GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Crama lui Petrisor [hotel Nedeia Muntilor] / Ceva deosebit...
dragii mei, vreau sa va impartasesc o experienta de neuitat traita in "crama lui petrisor ", din incinta hotelului Nedeia Muntilor.
Totul a inceput de la ideea de a ne petrece impreuna cu un cuplu foarte apropiat sufletului nostru cateva ore intr-o crama. dupa indelungi cautari ne-am hotarat sa trecem pragul acesteia din considerentul ca locatia ne oferea mai mult decat o masa la restaurant ci si un sejur la munte.
Dupa o zi plina de adrenalina in parc aventura din brasov (imi voi lasa impresiile separat) am mers catre masa.
Imediat ce am parcat in parcarea amplasata vis-a-vis de restaurant (parcare proprie fara costuri) ne-a atras atentia un miel la protap care era numa' bun de savurat. Dupa ce am trecut pe langa mieluselul rotisat si stateam in dilema unde sa ne asezam pe terasa bucurandu-ne astfel de un apus pe cinste sau in crama scopul principal al calatoriei am fost "abordat" pe un ton foarte amabil si foarte cald de o doamna ospatarita care ne-a invitat sa ne asezam acolo unde dorim dar in prealabil vrea sa ne prezinte si restaurantul si crama.
atat restaurantul cat si crama au un decor deosebi, la decorarea lor sau folosit tot felul de obiecte traditionale vechi din lemn, din fier si blanuri de animale.
in restaurant se poate intra din fata si din lateral, adica din terasa amenajata afara. noi am intrat din lateral iar pana la intrarea in restaurant am mers pe un hol. am fost surprinsi in mod placut ca pe acel hol gazdele noastre au folosit pe post de "covor rosu " un pres tranesc care se portive de minune cu restul decorurilor. restaurantul ne-a placut foarte mult dar obiectivul nostru ramanea crama, crama care odata prezentata nu ne-a inselat asteptarile.
Crama are 2 incaperi, una mai mica si cealalta mai mare. am ales o masa in caperea mica pentru ca acolo am simtit noi ca "ne e locul". De cum am intrat ne-au uimit detaliile; totul te ducea cu gandul la un loc peste care isi pusese amprenta trecerea timpului. peretii lasau sa iasa la iveala mici "imperfectiuni ", vopseaua care te ducea cu gandul ca la inceput fusese alba acum era un pic "murdara "de treerea timpului, culoarea luminii te ducea cu gandul la lumina calda data de faclii.
De cum ne-am hotaram unde vom sta doamna ospatarita a venit cu meniurile, pe care n-i le-a prezentat pe scurt si ne-a facut cateva recomandari, un domn a creat atmosfera aducand echipamentul necesar pentru a pune muzica. comenzile au venit foarte repede, servirea ireprosabila iar calitatea mancarurilor a fost excelenta.
in timpul mesei am cunoscut-o si pe doamna patroana (din pacate nu am retinut numele) o femeie extraordinara, care ne-a povestit o multime de lucruri despre istoria ideii de a face crama, despre obiectele pe care le aveau in decor si despre idea de a pomova in Romania sistemul time sharing. Tot aici am avut surpriza placuta sa ne onoreze cu prezenta la masa si bucatarul restaurantului. si el un om deosebit, un om care punea suflet in meseria sa, un om cu care am discutat o multime de lucruri incepand cu sfaturi pentru a face un vin de colectie si terminand cu reteta de dulceata de pepene verde.
Pentru noi piesa de rezistenta a meniului a fost desertul. a fost prima data cand am mancat papanasi care ti se topeau in gura. Daca ajungeti la locatie nu sariti peste ei pentru ca nu stiti ce pierdeti.
La sfarsitul mesei doamna patroana ne-a prezentat o camera din hotel pentru a ne face o idee si despre conditiile de cazare pentru o eventuala data viitoare. interiorul camerei este impecabil. o camera foarte spatioasa, o bucatarie micuta dar mai mult decat suficienta, mobilierul de calitate si decorul de bun gust iti creaza conditiile pentru un sejur reusit.
