.19 de Dana2008 din TîRGU MUREş - RECOMANDĂ
- Aug.2012 [Restaurant pensiunea Pensiunea Valea Șipotului [Dobrești, DB]] Restaurant Pensiunea Valea Sipotului [Dobresti, DB] // Rusinos! — scris în 23.08.12 de rindy din PUCIOASA