ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 01.05.2019
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 22.04.12
STATUS: TITAN
LUNA
APR-2019
familie cu copii
2 AD. + 2 COPII -- v: 14; 8

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Ce bunataturi la Pescaria lui Matei!

TIPĂREȘTE

Hristos a Inviat!

Intr-o buna zi de aprilie, intr-o anumita si speciala zi de aprilie, am hotarit in ciuda oricarei prognoze meteo ca vom merge la mare. Si desi erau anuntate trei reprize de ploaie si furtuni, noi am avut parte numai de soare, dar si de vant, e drept. Ne mai apucase mersul asta la mare si in februarie, cand ne-am urcat intr-o disdedimineata in masina cu aceeasi destinatie unde soarele rasare atat de frumos.

Unde?

Cum in ambele situatii ne-a prins si pranzul printre scoici, am ochit Pescaria lui Matei din Agigea. Am pus adresa Strada Meduzei 4, Agigea 907015 pe GPS si ne-am prezentat acolo. Se parcheaza pe unde apuci atat in fata locului cu pricina cat si pe terenul viran de langa drumul de acces.

Ca si reper trebuie sa va propuneti sa ajungeti in Portul Agigea pe drumul secundar ce se desprinde din cel care leaga Agigea cu Eforie Nord, pe malul marii.

Noroc sau pile?

In prima situatie, am aflat ca se deschide abia la orele 12, asa ca retineti, iar in a doua ca sa mergem la sigur, am gandit eu sa fac rezervare de cu seara anterioara.

Pescaria lui Matei a ajuns foarte cautata in ultima vreme, ceea ce face ca multa lume sa ramana pe dinafara. Cand am sunat pentru rezervare, nu a raspuns numarul afisat pe net, ba mi-a venit si un mesaj sms automat foarte lung, ca nu se fac rezervari, ca in ordinea venirii, ca cel mai apropiat bancomat e la 20 minute, ca se plateste numai in RON, ca se deschide la 12…

Noi am ajuns inainte de orele 13 si am prins ultima masa de 4 persoane (la interior). Totusi pe cateva mese era un mesaj cu rezervat, de unde s-a generat intrebarea din acest titlu de pasaj.

Povestea

NU este o poveste pescareasca. Sau, ba da, intr-un fel propriu, nu in cel figurat. Este vorba despre pasiunea a trei generatii de pescari. Matei D a facut insa un pas in plus fata de precedesorii sai care au fost “numai” sefi de pascarie. Matei al nostru, personajul caruia i se datoreaza aceasta afacere, este si sef de restaurant. El detine restaurantul.

Acest locosr izolat si fain de tot a fost cunoscut buna vreme mai degraba printre localnici si alti cunoscatori. Intai s-a raspnadit zvonul despre cherhanaua, care aproviziona pe cei interesati cu peste proapsat. Devenise o cherhana importanta pentru ca pescarii nu aduceau numai peste pescuit in Marea Neagra ci si din Lacul Sinoe, din Delata Dunarii si din Balta Bugeac, de langa Ostrov, oferat de peste ajungand a fi foarte diversificata.

Cum cherhanaua este situata in vecinatatea restaurantului (la ca. 200 metri), nu a mai fost decat un pas pentru ca tot mai multa lume sa descopere si restaurantul Pescaria lui Matei sis a duca vorba din gura in gura despre acest loc special. Restaurantul a fost deschis in anul 2013.

Pescaria lui Matei

Veti rade sau va veti mira. Afara, in fata intrarii in Pescaria lui Matei, atarna mereu cateva perechi de izmene albastre (pescaresti) pe o culme de rufe, chipurile la uscat. Locatia arata rustic atat pe dinafara cat si la interior.

Din holul de la intrare, unde sunt si cele 2 toalete curate, clientii se despart pe doua trasee, catre doua saloane de mese. Unul din ele are iesiri afara pe terasa unde mai sunt inca cateva mese. Restaurantul este construit chiar pe malul marii, inaltat pe o platforma deasupra unor stanci.

Masutele sunt din lemn, scaunele asijderea. Decorul este unul alb albastru, indiferent ca ma refer la gard, decoratiuni, scaune, perdele, alte obiecte.

Meniul este prezentat intr-o cartulie cartonata in forma de peste. La inceput sunt prezentate neamurile de pesti pe care ii poti comanda in farfurie, pe unde traiesc, dimesniuni, cum se prepara si important, daca au multe oase!

Meniul

Oferta este foarte bogata. Am citit si denumiri de pesti de care nu auzisem. Este drept, desi mai toti oaspetii localului comanda peste sau alte vietuitoare comestibile din apele marii, fluviului si lacurilor, exista si o pagina cu snitele etc.

