GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Un pastrav... la Poiana
25 martie, ziua nationala a Greciei, dar si sărbatoare importanata pentru crestinii ortodocsi, Buna Vestire, cu dezlagare la peste pentru cei care s-au ostenit si au tinut post si pentru cei mai pacatosi care nu au postit, dar cand e vorba de dezlegare la peste, hop si noi.
De dimineata hotarasem ca vom cauta sa mancam un peste si daca se poate un pastrav. Stiam ceva locuri unde putem gasi asa ceva, dar erau cam departe, la iesire din Vatra Dornei - Poiana Izvoarelor, intre Gura Humorului si Campulung - Pastravaria Liliana, la Pojorata o alta pastravarie, dar era ceva drum si parca nu merita pentru un pestisor care nici macar nu era de aur… Am recurs la prietenul Google si dragut ca-ntotdeauna ne-a sugerat Pastravaria Poiana din Malini. Distanta buna circa 34km din Suceava ca oricum eram in Suceva, asa ca la drum.
Plecam din Suceva si o “rugam “ pe Ioana (de la GPS) sa ne ajute. Ajungem in Malini dupa un drum nu tocmai ca-n palma, dar suntem in Romania si nu e nimic nou pentru noi. Noroc de Ioana ca altfel nu stiu cum ajungeam in poiana. Dupa ce am intrat in Malini, la un moment dat, Ioana ne spune sa facem dreapta si dupa 100-200 de metri asfaltul dispare de tot. Continuam pe un drum de tara cu multe gropi pline cu apa spre disperarea sotului meu care era tare mandru ca tocmai isi spalase masina. Continuam sa circulam pe varful cauciucurilor sa nu ne murdarim prea tare si ajungem in camp. Dispare orice urma de civilizatie si incepem sa ne intrebam daca nu cumva Ioana a incurcat drumul. Mai facem o curba, mai trecem de o groapa si in fata se vad ceva constructii si reapare si speranta ca vom primi un pastrav.
Intram printr-o poarta mare din lemn pe care este scrisa si firma in curtea larga, cu multe locuri de parcare. Lasam masina si privim cu admiratie in jur, mana de om gospodar aici! O alee pietonala dupa unii, pentru masini dupa altii ne duce spre cele doua cladiri ce formeaza un “L”. In stanga aleei spatiul de joaca pentru turistii “chinderei”, in dreapta spatiul verde aranjat, cu ceva pietre si conifere, dar acum cam sub zapada, iar alaturi o livada pregatita deja pentru a intampina primavara. Cred ca era o livada de meri si deja ma gandesc cat de frumos va fi in momentul cand vor inflori…
Ajungem in fata cladirilor si avem in dreapta sase bazine mari, “casutele” pentru pastravi. Desi zapada in jur, soarele incalzeste bland, iar turistii isi fac poze incercand sa surprinda si cate un pastrav facand salturi in apa. Lasam pastravii si intram mai intai in cladirea principala care se dovedeste a fi o sala mare, probabil pentru evenimente mari si unde ne simteam cam stingheri.
Parasim incinta si incercam sa gasim locuri in sala mai mica (probabil sala initiala a locatiei). Aici, atmosfera mai prietenoasa, constructia este din busteni, cu mobilier din lemn putin prelucrat, cu blanite de oaie pe banchete, cu un cuptor, gratar si plita intr-un capat al incaperii si multa lume. Gasim si noi o masa si asteptam sa fim bagati in seama. Primim rapid meniurile si incepem sa “studiem“ intens desi noi stiam ce vrem.
Sotul meu isi alege un bors de peste, iar la felul de baza luam pastrav la gratar, eu cu cartofi prajiti (cei la cuptor nu erau!), iar sotul meu cu mamaliga. Comanda a fost rapid preluata, dar de primit a mai durat ceva timp si am avut vreme sa studiem cam tot ce era in incapere.
Cand incepusem sa ne pierdem speranta ca vom mai primi ceva apare si borsul de peste si se mai domolesc temerile ca s-au terminat pestii din bazine.
Si borsul (cu ardei iuti si gogosari la otet extra toping) a fost delicios, iar de pastrav ce sa spun… a fost cel mai bun pastrav pe care l-am mancat (opinie comuna a celor doi consumatori!)
Ar fi mers si un desert, dar nu aveau decat clatite si nu chiar imi sunt pe plac. La masa noastra copioasa am adaugat apa plata eu si apa cu ”bulbuci“ sotul meu.
Am plecat multumiti de bucate si ne-am propus sa revenim, poate cand vor fi merii infloriti sau la vara. Chiar daca am avut parte de un drum plin de gropi a meritat!
La intoarcere am ales un alt drum, care se pare ca era si drumul principal pe care se ajungea la pastravarie. Data viitoare vom sti si nu vom tine cont chiar de toate indicatiile “Ioanei”…
Daca veti ajunge in Malini va puteti rezerva putin timp si pentru o vizita la Casa Memoriala “Nicolae Labis”, eventual dupa ce v-ati potolit foamea.
Trimis de DOINITA in 26.03.18 15:49:11
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în MĂLINI [SV].
