ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 25.03.2018
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 30.03.10
STATUS: AUGUSTUS
LUNA
MAR-2018
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
70.00%
Satisfăcător
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
88.75%

AUTORUL NU ar recomanda
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

La Maison de Caroline, boierie și nu prea

TIPĂREȘTE URM de aici

De-ar fi să dau timpul înapoi, nu aș schimba absolut nimic din ceea ce am programat pentru sâmbătă 17 martie 2018. Am vrut ceva frumos, inedit, boieresc. Ei, nu sunt eu boieroaică, nici n-aș vrea să fiu. Sunt un om normal, premiată pentru că sunt „gurmandă” :p

Repet ceea ce am scris mereu: înainte să vizitați ceva, mâncați, hrana e importantă, mai importantă decât orice obiectiv turistic vizitat. Fără combustibil, nu există viață. Eu mănânc doar pentru că trebuie, îmi place mâncarea românească mai presus de toate „chestiile” altor popoare dar fac eforturi să mă abțin, am totuși vechime în anii de viață.:(

Așadar, în luna februarie 2018 am rezervat o masă pentru zece persoane la acest restaurant de patru stele, l-am găsit pe net ca fiind cel mai bine apreciat din Alba Iulia. Am privit pozele, mi-a plăcut locul, sun, o tânără extrem de amabilă mi-a făcut rezervarea, sunt asigurată că totul va fi ok.

Noi eram doar doi, eu și domnul C, am mai întrebat câțiva colegi, într-un final am fost vreo 20 de persoane, grea lovitură pentru restaurantul care are o capacitate de 40 de locuri și niciun ospătar, niciun barman.

Casa Carolinei, mai pe românește, este o clădire bătrână, are 120 de ani dar e renovată, așezată pe strada Primăverii nr 11, aproape de hotel Parc, adică central, într-o zonă bună. Pe saitul lor spun că totul e autentic românesc, mai puțin haleala. Eu pot confirma doar că restaurantul e superb, cu specific internațional și mediteranean lamaisondecaroline.ro/men ... d_Menu_LMDC.pdf, toate elementele de decor sunt frumoase, pereții albi contrastează cu lemnul de bună calitate. Intrarea în curte se face printr-un gang, restaurantul se află la demisolul clădirii.

O parte dintre colegi erau acolo, am venit și noi însoțiți de alții, apoi au mai apărut încă doi colegi.

Recepționera era ospătar și barman pentru prima dată în viață, inacceptabil pentru mine acest lucru. Domnișoara era emoționată, și-a cerut scuze, o ardeleancă pe cinste.

Meniul... subțire, dar știam acest aspect, îl studiasem înainte, am văzut câteva chestii interesante pe acolo și-mi place să incerc ceva nou, ceva ce nu gătesc de obicei acasă.

Prețurile sunt acceptabile, medii și mari. La mâncare, că la băuturi erau ridicate ușor.

Suntem anunțați că nu au decât două porții de supă de praz, două de vinete, vreo două de porc, vreo trei porții de nu-ș ce altă mâncare, totul era amuzant, specific românesc=)).

Copila s-a descurcat de minune, ne-a luat comanda, băieții au ajutat-o la cărat băuturile, domnul C a desfăcut sticla de cola, paharul meu de coniac Jidvei nu era cald, coniacul nu avea boabe de cafea, totul a fost distractiv, glumele nu au lipsit.

Am așteptat 35 de minute, un timp rezonabil zic eu, având în vedere lipsurile majore ale acestui loc. În afară de Bogdan care a fost nemulțumit de fasole, noi toți am fost... satisfăcuți;). Știu, domnul C nu suportă cuvântul, dar limba românească e dulce tare :).

Mâncărica mea a fost delicioasă, am avut o supă de praz și orez verde cu fructe de mare. Fripturica de miel a soțului a fost foarte bună, am gustat și eu.

Noi ne-am distrat, ne-am simțit excelent, am fost extrem de norocoși pentru că nu s-a cazat nimeni în timp ce eram acolo, altfel rămâneam fără fata de la recepție-ospătarul nostru=)).

