ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 11.08.2020
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 29.12.11
STATUS: TITAN
LUNA
JUL-2020
Prieteni
4 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 8 MIN

Delicios KaLaMache

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Storceagul este o piesă de rezistență a preparatelor culinare din Delta Dunării, alături de carasul crestat, prăjit, cu mămăligă și mujdei frecat cu ulei și saramura pe tablă, simplă și mândră de gustul adevărat de pește sălbatic din Razelm sau canalele, cotloanele, japșele și lacurile Deltei Dunării.

Originar se zice din zona Sfântu Gheorghe, storceagul este mai degrabă o supă decât o ciorbă de sturion, preparat cu legume și dres cu smântână și gălbenuș de ou.

„starceak” este denumirea puiului de sturion, fiind bine știut că odinioară, capturarea sturionilor era activitatea de bază a pescarilor din Sfântul Gheorghe. Așa cum era și firesc, peștii mari, cu căutare pe piață și care aveau de multe ori si icrele negre foarte căutate erau vânduți la piață, iar exemplarele mici, acei pui denumiți „starceak” erau aduși acasă și gătiți.

Acum să ne întoarcem puțin în timp. Ce se găsea atunci? Puține legume (ceapă, ardei, usturoi, cartofi, poate țelină și roșii), zer de la brânză și untul pe care-l făceau crescătorii de vaci de la Sfântul Gheorghe și bineînțeles mult pește! Mult, Mult pește, proaspăt si diversificat, nu ca-n zilele noastre.

Rețeta originală era făcută de femei, care primeau peștele curățat de la bărbați! ; -)

Rețeta de storceak a lui Mache

Ca să nu o mai lungim, la Sageata apei, powered by Macheveți găsi anul acesta storceagul gătit cu drag și pricepere de chef Mache după următoarea rețetă:

-se curăța și se taie cubulețe morcovul țelina, și ceapa;

-se taie cartofii în bucăți mari;

-se călesc legumele în oala sau ceunul în care veți face storceagul, în ulei de floarea soarelui;

-se adaugă apa și după ce fierbe împreună cu legumele se adaugă și cartofii;

-bnimanie tavarișci! Cartofii pot fi fierți separat și se pot adăuga la sfârșit, pentru a nu se sfărâma (pont1);

-carnea de sturion, de preferat păstrugă sau morun (se găsesc acum slavă Domnului la orice super? hipermarket, de obicei nisetru, dar merge, așa ca nu are rost să ne mai gândim că e prohibit, se taie în cuburi cam de 2 cm și se dă cu parf de sare. Se folosește si capul și ca să respectăm vechea rețetă, băsica, ficatul sau eventualii lapți:

-după ce au fiert legumele si cartofii la 2/3 din cât ar trebui să fiarbă, se pune carnea și se toarnă oțet alb, la ochi ca și la ciorba pescărească/lipovinească de pește și pentru a-l împiedica să se sfărâme (pont 2);

-se lasă la fiert cam 4-5-6 minute. Repet se lasă la fiert, adică se calculează nu de când se pune carnea, pentru că în acel moment temperatura apei va scădea și apa nu va continua să fiarbă (așa se întâmplă și când pui legumele);

-acum să trecem la dresul supei: se folosește zer (mă rog, eu nu agreez, dar rețeta originală așa era) sau mai degrabă smântână bună, adevărata, în care să se amestece, atentie, gălbenușurile de la mai multe ouă de casă (daca se poate), în funcție de cantitatea de storceag pe care-l faceți (la 7-8-10 kilograme de carne eu folosesc 12-14 galbenusuri de ou și 1,5-2 kilograme de smântână. După ce se amestecă bine sântâna cu gălbenușurile, se începe egalizarea treptată a temperaturii amestecului cu cea a supei de carne cu legume, punând încet-încet câte un polonic de supă caldă (de obicei se dă la o parte de pe foc zeama de carne și legume după ce afiert carnea) până se obtine o cantitate suficient de mare de „lichid” apropiat de temperatura supei.

Acum se pot mixa cele două zemuri. Această operațiune este identică cu procedeul folosit la prepararea ciorbei de burtă.

-după ce ați mixat zemurile si amestecați cu grijă pentru a nu sfărâma cartofii (mai rețineti că am spus ca se pot adăuga fierți, la sfârșit, tocmai pentru a evita să se sfărâme) și peștele, eu vă sfătuiesc să puneți și mujdei de usturoi fără să exagerați și să o dregeți cu sare și eventual cu oțet.

