ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 05.09.2020
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 24.05.11
STATUS: APOLLO
LUNA
AUG-2020
Prieteni
4 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

La Cetate - restaurantul de la poalele Cetății Neamțului

TIPĂREȘTE URM de aici

“La Cetate” din Târgu Neamț, este de fapt o pensiune cu restaurant și terasă, cu un amplasament favorabil - la poalele dealului Pleșu pe care se înalță vestita Cetate a Neamțului. Nu am fost cazați acolo, dar pentru că în plimbările noastre foamea ne-a doborât tocmai când ne aflam prin zonă, ne-am amintit de îndată de Pensiunea-Restaurant “La Cetate” pe care o reperaserăm în urmă cu mai puțin de o lună, atunci când am făcut un Popas la Casa Arcașului aflată vis-à-vis.

În redactarea articolului de față mă voi strădui să respect noul șablon AFA referitor la articolele gen RECOMANDĂRI “UNDE MÂNCĂM” . Ce va ieși, vom vedea! Deci, să încep!


despre SERVICII

Primul lucru de semnalat este acela că unitatea are parcare proprie, marcată, semnalizată, gratuită pentru oaspeți. Fiind o zi de lucru atunci când am fost noi acolo, am găsit cu ușurință un loc de parcare, lângă gardul de piatră, aproape de intrare.

Ospătarii - toți tineri, purtând măști și mănuși - au fost rapizi și eficienți. Este adevărat că nici clienți nu erau prea mulți. Se servea doar la una dintre terase, cea de a doua având poarta încuiată.

Mai trebuie să remarc amabilitatea unuia dintre ospătari atunci când am cerut permisiunea de a fotografia restaurantul în interior. La intrarea în restaurant sunt recipiente cu dezinfectant pentru mâini, la fel și la toaletele curate și dotate cu tot ceea ce este necesar. De asemenea, important de remarcat este și faptul că unitatea are WiFi gratuit, parola de acces fiind trecută pe prima pagină a meniului.


GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

Pensiunea “La Cetate” are un restaurant cu o capacitate de 220 locuri, decorat în stil medieval, pe pereți având arme, imagini cu Cetatea Neamțului, precum și secvențe de text gen “Nemișcată și gânditoare… martora nepieritoare a gloriei noastre trecute” amintind de vestita cetate.

Date fiind condițiile actuale, nu am servit masa în restaurant, ci pe terasă, la o masă de lemn, cu banchete lungi, tot din lemn. Fiecare masă este acoperită, protejată de soare și decorată cu mici ulcele de lut și cu felinare care - probabil - seara se aprind.

Am studiat meniul și am remarcat că - deși cu specific românesc - restaurantul oferă și specialități din bucătăria internațională.

Ce am comandat noi?

Mai întâi trebuie să spun că din cele 10 feluri de ciorbe înscrise în meniu, la ora la care am ajuns noi acolo nu mai existau decât două: Ciorba de burtă și Ciorba rădăuțeană. Așadar, am comandat fiecare câte o Ciorbă rădăuțeană, bărbații solicitând și câte un ardei iute. Al doilea fel a fost Platou medieval (cu mici, cârnați, brânză, cartofi pai, ceafă de porc, șuncă de porc, murături și mămăligă) mare, pentru două persoane. Ca băuturi, Bere Bergenbier fără alcool și apă plată.

Prețuri? Ciorbă rădăuțeană - 13 lei/porția de 200 g, Platou medieval - 79 lei/1000 g, Ardei iute - 2 lei/buc., Pâine de casă - 1,5 lei/felia, Bere Bergenbier fără alcool - 5 lei/sticla de 500 ml, Apă plată - nu mai rețin/pet de 500 ml. Am achitat cu cardul.

Observații și cârcoteli. Ardeii iuți au fost cam ofiliți, dar pâinea de casă, tăiată în felii groase, a fost foarte bună. Mâncarea a fost cât se poate de obișnuită și ne-a potolit foamea mai repede decât credeam. Platoul medieval, de 1000 g, cred că poate îndestula și trei persoane, nu doar două. Ceea ce nu am putut consuma ni s-a pus la pachet, achitând pentru fiecare cutie de alimente câte 1,20 lei.


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Pensiunea-Restaurant “La Cetate” din Târgu Neamț, Str. Cetății, nr. 33, deschisă în august 2008 dispune de 10 “camere domnești” și 22 de căsuțe. Nu pot da detalii privind condițiile de cazare oferite întrucât noi nu am fost cazați acolo. Pot spune doar că este situată la poalele dealului Pleșu pe care se află Cetatea Neamțului și cred că asta este suficient. Într-o plimbare La pas prin Târgu Neamț pot fi descoperite mai multe edificii de importanță istorică. Într-o deplasare cu mașina se poate ajunge la Humuleștii copilăriei lui Creangă sau la Muzeul “Nicolae Popa” din Târpești, comuna Petricani, o comoară etnografică rar întâlnită.

Să nu uităm că Târgu Neamț este orașul din care pornesc mai multe trasee turistice tematice: traseul cultural-istoric (cu Cetatea Neamț și Monumentul Vânătorilor de Munte din dealul Pleșu), traseul religios (cu lăcașurile monahale Neamț, Agapia, Văratec, Secu, Sihăstria, Sihla, Horaița și încă altele), traseul scriitorilor (incluzând casele memoriale ale lui Ion Creangă, Veronica Micle, Alexandru Vlahuță și Mihail Sadoveanu), traseul ariilor și rezervatiilor naturale (Codrii de Aramă, Pădurea de Argint, Rezervația de stejari Dumbrava, Rezervația de zimbri “Dragoș Vodă” ).

Cât despre curtea Pensiunii-Restaurant “La Cetate” nu pot spune decât că este minunată, verde, ornamentată cu pietre de râu și cu o căruță încărcată cu flori. Perspectiva către culmea împădurită a Cetății Neamțului sau către Terasa “Casa Arcașului” de vis-à-vis - și ea frumos decorată cu flori - este în opinia mea încă un plus.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de iulianic in 05.09.20 20:11:56
Validat / Publicat: 05.09.20 20:55:42
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TÎRGU NEAMȚ.

VIZUALIZĂRI: 4619 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (iulianic); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P17 La Cetate - Paznic la poarta celei de a doua terase.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 22700 PMA (din 23 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Târgu Neamţ? :


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.068847894668579 sec
    ecranul dvs: 1 x 1