ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 11.07.2018
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Brăila
ÎNSCRIS: 17.06.09
STATUS: CONSUL
LUNA
JUL-2018
single
1 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
96.25%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Restaurant Poiana Bucovăț - desfătarea simțurilor!

TIPĂREȘTE URM de aici

Așa cum vă povesteam aici:vezi impresii, la Dana doar m-am cazat o noapte. De pus burtica la cale am fost îndrumată spre restaurantul vecinilor, la Pensiunea Poiana Bucovăț (voi scrie și despre ea).

Așa că vineri, dup-un somn profund de vreo patru ore, fizicul meu silfid (=)) ) a început să-și ceară drepturile și mi-a dat deșteptarea.

M-am trezit și am coborât să-mi întreb gazdele unde aș putea să fac un plin rezonabil cu bunătățile din zonă.

”La Poiana Bucovăț, alături! ” mi-au răspuns. Și-am pornit voinicește să mă rostogolesc la vale, ca apoi să urc dincolo. (Drumul National 2E, Varfu Dealului, comuna Partestii de Jos, 725300 Gura Humorului, România). N 47.5893 E 25.9466

Am ajuns într-o parcare mare și-ncăpătoare, la baza unor, nu-i așa? bucuria vieții mele, trepte! Pline cu ghivece cu mușcate. De fapt, toată curtea e plină cu verdeață și flori.

Le-am urcat și-am pătruns într-o terasă închisă, în care erau vreo trei mese mărișoare, de 6-8 persoane, o masă de biliard și-un TV LED cu ecran mare. De-aici am pătruns în sala mare a restaurantului, decorată minimal, dar curată. Și-aici e un TV LED mare și-pe-același perete, câteva trofee de vânătoare. Patronul e un împătimit al vânătorii.

Cum era vremea prânzului, m-am așezat la o masă-n sala mare și, aproape imediat, a apărut o domnișoară cu meniul. Nici eu n-am așteptat-o prea mult, dar nici ea n-a așteptat comanda mea: știam ce vreau și vroiam repede că niște șoricei își găsiseră de joacă în stomacul meu.

Am vrut așa: o ciorbă de burtă cu smântână, mujdei, ardei iute și pâine (15 lei cu pâinea inclusă-n preț), apoi un păstrăv prăjit, cu mămăligă, mujdei (10 lei /100 gr) și cartofi natur (4 lei). Și-o bere Bergenbier la sticlă (5 lei). M-am cam lăcomit! N-ar fi trebuit să iau și cartofii natur. I-am dovedit cu greu!

Berea am băut-o afară, la soare, cu prietenii care începeau să se strângă pentru a doua zi. Bună și rece!

Servirea a fost foate promptă, că eu eram singurul lor client. Mai târziu au mai apărut și alții.

Am văzut multe mașini, inclusiv din Suceava (SV), care veneau aici să mănânce păstrăv. Era bine gătit, prăjit și pe interior (prima dată când văd asta!), proaspăt, că era din păstrăvăria lor. Aveau și bazine cu crap, dar pe mine păstrăvul m-a tentat mai mult!

Am achitat nota de 45 de lei (+ bacșiș), am mai stat p-acolo de vorbă, am admirat peisajul, apoi, la drum, înapoi la Casa Dana. A fost primul drum!

Pe la 19 am revenit. De la atâta drum, iar mi se făcuse foame. Am mâncat niște papanași grozavi (20 lei/ porție), pe care, din păcate, am uitat s-i pozez și pepene de la prieteni. Am revenit la Dana. A fost al doilea drum!

Dimineață au venit prietenii mei cu o mașină și m-au adus, cu arme și bagaje, la Pensiunea Poiana Bucovăț la micul dejun și pentru evenimentul la care trebuia să participăm.

Ei, la micul dejun s-au cam ”stricat ploile”= să fiu în ton cu vremea!

Domnișoara din ziua trecută a cam încurcat comenzile. Eram și mulți, dar nici oferta nu era prea mare. Cred că s-a intimidat!

Cum mulți v-așteptați, am luat lapte cu gust de lapte, cald și cu caimac (4 lei / 250 ml) cu pâine prăjită, unt, dulceață de afine și 2 ouă ochiuri. Total = 20 lei. S-a mai comandat cașcaval pane, omletă cu hribi și roșii. Pâine prăjită, dar și ”natur”. O pâine albă și pufoasă, mereu proaspătă. N-am pozat, că ne grăbeam.

A trecut și ziua de sâmbătă, cea cu motivul venirii mele acolo, a venit ziua de duminică, zi în care, dimineață, am luat le fel, doar ochiurile le-am înlocuit cu cașcaval pane, pe care l-am făcut sandvișuri pentru drum. La prânz, n-am putut rata vestita ciorbă rădăuțeană, la mama ei acasă, cu șnițel de porc și cartofi pai + bere. Prețul a fost similar, 45 lei. Jumătate din șnițel a ajuns sandviș la București. Acea jumate era cât palma mea.

