ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 16.08.2016
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Râmnicu Sărat
ÎNSCRIS: 09.05.11
STATUS: AUGUSTUS
LUNA
AUG-2016
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 6 ani

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Restaurantul unguresc Alex din Sinaia - vom reveni acolo!

TIPĂREȘTE

Sinaia este o destinație de vacanță pe care o îndrăgim de multă vreme. Aproape an de an și indiferent de anotimp Sinaia și-a găsit loc în planurile noastre de vacanță, fie și numai pentru una-două zile. Nici anul acesta nu putea să fie altfel, așa că am petrecut în stațiune un sejur de patru nopți.

În acest articol vreau să prezint un restaurant din Sinaia unde noi am servit într-o după-amiază o masă copioasă. Este vorba despre restaurantul unguresc Alex, o locație despre care am aflat de pe acest site și unde am ajuns mulțumită indicatoarelor existente prin stațiune. Adresa exactă a restaurantului Alex este strada Theodor Aman, numărul 9, adică la o plimbare de 12-15 minute de zona centrală a stațiunii. Noi am ajuns acolo urcând pe strada Aosta, pe aleea Sion și apoi pe aleea Școlii (de fapt o scară betonată cu multe trepte), sosind astfel repejor pe strada unde se află restaurantul.

De cum ne-am apropiat am văzut mai multe mașini parcate în față, semn bun întrucât se știe că lumea frecventează în general locațiile unde se mănâncă bine. Restaurantul este o construcție cu mai multe niveluri, restaurantul și terasa aflându-se în partea de jos, iar deasupra existând câteva spații de cazare. O scară pietruită ne-a condus pașii pe terasa exterioară; atmosfera rustică este dată de mesele și scaunele de lemn, dar și de câte un mic aranjament floral așezat pe fiecare masă. Dar ceea ce te atrage la această terasă este priveliștea deosebită: Sinaia pare că se așează cuminte la poalele abruptului montan, iar crucea de pe Caraiman se observă în depărtare ca un străjer de nădejde al înălțimilor.

Pe terasa exterioară erau mai multe mese libere însă adia un vânticel tăios, ceea ce ne-a făcut să mergem în restaurant, preferând astfel să suflăm și în iaurt pentru ca cel mic să nu răcească. La intrare am trecut pe lângă un panou unde sunt expuse numeroase fotografii cu diverse personalități care au servit aici masa de-a lungul timpului. În apropiere se găsește un afiș adresat celor însoțiți de copii (și nouă așadar): ”restaurantul nu dispune de loc de joacă pentru copii”. Juniorul era însă obosit după plimbările de peste zi, așa că a stat cumințel la masă, neavând chef de zbenguială.

Am trecut prin dreptul barului, apoi pe lângă două separeuri și am urcat o scară către etajul restaurantului, unde am luat loc la o masă de la geam pentru a beneficia de aceeași priveliște pe care am fi avut-o și de pe terasă. Buuun, ne-au fost aduse repede meniurile pe care le-am studiat cu atenție, încântați fiind și de fondul muzical asigurat de o persoană care cânta la chitară. Mai trebuie spus că decorul rustic se păstrează și înăuntru, existând decorațiuni, mese și canapele mici de lemn, pe fiecare canapea fiind pusă câte o blăniță de oaie.

Chiar dacă mai multe feluri de mâncare sunau îmbietor, am reușit totuși să ne decidem. Comanda noastră a însemnat: o ciorbă de fasole cu afumătură în pâine, o supă de pui cu tăiței, un papricaș de pui, rețeta bunicii (un platou cu de toate) + mujdei, o porție de cartofi pai cu telemea și ca desert o prăjitură somloi galuska. Am ales să udăm bucatele comandate cu Coca-Cola și cu un sortiment de bere pe care nu am mai întâlnit-o până acum: Csiki Sor (foarte bună, aveam să mai solicit încă o sticlă pe parcurs).

La câteva minute după ce am dat comanda am avut parte de o mică surpriză: am primit din partea casei un platou micuț cu pâine unsă cu untură, câteva bucăți de slănină și ceapă roșie. Un gest frumos, pe care l-am apreciat ca atare (am mâncat tot, nu doream să ne supărăm gazdele :) ).

