ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 30.03.2012
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 24.01.10
STATUS: SENATOR
LUNA
MAR-2012
familie cu copii
4 AD. + 2 COPII -- v: 12, 13

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Taverna Sarbului (Sinaia) - aici m-am indragostit de muzica sarbeasca

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

* Adresa: Sinaia, strada Calea Codrului nr. 39 C

Eram acum la Predeal. Si fiindca mai devreme, tot in acea frumoasa zi de duminica 11 martie 2012 vizitasem Casa Alexandra de care v-am vorbit si apoi urcasem si la Cabana Trei Brazi, ne-am gandit sa luam si masa undeva. Asa am hotarat cu totii cati eram sa mergem la Sinaia, sa mancam la Taverna Sarbului.

* Cum se ajunge la Taverna Sarbului

Am pornit spe Sinaia si chiar din centru am inceput sa urcam pe drumul care urca la cota 1400 si la Castelul Peles. Am lasat pe dreapta frumoasa biserica din Sinaia si am tot urcat mai departe panta aceea abrupta pana ce am ajuns la o intersectie de drumuri. Aici am virat spre stanga si am mers in continuare, cam 1 km, pana cand am ajuns la Taverna Sarbului. Acest drum pe care am mers noi am aflat ulterior ca este noul drum spre cota 1400.

Ajungand acolo pentru prima data am observat ca aceasta taverna este langa o cotitura de drumuri si de aici in sus, in continuare se ajunge la Cota 1400 dar si la telegondola.

Fiind multe masini in parcare, am avut noroc cu paznicul de afara care ne-a indrumat sa parcam masina. Apoi dupa ce am admirat frumusetea brazilor din jur, am intrat. Eram pentru prima data aici.

Chiar de la intrare ne-am dat seama ca ajunsesem intr-un loc f. placut. Inca de afara am observat acea terasa incapatoare care se continua si in cealalta parte, spre padure. Aici sunt multe mese si scaune pentru sezonul cald. In capat am vazut un rotisor si in fata noastra, chiar langa intrare era o vitrina cu mai multe produse de-ale lor, de la carnuri si pana la diverse prajituri imbietoare. Asta ca sa vezi dinainte cam cum arata ce vrei sa comanzi.

De aici am intrat intai intr-un hol in care era receptia. Acolo pe masa am vazut un platou cu bomboane dar si multe carti de vizita. Am fost salutati respectuos si condusi spre o masa libera. Dar asta era in partea stanga, unde am intrat intr-o alta incapere.

Am patruns intr-o atmosfera deosebita care ne-a dat tuturor o liniste sufleteasca, caci muzica sarbeasca care se auzea placut din difuzoare si intreg ambientul din jurul nostru era unul deosebit de placut. Era frumos inauntru caci am avut de admirat nu numai acele decoratiuni dar si un semineu frumos care ne-a incalzit pe loc sufletele. (youtu.be/dJYTRFxzXig).

La un prim tur virtual am observat ca incaperea nu era asa de mare (am aflat ca este mai mic spatiul ca si cel din Bucuresti), mesele si scaunele fiind repartizate de o parte si de alta la parter dar si sus la etaj. Ce am observat imediat a fost ca erau mai multe loje (separeuri), fiecare separeu avea cate o masa si 2 randuri de banci. Unele mese erau mai mici, de 2 persoane, alte separeuri aveau mese de 10 persoane. M-a amuzat caci deasupra fiecarui separeu din acela era scris un alt nume, de exemplu: ,,La Fieraru’’ unde am stat noi, ,,La Moraru ‘’, ,,La Brutaru’’, ,,La Dogaru’’ etc.

Fiindca am fost condusi spre o masa, am ales din cateva libere pe una de la al carei geam puteam admira de acolo de sus frumoasa panorama a orasului Sinaia. Se vedea printre brazi undeva jos de tot, orasul in zare. Ce frumos se vedeau muntii de aici de la fereastra, era superb.