Câteva prețuri din meniul Carolinei:

Bruschete 8 lei

Carpacio de vită 28 lei, de caracatiță 32 lei

Midii cu tomate și ierburi 25 lei

Salată mixtă 17 lei

Supă de praz 10 lei, cea de vinete 11 lei

Ciorba zilei 11 lei

Pastele 17-35 lei

Pește și fructe de mare 25-66 lei în funcție de „individul” din farfurie

Piept de rață 48 lei

Fasole cu cârnați 21 lei

Vită cu trufe 60 de lei

Prețurile la vin erau exagerate, părerea mea.

Berea costa între 7 și 17 lei, un suc 6 lei, o cafea 5 lei, coniacul meu 15 lei.

Un loc de poveste, și la propriu și la figurat.

Se poate plăti și cu cardul, domnișoara ne-a făcut note separat, pentru fiecare cuplu. Wi-Fi nu am încercat, n-am avut timp. La toalete era curat.

Preparatele arată excelent, mie mi-a plăcut și aspectul dar și gustul, am fost încântată.

Recomand prudență în alegerea acestul loc, trebuie să vă asigurați că au mâncare suficientă și că are cine să servească mâncarea la masă.

Poate în sezon e altfel, adică mai bine, în luna martie Carolina Nu era pregătită pentru oaspeți, părerea mea. Degeaba sunt poze pe pereți cu nu știu ce „vedete” care le-au trecut pragul, pe mine nu mă impresionează vedetele, consider că fiecare turist reprezintă o vedetă, indiferent de notorietate, de statutul social, nu trăim în comunism să ne pregătim doar pentru anumiți indivizi, cine se respectă va fi pregătit mereu, chiar dacă pragul este trecut de un om cu sapa sau unul cu mapa.

Păcat de clădire, de investiție, de elementele de decor, locul mi-a plăcut mult, emană căldură și bun gust.

Oricum ar fi, orașul Alba Iulia e preferatul meu în România.


[fb]
---
Trimis de krisstinna in 25.03.18 11:58:24
Validat / Publicat: 25.03.18 12:47:03

VIZUALIZĂRI: 3138 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

32 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (krisstinna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P09 La Maison De Caroline
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 60050 PMA (din 67 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

32 ecouri scrise, până acum

Zoazore
[25.03.18 12:57:29]
»

@krisstinna: Aaa, deci ăsta a fost restaurantul ”fără chelneri”? E foarte... boierească atmosfera, dar boieri fără valeți, menajere și... chelneri... hmmm...

Ba ești boieroacă! și-arată bine Casa Carolinei.

Să vă fie de bine!

nrs †
[25.03.18 13:04:16]
»

frumos scris, dar ciudat loc. un restaurant care are rezarvata 25% din capacitate cu o luna inainte sa nu aiba chelner e tare rau. in plus eu credeam ca la Alba Iulia e sezon tot anul asa ca nu prea accept asta cu sezon si extrasezon, nu suntem la mare

ANILU
[25.03.18 13:08:42]
»

@krisstinna: Să vă fie de bine.

Arată tare bine picturile din farfurii voastre!!!

Noroc că sunt în toiul pregătirii prânzului, unul românesc.

Țuică fiartă, mămăligă cu brânză și smantana, pește cu usturoi, o felie de cozonac și un pahar de Jidvei, Vinul Unirii. Îmi ce zici... boieresc meniul meu!!! Sau românesc mai bine.

Toate cele bune.

krisstinnaAUTOR REVIEW
[25.03.18 13:25:56]
»

@Zoazore: Zilnic mă întreb dacă mai râdeam atât de mult în cazul în care aveam ospătari.

Cred că da, având în vedere anturajul , dar parcă era prea banal dacă totul era perfect.

krisstinnaAUTOR REVIEW
[25.03.18 13:34:52]
»

@nrs: Alba Iulia nu e pregătită mereu, în sezonul rece e cam depășită de situație, nu sunt turiști, e cam la fel ca pe litoralul românesc, din păcate.

Noi am fost de două ori vara în Alba, e spectaculoasă, m-am îndrăgostit de ea.

M-a sunat recepționera de două ori, de frică să nu cumva să amân rezervarea sau mai rău, să nu vin. Eu nu i-am răspuns, credeam că sunt stresanții de bancheri care mă obosesc cu ofertele lor mincinoase.