-se pune mărar. Aviz amatorilor! Dacă printre meseni sunt unii care spun că nu le place mărarul (eu nu prea îi bag în seamă pe mofturoși), pun€ți o legătură de leuștean in ceaun și în farfurie pătrunjel;

-merge eventual și un ardei iute sau un Sarmuzak, delicioasa maioneză de usturoi, specifică Dobrogei si Deltei Dunării (GENOCID);

-ce să vă mai spun? Pont 3: se mai practică și următoarea schemă, se dă un morcov sănătos prin răzătoarea mică și se călește bine într-o tigaie, în ulei de floarea soarelui, până se obtine o pastă portocalie care se amestecă la sfârșit cu zemurile, pentru culoare, exact ca la ciorba de burtă.

Nu-mi mai rămâne decât să spun; POFTEȘTE LA PEȘTE! Vă aștept la Săgeata Apei (la Lunca lângă Jurilovca) să-l facem impreună – chef #Mache.

Cum puteam să refuz o astfel de invitatie? Mai ales că acum cinci ani la precedenta mea vizită în Deltă am descoperit și m-am îndrăgostit de acest tip de ciorbă de storceag, pe care am trecut-o detașat pe primul loc între ciorbele preferate de mine.

Ați auzit de turismul culinar? Eu am început să mă îndrăgostesc de acest tip de turism. Într-adevăr că vroiam să revăd frumusețea deltei, dar alegerea locului a fost tocmai din pricini culinare.

Așa că azi vă voi povesti de localul KalaMache. Dacă dați căutare pe google să dați la Săgeata Apei, doar cunoscătorii știu cum se cheamă cu adevărat acest local.

Localul este situat în comuna Lunca, județul Tulcea chiar lângă Săgeata Apei. Este vorba de o terasă spațioasă, acoperită cu stuf unde poți experimenta live cooking. Toată mâncarea îti este preparată în față. Este un adevărat show, când la butoane este chef Mache, o să vedeți mai multe în filmările atașate. Apropo știți că aici a fost și a filmat si renumitul blogger culinar Mark Wiens și a fost extrem de încântat? Asta doar așa ca să vedeți că nu sunt subiectiv.

Două nopți și trei zile am petrecut la acest local din Delta Dunării. Ne-au fost răsfățate papilele gustative cu preparate pescărești, așa cum nu am mai mâncat vreodată. Dar sa spun câte ceva și despre ce am consumat.

Evident deschiderea a fost făcută cu niste icre de crap cu ceapă roșie și cu o palincă, toate delicioase. A urmat preferata mea ciorba de storceag, adevărat curcubeu pe cerul gurii. asezonată cu un mujdei de usturoi excepțional. La felul al doilea am variat. Am mâncat și saramură de crap foarte bun și hamsie prăjită fără cap și curățată de mațe, unde ați mai întâlnit așa ceva? Deasemenea am savurat midii de Marea Neagră foarte bine preparate, somn pe plită delicios, sturion, morun ori nisetru pe plită excepționale, file de șalău bun. Toate astea le-am comandat de la meniul online care trebuia scanat la fiecare masă.

Tot aici am descoperit și vinul Ataman, alb, roșu ori roze. Noi am ales varianta rose care ne-a plăcut atât de mult, că am luat si pentru acasă. Atamanul este conducătorul unei echipe de pescari, după cum i se spune la noi la intrarea în delta. Iar acest vin este făcut în cinstea tuturor celor care stiu să se orienteze pe cursul vieții si isi duc barca mai departe în siguranță. Fie că aceasta nu este tocmai o barcă, ci poate familia, prietenii sau echipa cu care lucrează, celor care știu când e cazul să tragă mai tare, dar si când e nevoie să se oprească si să se linișească la un pahar de vin. Ce poveste frumoasă! Parcă altfel merge vinul!

Sâmbăta și duminica era full acest restaurant. În cursul săptămânii era mult mai lejer așa că master chef Mache și-a putut îndrepta atenția și către noi și ne-a răsfățat suplimentar cu preparate surpriză ieșite din mâna lui magică. Așa am urmărit cu maxim interes live cooking. Am savurat morun și nisetru pe plită, iar a doua seara din plătică, un pește banal, a făcut un preparat delicios cu multe legume. Deasemenea a mai preparat un ten la mare artă.

Bonus ne-am împrietenit cu două familii de moldoveni din Piatra Neamț. Treisferturi moldoveni o bucată unguroaică din Târgu Mureș. ; -) În ultima seară ni s-a alăturat o familie de unguri din Covasna care ne-au delectat cu palincă de la mama lor. Să vedeți acolo ce distracție am tras, cu distanțare socială evident.

Să mai spun că la acest tip de restaurant pescăresc nu trebuie să ai mari pretenții la servire. Mai ajutam si noi la servit sau strâns masa, ca într-o mare familie.

