GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Restaurantul Tirol: bun dar scump. Sau cum mancarea intr-adevar buna are pretul ei (mare).
E pentru prima data, de cand onor Guvernul a decretat prima si a doua zi de Rusalii ca fiind zile nelucratoare, cand raman in Romania, si mare prostie am facut. De fapt, nu am facut-o din prostie, ci pentru ca in cateva zile plecam in mult asteptatul / binemeritatul concediu de odihna peste mari si tari.
Asa ca pentru Rusaliile de anul asta, in ciuda faptului ca gasisem in Bulgaria niste hoteluri la mare prima-'ntai (Bulgaria fiind destinatia preferata pentru un week-end-urile prelungite), am avut o opozitie puternica din partea serpoaicei: daca tot vrei sa fugim de caldura din Bucuresti, nu mergem la mare. Asa ca mergem la munte. Si ca sa nu mai fac / desfac la bagaje si nici sa nu avem stres cu cazarea, mergem acasa, la Sinaia - serpoaica fiind, de fapt, o vipera bastinasa din Sinaia :).
Asadar, plecam din Bucuresti si Waze ne da o coada luuuuuunga si rosiiiiie din Nistoresti pana dupa Comarnic; facem stanga, intram prin Breaza si da-i rupere de nori peste noi; dupa aia, iese soarele dar tot stam vreo 30 - 40 min. in coada, pana iesim iar pe DN1, la Comarnic...
Oricum, dupa vreo 3 ore si ceva de cand ne-am urcat in masina, e clar ca ne-a apucat foamea. Si cum, in orice vacanta, e litera de lege ca nimeni nu gateste (cam cine ar putea?!?), serpoaica sare cu ideea: hai sa mergem la Tirol, ca n-am mai fost de mult si se mananca bine! Hai! Intram in Sinaia, facem stanga la sensul giratoriu de la Hotel International****, mai mergem vreo 150m si gasim un loc de parcare.
Restaurantul se afla la etajul I al hotelului, la parter fiind terasa Cucina Sofia (aceeasi afacere).
De cum intri, te imbie Austria autentica: ospatari zambitori si prietenosi, echipati inclusiv cu bretelele acelea rosii - le mai lipsea palaria cu pana; restaurantul amenjat numai cu motive tiroleze (mult lemn la vedere, desene traditionale pe pereti, un imens semineu circular in centru) si in surdina muzica tiroleza, normal. Restaurantul este in L, asa ca de la intrare, in stanga sunt mese care au o priveliste deosebita asupra Sinaii; in dreapta, alte cateva mese si un bar imens, garnisit cu tot ceea ce iti pofteste sufletul; dupa bar, in dreapta, un semineu rotund cat toate zilele, inconjurat de mese, unele avand priveliste catre muntii care inconjoara statiunea. Avand in vedere ca aveam cu noi un generator de zgomot (bebe), am rugat ospatarul care ne-a intampinat sa ne conduca la o masa mai retrasa, sa nu deranjam celelalte persoane, asa ca ne-a indicat o masa langa fereastra, cu o vedere minunata, "servindu-ne" doar cu un scaun pentru bebelus.
Imediat ne-a adus meniurile - mancarea este variata atat cat imi place mie, astfel incat sa nu te plimbe prin 'j de mii de pagini fara rost; restaurantul este axat pe mancarea specifica austriaca, dar mai scapa si cate un fel de peste si, sper sa nu ma insel, ceva fructe de mare. Inainte sa comandam, ospatarul ne-a imbiat cu o tarie de casa si din partea casei, dar am dat pass! Eu sofer, serpoaica nu, din fire.
Revenind, rasfoind meniul am zarit niste antreuri, cateva ciorbe (supa de pui cu taitei de casa, ciorba acra de pui cu zarzavat, ciorba de fasole cu afumatura, ciorbe de legume, etc.), diverse feluri principale din carne (pui, porc, iepure, curcan, rata, urs), garnituri si deserturi.
Pentru noi, alegerea a fost simpla: daca am ales Tirol, mancam traditional: 2 ciorbe acre de pui - 15 lei (una insotita de un ardei iute), un snitel in fulgi de porumb, insotit de cartofi prajiti; 2 ciolane cu varza calita - 55 lei (idem, 1 ardei iute). De baut, apa minerala pentru sofer si copilot si o cola la 0.25l pentru pitica mare.
