ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 16.10.2022
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Galați
ÎNSCRIS: 27.07.12
STATUS: POSEIDON
LUNA
JUL-2022
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

La Butoiul Vesel - „Perfect pentru familia mea!”

TIPĂREȘTE

Venind dinspre Sighișoara, ne-am gândit să ne abatem, în drum spre casă, pe la Ploiești, s-o vizităm pe Mămăița. Previzibil, după Brașov, Waze ne-a direcționat pe DN1A, prin Cheia – Vălenii de Munte, DN1 fiind probabil sufocat de trafic, cum e de obicei. Mie, una, mi-a convenit, mi-a plăcut mereu traseul ăsta, zona de munte e plină de brazi și stânci, îmi plac și satele/orașele ce urmează pentru că-mi amintesc de copilărie.

Tot previzibil, la un moment dat ni s-a făcut foame. Mai aveam oarece provizii, dar ne cam săturaserăm de mâncat din traistă, parcă am fi vrut ceva cald, mâncare adevărată. M-am uitat pe GoogleMaps și am remarcat, la ieșirea din Cheia, chiar la drum, Butoiul Vesel; notă excelentă (4,8 din aproape 1500 de recenzii) și... parcă-parcă citisem pe undeva despre el (cu mare probabilitate, pe AFA). „Perfect pentru familia mea!” E drept, aveam cu noi cățelul Peanut, dar ne-am făcut socoteala că ne vom fi sacrificat câte unul din noi, prin rotație, să stăm cu el...

Am reperat ușor locul și am oprit în mica parcare din fața restaurantului. Dincolo de gardul de lemn am zărit terasa cu umbrele mari și, în plan îndepărtat, o construcție drăguță, gen cabană de munte, cu balconul de la etaj împodobit cu jardiniere cu flori roșii. Am găsit poarta larg deschisă și am pășit în incintă. Imediat în stânga am remarcat un loc de joacă pentru copii, iar în dreapta un mic loc de relaxare, cu un leagăn de lemn.

Terasa nu-i foarte mare, vreo 12-15 mese să fie (nu știu de ce îmi imaginam locul ăsta uriaș). Câteva erau ocupate, dar tot am avut de unde alege și am ales o masă lângă marginea din stânga. Am zis să fac o încercare și l-am întrebat pe unul din angajați dacă ne-ar primi cu „un cățel foarte cuminte” ; spre surprinderea mea, a fost de acord (iar Peanut, drăguțul, parcă avea să știe că era musai să fie „cel mai cuminte din viața lui” , nu ne-a făcut probleme, ba chiar s-a jucat frumos cu băiețelul de la masa vecină).

Mi-a plăcut coperta meniului, pe care am regăsit „zicerea” cu care fuseserăm întâmpinați încă din parcare: „Trăim ca să zâmbim” (ulterior, am aflat că reprezintă însuși motto-ul afacerii). Oferta nu-i foarte vastă, dar destulă cât să ai ce alege, ba chiar să-ți creeze ceva dileme: să iau aia sau mai bine ailaltă?!... În fine, până la urmă ne-am hotărât, am comandat o porție de zacuscă (de șeruit, pentru început, că eram flămânzi rău; 18 lei), apoi ciorbă de perișoare (19 lei), gulaș de vițel (37 lei), sarmale cu mămăligă (37 lei) și tochitură (41 lei). Am fost întrebați dacă dorim pâine (6 lei/coș), smântână (3 lei) și ardei iute (1 leu) pentru ciorbă; hai, să fie, de ce nu?!

Cât despre lichide, băutura-vedetă a zonei este, desigur, berea Zăganu, una dintre preferatele noastre! Eu și Paul n-am putut rezista să nu ne luăm câte o Zăganu nefiltrată (14 lei), cu tot regretul pentru șofer, care a trebuit să se declare mulțumit cu un Haineken fără alcool (13 lei). Diana a poftit la limonadă (13 lei).

După lansarea comenzii, am primit la masă cele necesare, adică șervețele, scobitori și recipiente de ulei, oțet, sare și piper, precum și câte un set de tacâmuri, fiecare vârât într-un fel de plic de hârtie. Rând pe rând, am pornit în obligatoria vizită la toalete, pe care le-am găsit în interior și absolut corespunzătoare.

Au venit băuturile, toată lumea a gustat cu nesaț, majoritatea dintre noi chiar s-a dovedit încântată ????. Imediat după aceea, zacusca însoțită de câteva felii de pâine ușor perpelită pe grătar. Ne-am înfipt în ea, în câteva minute n-a mai rămas nimic. N-am așteptat mult nici pentru felurile principale, fiecare a primit ce-a cerut, mie mi-au revenit sărmăluțele. Porția avea, pe lângă mămăligă pusă un pic pe grătar, un bol mic cu smântână și nelipsitul ardei iute; foarte, foarte mult mi-au plăcut. De asemenea, gulașul era însoțit de un sos iute de ardei roșu, pus alături, într-un castronel. Pâinea (de casă; excelentă!) s-a cam dovedit totuși de prisos, căci gulașul avea cartofi, iar sarmalele și tochitura, mămăligă.