22 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (DOINITA); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
22 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@DOINITA:
Credeam că-s prima la ciorba de pește! Aș, gurmanzii votau de zor, Maryka și Traian Leuca!
Da, doar la ciorbă am poftit, restul am gustat și eu, păcătoasa, ieri! Totuși ar mai merge un păstrăv.
@DOINITA: Mai pune un păstrăv și pentru mine, că tare bine-arată!
Cam mare aventura pentru peșticul ăla, dar dacă voi ziceți c-a fost bun, nu-mi rămâne decât să vă urez să va fie de bine!
Și-o mică întrebare: în P21 apare în meniu ”Scofală de pui”.
Cam ce-ar fi, sau cu ce seamănă?
Doința, un lucru foarte curios: cand scriu despre restaurante și ce am mâncat pe acolo nu simt niciun disconfort. Dar cand scrie altul de ce a mâncat... Jale mare! Te-am votat și am plecat direct in bucătărie! ????????
@iulian68: +1! Bun venit în club! Nu că găina vecinului e curcă și ce-are altu-n blid e mult mai bun?
@Zoazore: Na, c-am patit-o! Ma gandeam, sa pun poza asta sa n-o pun si cauza era exact aceasta "scofala", care nu prea stiu cu ce se mananca si nici nu am apucat sa intreb ospatara.
Citisem candva, pe la retetele regretatului Radu Anton Roman, despre scofala, dar acolo era cu toate cele de la o stana pe cand aici, scofala era de pui. Mare scofala! Nu stiu ce e...
@iulian68: Pofta buna! Sa fi fost acolo sa vezi ce bun era pastravul... merita drumul pana in Bucovina!
@DOINITA: ai observat unde mi-am exprimat dorința pentru următoarea Intalnire! Cu un mic amendament:într-una din seri vom avea degustari doar de la Moldova si Bucovina! ???? Că doar va vom fi oaspeti! ????
@DOINITA: Nu-i... mare scofală! Tot asta am citit și eu! O fi un fel de... shaormă de porc!
Uite un motiv să revii! Poate afli!
Și cum a spus și @iulian68, tare mi-ar fi drag să venim la voi în ospeție! Mi-e dor de Bucovina!
@iulian68: Cred ca stii la ce te"inhami", stii cum se mananca in Moldova. Termini cu borsul si vin ceva gustari, apoi o tochitura cu niscai branza sau o tocanita de vanat sau niste hribi cu smantana si cand crezi ca e gata... hopa, vin papanasii sau coltunasi si astia inecati in smantana. Sa nu mai spunem ca o afinata sau cornata tot se mai gaseste.
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@elviramvio: Vezi ca lumea pofteste la bucate din Moldova si se poate organiza macar o mini intalnire macar pentru cei mai pofticiosi.
Moldova va pofteste si va asteapta!
@DOINITA: Știam de ziua Greciei, i-am spus domnului C, dar după noaptea albă de sâmbătă și “drincuiala” de rigoare, n-am avut puterea să ieșim din casă
Tii, ce bine arată peștoiul ăla! Aș mânca in fiecare zi pește și nu m-aș sătura neam!
Să vă fie de bine, frumoasa mea
@krisstinna: Multumesc frumos pentru urări, dar și pentru vizita!
@DOINITA:
Mi-ai facut pofta de pastrav. La gratar. Si de bors de peste chiar daca trebuie sa astept pana se serveste! ????
Fain locul, de stiut cand circul prin zona!
Si interiorul arata bine. Casa pestilor e mereu un loc pe care il vizitez la o pastravarie. Nu de putine ori am ales pestii doriti din bazin.
Articol util si fain! Felicitari! Numai de bine! Pofta buna! ????
Să vă fie de bine! Cine ştie când ajungem în zonă, e bine de reţinut!
@kelyboy: Pentru tine jupane vulpoi e floare la ureche sa ajungi acolo! Hai, fa-mi in ciuda!
@Dan&Ema: Dupa cum stiu, ajungeti in zona si deci si la Malini puteti lesne merge pentru un bors de peste si 1-2 pastravi la gratar. Portia poate fi si cu 2 pesti, daca te tin puterile.
Da, locul e frumos si cred ca vara poti petrece cateva ore prin zona.
Multumesc pentru vizita si implicit pentru ecou si vot!
asa care va sa zica Doinito... te dadusi la pastravi dar pe vecinii tai nu i-ai anuntat... faceam o mini intalnire...
Dragii nostri, cand mai aveti astfel de idei dati de stire prin vecini... cine stie...
Votat cu drag.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- May.2013 [Restaurant pensiune La Filuță [Văleni-Stânișoara]] Merita sa incerci - Restaurant Pensiunea 'La Filuta' [Malini] — scris în 12.05.13 de DOINITA din BOTOșANI - RECOMANDĂ
- Aug.2012 [Restaurant pensiune La Filuță [Văleni-Stânișoara]] Restaurantul pensiunii La Filuta // Socant si trist pt Bucovina — scris în 17.08.12 de rio din BUCURESTI - nu recomandă