La aproximativ un sfert de oră după ce am comandat, ne-au fost aduse ciorbele (fierbinți, excelente). De multă vreme eram curios să încerc ciorba de fasole cu afumătură în pâine (mi-a plăcut la nebunie, aproape că am mâncat și tot bolul acela de pâine). Puțină bere, puțină Cola, hop și felul doi! Am apreciat modalitatea de servire: atât platoul bunicii, cât și papricașul ne-au fost aduse în niște tigăi, pe care le-am înapoiat goale! Platoul bunicii a fost compus din cârnați picanți, costiță, mușchi de porc, mămăliguță, murături, un sos de ardei demențial și muștar picant (foarte bune toate, le-am testat alături de soție și de cel mic). În ceea ce privește papricașul, a fost o curiozitate a soției de care a fost mulțumită.

Cireașa de pe tort a reprezentat-o însă prăjitura somloi galuska. Chiar dacă mâncasem pe săturate, am devorat și acea prăjitură pe care o vom mai testa atunci când vom mai avea ocazia!

Servirea a fost excelentă, mâncarea ne-a fost adusă fierbinte, cu pauze între feluri exact atât cât a fost necesar pentru a mânca în tihnă și pentru a putea savura gustoasele bucate comandate.

Un alt aspect important de care țin seama atunci când intrăm prin restaurante este curățenia și aici a fost ok; am găsit curățenie atât în sala de mese, cât și la toaletă, ceea ce reprezintă până la urmă un lucru firesc.

La final am solicitat nota de plată, care ne-a fost adusă rapid: am achitat 130 de lei (cam 10% a însemnat bacșișul). Împreună cu nota am primit un pix și o fișă pe care am completat note pentru impresiile despre locație, servire sau despre mâncarea comandată.

Înainte de a încheia prezentul articol, vreau să mai enumăr câteva prețuri din meniu ca să vă puteți face o idee cât mai clară asupra restaurantului Alex. Voi începe cu ceea ce am comandat noi: ciorba de fasole în pâine – 12 lei; supa de pui cu tăiței – 8 lei; papricașul de pui – 19 lei; platoul ”rețeta bunicii” – 29 de lei; cartofii pai cu telemea – 5 lei; somloi galuska – 16 lei, Coca-Cola de 0,5 l – 6 lei; berea Csiki Sor – 8 lei; mujdei – 1,6 lei; pâine – 0,9 lei felia. Alte prețuri: ciorbă vânătorească – 16 lei; ciorbă de văcuță sau de pui – 8 lei; gulaș de cartofi sau de fasole – 23 de lei; tigaie picantă – 24 de lei; ghiveci unguresc – 20 de lei; sărmăluțe cu mămăligă – 19 lei; fasole bătută cu cârnați – 19 lei; bulz ciobănesc – 19 lei; șnițel gigant – 27 de lei; cașcaval pane – 14 lei; salată asortată de vară – 5,5 lei; platou vânătoresc – 49 de lei; costițe ungurești – 22 de lei; ficăței la grătar – 10 lei; cartofi natur, piure sau țărănești – 5 lei porția. Pentru alte prețuri (mâncare, desert sau băuturi) voi atașa câteva fotografii făcute prin meniu.

Alte informații: am scris mai devreme că locația dispune de câteva locuri de cazare. În meniu am observat afișate prețurile la cazare: 120 de lei/camera dublă și 150 – 240 lei, în funcție de tipul de apartament (aceste tarife sunt valabile în sezon).

În concluzie, noi recomandăm restaurantul unguresc Alex din Sinaia!

Călătorii plăcute tuturor!


[fb]
---
Trimis de Floryn81 in 16.08.16 23:42:36
Validat / Publicat: 17.08.16 00:14:11
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SINAIA.

VIZUALIZĂRI: 6093 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

16 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Floryn81); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P09 De pe terasa exterioară a restaurantului Alex se deschide o priveliște grozavă asupra stațiunii Sinaia și asupra împrejurimilor sale.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 39800 PMA (din 44 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

16 ecouri scrise, până acum

Andox
[17.08.16 00:31:31]
»

Csiki Sor (Bere CIUC) este produsa langa Miercurea Ciuc la o fabrica independenta si se gaseste in general prin judetele Harghita, Covasna, Mures.

De fapt se numeste Igazi Csiki Sor si inseamna Adevarata Bere Ciuc.

Dupa cum se stie, sau nu, berea Ciuc (apreciata in Romania) a fost cumparata de Heineken si acum se produce prin Craiova, Galati sau mai stiu eu unde iar un intreprinzator local a gasit oportunitatea sa fabrice aceasta bere local cunoscandu-se felul maghiarilor de a cumpara in general produse fabricate de oameni de aceeasi etnie cu ei.

mishu
[17.08.16 00:32:23]
»

Primul vot acordat, insa cu un mare of ca m-a si luat durerea de cap, simt ca ma asteapta niste zile grele si ca asta nu este singurul restaurant unde ati mancat. Sunt convinsa ca ati descoperit niste locuri minunate si astept cu nerabdare sa povestesti iar locul acesta am sa-l marchez clar la favorite sa nu uit de el.