In scurt timp ne-am documentat asupra meniului. Si fiindca observasem atunci pe loc ca preturile nu erau prea mici, ne-am gandit totusi sa luam ceva convenabil pentru toti 4 cati eram noi, iar ceilalti cu care eram sa aleaga si ei altceva, ce doresc. Am facut asa un studiu atent al meniului, rasfoiam de la un capat la altul acele pagini frumoase, imbietoare si frumos colorate si pana la urma am ales si nu ne-a parut deloc rau de alegerea facuta.

La pozitia 58 ne-a sarit in ochi un platou mare de pe care, la foamea care o aveam, ne faceau insistent, chiar insistent cu ochiul cateva costite prajite, cativa carnaciori de 2 feluri, o slaninuta afumata si facuta pe gratar, piept de pui la gratar, cateva bucati de ceafa, cartofi prajiti si salata verde. Acest platou ce am comandat noi se numeste ,,Mix grill Viata Sanatoasa (pt. 3 persoane)"!!! Ce nume are si platoul asta?! - la pretul de 118 Ron. Am iesit asadar mai ieftin [decat] daca fiecare comandam altceva si nu am regretat deloc.

Am asteptat cam 25 minute, timp in care ni s-a servit ca aperitiv o portie de zacusca, un pastrav prajit si o salata Cesar, toate sosite la cerere. Era o reteta de-a lor, sarbeasca de zacusca si am constatat ca lipsesc vinetele si era si f. putina ceapa, era facuta cu mult ardei dulce rosu, parca era bulion. A fost buna la gust, dar parca tot mai buna e a noastra, cu vinete, ceapa, si ardei. Ce mi-au placut au fost acele lipii (3,8 Ron bucata), niste painici rotunde si plate care ni s-au adus la masa, au fost fierbinti si f. bune la gust. Nu stiu care e secretul si reteta lor, dar aveau mirosul si gustul painilor facute afara in cuptor la tara si sigur se coceau undeva acolo.

Intr-un tarziu, cand a sosit si platoul mult dorit si asteptat am avut cu totii o revelatie...

Mai spusese cineva odata ca aici portiile sunt zdravene, dar nu am bagat de seama acest lucru. Asta pana acum, cand mi-am adus aminte de vorbele omului.

Cu ochii la platoul cel fierbinte, asezat in mijlocul mesei, ne-am servit fiecare cu ce am dorit si a fost excelent totul. Pot sa va spun ca ne-am saturat cu adevarat, ba chiar am pus si la pachet, caci copilele nu au mai putut sa manance pieptul de pui si ne parea rau sa il lasam acolo.

Apoi binenteles ca a fost musai sa ne indulcim si cu ceva si asa am ales 2 portii de ,,tiramisu’’ (14.8 Ron fiecare) si una de ,,tortul zilei’’ (11.8 Ron) – au fost excelente ambele, mult mai gustoase ca si cele de cofetarie. Pot sa va spun ca si portiile de prajituri sunt tot zdravene, adica erau cam cat 2-3 portii de prajitura obisnuita la un loc.

Intr-un final, fiindca eram 6 persoane, am platit in total 356 Ron, dar am avut aperitiv, platoul mix grill, o portie pastrav prajit, o salata Cesar, sucuri, bere, cafea. A fost f. bine si toti am plecat multumiti. Chiar foarte multumiti.

* Toaletele:

Fiindca porneam iar la drum, de data asta spre casuta noastra draga, a fost neaparat nevoie sa mergem si la toalete. Aici am ramas masca. Era atat de frumos si de curat, chiar nu m-am asteptat. Pe vasul de toaleta era un sistem modern. Daca apasai pe un buton, se rula pe scaunul de toaleta o folie de plastic noua -asta doar la Bansko am mai vazut, sus pe platou unde am ajuns cu telegondola, la toaletele lor. Ce frumos este si ce bine te simti cand pe unde mergi te simti respectat si esti multumit de servicii si de tot ce gasesti... bravo lor!!! Sa va mai spun ca si la chiuvete existau fotocelule? Practic nu trebuia sa atingem bateriile si aveam apa calda la discretie. Mi-a placut si reclama aceea din desen, va las sa va delectati, nu va spun mai multe.

Am iesit de la Taverna Sarbului satui si multumiti, servirea a fost de nota 20 si chiar si la iesire am fost salutati iar de la receptie am primit fiecare cate o carte de vizita si am fost sserviti cu bomboane...