Cei de la pescărie dețin și cherhanaua din Jurilovca așa ca materia primă e asigurată. Iar vorba că omul sfințește locul se potrivește extrem de bine la acest local.

Am stat trei zile, am mâncat doar pește si am pus trei kile. Păi e bine, nu e bine. Așa că recomand multă prudență în a consuma aceste produse atât de savuroase.

P. S. Pentru conformitate vizionati video-ul atașat!


despre SERVICII

Pole-pole, dar te simți ca acasă. Gazda noastră a făcut mai mult decât necesar, ca să ne simțim foarte bine


GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

Bucătărie de nota 10. Niciodată nu am mai mâncat așa produse pescărești. Delicios. Omul sfințește locul. Chef Mache e number one.


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Locatia este deosebită pe canalele din Delta Dunării. Liniște, doar trilul păsărelelor. Superb.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de robert in 11.08.20 18:57:29
Validat / Publicat: 11.08.20 19:35:06
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în JURILOVCA.

VIZUALIZĂRI: 7524 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

31 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (robert); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P11 sălău cu legume
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 59800 PMA (din 45 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol - pg. 1 / 2

31 ecouri scrise, până acum

se afișează ecourile [1 - 30] din total 31
webmasterX
[11.08.20 19:33:58]
»

Excelent review-ul!

Mutat în rubrica "Unde mâncăm în zona Jurilovca?, JURILOVCA" (nou-creată pe sait)​

robertPHONEAUTOR REVIEW
[11.08.20 19:45:49]
»

https://youtu. be/QkMzr17TQw0 

Rog video! Mersi! ​

sebigeanina
[11.08.20 19:59:36]
»

Salut, am citit și savurat cu mare plăcere articolul tău. Până acum nu am avut ocazia să ajung în deltă dar deja acest loc este trecut pe lista scurtă pentru o viitoare vacanță. Cred că ai avut parte de un adevărat dezmăț culinar acolo.

ANILUPHONE
[11.08.20 20:03:07]
»

Wow... ce poftă mi-ai făcut!!! De pește... de storceag... dar și de frumusețile Deltei!!!

Apropoo de poza unde vă cinstiți ca frații... chiar arătați ca frații... același calibru... ????

Frumos și gustos ce să mai zic!

Să vă fie de bine și să mai repetați... poate... cine știe...

Toate cele bune! ​​​​

webmasterPHONE
[11.08.20 20:10:32]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

gettyyPHONE
[11.08.20 20:14:31]
»

@robert:  

​Vaaaai, ce poftă mi-ai făcut!!!

Storceagul este si ciorba mea preferată dar uite că n-am știut niciodată cum se gătește! Foarte tare mi se pare că ne-ai scris reteta aici!!!

Pozele tale sunt de infarct!!! ????Savurez!

In altă ordine de idei, chiar arată bine locul si mă bucur mult că ai avut o vacanță reușită!

Mi s-a făcut dor de deltă si sunt aproape sigură că la anul o să-l vizitez si eu pe Chef Mache ! ????

Felicitări pentru review!

krisstinnaPHONE
[11.08.20 20:26:45]
»

@robert:  Bravo, cuscre! ​​

​​Îmi vine sa te pup, ai scris excelent despre cele mai bune bucate din lume (părerea mea).  

Plus că ai punctat bine: turismul culinar este la fel de important ca cel bisericesc sau ca oricare fel de turism.  Eu am mâncat in vacanța asta de vară in fiecare zi pește, uneori de doua ori pe zi, timp de 9 zile și tot nu m-am saturat ​​

​​Un articol pe gustul meu... pescăresc​​

Felicitări!

​​

webmasterX
[11.08.20 20:28:47]
»

@robert:  Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

Zoazore
[11.08.20 23:24:49]
»

@robert:  M-ai dat gata! Rețeta de storceag am s-o salvez pe bune! Am gustat și eu minunea asta de zamă de peșteși m-a uns pe suflet!

Mi-e dor de Deltă, de storceag și de prieteni! ​

Incursiunea ta culinară este de mare valoare! Mama Oara, Mache, sunt repere pe harta turismului culinar!

Și chiar că v-ați răsfățat!

Să vă fie de bine și mulțumesc pentru un articol plin de gusturi bune și arome! ​​​

robertAUTOR REVIEW
[12.08.20 07:55:17]
»

@sebigeanina:  mă bucur să aud asta! Păcat, mare păcat că atâți oameni nu au ajuns în deltă. Rupi din Turcia ori Grecia și dai o fugă în deltă. Delta după părerea mea e paradisul României. Chiar am mâncat foarte bine la chef Mache!!!

