ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 07.03.2025
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Târgoviște
ÎNSCRIS: 02.05.10
STATUS: APOLLO
LUNA
MAR-2025
Cuplu
PREȚ 300 lei
Raport PREȚ/CALITATE:
REZONABIL

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

La Pescăria lui Matei: „Scump, dom’le, scump, dar nici dincolo nu era mai ieftin”

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Fiindcă ne-a plăcut anul trecut la Mirage MedSPA vezi impresii, am revenit și anul acesta la Eforie Nord, la același hotel, doar că anul acesta, spre deosebire de data trecută, am reușit să luăm prânzul la faimosul local Pescăria lui Matei, data precedentă acesta fiind în renovare, situație în care am apelat la varianta Vatos Restaurant vezi impresii, situat în vecinătate.

 Dându-mi seama că vom merge sâmbătă, 01 martie, să luăm prânzul la Pescăria lui Matei și știind din cele citite că de obicei este aglomerat, darămite de Mărțișor, am fost mai prevăzătoare și cu o săptămână înainte am făcut rezervare telefonică (pentru care am primit apoi și un sms) pentru orele 13,00, altfel nu cred să fi avut sorți de izbândă de pășit în interior. Așa că vă recomand să vă rezervați telefonic sau pe facebook locurile la masă pentru a nu sta să așteptați la ușă eliberarea vreunei mese, sau, mai rău, să riscați să nu fiți primiți.

Nu știu dacă mai este nevoie, dar voi da și datele de identificare ale localului:

Adresă: Strada Meduzei 4, Agigea 907015

Website: https://www.pescarialuimatei.ro/

Tel. : 0752 230 691sau 0341-17.99.99

E-mail: office@pescarialuimatei.ro

Despre povestea Pescăriei lui Matei nu știu prea multe, știu doar că este una de succes a lui Matei Datcu, proprietarul care se laudă că reprezintă a treia generație de pescari din neamul său, că și bunicul și tatăl lui s-au ocupat cu pescuitul, în plus el a” îndrăznit” să deschidă această cherhana care s-a transformat în scurt timp într-o afacere prosperă, astăzi un adevărat brand. Puteți afla mai multe de pe website-ul propriu, acolo fiind expusă istoria localului într-un stil plăcut și ușor de parcurs. Nici meniul nu se lasă mai prejos, fiind prezentat într-un mod foarte haios.

Astăzi s-a transformat într-un restaurant respectabil ce este căutat pentru preparatele sale foarte gustoase, dar la prețuri piperate, de unde și titlul sugestiv.

Experiența proprie

 

Am ajuns la Pescăriei lui Matei cu vreo cinci minute mai înainte de ora rezervată și îmi trecuse prin cap că din varii motive nu ne-ar primi, dar imediat acel gând era anihilat de altul care-mi zicea că e imposibil, fiind vorba de firmă serioasă, nu glumă!

După ce am pășit în interior am fost întâmpinați amabil de o domnișoară căreia i-am spus că avem rezervare, m-am prezentat și m-a găsit imediat în baza de date din calculator, apoi un coleg al ei ne-a invitat și condus la o masă de patru persoane, liberă, deși eu rezervasem pentru două, iar pe parcurs masa a fost doar a noastră. Foarte profi din acest punct vedere, nemaicuplându-ne cu altcineva.

Localul se află situat pe malul mării și este decorat într-un melanj reușit de rustic și modern, în plus este foarte bine deservit de o armată de chelneri și ospătari, mulți dintre ei fiind asiatici, probabil mai ieftini. Oricum, toți alergau de colo, colo, fiind foarte eficienți. Spațiul în care funcționează localul este foarte generos, având mai multe săli, dar și o terasă frumoasă în aer liber care acum nu era deschisă, vremea nefiind chiar potrivită. Dispune de un loc de joacă pentru copii în aer liber, venindu-le mănușă familiilor care vin cu piticii la masă.

După ce ne-am făcut comozi, ospătarul, un tânăr foarte simpatic și plăcut, ne-a adus degrabă meniurile tipărite care, la fel ca și cel de pe website, este amuzant și lămuritor. Chiar forma lor de pește te face să-ți scape un zâmbet instantaneu.