Sa numesc delicatesele care au trecut prin farfuriile noastre:

- Chiftelute de peste – belea, contin carne amestecata de la mai multi pesti, Denisa, care rar mananca o portie intreaga de ceva in afara de snitel, a cerut portie supliment; prima portie a fost garnisita cu cartofi

- Next, rondele de calamari cu cartofi, foarte buna, mai bune decat toti calamari gustati pana acum, dar pe locul patru intre cele patru feluri de mancare ciomandate aici

- Next again, palamida afumata si prajita – de senzatie, un peste foarte gustos si fara oase, imi ploua si acum in gura dupa palamida asta, care eu o stiam ca este planta

- And the winner is: saramura de somn, cu mamaliga. Maiculita mama! Am ras-o! Oasele devenisera cartilaginoase si se puteau manca daca vroiai, cel putin cele mici si medii. Feerie in farfurie, mai apoi la mine in burta! Nota 10 cu multi de plus.

Exista si desert, dar nu ne-am intins si la dulce, l-am luat la pachet, gandindu-ne ca multa lume asteapta eliberarea unei mese. Limonade, sucuri, ape, chestii soft de baut, desi oferta alcoolica nu lipsea defel.

Preturi:

Calamari pane 250 gr = 37 lei, palamida prajita 300 gr = 59 lei, saramura de somn 250/200/200 gr = 42 lei, chiftelute de peste 200 gr = 19 lei, limonada 500 ml = 16 lei, sucuri 250 ml = 8 lei, espresso 60 ml = 8 lei, placinta cu mere 250 gr = 18 lei.

Cu ce sa ramaneti dupa acest articol?

Preturi de preturi, preparatele deosebit de gustoase, locsor fain plasat pe malul marii, langa micuta Plaja Agigea, unde este si un loc de joaca, loc fain de poze, marea, nisipul, marea, scoici, valuri, bunatati din peste, servirea impecabila, plata cu cardul, pofta de peste, din nou peste, superb, recomand cu nota maxima! Bafta sa gasiti locuri libere! Pofta buna! Mama ce gustos a fost!

Chiftelute de peste, palamida, calamari si …. Saramura de somn. Mama mia! Hai ca ma duc sa mananc ceva.


[fb]
---
Trimis de Dan&Ema in 01.05.19 15:28:09
Validat / Publicat: 01.05.19 16:00:13

VIZUALIZĂRI: 3389 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

12 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dan&Ema); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P15 marea...
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 41600 PMA (din 44 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

12 ecouri scrise, până acum

Floria CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[01.05.19 16:13:31]
»

Adevărat a Înviat!

Să vă fie de bine şi să mai mergeţi! Am fost de Paşte la Eforie Nord, la hotel Europa... super din toate punctele de vedere, o spune un fan declarat al litoralului bulgăresc.

Am avut pachet cu demipensiune şi prânz festiv de Paşte şi am plecat de acasă hotărâţi să mergem la prânz la Matei sau la Golful Pescarilor. Dar... cu atâtea bunătăţi ne-au răsfăţat gazdele noastre de la Europa încât nu prea a mai încăput masa de prânz.

Oricum, ne-ai convins că e musai să ajungem şi noi la Matei!

Vacanţe minunate alături de frumoşii tâi!

Mika
[01.05.19 16:23:22]
»

Adevărat a Inviat! Să vă fie de bine! Am fost la această mâncătorie de pește acum ceva ani, când era doar o cherhana. Si atunci găseai greu o masă, deși era cunoscută mai mult printre localnici. Mi-ai făcut o mare poftă de saramură!

Floryn81 CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[01.05.19 16:44:14]
»

@Dan&Ema: Să vă fie de bine! Am auzit și noi de ceva vreme despre această locație, în urmă cu vreo doi ani chiar am avut o tentativă să mâncăm acolo, dar nu era nicio masă liberă când am ajuns.

Arată bine mâncarea pe care ați savurat-o voi, așa că trebuie să luăm măsuri! Și chiar dacă cerul era oarecum înnorat, marea tot frumoasă a fost, iar imaginea asta este de neprețuit după o iarnă lungăă! Toate cele bune!

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[01.05.19 16:50:18]
»

@Floria:

Eu recomand sa ajungeti o data la Pescaria lui Matei. Stiu ca depinde de unde sunteti cazati, pachete preplatite sau nu sau daca sunteti doar in tranzit. Sau poate veniti special pentru Matei ????. Cum am venit noi (in ce priveste masa de pranz). Ne-am dorit mult sa ne iasa pasienta, mai ales cand am vazut ca nu putem rezerva. Gaseam cu siguranta si solutie de backup, dar ne indragostisem din februarie de petecul ala de nisip de la Agigea si de locsorul numit Pescaria lui Matei. Si pentru ca am crezut si pentru ca sunt norocos, dorinta s-indeplinit. Si a meritat din plin! ???? ????

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Dan&EmaAUTOR REVIEW
[01.05.19 16:57:40]
»

@Mika:

Sarut mana!

Plecasem de acasa de la 250 km distanta cu gandul la saramura. Dar nu eram decis ce saramura sa aleg si nici nu cunosteam optiunile.

Apoi, sa te tii, cand am deschis meniul - pestisor, am intrat in dificultate ca multe bucate sunau bine, dar mai ales multe farfurii si castroane cu bunatati vedeam pe mese sau trecand pe sub nasul meu.

