GRAD SATISFACȚIE
Cheia nu, da la Gura Vitioarei
Am citit de curand o experienta neplacuta la restaurantul Cheia, cu referire la Zaganu, unde oamenii n-au avut noroc. Vad ca problema persista, imi pare rau sa aud ca sunt si acum aceleasi probleme. Prin 2007, de-un 1 Mai, am avut o tentativa (nereusita) sa iau masa aici, fie si numai pentru faptul ca locul unde e amplasat hotel Zaganu e superb, sa recunoastem. Fix sub munte, la umbra deasa, cu cativa brazi zvelti in parcul dimprejur. Asta din cauza ca la Muntele Rosu nu am gasit mese libere, acolo era prima optiune, normal, insa aglomeratia de 1 Mai ne-a dat planul peste cap.
Am ajuns la restaurant Zaganu, ne-am asezat cuminti la masa, 3 persoane adulte + 1 copil, si ne-am pus pe asteptat. Dupa 15-20 minute au venit menu-urile, dupa alte 10-15 a venit sa ia comanda. Deja pofta de mancare imi cam pierise. Multe feluri din cele solicitate nu le aveau, cu scuze tembele de genul "mai avem doar o portie" (asta ma face sa cred ca, de fapt, nu are, dar mai sterge cratita si ti-aduce ceva). Restaurantul nu mi s-a parut foarte plin, nu va inchipuiti ca am cerut cine stie ce farafastacuri sofisticate (gen rata cu kiwi), nu - doar piept de pui cu cartofi natur, schimbati in prajiti, la sfatul ospatarului, sa nu dureze foarte mult (sic!). "Capacul" ni l-a pus cand ne-a zis ca dureaza o ora - o ora juma'te sa ne-aduca cele cerute, pentru ca, vezi Doamne, nu fac fata solicitarilor. Sugestiv mi s-a parut faptul ca mai erau niste parinti care, la vederea celor comandate, s-au luminat la fata, au oftat din adancul sufletului (“in sfarsit!”) si au iesit in fuga afara sa-si recupereze copiii iesiti de mult la joaca... Normal, dupa ce ne-a servit acest amanunt referitor la imbatranirea prematura in asteptarea celor comandate, ne-am ridicat frumos de la masa, am multumit politicos (pentru sinceritate, nu pentru masa!) si pe-aici ne-o fost drumul...
Cum alte optiuni nu prea mai cunosteam in zona (Royal-ul era distrus pe-atunci, se manca bine si inainte de acel nefericit incendiu), ne-am urcat in masina si am demarat repejor spre Ploiesti, cu speranta ca vom rezolva problema spinoasa a dejunului pe drumul de intoarcere. Am tranzitat Valeni-ul fara sa mai incerc alte experiente si cand ne impacasem deja cu gandul ca pana la Ploiesti nu pupam nimic (noroc de niste biscuiti luati de sotia mea pentru copil), am vazut un han la DN destul de aratos si nu foarte aglomerat. Am tras pe stanga rapid si am debarcat la Popasul Vanatorilor (sper sa fi retinut corect). Hanul este situat chiar la sosea, foarte aproape de intersectia DN1A cu varianta spre Slanic (102B), cea care trece prin Padurea Cazacu si iese la Poiana Varbilau. Si, pentru ca eram infometati de-a dreptul, ne-am aruncat la: o ciorba de vacuta excelenta (mai putin fecior-miu, inca mai sper ca odata si odata va manca si el asa ceva!), un snitel ori cotlet la gratar cu cartofi taranesti super, ba chiar si niste clatite delicioase cu dulceata sau ciocolata, dupa preferinte. Totul la preturi rezonabile, in jur de 70-80 lei, cu o servire rapida si ireprosabila, localul nefiind deloc aglomerat.
Acum, ce sa zic, la cat suferisem peste zi, cred ca la ora aia si o tocanita de pietre mi s-ar fi parut grozava!...
