ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 15.11.2020
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Galați
ÎNSCRIS: 27.07.12
STATUS: POSEIDON
LUNA
SEP-2020
Cuplu
2 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Mâncare simplă și gustoasă într-un decor feeric

TIPĂREȘTE URM de aici

Am vrut să ne abatem neapărat pe la Băile Harghita, având în cap permanent niște poze pe care mi le trimesese pe mess un coleg de-al nostru, de pe AFA. Înfățișau peisaje stranii, contraste coloristice tulburătoare – verdele închis al brazilor, albul caolinului, galben-ocru-roșcat, de la ceva depuneri de săruri minerale pe țărmul unui ochi de apă. Dragul de el (colegul) îmi descrisese, desigur, cu lux de amănunte cum se ajunge acolo, citisem la timpul respectiv, dar cine să țină minte asemenea amănunte?! Pe principiul „cât de mare o fi locul ăsta, de n-om nimeri noi peisajele cu iz marțian?!” ...

Băile Harghita, stațiune cunoscută în mod deosebit pentru practicarea sporturilor de iarnă, se află pe drumul 13A, ce leagă Odorheiu Secuiesc de Miercurea Ciuc; de fapt, din drum se face șosea în stânga, urcând vreo 7 km în serpentine largi, prin pădurea de brazi. Ne-am foit un pic cu mașina, chestie care ne-a luat câteva minute bune; deci – ce să vezi?! – stațiunea e destul de întinsă, Dumnezeu știe unde or fi peisajele alea, dar poate om da noi de ele... Și tot din mersul mașinii am remarcat că n-am prea văzut oameni pe străzi, hotelurile păreau pustii; restaurante pe unde or avea băieții ăștia?! Am intenționat inițial să oprim puțin în centru, poate să vizităm Mofeta, Izvorul de apă minerală și Biserica Romano-Catolică, dar pustietatea locului ne-a inhibat, așa că am mers mai departe.

Dar parcă nu ne venea să ne dăm bătuți chiar așa de ușor... Văzusem pe hartă 3 lacuri, am apucat-o spre cel mai mare dintre ele. Drumul s-a înfundat în curând, la capăt ne așteptau câteva construcții din bârne de lemn, o terasă (pe care se zăreau câteva persoane) și un Aventura-Park. Am oprit și am zis să facem câțiva pași, poate să bem o cafea-ceva.

Am constatat că din imediata vecinătate pornea una din pârtiile de ski; de fapt, la o privire mai atentă și o investigare scurtă pe net, am realizat că ne aflam pe domeniul Resortului Balu, ce reunește 2 spații de cazare cotate la 3*, un restaurant cu terasă, parcul de aventură și cred că tot ei administrează și pârtia de ski.

Pe mine m-a cam furat peisajul și m-am apucat de pozat, Tati s-a îndreptat spre micuțul bar anexat terasei, să comande câte o cafea. Constatând că oferta era mult mai largă, inclusiv câteva feluri de mâncare și că locul era liniștit și extrem de frumos, situat fiind chiar în buza pădurii, am decis amândoi să mâncăm de prânz acolo. Mai ales că doamnele de la bar ne-au încurajat că totul e proaspăt și bun, iar ciorbița abia a fost luată de pe foc!...

Meniul era afișat alături, pe peretele barului, scris mare bilingv, să poată fi citit ușor de toată lumea. Am stat un pic și l-am studiat: supe, salate, minuturi calde, garnituri, pizza, chiar și câteva feluri vegetariene. Am comandat câte o ciorbă țărănească (17 lei) și un platou mixt Balu (58 lei) pentru 2 persoane. Extra: ardei iute (2 lei), smântână (3 lei) și pâine (1 leu). Desigur, câte o cafea (7 lei) și câte o bere (nealcoolică pentru șofer; 7 lei bucata).

Am plătit (cu cardul) și am fost rugați să luăm loc la una din mese. Cafelele erau gata deja, le-am primit pe o tavă, împreună cu coșul cu pâine, tacâmurile și șervețelele. Și am mai primit o chestie care ne-a uimit foarte tare, căci nu mai întâlniserăm nicăieri, o „jucărie” ce avea să ne anunțe la un moment dat când putem veni după restul preparatelor. Ciorbițele erau deja gata.

Terasa este mobilată în stil rustic, cu mese și bănci confecționate din lemn masiv. Am remarcat din mers că fiecare masă liberă era inscripționată ca „dezinfectată” ; alături se găseau o scrumieră și un mic coș de gunoi. Câteva umbrele uriașe erau menite să ne protejeze de razele soarelui (destul de arzătoare, deși ne aflam la peste 1300 m altitudine, la final de septembrie).

Întâi de toate, aveam nevoie să ne spălăm mâinile; am fost îndrumați spre toalete, care se află în interiorul hotelului. Le-am găsit corespunzătoare, curate și dotate cu tot ce trebuie, inclusiv cu dezinfectant pentru mâini.