Am sunat-o eu și i-am confirmat sâmbătă, m-a întrebat dacă suntem mai mult de zece, eu am negat pentru că habar nu aveam câți suntem, n-am mințit. Ea s-a scuzat spunându-mi că dacă suntem mai mulți trebuie meniu fix, lucru cu care nu sunt de acord în asemenea situații. Ce meniu pregăteau habar nu am, cert e că nici nu vreau să mă gândesc la hrana lor impusă.

Mare distracție a fost pe chestia asta, credeam că murim de râs, nu ne puteam stăpâni.

Mulțumesc frumos pentru vizită și aprecieri, vă salut cu drag.

krisstinnaAUTOR REVIEW
[25.03.18 13:38:14]
»

@ANILU: Mmm, meniu românesc, cel mai delicios din lume!

Să aveți poftă mare, uite-mi torn și eu o țuiculiță făcută de tata, beau in cinstea voastră, dragii mei frumoși

Apropos, azi e ziua națională a Greciei, restaurantele abundă în oferte tentante

Zoazore
[25.03.18 13:59:17]
»

@krisstinna: Tot răul spre bine! Dar oricum, unde-s prieteni, distracția-i garantată!

iulian68
[25.03.18 14:02:29]
»

Daca nu am fi fost plecati 'teleleu' sambata am fi venit si noi, dar doar pentru distractie, ca la ce ati mancat voi, faceam foamea, la propriu!

mishu
[25.03.18 14:23:10]
»

@krisstinna: Si iata cum ajungem din nou la anturaj caci asta face atmosfera.

Sa va fie de bine si sa mai fie si alta data. Felicitari, votat cu mare drag.

maryka
[25.03.18 17:09:49]
»

Un loc frumos din ce văd eu, păcat de cele spuse, mi se pare totuși inacceptabil ca după o lună de rezervare, să fiți așteptați, pardon, neașteptați de ospătari și chelneri. Oricum bine că măcar au fost bucătarii Oare de ce nu poate fi totul aproape perfect și la noi?

În cele din urmă bine că ați mâncat „boierește” și v-ați simțit bine!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
krisstinnaAUTOR REVIEW
[25.03.18 18:56:43]
»

@iulian68: Să știi că au fost sățioase preparatele, așa-s astea pictate , cantități mici dar calorii suficiente.

Sincer, la cum arată locul era mai indicat un meniu tradițional romànesc, părerea mea. Se asorta mai bine cu elementele de decor și cu împrejurimile. Dar na, e gustul boierului care e proprietar

Trebuia să-l chemăm la degustarea de vineri, îi arătam masa ardelenilor și nu numai, îi arătam noi ce halesc romànii normali, nu boierii.

krisstinnaAUTOR REVIEW
[25.03.18 19:00:09]
»

@mishu: Mulțumim frumos, au fost ore de poveste, colegii glumeau pe seama mea, au fost foarte, foarte simpatici.

krisstinnaAUTOR REVIEW
[25.03.18 19:05:25]
»

@maryka: Asta tot îi spuneam fetei, nu e normal ca după o lună să nu fii pregătit. E ca și cum tu mă anunți că vii in vizită și mie nu îmi pasă, scot din frigider ce găsesc, nu stau acasă, chem vecina să te servească la masă, să îți încălzească ciorba.

Dar, tipic boieresc zic eu. Un om de rând nu ar face așa ceva, ăla taie porcul din ogradă și se pregătește, te așteaptă cu emoție și bucurie că-i treci pragul.

Mulțumesc frumos

iulian68
[25.03.18 22:46:23]
»

@krisstinna: Asta asa e, sau i le duceam după aceea ca să i se duca vestea... Ideea e ca imi place cum arată "stabilimentul" și are nilote bune pe booking la cazare. Pana sa publici tu ma uitam sa fac o rezervare prin iulie. Dar și un pic scumpicei...

ioana74
[26.03.18 07:42:29]
»

Draga mea cu ultima propozitie m-ai dat gata ????. Arata tare bine farfuriile voastre pictate... Deci ne mai vedem la Alba da? Pup cu drag fata frumoasa ????

krisstinnaAUTOR REVIEW
[26.03.18 09:44:25]
»

@ioana74: Eu sper să ajung și a patra oară în Alba, îmi place mult orașul și împrejurimile sale, are ce oferi.