Trăgând cu ochiul în general prin restaurant, dar și la mesele vecine, am observat că porțiile sunt îndestulătoare, lucru ce ne-a ajutat mult să ne decidem în sensul că nu am comandat două porții din același fel, ci din fiecare câte una pe care să le shareuim pentru a le putea dovedi.

Mai înainte de toate, soțul a vrut să încerce ” țuica pescarului” și a comandat o dușcă de 50 ml (25 lei). Am început cu aperitivul care s-a numit salată de icre de știucă (48 lei), 150 gr, ce venea la pachet cu trei felii zdravene de pâine prăjită și ceapă roșie tocată mărunt, ba chiar și cu o felie de lămâie în caz că trebuia accentuat gustul acru. Și mie și soțului ne place salata de icre, dar ca aceea nu prea am mâncat. A fost excelentă!  

În continuare, am comandat Storceag a la Matei (49 lei), o reală încântare pentru papilele gustative, fiind o reușită zeamă de mai multe feluri de pește (fitofag, crap, novac, singer, păstrugă/sturion) combinată cu smântănă, cartofi, ceapă morcov, țelină și alte legume, dreasă cu oțet, sare și însoțită ardei iute, pătrunjel verde. Demențial a fost storceagul și nici nu aș fi conceput să nu-l gust!

Felul al doilea îl vroiam să fie din pește, fie prăjit, fie pe plită, și ne-am orientat la zargan prăjit la recomandarea ospătarului nostru fâșneț care ne-a explicat că zarganul nu se gătește chiar bine pe plită, deaorece este un pește foarte subțire și există riscul să se” destrame” pe plită, la tigaie fiind mult mai bun.

Am comandat o porție de zargan prăjit (49 lei) acompaniat de mămăliguță (6 lei) și mujdei de usturoi (6 lei). Totodată, ca să alunece mai ușor am ales o sticlă de vin alb, sec, la 0,75 l ” Vinul lui Matei” (90 lei), practic vinul casei. O bunătate și zarganul, curcubeu pe cerul gurii, nu altceva: crocant și fraged în același timp, iar mamăliga și usturoiul i-au accentuat gustul din plin.

La final, am declinat invitația ospătarului nostru care ne îmbia ba cu un desert, ba cu cafea, nemaifiind capabili să mai îngurgităm ceva. Am cerut nota de plată spunând că vom achita cu cardul. A venit cu un total de 273 lei, iar băiatul nostru ne-a întrebat de bacșiș, dacă vom da, să bifăm într-una dintre căsuțe: fie 10%, 12% sau 15%. Am ales prima variantă, de zece procente, așa încât nota achitată a fost de fix 300 lei.

Desigur că acolo nimic nu este ieftin, dar este comparabil cu prețurile din alte țări, sau poate chiar mai mari. Însă trebuie corelat totul cu mărimea porțiilor, gustul, calitatea preparatelor gătie. Luându-le în calcul pe toate acestea, mie mi-a dat cu plus. Și dacă mă raportez la nota de plată de anul trecut de la Vatos, care a fost o idee mai mare cu tot cu un bacșiș de același calibru, clar la Pescăria lui Matei a fost mai bine! De aceea, m-am exprimat în titlu că” nici dincolo nu era mai ieftin” .

 

Concluzie

 

Ne-am bucurat că, în sfârșit, am ajuns și noi la Pescăria lui Matei, o dorință mai veche. Sincer, nouă ne-a plăcut, chiar dacă este scump. A fost o experiență în care am avut tot ce vrut: serviciu bun, mâncare delicioasă, priveliște de vis cu marea în față, ambianță, interior agreabil, decor plăcut. Eu recomand Pescăria lui Matei, însă rămâne la latitudinea fiecăruia dacă i se potrivește sau nu.

 

Călătorii frumoase vă doresc!


[fb]
---
Trimis de irinad in 07.03.25 19:11:22
Validat / Publicat: 07.03.25 22:51:54
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în AGIGEA.

