GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Ресторант Рибарска среща - am mancat aici in Sozopol
Buna!
Am inceput eu sa scriu acum ceva saptamani despre o mica plimbare pe care am executat-o noi la sfarsitul lunii aprilie in Bulgaria - zona de sud a litoralului bulgaresc - cazare in Sozopol Dani Beach Hotel.
Pentru ca la Dani Beach nu am avut inclus decat micul dejun a trebuit sa ne orientam spre o mancatorie undeva in centrul istoric al peninsulei. Din toate terasele vizionate subtil de noi am hotarat ca: Ресторант Рибарска среща -ochiometric- , are terasa cea mai aglomerata cu copii. Zis si facut am asteptat cateva minute prin preajma sa se elibereze o masa si am intrat frumusel in restaurant fara sa mai asteptam ca cineva sa debaraseze masa.
Ne-am asezat si numaidecat o doamna subtire cu voce de barbat a facut curatenie pe masa si ne-a inmanat cate un menu. Cu putinele noastre cunostinte de bulgara ramase ca reminiscenta de pe vremea lui Ceausescu cand vizionam Studio X am tot incercat sa legam o conversatie cu duduia cu vocea de barbat - sa stiti ca treaba asta nu a tinut ne-am dat seama ca nu o sa comandam dudui nimic in ritmul acela, asa ca Bogdan a trecut la faza in care parcurgi cu degetul menu-ul si intrebi chelnerul daca degetul tau indica o mancare traditionala. Nasol, la tot ce indicam noi acolo cu degetul primeam acelasi raspuns - traditional. Pana la urma am comandat la plesneala doua traditionale diferite ca pret plus o salata bulgareasca, ca pe asta am inteles-o repede din poze + doua ape minerale si asta e, am asteptat linistiti traditionalele.
Prima a sosit salata bulgareasca care sincer nu m-a dat pe spate, na ce puteam sa-i cer unei salate cu rosii asezonate cu branza!
Primul platou a sosit la mine si astfel am reusit sa-l fac pe Bogdan gelos pentru ca am primit o jumatate de kilogram de carne gatit in fel si chip aranjata pe o farfurie cat un platou mai maricut. O sa vedeti de fapt in poza ca nu am reusit sa prind intr-o singura poza toata portia, carnea a fost gustoasa iar Bogdan a fost fericit ca m-a ajutat sa termin de mancat cam tot ce era pe acea farfurie.
Traditionala lui Bogdan a sosit la vreo doua minute dupa traditionala mea si personal l-am invidiat sincer, mancarea lui consta intr-o jumatate de metru de tepusa plina cu legume intercalate cu bucati de carne de porc rumenite delicios la un foc de gratar.
A doua zi dupa patania asta cu traditonala i-am zis lui Bogdan ca trebuie sa halim tot acolo dar sa mergem dom'le pregatiti ca altfel o sa ne omoare iara Bulgaroaica cu voce de barbat cu atata carne.
A doua zi ne-am prezentat pe la ora 15 la bulgaroaica si i-am zambit agale, ea ne-a poftit la randul ei zambind la masa ne-a pus pe masa menu-urile si cand sa plece de langa noi eu i-am zis cuvantul magic - "ciorba" imediat tipa a inteles ca vreau ceva usor si mi-a adus o ciorbita de pui.
Bogdan vazuse in ziua precedenta pe la vecini in farfurie ceva care parea a fi varza calita. Deci, era hotarat sa manance varza calita dar partea proasta era ca nu stia cum sa-i ceara chelneritei lucrul asta, asa ca in momentul in care doamna cu voce de barbat i-a zambit el s-a ridicat de pe scaun si cu degetul a indicat farfuria aflata sub nasul unui domn.
A mai comandat el si niste paine rotunda si mica care semana cu o lipie coapta, iar la felul inati o ciorbica.
Ca si preturi finale tin minte ca am facut conversia din leva in lei si ne-a dat in prima zi cam 70 lei iar a doua zi cam 50 lei cu tot cu ciubucul de rigoare.
Atmosfera pe terasa a fost ok, un pic de muzica, un pic de promenada, ceva umbra, ceva praf pe mese si ceva lipici pe menu-uri, destul de multa mizerie la baie, lume multa cu copii.