Am stat la Taverna Sarbului din placere pana spre seara. Am avut ocazia ca in cele aprox. 2 ore cat am stat acolo sa ascult numai si numai muzica sarbeasca de f. buna calitate, dar care mi-a placut f. mult.

Apoi ne-am gandit ca fiind seara vom prinde coloana de masini spre capitala si asta ne-a zorit la drum.

Ne-am simtit acolo f. bine, este o atmosfera deosebita, calda, te simti cu adevarat respectat.

Imi amintesc ca iesisem afara sa mergem la masina si era asa un aer rece si curat, era inca zapada destul de mare la vilele din jur si totul era frumos.

Va recomand tuturor sa incercati acest loc. Daca nu dispuneti de suficienti bani, incercati macar cafeaua de la Taverna Sarbului, sau macar o prajitura - o veti savura pe ritmuri sarbesti, intr-o atmosfera deosebit de placuta si va garantez ca va avea alt gust. Merita sa incercati, macar o data.


[fb]
---
Trimis de adryana in 30.03.12 08:17:40
Validat / Publicat: 30.03.12 10:36:24
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SINAIA. A mai fost în/la: toate zonele

VIZUALIZĂRI: 6075 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

10 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (adryana); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 am ajuns la Taverna Sarbului (Sinaia).
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 21800 PMA (din 23 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

10 ecouri scrise, până acum

adryanaAUTOR REVIEW
[30.03.12 08:23:42]
»

http://youtu.be/ZSJ1ffBacOU

webmaster, te rog ataseaza acest filmulet. Multumesc.

johnnyredlabel † CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[30.03.12 11:32:07]
»

@adryana: Eu sunt un client vechi al tavernei Sarbului din Sinaia. N-am mai fost acolo de... trei saptamani!

Ca recomandare pot sa-ti mai fac: zacusca sarbeasca care este excelenta (insotita si de un toi- doua de slibovita!), purcelusul la protap (se serveste rece) sau miel la protap (fierbinte... !). Iar ca desert, data viitoare incearca acele clatite facute la cuptor (nu mai stiu exact cum se numeste). Se aduc in vas de lut (o portie e destul pentru 2-3 persoane) au o crema si nuca excelente!

Mi-ai facut pofta de... Sinaia!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
adryanaAUTOR REVIEW
[30.03.12 12:20:59]
»

@johnnyredlabel, ma bucur ca ai ocazia sa mergi mai des acolo, e un loc frumos si mi-ar place si mie sa mai ajung, macar ca mi-ai facut pofta cu acele clatite. Si daca zici ca nu ai mai fost acolo de 3 saptamani, oare cum de nu ne-am intalnit? ar fi fost super sa ne vedem acolo daca nu ai reusit sa ajungi la Tarlungeni.

Ospatarul cel plinut din videoclip este si cel care ne-a servit, nota 20 pentru servire!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
johnnyredlabel † CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[30.03.12 12:39:23]
»

@adryana: Mai precis am fost pe 4 martie. Pur si simplu dis de dimineata am spalat masina si mi-a venit un chef teribil de Sinaia. Am sunat la hotel (sunt de-al casei... , mi-am rezervat camera (la bulivar' cum imi place mie!) iar la ora 11 a. m eram deja acolo. Iar seara am fost la Taverna unde m-am salutat cu ospatarul (ti-am spus, deja suntem de-ai casei si acolo). In ceea ce priveste faptul ca nu am putut veni la intalnirea AFA a fost din alte considerente care tin de programul legat de serviciul meu. Mi-ar fi placut sa fiu alaturi de voi, dar, uneori nu depinde doar de noi. Am vazut ca si prietenul @santana regreta ca nu AFostAcolo, precum si multi altii. Asta este, poate data viitoare reusim sa ne vedem. Pana atunci poate e Targul de turism din Bucuresti. Stii ceva de chestiunea asta?

