ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 11.11.2010
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: pitesti
ÎNSCRIS: 04.05.10
STATUS: PREMIUM
LUNA
OCT-2010
familie cu copii
4 AD. + 2 COPII -- v: 10 ani

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Restaurantul GORJEANUL - locul unde mananca bugetarii din Targu Jiu

TIPĂREȘTE

Ma tot gandesc de ceva timp, cum sa incropesc un review despre un restaurant deoarece experienta nu ma ajuta dar nici inima nu ma lasa sa nu va spun. Sa incep asa:

Dupa timpul petrecut prin jud. Gorj in diferite locatii, si in Targu Jiu in Parcul Municipal la operele lui Brancusi, soriceii incepusera sa ne dea tarcoale prin burtile de cateva ore bune ignorate. Dupa ce parasim Parcul, ne indreptam grabiti, la inititiva sotului, spre stadionul Pandurii Targul Jiu, mai exact spre cantina stadionului, unde sotul mancase de nenumarate ori in lunga lui activitate de sportiv. Dupa spusele lui, aici aveam sa gasim “mancare foarte buna la preturi foarte bune”. Din pacate, sau din fericire aveam sa constatam mai tarziu, cantina era inchisa. Manati de o ploaie marunta si rece, flamanzi si obositi, traversam strada Constantin Brancusi si mai sus cu vreo 100m de primaria orasului, o cladire alba, cu ferestre largi din lemn maron ne da de inteles ca aici este un loc pt. noi cei flamanzi. Cladirea, o fosta casa nationalizata cred, este transformata acum in restaurant cu terasa. O plancarta mare la intrare ne spune ca aici este Restaaurantul Gorjeanul. Ne atrage atentia tabla de la intrare cu meniu zilei care costa numai 10 lei si cuprindea doua feluri de mancare. Deja era ora 14.30 si gandul ca ne asteapta o masa calda ne-a facut sa intram inauntru restaurantului, fara sa mai cautam alt loc in care sa mancam. Restaurantul se afla la demisolul cladirii si da impresia de crama veche. Adresa completa a restaurantului este Str. Constantin Brancusi, nr. 15, Targu Jiu. Atmosfera placuta ne intampina inca de la intrare. Zgribuliti, intram pe holul micut, si in dreapta noastra se afla barul in care o doamna blonda si draguta ne zambeste binevoitoare. In dreapta se afla o incapere destul de mare, pt. nefumatori, iar in fata o alta mai mica pt. fumatori. Bineinteles ca intram in cea mai mica si destul de intima. Ocupam doua mese si meniurile ne sunt aduse imediat cu acelasi zambet. Aflam ca mai are meniul zilei si ne lasa sa ne alegem ce dorim. Restaurantul este gol la inceput, dar in jurul orei 15.00, o gramada de oameni incep sa-si faca aparitia. Este un local care te indeamna la o masa copioasa. Nu iese cu nimic din tiparele unui restaurant clasic, incaperile destul de joase, mese inalte din lemn si scaune deasemenea, predominanta este culoarea rosie, la fetele de masa, la dreperiile ferestrelor si anumite decoratiuni, iar peretii sunt captusiti, dupa parerea mea, cu placaj decorativ si cu cateva elemente ornamentale pe acelasi ton de bej_maron. Un LCD mare troneaza la loc de cinste in mijlocul peretelui. La ferestre mai multe ghivece cu flori care dau o nota mai aparte incaperilor.

Meniul restaurantului cuprinde diferite tipuri de mancare simpla sau mai sofisticata si spre surprinderea noastra la preturi incredibil de mici. Comandam pe rand, felul I si felul II. Cum familia mea este mai gurmanda de fel, incepem cu o ciorba de burta, iar prietenii nostri cu cea de vacuta. Pretul unei ciorbe de burta este de 5.5lei, iar a celei de vita de doar 4.5lei. Portiile sunt suficient de mari, incat sa ne gandim de doua ori daca mai putem savura si felul II. Chiflele sunt proaspete, iar servirea fara de repros. Copiii n-au servit decat felul II, pulpa dezosata de pui cu cartofi trasi in usturoi. Ciorbitele sunt suficient de calde si excelente la gust, condimentate cu tot ce trebuie. Buun, si acum sa trecem la felul II. Specialitatea casei “ Medalion Gorjeanul” care continea muschiulet de porc, ciuperci, ceva afumatura si deasupra topita o portie consistenta de cascaval, totul la pretul de 13lei. Prietenii nostri au servit “Tochitura gorjeana”, niste portii impresionant de mari, pe care nu le-au putut termina oricat au incercat ei. Bineinteles ca am gustat si eu din portiile lor iar gustul este excelent. Ca desert am comandat doua portii de clatite cu ciocolata si dulceata pentru copii, dar fiindca se facuse destul de tarziu, le-am cerut la pachet. La o portie de clatite nu intrau decat trei bucati delicioase. Per total, patru adulti si doi copii, patru ciorbe, cinci felul II, doua portii de clatite, o apa plata la 2l si patru cafele ne-au costat 110 lei cu tot cu tips-ul lasat cu drag doamnei ospatarite.