De curiozitate am cautat sa traduc denumirea restaurantului si mi-a iesit ceva de genu "Pescarul vesel", sper sa nu fi gresit...
Trimis de adrianbogdan in 04.06.18 09:22:07
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BULGARIA.
14 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (adrianbogdan); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
14 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@adrianbogdan: Start vot! De același lucru ne-am lovit și noi in Bulgaria cu comanda la restaurant și tot așa arătam și noi farfuriile altora, important este sa nimerești nu numai aspectul ci și gustul.
Oricum se vede ca ați nimerit-o bine și sa va fie de bine și văd ca și la prețuri stau in continuare bine.
Felicitări, votat cu mare drag.
@adrianbogdan: de fapt, denumirea crâșmei pe românește ar fi „Întâlnirea (adunarea) pescarilor”.
În P12 pare a fi o porție de tarator - supă rece din lapte acru, castraveți tocați foarte mărunt și mărar. Excelentă vara pentru răcorire...
Să vă fie de bine!
Data viitoare, vă recomand „Moara de vânt”, unde am fost eu acum vreo trei ani (vezi impresii). Are și peisaj frumos, și mâncare tradițională, și e bun și pentru copii.
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@adrianbogdan: Stai să mă opresc din râs!
Bueyy, sunteți fantastici! Trăiască limba gimnastică!
Bine că-n final ați nimerit papa bun!
Cum zice @Dragoș, la Bogdanul tău în castron e Tarator. Uuff, abia aștept s-ajung la taratorul din Albena!
Păsă, sunteți totali!
@adrianbogdan:
Văd că v-ați pus cu burta pe carte, pardon, pe bulgară și bulgari ????
@adrianbogdan:
Aşteptam articolul ăsta cam de o lună .
”Primul platou a sosit la mine si astfel am reusit sa-l fac pe Bogdan gelos pentru ca am primit o jumatate de kilogram de carne gatit in fel si chip aranjata pe o farfurie cat un platou mai maricut.
Povestea o ştiam deja, am râs destul a doua zi de la comiterea faptei, dar abia acum am avut ocazia să văd şi pozele.
Poza P08 este preferata mea.
Să vă fie de bine şi să recidivaţi la "tradiţionale" din astea!
ma poti lamuri de ce la tine e "ciorbita" iar la Bogdan e sec ciorba?
@nrs: Fiindca ea e fetita, mai delicata, si puiul era mai micut. Dac-ar fi fost gaina, ar fi fost ciorba!
Parerea mea! Acum si eu vreau parerea ei!
@mishu: ????! Adevărul este că am nimerit-o bine așa cum ai remarcat.
Te aștept la o ieseala!
@Dragos: multumesc pentru lămurire! Va îmbrățișez!
@Yersinia pestis: să ai pofta!
Mulțumesc pentru vizită și vot!
@Zoazore: Zanica noastra te rog sa nu mai razi de noi, sti bine ca suntem descurcareti...
Buey o fi fost tarator la Bogdan in farfurie, crezi ca noi am stiut ce am mancat?!
Sambata te las pe tine sa ne comanci un bors de peste ca sa nu mai obosim noi la gimnastica, pupici...
@adrianbogdan: Dar ce, pitic, la Murighiol nu se vorbește românește?
Pitic, io n-am râs DE voi, am râs CU voi! Vă știu descurcăreți și mă bazez pe voi! Și-s fericită că-mi sunteți prieteni.
E mai miștocuț așa, să ai surprize plăcute și să nu știi ce mănânci, dar să-ți placă!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Oct.2020 [Restaurant hotel Selena] Selena Restaurant din Sozopol — scris în 08.11.20 de mprofeanu din PITEşTI - RECOMANDĂ
- Jun.2018 [Restaurant Вятърна мелница / Moara de vânt] Restaurant 'Moara de vânt' - Sozopol — scris în 18.06.18 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2010 [Bistro Ksantana] Restaurant cu locatie de vis! — scris în 29.06.10 de mamimiha* din BUCURESTI - RECOMANDĂ