ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 08.12.2024
DE AZE
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Sibiu
ÎNSCRIS: 02.07.12
STATUS: TITAN
LUNA
NOV-2024
Business
PREȚ 140 lei
Raport PREȚ/CALITATE:
RĂU

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
90.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Tropenpflanzen Restaurant

TIPĂREȘTE URM de aici

V-am povestit data trecută unde m-am cazat în Elveția vezi impresii

și faptul că hotelul avea și restaurante în dotare. În următoarele voi povesti despre Restaurantul Florida (sau Tropenpflanzen Restaurant = restaurantul junglei). Am găsit deosebit acest restaurant datorită decorului atipic (mese amplasate pe sub, lângă (dar nu numai) vegetație tropicală iar terasa era amplasată pe malul unui lac aflat pe proprietatea hotelului.

Unde se află

Restaurantul se află în localitatea Studen de lângă orașul Biel, cantonul Berna destul de aproape de granița cu Franța. Până în orașul Biel, se fac 8 minute de la hotel iar până în centrul Bernei, capitala Elveției și cantonului Berna aproximativ o jumătate de oră.

O dată ajuns în Studen pentru acces restaurant se vor folosi străzile: Hauptstrasse, Buetingenstrasse, Grienweg.

Adresa restaurantului este Studen 2557, Grienweg nr. 14, CH. La restaurant pot mânca clienți necazați sau oaspeții hotelului.

Despre acest restaurant

Restaurantul se află în spatele parcării de aproximativ 200 locuri. Există și 2 stații de încărcare electrică. Se va intra pe o mică poartă deasupra căreia scrie bine ați venit în germană și franceză și se va ajunge într-un mic complex unde am văzut magazine de bijuterii și souveniruri, intrarea la terenurile de mini-golf, un teren de joacă pentru copii, o grădină în care sînt amplasate măsuțe, scaune, șezlonguri, restaurantul Florida, Pizzeria Pink, Flamingo și zona de lac care se poate accesa și dinspre spatele complexului și implicit admira de mai aproape fauna lacului care este compusă din păsări, pești și broaște.

Specificul restaurantului este internațional, ușor exotic. În afară de preparatele alacarte există meniul zilei care se poate servi între orele 10.30-14.00.

Zonele restaurantului sînt împărțite. Afară este o zonă unde se poate fuma, de asemenea se poate fuma și pe terasa restaurantului. Urmează un mic hol, un fel de recepție după care urmează sala mare, sera propriu-zisă înalte deoarece avem pe lângă altele și specii de palmieri înalți aici. Vegetația este plantată central, iar între copacii tropicali sînt amplasate mese. Rezervarea la aceste mese se plătește în plus, costă 40 de franci dar pe lângă un aranjament mai deosebit decât la celelalte mese se mai primește și un mic aperitiv sau șampanie.

La marginea vegetației la stânga și la dreapta se află alte mese aici nu se plătește extra. De aici vederea este fie spre curtea interioară a micului complex sau către terasă și lac. În fine dacă nu se găsesc locuri lângă junglă mai este o sală aflată alături. Iarna terasa este închisă

Orarul restaurantului

De luni până joi este deschis între orele 10.30-23.00

Vineri și sâmbătă restaurantul este deschis între orele 10.30-24.00

Duminică avem alt orar, 9.00-23.00. De sărbători cum este crăciunul (25,26 decembrie restaurantul este închis) O rezervare ar fi necesară (și este foarte ușor de făcut cu telefonul sau PC – ul) chiar dacă este opțională. Eu nu am făcut și nu am putut sta lângă plantele tropicale, am găsit loc doar în sala de mese de lângă. Rezervarea se face pe siteul restaurantului. florida.ch/de/tropenpflanzen-restaurant

Meniul restaurantului

După cum am povestit în primul articol scris despre Elveția, în această țară se bagă mâna mai adânc prin buzunare, toate sînt mai scumpe decât în alte țări.