Te pup și eu

robert
[26.03.18 11:18:46]
»

@krisstinna: "Poate în sezon e altfel, adică mai bine, în luna martie Carolina Nu era pregătită pentru oaspeți, părerea mea. Degeaba sunt poze pe pereți cu nu știu ce „vedete” care le-au trecut pragul, pe mine nu mă impresionează vedetele, consider că fiecare turist reprezintă o vedetă, indiferent de notorietate, de statutul social, nu trăim în comunism să ne pregătim doar pentru anumiți indivizi, cine se respectă va fi pregătit mereu, chiar dacă pragul este trecut de un om cu sapa sau unul cu mapa. "- foarte bine punctat!

În rest mâncarea bună și comesenii super! Felicitări pentru articol!

krisstinnaAUTOR REVIEW
[26.03.18 11:21:35]
»

@robert: Mulțumesc frumos, noi ne-am distrat pe cinste alături de voi toți!

O zi bună și o săptămâna reușită vă doresc!

ungureanica
[26.03.18 13:53:30]
»

Mâncarea a fost bună. Compania voastră, a tuturor cu care am stat la masă, a făcut-o mai bună și mai inedită. Ne-am distrat pe cinste. Părea o mică petrecere. Soția a mâncat o supă de praz cu parmezan și mămăliguța cu brânză și smântână din poze iar poza de după ele este porția mea de tocăniță de vițel cu mămăliguță. Foarte gustoase. Așteptam review-ul. Foarte la obiect. Vă salutăm cu drag.

krisstinnaAUTOR REVIEW
[26.03.18 14:48:38]
»

@ungureanica: Aha, deci tocăniță era aia, uitasem.

Mulțumesc pentru completări, vizită și aprecieri, vă dorim o săptămână reușită!

BOGDAN DSN CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[26.03.18 16:56:15]
»

@krisstinna: Ne-am distrat, mâncarea a fost bună, colegii de masă haioși... putem trece peste faptul că din 2 în 2 se mai termina un fel de mâncare

E și vina noastră - ei așteptau 10 și am fost 18... ...cu 80% mai mulți.

Bine că suntem,,maleabili,, la gust și s-a putut alege altceva din meniul existent.

Pe de altă parte e bine că fac puțin - măcar știi că sunt preparate în aceeași zi.

În poza 37 e piept de rață cu cartofi dulci,merișoare și sos de afine.

teona
[26.03.18 19:53:19]
»

Si acum imi vine sa zambesc cand imi amintesc expresia fetei cand dupa ce dadeam comanda unul dupa altul, incepea cu... imi pare rau, dar nu avem decat... si ne obliga sa o luam de la capat cu studierea meniului, pana constatam ca un alt comesean fusese mai iute si comandase deja ce iti doreai. Si asa am amestecat comenzile ca nici nu mai stiam de la ce am inceput si la ce am ajuns. P33 imi apartine mie si reprezinta muschiulet de porc cu sos de hribi. Dar cum masa noastra a fost tot timpul " condimentata" cu zambete, glume si buna dispozitie, zic ca am iesit in castig, chiar daca am fost tratati ca in extrasezon, dar la preturi de sezon.

krisstinnaAUTOR REVIEW
[26.03.18 20:52:46]
»

@BOGDAN DSN: Da, ai dreptate, suntem maleabili, ne pliem ușor, dar să nu uităm că au mai fost și @kelyboy cu familia dar și @ghisor cu soția. Întrebarea mea a fost: “cum ați ajuns aici? ”, răspuns: “nota 4,5 de pe net”.

Deci am depășit Nr 18 și puteau să mai vină turiști. Eu i-am spus domnișoarei că suntem 200 de persoane încă din luna februarie dar nu cred că vor veni toți

Cum i-am găsit eu și @ghisor puteau fi găsiți și de alții, de-aia am spus că trebuie să fie pregătiți mereu, măcar in Weekend.

Ce bine ne-am distrat, ce frumos a fost!

krisstinnaAUTOR REVIEW
[26.03.18 20:58:20]
»

@teona: Am descoperit și “conținutul” celeilalte poze

Voi ați fost drăguți și m-ați lăsat să vă fotografiez farfuriile pline, eu am promis că scriu, m-am ținut de cuvânt.