Am cugetat putin si am hotarit sa comandam cat mai diferit ca sa gustam fiecare si din alegerea celuilalt.

A fost o judecata buna, sunt sigur! Daca luam 4 x calamar (ca imi place si mie mult) nu ramaneam cu impresia asupra 4 feluri de mancare maiastru preparate.

Sigur au bucatari buni si retete bune. Poate trebuia trecut in articol.

Multumesc de lectura si ecou, Mika! Numai de bine! ????

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[01.05.19 17:09:57]
»

@Crazy_Mouse:

Mai intai am citit pe AFA despre Pescaria lui Matei din postarile lui Anilu si ale Krisstinnei. Apoi anul trecut in octombrie cand am participat la o mega-actiune sociala in satul Cumpana, aproape de Agigea, am auzit feedbackul foarte bun despre Matei al unor colegi de proiect din alta companie.

In februarie, am ajuns la 7 dimineata la malul marii, apoi am batut litoralul de la Mamaia pana la Mangalia, dar am trecut pe la Matei pe la orele 11 si nu am asteptat sa se deschida.

Dar acum ne-am pus in minte sa marcam o aniversare importanta din familia noastra la Pescaria lui Matei si am pregatit totul sa poata fi posibil.

Am si poze cu soare dar si cu valuri, dar si cu un indraznet ce scrie acum care a intrat in apa, dar nu am vrut sa deturnez atentia de la bucatele speciale de la Pescaria lui Matei. ????

Nu pot decat sa va recomand sa marcati si voi locul cu prezenta voastra.

Numai de bine si poate ne-om vedea pe altitudinile patriei! ????

Denisa13
[02.05.19 00:55:27]
»

La multi ani Ema, la multi ani Dan&Ema!

Sa va fie de bine. Ma bucur ca ti-a iesit planul si ca bucatele au fost pe placul vostru.

Stiam despre aceasta iesire de la Ema. Mi-am dat seama de la telefon ca a fost ceva deosebit. Ma bucur pentru voi. Sa auzim numai de bine si sa ne revedem sanatosi.

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[02.05.19 14:27:42]
»

@Denisa13: Multumim frumos! ????

roth
[05.05.19 00:56:43]
»

@Dan&Ema:

Un loc si un local frumos si aglomerat la propriu. Intotdeauna am gasit asa, au fost dati in care am renuntat sa mai asteptam si am cedat.

Mancare buna, proaspata si oki la cost.

Felicitari si vb aceea, sa iti fie de bine! Vacante/plimbari frumoase.

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[05.05.19 10:02:36]
»

@roth:

E naspa cand trebuie sa renunti gasind ocupat, dar superbisim cand poti pune fundul pe unul din scaunele de la Pescaria lui Matei si sa iei masa de peste aleasa.

Nu ca ar fi comode scaunele lor, dar bucuria asezarii la masa este adusa de bunataturile din farfurie.

Am vazut ca ai apreciat cu deja consacratul “oki” preturile bucatelor de aici.

Poate ca e mai corecta aprecierea ta decat “scumputul” cu care am ramas eu in minte caci pe de alta parte am superlaudat bucatele si servirea si toate au si un pret.

Multumesc de lectura si ecou si numai de bine! ????

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
crismis
[10.05.19 07:01:19]
»

@Dan&Ema: La mulți ani Emei și să vă fie de bine!

Am avut o singură tentativă de a încerca bucatele de aici, acum vreo 2 ani. Am ajuns acolo cu o prietenă din Constanța și eram chitită pe pălămidă (despre care și eu crezusem până atunci că-i o plantă????), pe care mi-o recomandase alt amic, tot din Constanța.

N-a realizat însă niciuna din noi că era fix ziua de Florii și toată Constanța ieșise la o porție de pește! N-am avut răbdare să așteptam, n-am găsit locuri nici alături, la Golful Pescarilor, așa că am sunat la Poarta Apelor, între Eforii, unde ne-au promis că ne păstrează o masă... afară, pe terasă. Am mâncat pălămidă, desigur și am băut un pahar de vin rece ca gheața și în general ne-am cam congelat, dar avem amintiri minunate cu marea, care se îmbrăcase în niște culori absolut fenomenale!

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[10.05.19 18:10:58]
»

@crismis:

Gustoasa rau palamida. Nu numai ca am aflat ca e si peste, dar e si un peste gustos.

Aglomeratia de la Pescaria lui Matei este deja cunoscuta, ceea ce vorbeste despre calitatea bunataturilor de aici. E neplacut sa nu gasesti loc sau sa gasesti inchis. Si noi cand am ajuns prima data si am vazut xa mai sunt vreo 2 ore pana se deschide, am schimbat planul.

Si marea... da, marea...

Multumim de urari! ????

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
crismis, Dan&Ema, Denisa13, Floria, Mika, roth, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în zona Agigea?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.22619104385376 sec
    ecranul dvs: 1 x 1