Acum, ca sa va zic... Mancarea a fost foarte buna: ciorbele au foste exact pe gustul nostru: groase, cu multa carne si multe zarzavaturi; ciolanul afumat a fost gatit la cuptor iar varza nu prea acra, taiata fideluta, a fost o minunatie. In mod normal (si traditional, de altfel), si snitelul s-a situat la inaltime, fiind crocant exact atat cat trebuie sa nu te zgarie pe cerul gurii iar cartofii se vedea de la o posta ca sunt gatiti in-house si nu congelati.
In ceea ce priveste serviciul, ospatarii au fost foarte atenti si amabili, deci ca nu am nimic sa le reprosez.
Portiile au fost generoase, asa ca va spun cu regret - si va spune asta un gurmand - nu a mai ramas loc pentru un desert, dar cu prima ocazie ma revansez.
Iar barometrul cel mai bun a fost acela ca inclusiv bebe a rupt in doua ciorbita si varzica...
In ceea ce priveste preturile, acum e acum: acestea sunt peste media statiunii dar si gustul mancarii e altul, in mod cert. Si nici servirea la masa nu se compara. Am mancat mai prost si mai ieftin in Sinaia dar si mai prost si mai scump. Sincer sa fiu, mai bine si mai ieftin, inca nu, dar mai cautam, ca suntem oarecum bastinasi. Oricum, restaurantul Tirol ia fata multor restaurante din Sinaia, inclusiv celor de fite si figuri.
Nota a facut undeva la 220 lei + bacsis, a fost platita cu cardul si ceea ce a mai ramas dintr-o portie de ciolan a fost pusa la caserola, pentru ca serpoaica mananca mai putin.
Am fost si la toaleta care este situata la iesirea din restaurant: foarte, foarte curata si eleganta.
Sintetizand:
- locatia - nota 10;
- serviciul - nota 9,5;
- gust - nota 9,5;
- prezentare - nota 10;
- preturi - nota 7, dar altora li se poate parea ieftin.
Daca vom reveni? Clar da, dar ori in ziua de salariu, ori la vreo ocazie mai speciala ori, si mai bine, daca ne invita altcineva :).
Acum, lasand gluma la o parte, Restaurantul Tirol este o varianta foarte buna pentru a lua masa in Sinaia.
Pofta buna va ureaza black_mamba!
Trimis de black_mamba in 17.06.19 23:54:27
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (black_mamba); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
2 ciorbe acre de pui la 15 lei e scump? La munte?
Pai la Corbu in we 2 ciorbe de periosoare a cate 2 perisorici in ele si o bere... 45 lei... Ce sa mai spunem?
Esezon, comerciantii scot profit pt tot anul...
@zoloft:
Vorba lui Caragiale: dupa buget, coane @zoloft!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2023 [Restaurant Lord @ Hotel Caraiman] Restaurantul Lord Caraiman - mâncare bună într-o ambianță plăcută — scris în 02.12.23 de calator65 din CLUJ-NAPOCA - RECOMANDĂ
- Jul.2023 [Restaurant Complex Militar Sinaia] Se mănâncă foarte bine! — scris în 27.07.23 de ux127042 din HUNEDOARA - RECOMANDĂ
- Jun.2023 [Restaurant-Crama Rina Sinaia] Restaurantul „La Roq” hotel Sinaia — scris în 02.07.23 de nelu73 din AGNITA SIBIU - RECOMANDĂ
- Jan.2023 [Restaurant-Crama Rina Sinaia] O seara de neuitat — scris în 01.02.23 de Zmeu din BOTOşANI - RECOMANDĂ
- Dec.2022 [Restaurant WooD] Un prânz rapid într-un restaurant cu clasă — scris în 07.01.23 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Dec.2022 [Restaurant pensiune Argeșu] O experienta extrem de neplacuta — scris în 29.12.22 de ux128011 din BUCURESTI - nu recomandă
- Dec.2022 [Restaurant-pizzerie Hotel Irish House] Una calda, una... rece rau. — scris în 02.12.22 de _XXL_ din BUCURESTI - nu recomandă