Acum sa va spun si secretul, restaurantul este preferatul celor care lucreaza la Primarie si a celor de la sectia de Politie, aflata in imediata apropiere. Am servit masa alaturi de bugetarii Targu Jiului, care venisera in numar foarte mare pana la plecarea noastra.

Va recomand din inima acest local, pentru mancarea delicioasa si pentru preturi excelente. Terasa, se afla in dreapta restaurantului si cred ca, vara este arhiplina. Daca aveti ocazia sa ajungeti aici, ganditi-va si la mine cand mancati, ca eu as lua zilnic masa aici.

Cu burtile pline si picioarele grele, ne-am indreptat spre masinile lasate intr-o parcare mai jos, in fata parcului. Ultimele minute petrecute in tinutul Gorjului se consumasera. Un drum lung cu noaptea in spate ne astepta pana acasa.

P. S. Pozele sunt facute cu telefonul din dotare, imi cer scuze, deoarece aparatul si-a dat ultima suflare in Parc, iar calitatea lor lasa de dorit, dar credeti-ma pe cuvant de cele spuse.

## end review sc

[fb]
---
Trimis de anadragusin in 11.11.10 04:21:18
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 8955 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

17 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (anadragusin); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Morti de foame, descoperim Restaurantul Gorjeanul
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 7800 PMA (din 15 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

17 ecouri scrise, până acum

raoulp55
[11.11.10 05:35:15]
»

Ca bugetar, as merge sa mananc si eu ceva acolo... dar astept sa se faca ora 15... nu-mi place deloc lipsa unei companii, cat de mica... dar... sa fie! Astept pozele cu incordare...

Cris
[11.11.10 07:25:20]
»

Nu ştiu dacă dacă voi ajunge în Târgu Jiu, dar dacă se va întâmpla cu siguranţă nu voi ocoli acest restaurant.

Îmi place mult felul în care ai povestit, a fost o plăcere să citesc.

pepsi70ro
[11.11.10 07:42:57]
»

Ca idee doar, din ce era compusa tochitura gorjeana? Sunt mare fan sl tochiturilor, am auzit ca cea gorjeana este excelenta dar nu stiu ce are diferit fata de celelalte preparate in alte regiuni?

Si noi in Constanta avem un astfel de resturant (pentru bugetari) de fapt este mai mult o "impinge tava" insa mancarea este de multe ori peste cea de la restaurant la preturi foarte bune.

In scurt timp aceste restaurante pentru bugetari se vor numi "cantina saracului" avand in vedere disponibilizarile si taierile din salariu de la bugetari.

Bun review, felicitari!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
sandu.53
[11.11.10 08:23:16]
»

pacat ca este departe de Bucuresti ca altfel chiar daca nu sunt bugetar mergeam zilnic la asa preturi... este un loc de retinut totusi in caz de treci prin oras. bine prezentat, felicitari!

valimi
[11.11.10 08:35:00]
»

Papa bun la bani putini, tot ce-si doreste bugetarul.

Foarte bine de cunoscut aceste locatii, nu se stie cand si pe unde te paleste foamea.

Felicitari pentru review.

ascent
[11.11.10 10:38:46]
»

M-ai "ucis" cu cartofii trasi in usturoi... Parca ai mai vorbit odata despre ei...

Intr-adevar, preturile sunt rezonabile, iar portiile arata bine.

Un vot cu SB din partea mea!

georgiana
[11.11.10 19:37:29]
»

Review foarte util, pentru ca nu am citit aici pe site despre Tg. Jiu decat despre capodoperele lui Brancus, e bine de stiut si astea, dar daca ti se face foame?

Numai @Anadragusin s-a gandit si la asta!

Super!

anadragusinAUTOR REVIEW
[11.11.10 23:43:12]
»

Multumesc mult tuturor! Merita sa treceti pe aici in drumul vostru. Intradevar preturile sunt de impingetava, dar calitatea serviciilor, calitatea mancarurilor si ambientul sunt deosebite, net superioare celor de la impingetava. Restaurantul era gol cand ne-am dus, deoarece era o ora nepotrivita de luat pranzul, iar doamna care ne-a servit a fost la bucatarie sa afle daca mai era meniul zilei la acea ora. La ora 16.00 deja era arhiplin de bugetari care terminasera programul probabil.