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
adryanaAUTOR REVIEW
[30.03.12 12:44:18]
»

din pacate targul a fost deja, sunt deja 2 saptamani. Am reusit in ultima zi sa ajung dar am plecat dezamagita ca ce ma interesa-Austria-nu am gasit nimic, absolut nimic. Va mai fi la toamna in noiembrie probabil, ca anul trecut.Standul nostru drag AFA era ocupat acum de altii.

iulianic
[30.03.12 12:53:39]
»

@adryana: Tu ma dai gata cu "lipiile calde si fierbinti". Ce deserturi, ce fripturi si alte preparate sofisticate! Cand painea e buna, parca totul e mai bun!

La Belciugatele, la masa de peste, tot tu m-ai trimis. Totul a fost minunat, dar painisoarele acelea calde nu le uit nici acum. Atunci, pentru ca mi-a placut atat de mult, am luat una si acasa. A fost micul dejun din ziua urmatoare.

La Taverna Sarbului din Sinaia inca nu am fost. Cunosc in schimb Taverna Sarbului de pe malul Dunarii, langa Portile de Fier. Am facut acolo un popas anul trecut inainte de a trece in Serbia.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
adryanaAUTOR REVIEW
[30.03.12 12:59:55]
»

@iulianic, cand mai ajungi la Sinaia incearca sa ajungi si aici . Sa cauti masa cu vedere spre Sinaia, merita pentru priveliste. Este un loc deosebit si sigur iti va place. Stii, lipiile acelea, parca si acum le simt mirosul, nu mai spun ce pufoase erau.

Dragoș_MD CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[30.03.12 13:03:01]
»

@johnnyredlabel: TTR tocmai si-a inchis portile de vreo 10zile! Ca de obicei in ultima vreme, promovarea sa a fost [epsilon]; (daca nu stii ce-i aia, intreaba un inginer)...

Eu am aflat de faptul ca tocmai se deschisese de la un jurnal TV, dar eram deja plecat din capitala...

Norocul meu cu un foarte bun prieten care s-a sacrificat si a fost sa recolteze si sa care vreo 40kg de materiale ca sa imi pot face si io o idee asupra ofertelor prezente la targ. Drept pentru care ii multumesc si pe aceasta cale!

Michi
[31.03.12 17:30:17]
»

Taverna Sarbului nu se dezice fie ca la o masa sunt zece clienti care consuma de 700-800 lei, fie ca la masa se aseaza doi pensionari obositi de drum si care servesc numai cafea sau bere. Aceeasi solicitudine, acelas respect si atentie. Prima data cand am fost sa luam pranzul cu niste prieteni, am comandat fiecare cate o portie dupa lista prezentata, nestiind ce vom manca dar mai ales cat de mari vor fi portiile. Atentie! La Taverna Sarbului nu se fac mici ci un fel de carnaciori picanti. Am mancat cat s-a putut, jumatate a ramas. Fara a fi solicitat chelnerul ne-a convins sa luam acasa si ne-a pregatit niste caserole frumos aranjate in care n-ai fi putut crede ca sunt resturi. Ne-a pus in plus fara a trece pe nota de plata, muraturi si cate o lipie neinceputa la fiecare. Cum sa nu mai revii?

Cat priveste Targul de Turism, lume multa, pliante cu kilogramele, la etaj o singura firma mare e adevarat, in rest diferite spatii. Pentru cei care contractau acolo sau la agentie prima saptamana dupa inchidere, acordau 10% bonus. Cam aceleasi oferte cunoscute.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
adryanaAUTOR REVIEW
[31.03.12 20:24:20]
»

@Michi, frumos ai vorbit despre Taverna Sarbului, sunt de acord si eu cu tine ca servirea e aceeasi, de nota 20 chiar daca bei doar o bere sau chiar daca comanzi efectiv mancare. Felicitari lor, imi ramane acum in inima un loc drag.

La Targul de Turism eu am cautat in principal pliante cu Austria dar nu am gasit si am tras concluzia ca doar la targul din iarna gasesti. Acum erau multe oferte de tot felul, circuite, excursii, sejururi la mari si oceane in toate zonele lumii.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adryana, iulianic, johnnyredlabel, Michi
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Sinaia?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.075707912445068 sec
    ecranul dvs: 1 x 1