Ne-am întors la masă și ne-am pus pe treabă, că ar fi fost păcat să se răcească bunătate de zeamă! :) Foarte, foarte bună mi s-a părut, plină de legume și un pic de cărniță, a picat exact cum trebuie! Am lins și cafelele, să ne luăm de-o grijă, asta în timp ce ne bucuram de decor, de razele soarelui și de aerul tare de munte...

Când a zbârnâit jucăria de pe masă, m-am și speriat, uitasem de ea; însemna că era gata și platoul, iar Tati s-a dus să-l aducă. Platoul Balu cuprinde carne de mai multe feluri (piept de pui, pulpă de porc, un pic de ciolan afumat) și legume la grătar (cartofi, dovlecei, ardei gras, ceapă, ciuperci), asezonate cu rozmarin, pătrunjel verde și... muștar. Inițial ni s-a părut mare, am zis că n-o să-l putem termina, dar până la urmă l-am dovedit.

Am văzut pe la mesele vecine că moda casei era să debarasezi la final, așa că ne-am strâns și noi hangaralele pe tavă și le-am dus la bar, mulțumind doamnei ce ne servise. Ni s-a cerut feedback, am recunoscut că ne-a plăcut totul și am fost invitați să mai venim și altădată. „Să vedeți ce frumos e iarna, să veniți atunci, să schiați, să vă dați cu sania!... Organizăm Crăciunul, Revelionul, intrați pe site după jumătatea lui octombrie și o să vedeți ce pachete bune avem!”

Să știți că am intrat și chiar au pachete bune. Am plecat de acolo oarecum convinși; chiar, uite un loc grozav de petrecut Crăciunul, la zăpadă și papa bun!... Între timp, ne-am reconsiderat opțiunile; da, un loc minunat, dar nu anul ăsta. După ce scăpăm de pandemie. N-o să-l uit, promit.

... Am decis să facem câțiva pași și am străbătut Aventura-Parc, am continuat pe o potecă, curând am ieșit din pădure într-un luminiș. Ascunsă de ceva vegetație înaltă, am zărit o licărire portocalie și ne-am apropiat. Bucuria mi-a fost imensă; nimerisem fix în locul căutat! Nu pot să vă povestesc cât e de frumos!!! O să pun câteva poze, neapărat să vă uitați la toate! Ce înseamnă să mergi cu Norocul de mână!...


despre SERVICII

... De fapt, se merge mult pe... autogospodărire. Îți duci singur mâncarea la masă, debarasezi singur. În rest, curat, iar personalul foarte drăguț.


GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

Mâncare simplă, gustoasă.


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Terasa se află în buza pădurii. La 5 minute de mers, o zonă ca de pe altă planetă - o întindere albă de caolin, un lac și probabil un izvor cu depuneri de săruri... ocru-portocalii-roșcate.


despre DISTRACȚIE & RELAXARE

Parc-Aventura (vara) și pârtie de ski (iarna) la doi pași.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de crismis in 15.11.20 19:11:21
Validat / Publicat: 15.11.20 19:55:04
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în HARGHITA-BĂI

VIZUALIZĂRI: 2729 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (crismis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P14 Peisaj nepământesc
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 48800 PMA (din 36 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

4 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[15.11.20 19:53:11]
»

Mutat în rubrica "Unde mâncăm în zona Harghita-Băi?, HARGHITA-BĂI" (nou-creată pe sait)

webmaster
[16.11.20 09:06:43]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

Aurici
[16.11.20 13:33:45]
»

Chiar că peisaj nepământesc! Dacă n-o să țin minte descrierea o să merg și eu pe același principiu. Cât de mare să fie locul ăla ca să nu nimeresc?

Zona asta despre care ne-ai povestit în ultima vreme este total străină pentru mine, dar e pe listă. Am tot traversat-o spre alte locuri dar n-am stat niciodată acolo și tare mi-aș dori, nu în ultimul rând pentru mâncărurile alea grele, da' buneee... ​

crismisPHONEAUTOR REVIEW
[16.11.20 14:05:40]
»

@Aurici:  Așa a fost și cu noi, mereu treceam pe acolo, ne minunam "ce frumos este! ", dar prea rar opream, de obicei pentru un scurt popas de necesitate. Ideea mi-a venit cumva spontan; picase vacanța în Bali, trebuia neapărat înlocuită cu alta, nu ne mai țineau nervii să ne complicam, deci România, deci relativ aproape de casă (aveam un membru al familiei bolnav, trebuia la o adică să ne mișcăm repede).

Și da, putem spune că am văzut destul de multe în scurtul timp petrecut în zonă, dar multe altele au mai rămas și pentru alte dăți. Și da, mâncarea!!!...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Aurici, crismis

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.078312158584595 sec
    ecranul dvs: 1 x 1