S-a pus problema dacă să luăm ceva desert, nu prea eram hotărâți, dar am mai cerut o dată meniul, să vedem, poate ne inspiră ceva... Ocazie cu care mi-au căzut ochii pe... cipsuri de cartofi (10 lei) ! Din străfundurile creierașului, parcă-parcă-și făcea drum spre lumină o amintire palidă... Cineva zisese pe undeva că musai să mănânci cipsuri de-astea dacă vii la Butoiul Vesel!... Am întrebat pe băiatul care ne-a servit dacă ar dura mult să ne prepare o porție, el a zis că nu, deci am comandat. În loc de desert, să ciugulim cu toții, să nu ne rămână gândul la cipsurile de cartofi...

Acuma, ca să știți, chiar au meritat; îs făcute în casă și asta se vede și se simte și la gust! O să vedeți în poză și pun pariu că o să salivați abundent (să nu ziceți că nu v-am prevenit). Dulce n-a mai vrut nimeni, nu ne-a mai trebuit nimic.

Nota de plată a adunat 226 lei și am achitat-o cu cardul. Evident, ospătarul cel harnic și drăguț a primit și el o mică recompensă.

***

Butoiul Vesel e o afacere de familie ce a debutat nu de mult, în plină pandemie. Ar fi vrut ei să amâne momentul, dar nu s-a putut, căci luaseră nu știu ce împrumut care era condiționat de data punerii în funcțiune. Am citit despre eforturile deosebite ale familiei de a ridica și deschide acest local (sunt 5-6 oameni care și-au pus osul la muncă și pielea în saramură, cum se zice), îmi imaginez câte frământări și semne de întrebare le-or fi tulburat nopțile, dar uite că lucrurile se mișcă și Butoiul Vesel este încă o dovadă că o treabă în care te implici cu tot sufletul nu are cum să nu-ți aducă satisfacții mai apoi! E bine de știut că la etaj, deasupra restaurantului, au și un spațiu de cazare; în plus, am înțeles că dețin înțelegeri cu alte pensiuni din Cheia în acest sens. Nu mai vorbesc despre cât de ofertantă este zona din punct de vedere turistic!...

Deci, Butoiul Vesel – un mare DA!


despre SERVICII

Personal extrem de amabil, servire fără pată.


GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

Totul a fost foarte bun. O mențiune specială pentru cipsurile de cartofi home-made și, desigur, berea Zăganu, produsă în zonă.


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Înconjurat de munți și brazi. Superbă zonă!


[fb]
---
Trimis de crismis in 16.10.22 11:51:16
Validat / Publicat: 16.10.22 14:53:53
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în CHEIA.

VIZUALIZĂRI: 3567 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (crismis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P05 Butoiul Vesel; decor
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 38000 PMA (din 40 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

4 ecouri scrise, până acum

mishu
[16.10.22 15:18:03]
»

@crismis: Într-adevăr un loc frumos, am trecut și noi pe acolo in urma cu vreo 5 ani și am mâncat și noi la o terasa in zona și la fel, a fost ok. Am vizitat și vreo 2-3 obiective in zona și chiar mi s-a plăcut ca este un loc unde sa te poți simți bine.

Cât despre cele luate, am înghițit in sec la pâinea buna de care ai povestit, la cipsuri dar și la bere.

Sa va fie de bine și sa mai repetați astfel de experiențe culinare.

Felicitari, votat cu mare drag.

MaraMuraPHONE
[16.10.22 16:00:23]
»

Pe 10 aprilie 2021 am fost si noi acolo! Noroc cu fotografiile... Am mancat pastrav cu mamaliguta perpelita pe grătar, carne la garnita cu muraturi, ciuperci umplute si bineînțeles cipsuri de cartofi. A fost o iesire frumoasă, cum ne place nouă sa facem cate o vizită scurtă pe aproape de casă. Barajul Maneciu, natură frumoasă imprimavarita si Butoiul vesel, o surpriză plăcută cu mancare buna si oameni calzi! Sa va fie de bine si sa repetați! ????

crismisPHONEAUTOR REVIEW
[16.10.22 16:23:52]
»

@mishu: În ceea ce ne privește, nu știu de ce, dar n-am poposit prea des în zona asta frumoasă. La concluzia asta am ajuns nu de mult, când mă gândeam să programăm o ieșire în natură și totodată să ajungem din nou la mama. Așa că peste vreo 3 săptămâni sper să ne revanșăm, măcar un pic... Din păcate, oferta de locuri de cazare nu-i chiar atât de stufoasă ca pe Valea Prahovei, poate și ăsta-i un motiv pentru care zona e mai puțin bătută (sau mi se pare mie?!). În fine, voi povesti la vremea respectivă...

Mulțumesc pentru vizită și ecou! ????

crismisPHONEAUTOR REVIEW
[16.10.22 16:26:05]
»

@MaraMura: Fain! Mă bucur atât de mult când și alții au păreri asemănătoare cu ale mele!... Clar, e de revenit la Butoiul Vesel! Hmm... Carne la gârniță ????...

Mulțam pentru comentariu, ieșiri cu folos sufletesc vă dorim și noi!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
crismis, MaraMura, mishu
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în zona Cheia?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.085938930511475 sec
    ecranul dvs: 1 x 1