Să încep cu meniul zilei deoarece există și asta aici. Conține de obicei o ciorbă + un fel doi sau salată și fel doi, ori doar fel doi specialități. Meniul zilei vegetarian costă 19 franci (100 lei) sau nevegetarian între 21-26 franci (111-138 lei)

Se servește și la restaurant micul dejun, dar doar între orele 9.00-10.30 în funcție de zi. Costă 17 franci aici (mai mult decît la hotel unde era 10 franci)

Supele, ciorbele costă 7,5-10 franci (40-53 lei), salatele 7,5-14 franci, antreuri 16-19,5 franci, sosurile și garniturile care se comandă eventual lângă un fel principal au prețuri între 3,5-8,5 franci. meniuri pentru copii costă între 14-16 franci, diferite antreuri 7,5-17 franci, preparate reci, platouri 17-21 franci, preparate vegane 17,5-29,5 franci, meniuri fitness 28,5-33,5 franci, pește 29-34 franci, fel doi cu sau fără garnituri 21,5-33,5 franci, specialități 16,5-42,5 franci. Deci porția pentru 1 persoană cu cel mai scump preparat de 42,5 franci (225 lei) este pe bază de carne de vită și conține și garnituri.

La capitolul băuturi cel mai ieftin este un sirop de zmeură pentru copii 1 franc (5,3 lei) Apa plată sau apa minerală între 0,2l-1 l costă între 3,2-9,5 franci, deci un litru de apă minerală în jur de 50 de lei :). Cola, fanta, ice-tee costă între 3,6 franci (0,2 l) și 6 franci (0,5 l) Alte băuturi cum ar fi suc de tomate, ananas, sau diferite necarbonanate locale costă 4-6 franci.

Meniul de cafea, lapte, ciocolată, ceai este foarte-foarte variată iar prețul este între 3,3 franci (lapte) și 10,10 franci (irish cofee)

Berea (între 0,2l-0,5 l) costă 4-6,8 franci, are și la butoi foarte bună.

Spirtuoasele într-o gamă foarte variată, inclusiv pălinca lor :) între 20ml-100 ml costă între 4 franci și 12 franci

Paharul de vinuri alb, rose și roșu de 10cl (pahar mic) costă între 5-6,2 franci. Gama de vinuri la butelie de 0.75 l este foarte variată și costă între 25 franci (132 lei, cel mai ieftin) și 119 franci (cel mai scump un vin spaniol, 593 lei)

Am rămas totuși uimit că nu am văzut în meniu dulciuri, nici în meniul de pe siteul restaurantului dar nici în meniul fizic de la masă (care este aceeași ca cel de pe site)

Din lista de prețuri de sus am dedus că dacă aș vrea să mănânc ca acasă de ex. (ciorbă, fel doi, desert, băuturi, etc) nota de plată ar sări peste 1000 de lei la 2 persoane.

În concluzie dacă pentru elvețieni aceste prețuri pot fi medii, pentru noi românii o masă copioasă de aici = faliment. Eu nu am plătit personal, dar am avut grijă să mă încadrez în suma alocată meselor cu ocazia deplasării.

Ce am mâncat eu?

Personal am ales un preparat local din această zonă. Era cârnat de casă de porc prăjit cu sos de ceapă și paste. Cu garniturile incluse m-a costat 21,50 franci (113 lei). O altă dată s-a consumat Florida Chees Burger, un burgher local cu cartofi prăjiți. În burgher era brânză, roșii, ceapă, un sos-coctail și a costat 23,5 franci (124 lei).

Meniul zilei a costat 21 franci (111 lei) și a conținut o supă de legume și un fel doi pe bază de porc cu legume și orez.

Ca și băuturi am consumat cola de 0,3l cu 4,7 franci și bere de la butoi (Feldschlösschen) 0,33 l la 4,5 franci. (23 lei). În caseta tehnică atașată articolului va fi afișată prețul la o singură masă 26 franci (meniul cu cârnațiul). Celelalte 2 mese au fost 21 franci (cea cu meniul zilei) și 28 franci (cea cu burgherul).

O altă curiozitate la acest restaurant este că am văzut un ajutor de ospătar robot. Acesta putea căra meniurile din bucătărie și știa la ce masă să meargă. Mai și vorbea pe deasupra :) Roboțelul era însoțit de chelneriță care lua preparatele și le așeza pe masă. În cazul meu nu era nevoie de robot :), la câte am comandat eu (o farfurie cu mâncare) se puteau duce într-o mână :)

Poftă bună


[fb]
---
Trimis de AZE in 08.12.24 22:17:47
Validat / Publicat: 09.12.24 07:08:37
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ELVEȚIA.