VIZUALIZĂRI: 400 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj
Adn. FAVORIT

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (irinad); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P20 Pescăria lui Matei, salată de icre de știucă
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 21800 PMA (din 22 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

4 ecouri scrise, până acum

Pușcașu Marin
[07.03.25 23:28:55]
»

@irinad: Vai ce-mi place. Ai fost anul trecut la Mirage, ne-ai dat și nouă o idee excelentă și am fost și noi. Acum ai mers iar, în septembrie o să tragem și noi un repetir. Să ne-ajute sănătatea să facem” jocul” ăsta multă vreme de-acum încolo.

Noi am prins deschis la Pescăria lui Matei în septembrie și am tras o fugă până la el. Era liber, liber, problema e că ne-am hotărât greu ce să mâncăm. Am fi vrut din toate, dar avem doar un stomac. Și ai dreptate, porțiile sunt suficient de mari, așa că noi ne-am oprit doar la un aperitiv cu niște icre și parcă niște midii cu usturoi.

Cum e mâncarea la cină la Mirage? Mie mi-a plăcut la nebunie când am fost. Sper să fi rămas la fel.

irinadAUTOR REVIEW
[08.03.25 11:02:35]
»

@Pușcașu Marin: Cred că îți amintești că ți-am scris într-un ecou la articolul tău că vom repeta experiența la Mirage, făcând deja rezervare din septembrie, anul trecut pentru februarie-martie anul acesta. La Mirage, serviciile au rămas la aceleași cote, atât cazarea, mâncarea cât și cele de relaxare/medicale fiind destul de bune. Cina este foarte bogată în preparate, parcă este un fel de prânz: tot felul de salate, două ciorbe, multe mâncăruri cu carne sau fără (fiind perioadă de post) la cuptor, prăjituri, exact cum ai spus și tu, avem doar câte un stomac, așa că am gustat (mâncat puțin) din cele care mi-au făcut cu ochiul.

Și nouă ne-a plăcut cel puțin ca prima oară la Mirage și mă bate gândul ca și la anul să-mi consum parte din cardul de vacanță aici. Procedurile de relaxare sunt minunate.

Mă bucur că ești pe aceeași lungime de undă în privința Pescăriei lui Matei, când mă gândesc la meniu, chiar e greu să te decizi ce vrei să mănânci dacă nu vii cu ceva dorințe dinainte.

Vacanță frumoasă în septembrie la Mirage și nu numai, pentru că până atunci mai sunt câteva luni bune!

Yolanda
[13.03.25 08:39:55]
»

@irinad: Cum noi stam la malul marii mai multe luni pe an, chiar lânga Golful Pescarilor am facut vizita de rigoare la Pescaria lui Matei. Bun dar scump, o data merge mai ales ca acum am trecut în Liga pensionarilor...

Preferam sa mergem în Eforie Sud la "La Petre pescarul", o locatie situata pe faleza unde mâncam peste si fructe de mare la preturi mai decente ca sa zic asa. Exclus lunile iulie si august, densitatea de turisti este asa de mare încât abia te poti misca per pedes iar cu masina nici vorba.

Apreciem mereu un restaurant bun.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
irinadAUTOR REVIEW
[13.03.25 18:32:41]
»

@Yolanda: Da, mă bucur că ești în asentimentul meu, dar și eu citisem articolul tău despre Pescăria lui Matei, aflând detalii utile. De asemenea, subscriu și la aprecierea unui local bun.

Excelent pontul cu "La Petre pescarul", îl voi avea în vedere data viitoare când vom ajunge pe litoralul nostru.

... mai ales ca acum am trecut în Liga pensionarilor...

Să vă bucurați de pensie și să petreceți multe vacanțe frumoase, acum că aveți mai mult timp liber! Desigur nici sănătatea, nici banii nu sunt de neglijat!

Te îmbrățișez cu drag!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Pușcașu Marin, Yolanda
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în zona Agigea?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2025 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.065654993057251 sec
    ecranul dvs: 1 x 1