BUN
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Pescaria lui Matei si marea cea frumoasa
Restaurant Pescaria lui Matei Agigea, Str Meduzei, Lot SM 21, sat Agigea
Duminica, o zi însorita buna de plimbare pe malul marii. În timpul saptamânii am observant cum se lucreaza în Golful Pescarilor pentru reducerea eroziunii costiere (faza ll) si adaptarea la schimbarile climatice, prevenirea si gestionarea eroziunii costiere pentru 50 ani. Este un proiect cofinantat de Uniunea Europeana din Fondul de Coeziune prin Programul Operational Infrastructura Mare. Sper sa se termine lucrarea pâna la vara si sa avem o plaja frumoasa si protejata.
La capatul strazii Emil Racovita din Agigea am coborât scarile spre plaja si ne-am îndreptat spre restaurant pe jos, restaurantul fiind aproape de locatia unde am locuit. Cu masina poti veni pe A4 si sunt indicatoare, drumul de acces ar mai trebui reparat ca de altfel si alte sosele din comuna Agigea, inclusiv soseaua ce duce la primaria Agigea e vai de mama ei. Parcarea de lânga restaurant e de pamânt, neamenajata, cred ca este un teren viran public.
La intrare ne întâmpina un brad mai altfel, împodobit cu cizme de cauciuc, plute, cârlige, pestisori din plastic, bucatele din material ce imita plasa de pescuit de culoare verde, maro, alb iar în vârf o fata de pinguin si o caciula cu mot rosu. Un “brad” haios cu specific pescaresc. In hol e forfota mare, multi tineri din personalul de servire loco sau asiatici, circula grabiti între bucatarie si sala de servire. Initial am intrat sa vad daca mai sunt locuri pentru ca erau mai multe masini în parcare, terasa închisa era aproape plina, dar cealalta sala era goala, eu voiam sa am vedere spre mare. Cum afara erau putine grade desi era soare, batea si un vânt subtire patrunzator nimeni nu se încumeta sa stea la mesele exterioare, tânara de la primire m-a trecut pe o listuta si am indicat ora de întoarcere, nici nu ne era foame în acel moment. Am plecat la plimbare pe digul de pietre facând echilibristica si sarind de pe un bolovan pe altul ca un copil, admirând marea cea albastra, am mers pe nisip pe dungile lasate de buldoexcavatoare pâna la digul ce înainteaza în mare, mai este de lucru la el. Putina lume se plimba pe malul marii.
Ne-am întors la restaurant cu pofta de mâncare, imediat am fost condusi spre masa rezervata si am primit meniul, am ales o zacusca pescareasca cu pâine prajita, file de crap cu mamaliguta si mujdei de usturoi si midi a la Matei o portie de 900 g, stropite cu un pahar de vin alb si o bere. Zacusca a fost buna dar cu putin peste în ea desi trebuia sa fie vreo 3 feluri de peste (asa scria în meniu), crapul buuun si mamaliguta gustoasa, sosul cu unt si legume pentru midi doar bun si nu excelent.
Tot timpul lucratorii asiatici (indieni si sri lankezi) au roit printre mese pentru a debarasa mesele de farfuriile golite si de a face curat pe masa între feluri. Au fost bine instruiti, unii chiar rupeau româneste. Când am terminat de mâncat am fost întrebati daca vrem desert, cafea sau aperitiv, am ales doua expresso scurt. Total 190 lei (midiile 48 lei, crapul 42 lei, portia de zacusca 31 lei, un pahar de vin 25 lei cât o sticla întreaga dar deh! e inclusa si privelistea spre mare…), am primit un prebon pentru a verifica corectitudinea produselor si a bifa procentul de tips si apoi am primit bonul fiscal.
Toaletele tip cabina în numar de 2 sunt unisex, curate.
Acest restaurant are o faima buna pentru felurile de mâncare pe baza de peste, servirea e rapida, nu esti uitat la masa, mâncarea buna, preturile cam piperate dar privelistea spre mare face toti banii. Data viitoare mergem la restaurantul de alaturi “Golful Pescarilor” pentru a testa si meniul de acolo. Va câstiga cel mai bun. Amenajarea plajei va spori farmecul acestui loc, digurile de protectie vor proteja locul mult timp spre bucuria noastra pentru ca vom petrece mult timp pe aici.
Iubesc marea, admir maretia ei, ma plimb pe mal si ma simt ca un graunte de nisip...
Trimis de Yolanda in 18.12.23 08:58:56
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în AGIGEA.
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Yolanda); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@Yolanda: Pescăria lui Matei din Agigea a avut parte de marketing foarte bun și a devenit un restaurant extrem de cunoscut și aglomerat. Știu persoane care pleacă din București doar ca să mânânce acolo, apoi se întorc... da, nu știu ce să zic!
Noi ne-am oprit acolo într-un an când ne întorceam din Bulgaria și abia am găsit un loc să ne parcăm, pe drumul care coboară pe sub pod către restaurant, că parcarea era în amenajări. După aceea am primit și” un cadou” acasă prin poștă, de la Poliția locală... că cică n-aveam voie să parcăm acolo (au făcut ceva bănuți din asta - numai când ne-am parcat noi erau vreo 20 de mașini acolo... și se schimbau continuu).
În altă ordine de idei, locul este superb, pe malul mării, decorurile în acord cu tematica și specificul, deci estetic, foarte atractiv... Mâncarea voastră arată foarte bine, sper că raportul preț-calitate a fost cel corect.
Ce pot să spun este că atunci când am fost noi, deși mâncarea a fost bună, nu ni s-a părut woow... am avut așa... o senzație de loc super comercial - ca la nunțile alea din ballroom, în care mâncarea se aduce preparată din altă parte (cu mai mult timp înainte) și acolo doar se asamblează. Dar poate este doar părerea mea.
@k-lator: parcarea nu este amenajata nici acum! pamânt si balarii. Drumul de sub pod era liber pentru ca doar terasa închisa era plina, era in timpul saptamânii.
Zona de plaja si digurile sunt în lucru, mâine plec din nou în zona si poate vad ceva progrese dar ma îndoiesc... vin sarbatorile, e frig... va tin la curent cu noutatile, avem un apartament aproape pe care il vizitam des.
In ceea ce priveste mâncarea doar portia de zacusca de peste mi s-a parut un pic exagerat ca pret...
Sarbatori fericite alaturi de cei dragi!
@Yolanda: Crăciun fericit și numai gânduri bune! Un an 2024 cu împliniri și vacanțe de vis!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Feb.2024 [Restaurant Vatos] Restaurant Vatos, o variantă de rezervă care nouă ne-a plăcut — scris în 17.02.24 de irinad din TâRGOVIșTE - RECOMANDĂ
- Jul.2023 [Pescăria lui Matei] Cina pescareasca pe cinste și nu numai... — scris în 03.07.23 de vicgiant din CONSTANţA - RECOMANDĂ
- Aug.2021 [Pescăria Golful Pescarilor] Experienta culinara deosebita — scris în 02.09.21 de ux122356 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- May.2021 [Pescăria Golful Pescarilor] De neratat — scris în 29.05.21 de Bomarzo din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- May.2021 [Pescăria lui Matei] In fiecare an la Pescăria lui Matei — scris în 13.05.21 de Mika din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2019 [Pescăria Golful Pescarilor] Locație și deservire ireproșabile — scris în 29.08.19 de Cor Neliu din GALATI - RECOMANDĂ
- Jun.2019 [Pescăria Golful Pescarilor] Un restaurant pescăresc bun și o plajă corect administrată - Golful Pescarilor — scris în 28.07.19 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