Înainte de-a pleca la drum, pe la 21, am luat o ciulama de hribi cu piept de pui, mămăligă și... da, ați ghicit, bere! = 25 lei + 5 lei bacșișul. Adunând sumele, pe trei zile = 180 lei. Hai, 200 cu cafele cu tot! Cafeaua puțin cam slabă, sau eu eram prea obosită!

Se poate plăti și cu cardul. Eu am achitat cash.

Prețurile sunt foarte bune, bucatele sunt foarte proaspete (au fermă cu vaci, găini, au păstrăvărie) și foarte gustoase, timpul de așteptare... ei, aici e-aici!

Ca peste tot, și-aici se confruntă cu lipsa de personal! Sunt doar două angajate care se ocupă și de cazare, dar și de servirea la masă. Dacă sunt mai mulți clienți, timpii de așteptare cresc. Nu foarte mult, dar nici nu vin comenzile în 5 minute. Se ajunge la maximum 20 min. Depinde și de comandă! Bucătăria se mișcă foarte repede!

Recomand din suflet restaurantul de trei stele al pensiunii, cu condiția să fiți răbdători cu cele două angajate. Veți gusta cei mai buni papanași, cel mai bun păstrav, iar despre cele două ciorbe nici nu vă mai spun!

E o desfătare a gustului, mirosului, văzului, care dau dependență (vezi laptele și ciorba de burtă!) !

Nu-l ratați, că n-o să știți ce pierdeți!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Zoazore in 11.07.18 21:48:29
Validat / Publicat: 11.07.18 23:49:21
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în CACICA [SV].

VIZUALIZĂRI: 3920 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

19 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Zoazore); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P26 Păstrăvul cu mujdei, mămăligă și cartofi natur (ce-o fi fost în mintea mea?)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 51500 PMA (din 55 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

19 ecouri scrise, până acum

mishu
[12.07.18 00:21:46]
»

@Zoazore: Marele tau noroc este ca eu vin acum de la restaurant ca altfel ti-o cam luai, oricum insa nu scapi, auzi, ciorba de burta, ciorba radauteana, pastrav... un adevarat festin.

Nu pot insa sa nu fiu invidioasa chiar si pe lapte, era cea mai mare placere a mea ca dupa ce il fierbeam sa ii iau caimacul, si apoi il mai lasam putin si iar ii luam caimacul si pot sa spun ca in continuare tanjesc dupa asta si ma gandesc cu drag la o cana cu lapte cu cacao si o felie de paine cu unt, indiferent ce alte bunataturi sunt in jur, imi aduce aminte de copilarie.

Sa-ti fie de bine, felicitari, votat cu mare drag.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
doinafil
[12.07.18 00:41:01]
»

@Zoazore: Azi e mâine, așa că scriu mâine ecou', chiar dacă l-am citit, deja, „azi” (adică mâine) !

mishu
[12.07.18 00:41:47]
»

@doinafil: ????????????

ZoazoreAUTOR REVIEW
[12.07.18 08:35:24]
»

@mishu: Ahaaa, deci "gustam" bunatati SI de la tine!

Da, laptele a fost o surpriza frumoasa pentru mine! Daca de mancarea gatita nu ma-ndoiam ca e buna, laptele a fost o bucurie. Dulceata era din afine de munte, nu de cultura, facuta de ei acolo. Untul, insa, era de comert, la pachetel de 10 gr. Nu si smantana! Era si cu cacao, dar eu l-am vrut asa, mai pe natural!

Cat despre ciorba de burta, am eu doua foarte bune si auguste prietene pe-aici, la care m-am gandit intens si mi-as fi dorit sa fie acolo, cu mine. Pentru voi doua am si pus poza!

ZoazoreAUTOR REVIEW
[12.07.18 08:37:40]
»

@doinafil: Ha? Neah, m-ai bagat in ceata total!

Dar tu scrie, nu ma baga in seama! Oi deslusi eu!

ANILU
[12.07.18 10:09:22]
»

@Zoazore: Pentru așa mâncare gustoasă și multă ???? ti-am oferit SB-ul!

Sa-ti fie de bine!

Prea multă mâncare... adevărat la mai multe mese!

N-ai putut să renunți la cartofi și să savurezi pastravul cu mujdei și cu mamaliguta... părerea mea!

Și da, berea... nu refuz!!! Bun tratament!!!

Aștept să văd pe unde te-ai mai plimbat.

Toate cele bune.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
ZoazoreAUTOR REVIEW
[12.07.18 10:24:59]
»

@ANILU: Pai am spus ca m-am lacomit! Dar... asta e! I-am platit, a trebuit sa-i halesc!