VIZUALIZĂRI: 252 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

11 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P14 Interior restaurant
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 23400 PMA (din 18 voturi)

ECOURI la acest articol

11 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[09.12.24 07:04:28]
»

Mutat în rubrica "Unde mâncăm în zona Biel?, BIEL (BIENNE)" (nou-creată pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER UndeMâncăm]

webmasterPHONE
[09.12.24 08:47:24]
»

Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent (2024) sau anul trecut (2023) ;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

AZEPHONEAUTOR REVIEW
[09.12.24 10:02:26]
»

@webmaster: multumesc

AZEPHONEAUTOR REVIEW
[09.12.24 10:03:32]
»

mprofeanuPHONE
[09.12.24 10:17:17]
»

@AZE: Interesant loc de servit masa în zona Biel. Cum bine zici cam scump dar astea sunt prețurile pentru clasa de mijloc din Elveția. Dacă luai meniul complet, adică și desertul inexistent, 100 de euro, scump rău de tot... ca să nu mai adaug și rezervarea de 40 franci elvețieni din zona de grădină...

Te-ai încadrat în diurnă așa că a fost binevenit totul. Am aflat și eu despre robot și despre cum se mănâncă acolo!

doinafil
[09.12.24 13:17:01]
»

Este pentru prima dată când aud/citesc despre un robot care aduce mâncarea la masă!

După cum am mai scris într-un ecou (cel de la articolul cu cazarea ta în Elveția), încet, încet tehnologia viitoare, în domeniul serviciilor, va înlocui forța de muncă prin robotizare!

Poate că asta nu ar fi chiar așa de rău, daaaaar, mi-e teamă ca nepoții și strănepoții noștri să nu devină chiar ei roboțeiCine știe ce va rezerva viitorul omenirii!

Să-ți fie de bine! ... și,

nilsen
[09.12.24 14:35:00]
»

Nu ai pus si tu, o poza cu robotul?

AZEAUTOR REVIEW
[09.12.24 18:03:48]
»

@mprofeanu: Răspund și eu într-un târziu, vorba aia trebuie să mai și muncesc ca să călătoresc în plus de asta este perioada mai dificilă la mine când primesc ecoul dar nu sînt sigur dacă tot azi mai pot și răspunde la el

Acum ține-te bine, în acest restaurant am auzit vorbind românește iar acea masă unde au stat nu mi s-a părut așa săracă, iar acel roboțel din filmulețul atașat tocmai pleca gol (precum se vede în filmare) de acolo

Dar probabil la acea masă nu s-a plătit din vreo diurnă

Mulțumesc pentru ecou și vot

AZEAUTOR REVIEW
[09.12.24 18:09:58]
»

@doinafil: Mulțumesc pentru răbdarea de a citi, ecou și vot.

Acel roboțel probabil cel mai simplu în domeniu are rolul tocmai pentru a ușura munca chelnerului.

Nu este cazul să se folosească la mine persoane care comandă o singură farfurie de mâncare.

Este foarte util acolo unde mai multe persoane simultan doresc aceeași mâncare, să ajungă la fel de caldă la masa lor + alte preparate, băuturi. Ori pentru această îndeletnicire fie se mai angajează personal fie se cumpără un roboțel din asta care știe să ajungă la masa la care trebuie, să se ferească de obstacole, să vorbească după caz, și să nu verse mâncarea/băutura care este perfect posibilă în acest caz (podea nivelată fără praguri)

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
AZEAUTOR REVIEW
[09.12.24 18:11:56]
»

@nilsen: Bună ziua. Nu am pus poză cu robotul pentru că nu am, am apucat doar să-l filmez scurt. Se poate vedea la video atașat articolului.

nilsen
[10.12.24 00:49:16]
»

@AZE: In Romania avem din Bangladesh, sunt mai ieftini decat un robot

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
doinafil, mprofeanu, nilsen

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.057676076889038 sec
    ecranul dvs: 1 x 1