Atunci cand am plecat de la crama am avut senzatia ca plecam de la niste prieteni, prienteni care au stiut cand sa ne lase singuri, cand sa destinda atmosfera si ce sa faca pentru a ne intari dorinta de a reveni. Pentru noi ei au fost GAZDA PERFECTA. O gazda perfecta nu numai pentru noi ci pentru toti clientii pe care-i aveau.
PS. au fost mult mai multe momente placute traite de noi la crama lui petrisor dar nu vreau sa va rapesc mult timp cu review-ul meu si cred ca merita sa le traiti voi personal.
calatorie placuta!
Trimis de m.mari in 15.08.11 00:38:37
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (m.mari); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat, in rubrica "Restaurante in zona Moieciu-Rucar" (deja existenta pe site)
Reamintesc: daca doriti sa recomandati un restaurant, terasa etc -- NU scrieti recomandarile la rubrica unitatii de cazare, ci la cea dedicata unitatilor de alimentatie publica din zona respectiva!
Ce ne puteti spune despre mancare, daca este variata, ce preturi se practica?
Maine voi ajunge in Moeciu si chiar sunt in cautarea unui restaurant unde sa se manance bine si la preturi acceptabile.
multumesc pentru ajutorul acordat in postare review-ului, pentru melodie si aranjarea in pagina. cand l-am scris era si foarte tarziu si eram si destul de obosita.
mancarea este variata, au ciorbe, aperitive reci si calde, au gratar, peste, tochituri (eu am comandat si a fost foarte buna), pui cu susan, gratar de pui, salate, deserturi. in cazul in care chiar nu-i nimic pe placul tau iti recomand sa-l rogi pe bucatar sa vina la masa si sigur te va imbia cu ceva din afara meniului (probabil ca nu va veni atat de promt ca si doamna ospatarita dar eu zic ca merita asteptat). Referitor la preturi iti pot spune ca practica preturile zonei (ciorba de burta, care era si ce-a mai scumpa era 10 sau 11 lei, gratarul de porc 18 lei 200 gr. Vinul casei la carafa pe care noi l-am comandat si care a fost foarte bun a fost 20 lei 1000 ml. Berea 5 -6 lei. Sucurile se incadrau cam la acelasi pret de terasa 4-6 lei. Berbecut la protap cu tot cu garnitura (300 sau 350 g carne) era 35 lei. Nu mai in vin acum in minte si alte preturi, dar sper ca cele precizate iti vor fi de folos.
calatorie placuta!
Din documentarea noastră, pensiunea/hotelul Nedeia Munților s-a închis acum 4 ani
Articolulul de mai sus a fost arhivat
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- May.2023 [Restaurant resort Amfiteatrul Transilvania] Amfiteatrul Transilvania - mult mai mult decât cazare/mâncare — scris în 26.08.23 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Oct.2022 [Pizzeria Ioana @ Pensiunea Orzan [Moieciu de Sus]] Pizzeria Ioana din Moieciu de Sus, cu pizza delicioasă — scris în 11.11.22 de Dana2008 din TîRGU MUREş - RECOMANDĂ
- Jul.2022 [Restaurant Complex Cheile Grădiștei I [Cheia, Moieciu de Sus]] Asa si asa. Nici rau, dar nici super bine. — scris în 04.07.22 de deeutza din PLOIEşTI - RECOMANDĂ
- Dec.2021 [Restaurant pensiune Vraja Muntelui [Moieciu de Sus]] Sub orice critica — scris în 03.01.22 de Laura 2021 din BUCUREșTI
- Sep.2020 [Restaurant pensiune Vlahia Inn [Moieciu de Sus]] Un loc minunat — scris în 02.10.20 de susu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2020 [Pizzeria Ioana @ Pensiunea Orzan [Moieciu de Sus]] Pizza foarte buna pentru pofticiosi — scris în 18.12.20 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jun.2019 [Restaurant Complex Cheile Grădiștei I [Cheia, Moieciu de Sus]] 17 persoane cu simptome de toxiinfecţie alimentară la un complex renumit; doar atât?!? — scris în 19.06.19 de cosmingh1 din BUZăU - nu recomandă