Portiile sunt generoase. si relativ ieftine. Cat despre gust... WOOW!

Din pacate, nu m-am plimbat. Sau nu ca sa scriu. Am fost "cu treaba" si nici n-am pozat.

Mai am de povestit Pensiunea Poiana Bucovat si gata concediul meu pe vara asta.

Multumesc pentru vizita, vot si SB! Se asorteaza cu berea!

Yolanda
[12.07.18 12:09:00]
»

@Zoazore: Hmmm, portia de cartofi cam mare! sa zici ca manânci juma de pastrav cu mamaliga si cealalata juma cu cartofi... toate trei împreuna cam indigest.

Mi-ai facut pofta cu pastravul, am sa cumpar de la Lidl _, în schimb ciorba de burta o fac cadou, nu pot sa o sufar...

Vacanta frumoasa tot timpul!

ZoazoreAUTOR REVIEW
[12.07.18 12:25:52]
»

@Yolanda: Da, asa-i! Cam mare! Dar m-am pedepsit: asa-mi trebuie!

Pai seamana pastravul de Lidl cu cel din pastravarie?

Multumesc pentru vizita, ecou si vot!

Yolanda
[12.07.18 12:30:50]
»

@Zoazore: Nuu, nu seamana nici pe departe! dar ma mint singura pâna îmi iese în cale o pastravarie.

ungureanica
[12.07.18 12:37:35]
»

Faină mâncare și prețuri foarte bune. Să-ți fie de bine!

ZoazoreAUTOR REVIEW
[12.07.18 12:46:45]
»

@ungureanica: Multam! Pentru vizita, vot si urare!

doinafil
[12.07.18 13:05:04]
»

@Zoazore: Cum să nu deslușești la cât de isteață ești!? Era ora 00,41 azi!

Da, bucovinenilor li s-a dus buhu' pentru ce și cum gătesc!

Nu degeaba au luat premiu la Alba!

Ce bun ar fi un lapte cald, cu dulceață de afine! (îîîmmm, te invidiez pentru ce-au simțit papilele tale! - „fericire-n ceru' gurii” -, cum spunea o reclamă!)

Să-ți fie de bine și să mai ai parte de așa bunătăți! (dacă se poate, chiar și la București!).

Am votat cu drag!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
ZoazoreAUTOR REVIEW
[12.07.18 13:59:01]
»

@doinafil: Eiii, imi place sa ma alint si sa te provoc! Tu esti o draguta, oricum!

De lapte cu gust de lapte am parte si la Bucuresti. Dar stii ca-i diferenta? Diferenta o face iarba si apa! Dar dulceata din afine de munte... Nu am de unde!

Poate ajungeti si voi pe-acolo vreodata! Mi-ar placea sa stiu c-ati vazut/simtit/gustat toate minunile Bucovinei!

elviramvio
[12.07.18 16:29:54]
»

@Zoazore:

Mă gândesc că poate totuşi cartofii i-ai luat drept pansament gastric, gândind că mujdeiul e chinezesc ?????!

nicole33
[12.07.18 18:52:57]
»

@Zoazore:

Cat despre ciorba de burta, am eu doua foarte bune si auguste prietene pe-aici, la care m-am gandit intens si mi-as fi dorit sa fie acolo, cu mine. Pentru voi doua am si pus poza!

Poza cu ciorba de burtă am văzut-o încă de azi noapte şi m-am enervat, dar ce puteam să mai fac la ora aia decât să-mi pun pofta-n cui şi să mă culc cu gândul la ea. Păstrăvul în schimb nu m-a impresionat, peştele nefiind printre pasiunile mele.

Să-ţi fie de bine! Toată mâncarea pare să fi fost excelentă.

ZoazoreAUTOR REVIEW
[12.07.18 20:21:18]
»

@elviramvio: Mmm? S-ar putea să ai dreptate

Doar că usturoiul era românesc, dar fiind de-ăsta nou, musai pansament gastric!

@nicole33: Am făcut referire STRICT la ciorba de burtă! Știam că tu și peștii sunteți în litigii

Așa a fost! excelentă, proaspătă. Am aruncat o privire și prin bucătărie și era foarte curat!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
krisstinna
[13.07.18 10:38:44]
»

@Zoazore: Să îți fie de bine!

Niciodată să nu amesteci carbohidrații. Aveai deja mămăliga, era suficient, cartofii nu aveau ce cauta in farfurie

ZoazoreAUTOR REVIEW
[13.07.18 11:28:33]
»

@krisstinna: Ooofff, lacomie mare, Cristina!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ANILU, doinafil, elviramvio, mishu, ungureanica, Yolanda, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în zona Cacica?:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.085530042648315 sec
    ecranul dvs: 1 x 1