GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Restaurant Dealu Mare - Urlați
După vizita la Conacul Bellu din Urlați urmată de altele două la Mănăstirea Jercălăi și la Mănăstirea Vărbila, iată-ne din nou în Urlați! Am lăsat mașina în parcarea din centru, lângă Monumentul Eroilor căzuți în cel de-al doilea război mondial, apoi am pornit la plimbare încercând să descoperim dacă orașul Urlați are de arătat ceva turistului contemporan. Dar, nu despre asta vreau să povestesc acum.
Trecuse de ora amiezei, umblaserăm destul de mult, iar foamea începuse să ne dea ghes. Nu aveam nici o informație legată de posibilitățile de servire a mesei în Urlați. La Crama Urlățeanu pe care o vizitaserăm înainte de a staționa în oraș, întrebând dacă acolo se poate și lua masa, am primit un răspuns negativ, așa încât ne-am pus toată nădejdea în a găsi ceva de mâncare undeva, în centrul orașului.
Pe Str. 1 Mai, nu departe de Primăria Urlați - o clădire foarte frumoasă - am remarcat Complexul și Restaurantul Dealu Mare. O terasă exterioară, cu câțiva consumatori stând relaxați la mese cu câte un pahar în față, ne-a îndemnat să ne încercăm norocul acolo.
Prima impresie… destul de bună. E drept, flămânzi cum eram, nici nu aveam pretenții prea mari. Terasa acoperită, pardosită cu mochetă verde și cu decoruri florale pe pereții improvizați care o delimitează, are mese cu scaune de ambele părți ale intrărilor în Bistro Pizza & Grill și Restaurant Dealu Mare. Ambele unități sunt deservite de același personal, atâta doar că fiind o zi de lucru, nu prea aproape de seară, sala mare a restaurantului nu era în atenția nimănui. Cât timp am rămas acolo, nu am văzut ușa restaurantului deschizându-se. De altfel, fiind vară, cu o temperatură foarte plăcută, toți consumatorii preferau o masă pe terasă. Nici noi nu am fost o excepție. Pentru a cunoaște localul, dar și pentru a face câteva fotografii (am cerut permisiunea cuiva din personal), am intrat totuși în Bistro Pizza & Grill. Pereții sunt decorați în mod original, cu cifre și litere de diverse culori, mărimi și orientări. Mobilierul este din lemn, iar mesele sunt acoperite simplu, cu câte o traversă pe care sunt aranjate flori. Barul se află în partea opusă intrării, dincolo de peretele despărțitor de zona toaletelor.
Sectorul în care ne-am așezat noi, cel din dreapta, este - sau era în timpul cât am rămas noi acolo - cel mai liniștit. Alături de noi, la a treia masă, doi tineri savurau niște mici pe care îi înmuiau direct în bolul cu muștar, iar în fața noastră trei doamne cu un copil de vreo doi anișori consumau vesele pizza și cartofi prăjiți. Curând a mai sosit un grup de patru persoane care a ocupat o masă în așteptarea câtorva porții de pizza pe care le-a comandat și le-a luat apoi la pachet.
Ce am consumat noi?
În primul rând menționez că - fiind cu mașina - nu am consumat nici un fel de alcool. În privința băuturilor nu am fost prea mulțumiți. Nu aveau bere fără alcool - adică bere clasică fără alcool cu care șoferul nostru s-a mai obișnuit în drumurile lui - ci doar bere cu lămâie 0% alcool. Un fel de limonadă chiar și în opinia mea care nu sunt o băutoare. Eram încălziți și însetați după drumurile făcute începând de dimineață, așa încât, la început acceptând cu greu o bere pentru amândoi (mai mult pentru degustare și pentru potolirea de îndată a setei), am mai comandat una și în final încă una. Deh, se obișnuiește omul și cu ceva mai puțin plăcut dacă nu are încotro!
Mâncarea, însă, ne-a uns la suflet. Soțul meu a comandat Ceafă de porc la grătar cu cartofi prăjiți, iar eu o porție de Cartofi țărănești la cuptor… o bunătate! Salata de vară (cu roșii, castraveți, ardei și ceapă), a venit în completare. Porțiile au fost mari, îndestulătoare pentru noi, ba am mai și mulțumit o pisicuță care ne dădea târcoale.
Servirea a fost rapidă, preparatele fiind aduse fierbinți. Nu-mi mai amintesc exact cât ne-a costat această masă simplă, dar venită atunci când ne trebuia mai mult. În orice caz, puțin. Vreo câteva zeci de lei. Pentru a vă face o idee, pentru că restaurantul nu are un site oficial prin intermediul căruia să-și facă public meniul, am fotografiat câteva pagini și voi atașa imagini.
Concluzii
Terasa Restaurantului Dealu Mare din Urlați nu cred că este cel mai fițos loc din oraș unde ai putea să-ți ostoiești foamea sau unde ai putea să-ți petreci câteva ore cu prietenii. Pentru noi, deloc pretențioși în acele momente, a fost tot ceea ce ne trebuia.
Se obișnuiește să se spună: "Recomand!" sau "Nu recomand!" Eu nu spun nici una, nici alta. Spun doar că în viitor, dacă se va mai întâmpla să fim răpuși de foame în Urlați, vom ști că în centru, pe Str. 1 Mai, nu prea departe de primărie, Restaurantul Dealu Mare ne va scoate din impas. Pe terasă, la Bistro Pizza & Grill sau în sala mare… undeva se va găsi o masă și pentru noi.
Trimis de iulianic in 17.07.18 10:17:32
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în URLAȚI [PH].
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (iulianic); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat în rubrica "Unde mâncăm în Urlați?, URLAȚI [PH]" (nou-creată pe sait)
@iulianic: O recomandare bună pentru călătorii obosiți, însetați și înfometați. Mențiunile locurilor unde se poate lua masa în localitățile mai mici sunt utile, de obicei e mai greu de găsit păreri despre astfel de localuri. Preparate de bază se găsesc în multe restaurante, pizzerii, cârciumi - ideal e să fie proaspete și bine gătite. Unde mai pui că în Urlați parcul se află în apropierea restaurantului și oferă posibilitatea unei sieste prelungite. Mulțumim pentru impresii.
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@All:
”Nu-mi mai amintesc exact cât ne-a costat această masă simplă, dar venită atunci când ne trebuia mai mult. În orice caz, puțin. Vreo câteva zeci de lei.
Acum, când am terminat relatările despre plimbarea noastră în zona Dealu Mare, clasând notițele, am găsit și bonul de la Restaurant "Dealu Mare" Urlați. Știu că nu este de importanță capitală, dar - pentru a fi mai credibilă - redau în continuare conținutul lui: Meniu ceafă de porc – 19 lei/porția, Cartofi "Dealu Mare" – 8 lei/porția, Salată de vară – 6 lei/porția, Bere Ciuc Radler nonalcool – 6 lei/sticla de 500 ml.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- May.2010 [Conacul Urlățeanu 1922, cramă] Calatorie in timp la Conacul Urlateanu - cramele Halewood — scris în 04.06.10 de Valentina69 din PLOIESTI - RECOMANDĂ