Dar sa revenim la loc - minunat, meniu- sublim, desert-aici ai facut o crima, de obicei poate nu ma entuziasmez prea mult la capitolul dulciuri, insa despre acest desert mult laudat am auzit multe povesti si cred ca m-as duce acolo chiar si daca ar fi doar pentru desert, ca asta vine la sfarsit, dupa ce ai terminat de mancat ????, ce credeai ca iau doar desertul, pai berea nu se pune, iar berea nu merge singura, ceva carnita si cartofiori????. Hai ca e trecut de miezul noptiii si seara trebuie ceva mai usor asa ca te rog sa fie cu fulgi.

Votat cu mare placere, felicitari, cred ca o sa am cosmaruri la noapte.

mishu
[17.08.16 00:34:30]
»

@Andox: Foarte interesanta completarea, mi-a placut, felicitari.

Floryn81AUTOR REVIEW
[17.08.16 00:40:36]
»

@mishu - Mulțumesc frumos! Intenția nu a fost să creez cuiva coșmaruri , însă și pe mine mă atenționează stomacul atunci când revăd pozele. Și le-am tot văzut când am scris articolul!

Iar prăjitura aia (somloi galuska) e chiar genială; tot citisem despre ea pe site și atunci când am ochit-o în meniu i-am zis soției să o comande! Și nu ne-am înșelat deloc!

Una peste alta, din punctul nostru de vedere, restaurantul unguresc Alex e clar un loc unde vom mai mânca și altădată!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Floryn81AUTOR REVIEW
[17.08.16 00:45:11]
»

@Andox - Mulțumesc frumos pentru completare! Nu cunoșteam aceste amănunte, chiar dacă berea Ciuc se numără printre mărcile de bere pe care le ”testez” frecvent!

Mi-a plăcut berea Csiki Sor și probabil că o voi mai comanda și cu alte ocazii atunci când o voi mai regăsi printr-un meniu. Am mai reținut faptul că această bere are o alcoolemie de 6%, așa era menționat pe sticlă.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Cris
[17.08.16 06:59:31]
»

@Crazy_Mouse - Bună recomandarea, este un restaurant foarte bun.

Data viitoare să încercați supa de usturoi, este excelentă. M-aș reîntoarce acolo chiar și numai pentru ea, dar, din fericire, am mult mai multe motive. Este un restaurant care merită recomandat şi este prima mea opțiune de câte ori ajung în Sinaia.

elviramvio
[17.08.16 07:22:41]
»

@Crazy_Mouse -

Te-am votat inainte de a ma uita la pozele cu mancare. Nu de alta dar daca intram in poze, sigur uitam sa te votez si nu meritai chiar asa pedeapsa pentru farfuriile pline (oare nu se poate introduce regula farfurii golite de mancare, cu eticheta "daca nu era bun nu o terminam"?)

Am retinut recomandarea si deja mi-am propus sa verificam articolul tau la fata locului si sa luam probe!

Floryn81AUTOR REVIEW
[17.08.16 08:52:02]
»

@Cris - Mulțumesc frumos! Data viitoare o să încercăm și supa de usturoi.

@elviramvio - Așa să faceți, trebuie să luați niște probe de la fața locului Meniul acela este destul de ofertant, așa că și noi avem suficiente motive să revenim. În ceea ce privește regula cu farfuriile goale, aceasta este o idee interesantă, dar nu promit că voi ține cont de ea în continuare

Mulțumesc pentru lectură, ecou și vot!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
mishu
[17.08.16 08:52:04]
»

@elviramvio - Nu stiu daca regula asta este aplicabila mereu, daca nu poti termina din farfurie din cauza marimii portiilor asta nu inseamna ca nu ti-a placut. La decathlon aveau un buton pe care la iesirea din magazin daca erai multumit apasai si se contoriza. E o idee si apropo de idei tot la Decathlon stai la o singura coada si pe masura ce se elibereaza cate o casa se aprinde un beculet si acolo mergi, nu mai stai sa vanezi ce coada e mai mica.

Scuzati divagarea dar asta e chiar o idee buna si poate ne mai luam gandul de la pozele postate, cred ca atunci cand pozele vor fi si cu miros nu o sa mai citesc astfel de articole decat ca proba de rezistenta. O zi frumoasa tuturor.

veraalexe*
[17.08.16 09:20:56]
»

@Crazy_Mouse - Am votat articolul cu drag! De Sf. Marie aici mi-am sarbatorit Mariuta

Recomand si eu cu drag restaurantul!