Pt. Pepsi, nu ma pricep la tochiturile specifice unor zone, dar pot sa iti spun caci gustul era deosebit. Inghit in sec cand imi aduc aminte: continea carnaciori taiati marunt usor afumati, carne de porc cubulete, la fel usor afumata, sos din rosii foarte bun dulce acrisor, mamaliga fierbinte cu branza rasa potrivit de sarata. Mai specific, ca in pretul consumatiei nu erau introduse separat smantana pt. ciorba si chiflele.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
aida.alecu*
[12.11.10 23:10:31]
»

Felicitari! Intr-adevar multi povestesc despre operele lui Brancusi, dar daca le vezi cu burta goala s-ar putea sa nu iti para la fel! !

pepsi La Valea Mariei tochitura gorjeneasca este facuta din bucati de piept de pui, carnati de casa si sos de rosii (nu stiu daca avea si ceva ceapa), in mijloc se pune mamaliguta, pe mamaliguta se asterne un ou ochi peste care se rade branza si deasupra de pune smantana, de jur imprejur tochitura si deja inghiti in sec!

biancuta
[15.11.10 00:38:46]
»

Un review foarte util! Daca se manaca bine iar meniul zilei are pret bun, atunci nu e de ocolit! Cred ca un "Medalion Gorjeanul" as incerca si eu!

dorgo
[15.11.10 22:34:26]
»

@anadragusin... eu, pe bune, vara viitoare am in plan si orasul tau, mi-a intrat mie in cap sa fac cu Dana un fel de tur al Romaniei, (poate pana atunci mai cunosac si "pe viu" cativa useri si voi face si un tur al membrilor AFA, caci acuma nu cunosc chiar pe nimeni...), vrem la pestera Polovraci, unde-am auzit ca e o ghida ce vorbeste cu liliecii, i-a imblanzit si la un anume semnal, in fata turistilor ii ridica in "stol" deasupra ei... !!! ca sa poata fi fotografiati... si mai vrem si la telecabina. Eu voi manca la bugetari, Dana n-are voie ca lucreaza la "privat" si daca mananca la bugetari, se-ngrasa...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
anadragusinAUTOR REVIEW
[16.11.10 18:12:26]
»

Draga dorgo, uite ca si eu si sotul lucram la privat... si am mancat pe saturate la bugetari si nu ne-am ingrasat decat vreo 500g, cred, dar cu siguranta le vom de jos rapid, in ritmul vietii de azi. Iti recomand si pestera Muierilor, acolo nimeni nu vorbeste cu liliecii, din contra toata lumea liniste!

Daca treceti prin Pitesti, da-mi un semnal, cu mare placere ma voi intalni cu oamenii din spatele nick-urilor. Pana atunci vreau sa postez un review despre Pitesti, poate va ajut in calatoria voastra cu niste repere mai importante.

Numai bine pana atunci si o seara minunata!!!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
magdalena
[17.11.10 19:07:38]
»

Uite cum am fost noi in Targu Jiu si nu am stiut de acest restaurant! Cum intentionam sa revenim, e de bun augur review-ul tau!

Noi am mancat cam prost inainte de Targu Jiu aici

lalita21
[06.01.11 16:06:15]
»

draga Dorgo daca tot vrei sa vezi pestera Polovragi, vino la inceputul lui iunie cind este la Horezu festivalul, este aproape si ai ce vedea... mai mult Polovragiul este patria capsunilor si atunci chiar este timpul lor... sint multe de vazut... zona de nord a Gorjului si a Vilcii este fascinanta.

Admin
[07.07.11 22:25:14]
»

Mutat la rubrica "Restaurante Targu Jiu si imprejurimi" (nou creata pe site)

dorgo
[11.07.11 18:21:48]
»

@anadragusin si @baciu_lavinia, multumesc pentru invitatii, cred c-o sa vin cand se culeg perele si se fierbe la cazan tuica de Pitesti, keep in touch.

mptaramoiu
[11.06.18 15:38:26]
»

@anadragusin: Am organizat doua petreceri la acest restaurant. Locatia este deosebita. Mancarea este foarte buna, pretul accesibil, personalul foarte placut. Ne-am simtit foarte bine. Multumim echipa Gorjeanul, multumim Dana, multumim Marcela si intregii echipe. Va urez mult succes in continuare. Ati schimbat totul.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
12 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
aida.alecu*, anadragusin, ascent, biancuta, Cris, dorgo, georgiana, lalita21, magdalena, mptaramoiu, sandu.53, valimi
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Tîrgu Jiu și împrejurimi? :


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.064180850982666 sec
    ecranul dvs: 1 x 1