Trimis de bessondm in 01.09.10 10:05:34
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (bessondm); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Frumos review...si citind ce ai scris despre Zaganu parca am retrait cele patite si eu acolo. Daca nici de 1 Mai nu pot face o aprovizionare cat de cat, inseamna ca nu e de mirare ca in aprilie cand am fost noi nu aveau mai nimic.
Ai un vot de la mine pentru ca consider utile informatiile despre cealalta locatie.
Pe vremuri, la Zaganu era plin lume, o locatie fancy, ca sa zic asa... Cunosc Cheia dinainte de 1989, vorbesc in cunostinta de cauza. La cum decurg lucrurile in prezent la Zaganu, tinde sa devina o carciuma si-atat, vine omul, bea o halba, botezata sau nu, si pleaca. Nu stiu cum o fi hotelul, dar sincer nu m-as caza acolo. Pacat, ai vazut in ce zona faina e amplasat. Pentru patroni/manageri - treziti-va, oameni buni!
Din cate am observat, atat la Zaganu, cat si la Hotelul Cheia singura apa minerala disponibila era apa autohtona - "Zaganu" si se vindea inclusiv la receptia hotelului la pret mult mai mic decat in restaurantul situat la 2-3 metri distanta (la restaurant o apa la 0,5 l era 5 lei iar la receptie un pet la 2 l era 1 leu, iar bidonul de 5 l parca era 2,5 lei - sper sa nu ma insel, dar asa tin minte). Fabrica se gaseste in apropiere, undeva pe drumul catre Sacele. Ma gandesc ca patronii hotelurilor detin fabrica respectiva si probabil au alte prioritati decat sa investeasca in turism. Altfel nu se explica de ce cele 2 au fost lasate asa...in plata Domnului. Mare pacat!
Din cate imi aduc eu aminte, o ciorba la Zaganu costa 12 lei anul trecut in iunie, fata de 6-7 lei in alta parte.
Totusi, daca insistai, mai gaseai in Cheia locuri unde sa poti manca ieftin, bun si repede. Sunt multe pensiuni noi care doresc sa se afirme.
@deliutza27
Am vazut ca ai beneficiat si de un sejur acolo, cu dese patanii de tip asteptat, si nici cazarea nu-i ce-ar trebui sa fie. Am remarcat si eu atunci preturile peste medie la restaurant. Si pentru ca aveai o nedumerire, sa stii ca drumul pana la cabana Muntele Rosu are cca 3km din DN pana sus, la platou. Probabil, ti s-a parut mai lung, inteleg de ce...
Si la Gura Vitioarei puteai s-io vizitezi si pe doamna Irina Loghin fiindca ea de aici este de bastina!!!
Da, stiam, insa deocamdata nu si-a deschis casa pentru vizitare publicului larg...
Va rog sa modificati: DJ 100g in loc de 102b, in rest neschimbat si in 2018.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2024 [Restaurant La Butuci] Restaurant 'La Butuci' - Cheia — scris în 14.08.24 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2024 [Restaurant 'Butoiul vesel'] Un popas bine venit — scris în 18.07.24 de FrancescaClara din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Dec.2023 [Restaurant-terasă pensiunea Nico's] Restaurant Nicos - Cheia — scris în 07.12.23 de Chloe din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2022 [Restaurant 'Butoiul vesel'] La Butoiul Vesel - „Perfect pentru familia mea!” — scris în 16.10.22 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Sep.2021 [Păstrăvăria Crasna Boghiri [Măneciu]] „Plus” cu „minus” poate da uneori „plus” – Păstrăvăria Crasna Boghiri — scris în 19.11.21 de msnd din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Apr.2021 [Restaurant 'Butoiul vesel'] Mâncare bună, oameni minunați! — scris în 27.04.21 de oana_hoza din SLOBOZIA [IL] - RECOMANDĂ
- Feb.2021 [Restaurant 'Butoiul vesel'] Experienta culinara deosebită! — scris în 21.02.21 de MariaParvu din BUCUREșTI - RECOMANDĂ