Despre bere, ce sa zic... dupa primele guri, o simteam in ceafa )))) Dezamagirea mea a fost ca m-am dus intinsa dupa papanasi, dar din pacate nu aveau Cred ca este un semn ca trebuie sa mai revin

Servirea, ireprosabila! Felicitari ospatarilor!

Aaaa... mai era ceva de adaugat... cei doi "catei", Saint Bernard, ce apartin patronului, sunt adorabili! Erau in partea dreapta, cum urcai treptele spre terasa. Fetita mea a fost inebunita dupa "cutu maie".

Radu Tudoran
[17.08.16 11:05:31]
»

Cand am citit de ciorba de fasole cu afumatura am numarat pana la. cinci si am respirat adanc. Nu stiu daca mai am curaj sa ma uit si la poze.

iulian68
[17.08.16 14:52:15]
»

Si mie mi-a placut tare mult acolo, iar mancarea a fost excelenta. Ma bucur sa vad ca cei de acolo isi mentin reputatia si ii fac pe cei care le trec pragul sa se simta la fel de bine!

Floryn81AUTOR REVIEW
[17.08.16 18:35:01]
»

@veraalexe - Am văzut și noi câinii atunci când am urcat în restaurant, însă au dispărut rapid în spatele clădirii. Erau frumoși! Să vă trăiască Măriuța mulți ani fericiți!

@Radu Tudoran - Cu puțin curaj puteți viziona și fotografiile! Ciorba de fasole cu afumătură în pâine a fost o nebunie, noroc cu soția ca a avut pe urmă la îndemână niște medicamente pt fiere! Oricum, aș repeta experiența oricând!

@all - Mulțumesc pentru lecturarea articolului, completări, ecouri și voturi!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
teo ara
[18.09.16 22:28:13]
»

@Crazy_Mouse: Salut! Am fost si eu luna aceasta la restaurantul Alex, hotarata sa mananc ciorba de usturoi si bulzul ciobanesc, cf. informatiilor culese de pe aceasta rubrica " Unde mancam in Sinaia". Foarte adevarate toate impresiile din review, dar eu vreau sa detaliez putin vis-a-vis de cele doua feluri comandate : ciorba de usturoi este f gustoasa dar este pe gustul celor care iubesc ciorbele f concentrate, dense (gen ciorba de burta sau cea radauteana) pentru ca are in ea gelatina de la oasele fierte, usturoi, smantana cred (era alba si groasa), bucati de cascaval care cazusera la fund si se intindeau dupa lingura, ca la inceput nu stiam ce sunt, si deasupra o mana buna de crutoane delicioase. Cand voi mai ajunge acolo, voi comanda supa de pui cu taitei, cu siguranta . Bulzul ciobanesc, f bun, dar imens (450 gr) incarcat cu de toate : branza de burduf pe care as fi preferat-o iute, mult cascaval, rondele de cabanos prajit, iar deasupra o felie de kaizer prajit, un ou prajit si un ardei, deci mai era nevoie de cel putin o persoana sa consume tot, pentru ca, a fost si mica atentie din partea casei : slana cu ceapa. In concluzie, mancarea este f gustoasa dar f satioasa, deci recomand : cine are probleme cu fierea, ca aleaga ceva mai usor!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Floryn81AUTOR REVIEW
[18.09.16 23:01:38]
»

@teo ara: Mă bucur că informațiile de pe site ți-au fost de folos! Citind ecoul tău mi-am amintit că și pe mine m-a ”atenționat” puțin fierea după ce am mâncat ciorba de fasole cu afumătură în pâine , însă a meritat!

Acum ce să mai zic, m-aș întoarce și mâine la restaurantul Alex dacă s-ar putea pentru a ”testa” bulzul acela ciobănesc despre care ai scris. A, să nu uit, dacă mai mergi acolo comandă și o prăjitură somloi galuska la final! Nu o să regreți!

Până atunci, mulțumesc pentru ecou! Îți doresc o toamnă frumoasă!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Adina - addcont
[18.11.16 10:00:23]
»

La masa din colt, P09, o sa stau si eu candva

Din cand in cand, merita sa iti... surprinzi ficatul

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Adina - addcont, elviramvio, iulian68, mishu, Radu Tudoran, teo ara, veraalexe*
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Sinaia?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.051881074905396 sec
    ecranul dvs: 1 x 1