Una peste alta a fost o super mini intalnire AFA, cu zâmbete și voie bună, asezonată cu mâncărică gustoasă și cu povesti despre călătorii.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Pușcașu Marin
[26.03.18 21:03:14]
»

@krisstinna: Mie mi-a placut. Si restarantul si mancarea si cum l-ai descris tu. Foarte realist si chiar si minusurile le-ai mascat frumos, marca inregistrata "krisstinna".

E o perioada grea pentru toti prestatorii de servicii in turism, mai ales in extrasezon, pentru ca i-a lovit rau cu marea revolutie fiscala. In extrasezon ei plateau oamenii in sistem part-time, dar acum ii pun astia sa plateasca darile la stat ca si cum ar lucra full-time. Nu vreau sa-i scuz, mai ales ca i-ai anuntat cu mult timp inainte, dar se descurca fiecare cum poate. Pentru noi, mai important ca mancarea si locatia a fost ATMOSFERA. Evident, de exceptie.

krisstinnaAUTOR REVIEW
[26.03.18 21:21:38]
»

@ghisor: Mare dreptate ai și tu

Și da, eu întotdeauna punctez și minusurile, așa mi se pare corect pentru cei care-mi vor păși pe urme.

Eu sunt tolerantă, nu îmi place să spun ceva rău sau urât despre cineva sau ceva dar in cazul in care vrei să oferi informatia corectă ești obligat să nu denaturezi realitatea. Astfel încât am menționat de fiecare dată și lucrurile mai puțin plăcute dar le-am colorat cu floricelele mele tocmai pentru a nu jigni prea tare. E drept că floricelele sunt mai greu de citit, m-a acuzat un coleg in urmă cu vreo doi ani că sunt vinovată că și-a ratat concediul din vina mea (hotel Kuban)

Mă bucur că ne-ați fost alături la Carolina, sper că nu v-am speriat prea tare cu râsetele noastre. Voi sunteți tare drăguți și cuminți, trebuie să luăm măsuri, adică să deveniți volubili ca noi, afa-istii “rodați”

Mulțumesc frumos!

DOINITA
[28.03.18 13:32:39]
»

Carolina sau Cristina, boieroaica "estem"! Frumoasa casa boiereasca, cred ca mancarea a fost gustoasa si nu se vedea la intalnirea noastra ca ati fi fost chinuiti cu "serveala".

Sa va fie de binisor!

pepsi70ro CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[29.03.18 23:12:53]
»

Veneam și eu pentru un șnițel din păcate eram ocupat cu alte activități oficiale...

Nu știu de ce mi s-a făcut dor de Alba Iulia... Sper să ajung curând, apoi pe 1 decembrie. Dar nu ratez restaurantul!

kelyboy
[30.03.18 07:24:07]
»

Bine scris! Votat cu plăcere! Noi am mai prins ciorbă de purcel a la grec, a fost chiar bună, de fapt problema era că am mai prins! Ne-am distrat și noi când vă lua comanda, era că în bancul: aveți cutare? - Nu! Da cutare? -Nu mai este! -M-am lămurit, dați-mi paltonul, vreau să plec! - Nici acesta nu mai este!

krisstinnaAUTOR REVIEW
[31.03.18 06:13:27]
»

@DOINITA: Mulțumesc pentru drăgălășenii, ești dulce tare. Și la propriu și la figurat

krisstinnaAUTOR REVIEW
[31.03.18 06:17:02]
»

@pepsi70ro: Ai grijă: NU au șnitel decât porții pentru prichindei

De ce crezi tu că domnul C nu a mâncat șnitel?

Vorbind serios, cred că pe 1 Decembrie vor fi pregătiți, evenimentul va fi major. S-ar putea ca atunci să nu găsiți loc la nicio masă.

krisstinnaAUTOR REVIEW
[31.03.18 06:20:09]
»

@kelyboy: Super bancul! Mulțumesc!

Da, într-adevăr, voi ați fost mai harnici, noi am întârziat un pic la Carolina, am fost cu domnul C „la scăldat” la Parc

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
13 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ANILU, DOINITA, ioana74, iulian68, kelyboy, maryka, mishu, nrs, Pușcașu Marin, robert, teona, ungureanica, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în zona Alba Iulia?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.10938000679016 sec
    ecranul dvs: 1 x 1