Mulțumesc frumos pentru vizită și pentru comentariu și să ne vedem cu bine! Poate vă vizitez pe la Buzău! ; -) ​

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
robertAUTOR REVIEW
[12.08.20 07:59:52]
»

@ANILU:  Anilu eu v-am invitat să veniți cu noi, dar din păcate nu ați onorat invitatia. Nici nu știți ce ați pierdut! Mâncare bună, distracție mare, frumusețea deltei!!! Poate data viitoare nu mai ratați!

Suntem din aceiași categorie? Hahaha, mari mâncăi!

Mulțumesc frumos pentru vizită și pentru comentariu! ​​

Zoazore
[12.08.20 09:22:31]
»

@robert

Poate vă vizitez pe la Buzău! ; -)

Cu trecere MUSAI prin Braila, da?

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
robertAUTOR REVIEW
[12.08.20 09:43:35]
»

@gettyy:  offf, scuze nu am vrut! Glumesc desigur! Mă bucur tare mult că avem ceva gusturi comune și deasemenea mă bucur că ți-a plăcut articolul meu și pozele atașate. Care este cea mai bună dovadă? Ei bine tocmai faptul că te-ai hotărât să-i faci la anul o vizită lui chef Mache. Nu vei regreta!

​Mulțumesc frumos pentru vizită și pentru comentariu! ​​

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
robertAUTOR REVIEW
[12.08.20 09:48:45]
»

@krisstinna:  off ce înseamnă să am rude pe-aici. Curg aprecierile! ; -)

Este foarte bine că ai făcut o cură de pește pe la mare. Cred că toți avem nevoie de așa ceva, din când în când. Nu degeaba mâncarea mediteraneană este atât de apreciată. ​

 Referitor la turismul culinar eu pe unde am fost am încercat din specialitătile locale. Uneori mi-a plăcut tare mult alte ori mai puțin. Cert e că miel ca-n Puerto Natales, vită ca-n Ushuaia ori pește ca-n Jurilovca nu mai există prin altă parte! ; -)

​​Mulțumesc frumos pentru vizită și pentru comentariu! ​​

robertAUTOR REVIEW
[12.08.20 09:52:15]
»

@Zoazore:  te-am dat gata? Am reușit io performanța asta? Sunt tare!

Chiar este tare rețeta. Am încercat-o si noi acasă și a ieșit foarte bine. așa că dacă ajung cumva pe la Brăila cu așa ceva vreau să mă aștepți!

Din păcate e mai greu cu drumurile în perioada asta, ne limităm doar la excursiile de-o zi, de dimineața până seara! Asta-i viața!

​​​Mulțumesc frumos pentru vizită și pentru comentariu! ​​

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
DOINITA
[12.08.20 09:54:45]
»

Am retrait clipe minunate, petrecute si de noi in urma cu doar 10-12 zile. Si eu m-am bucurat de hamsie prajita asa cum nu am intalnit in alta parte ​, iar ceilalti s-au bucurat de alte bunatati facute de Chef Mache.

Am inteles ca ati stat acolo. Ati dormit cumva in "butoaiele" plasate pe malul lacului?

Pare interesant sa fii cazat in asemenea locatie, dar noi le-am vazut dupa lasarea intunericului si doar din exterior.

Sa va fie de bine! O masa asa gustoasa merita si ceva efort pentru a da jos kg puse... ​​​

Zoazore
[12.08.20 09:54:49]
»

@robert:  Chit ca fac comanda pe net de sturioni, ca la Braila nu exista (eu n-am vazut!) si-oi face daca veniti!

robertAUTOR REVIEW
[12.08.20 10:08:53]
»

@DOINITA:  dada am stat de duminică până marți, la casuțele nou construite! Am scris un articol despre ele! Noi ne-am simtit foarte bine, iar mâncarea v-ați convins și singuri cum este de bună! Clar cu orice risc (caloric) aș mai face o incursiune de câteva zile până acolo! Păcat că e cam departe!

​Mulțumesc frumos pentru vizită și pentru comentariu! ​​

robertAUTOR REVIEW
[12.08.20 10:11:14]
»

@Zoazore

sebigeanina
[12.08.20 10:53:58]
»

@robert:  Invitația a fost lansată de mult, doar că mai trebuie și onorată.

mishu
[12.08.20 14:45:59]
»

@robert:  Citeam si inghiteam in sec, si apoi i-am citit si mamei, asa ca inca o data am inghitit in sec, si la fel cand am vazut pozele.

Avand in vedere si comentariile, ai lovit rau pe toata lumea. Si mi-ar placea sa ajung acolo, insa asa, in timpul saptamanii pentru a ma putea bucura mai mult de produse.

O recomandare minunata, multumim si pentru reteta, felicitari, votat cu mare drag.

robertAUTOR REVIEW
[12.08.20 15:32:48]
»

@mishu:  scuză-mă! Știu e greu când ești plecată de atâta timp din țară, să vezi articole despre mâncarea românească atât de gustoasă. Pesemne că te-ai săturat de bucătăria germană și de schnițelul vienez. Clar când mai ești prin țară îți recomand să-ți iei familia și să faceți o cură de pește la Săgeata Apei, la chef Mache!

​Mulțumesc frumos pentru vizită și pentru comentariu!

mishu
[12.08.20 16:24:14]
»

@robert:  Nu cred ca exista vreo țara care sa pună suflet in mâncare așa cum o fac romanii, și oricât de mult gust am găsit in multe dintre mâncărurile de aici, nimic nu se compara cu ceea ce oferă romanii, adică și puțin din sufletul lor. ​​

​​Asa ca, voi rămâne in continuare fidela mâncării românești, și când și Bucătarul face totul ca bucatele sa iasă cum vrea el, iese ce ne-ai oferit tu aici.  

Aurici
[13.08.20 12:44:30]
»

Tare de tot Mache și terasa lui. Un gen de loc și experiență după care ne înnebunim și noi.  

Am notat, am povestit soțului și sper să-l cunoaștem și noi pe Mache cât mai curând. Mulțumim de pont. ​

robertPHONEAUTOR REVIEW
[13.08.20 17:01:06]
»

@Aurici:  mă bucur tare mult că e și pe gustul vostru. Dacă ajungeti pe la Mache, lucru pe care vi-l doresc din tot sufletul, să spuneți parola "Robert". O să vedeți cât contează!  

In altă ordine de idei,   mulțumesc frumos pentru vizita si comentariu și să ne vedem cu bine!

Dana2008PHONE
[14.08.20 08:12:34]
»

@robert:  Să îți fie de bine!

Trei zile =​ trei kilograme ????

Eu cred că aș fi pus dublu la ce bunătăți sunt de savurat acolo.

Storceag nu am mai mâncat de câțiva ani, și mi-ai făcut o poftă!!!

Visez mâncarea de acolo cu ochii deschiși​​​, ai și prezentat-o apetisant, ești un maestru al stârnirii poftelor... cititorilor le plouă în gură!  

Călătorii plăcute!

Felicitări pentru articol!

Numai bine! ​​​

robertAUTOR REVIEW
[14.08.20 08:49:32]
»

@Dana2008:  mersi frumos! Mă bucur tare mult, că încă mai reușesc să stârnesc pofte!!!

Călatorii frumoase și vouă! ​

Mika
[16.08.20 15:34:38]
»

@robert:  Am citi review-ul tău de două ori, dar aia acum am reușit să văd și fotografiile și să-ți scriu ceva.   Abia m-am intors din deltă iar in ziua in care ai scris despre storceag tocmai fusesem anunțați că  la prânz vom mânca și noi acest fel. Ce să iți spun, abia am așteptat ora prânzului. Am mâncat trei porții, a fost excelent.   Și acum, recitind review-ul tău, imi plouă in gură.   Felicitări!

robertAUTOR REVIEW
[18.08.20 10:12:09]
»

@Mika:  înseamnă că stii foarte bine despre ce vorbesc! Mă bucur tare mult că v-a plăcut si vouă acest preparat specific deltei.

Am răspuns cu întârziere pentru că am fost tare prins zilele astea. Mai am si articole pe țeavă, restante si chiar nu am timp!

Trece viată ca nebuna pe lângă noi.

Mulțumesc frumos pentru vizită si pentru comentariu! ​​​

roth
[15.09.20 08:43:42]
»

@robert:  ce bine ca te citesc dimineata, am timp sa gasesc ceva bun de mancare,

O poveste/retata bine spusa, detalii multe si un gust... visez, ce sa fac si eu.

Delta Dunarii si tot ce implica gastronomia ei poate fi emblema de tara, spun poate fiindca nu am idee cat de promovata la nivel inalt/profesional este aceasta arie dincolo de granite. ​​

Ma bucur ca ai gasit cum sa evadezi din rutina impusa si uite cum, macar prin intermediul povestilor mai calatorim si noi.

Drumetii minunate!

​​​

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
10 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ANILU, Aurici, DOINITA, gettyy, Mika, mishu, robert, roth, sebigeanina, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în zona Jurilovca?:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.12436509132385 sec
    ecranul dvs: 1 x 1