GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Menu fix la Bulevard
De cate ori mergem la Sinaia gatesc acasa feluri de mancare cu « diminutive « adica o mancarica, o supica, o salatica, o fripturica- asta insemnand minuturi pe picior. Chiar si apartamentul in care locuim este un diminutiv-apartamentas sau apartamentut dar il consider afacerea vietii noastre pentru ca datorita lui iesim mai des din Bucuresti. Saptamana trecuta am fost cateva zile la Sinaia si cum sotul nu avea chef de aprovizionare si eu de gatit, am zis ca n-o fi foc sa mergem la restaurant. Teoretic da, n-ar fi fost foc dar practic ar fi fost jale cu J mare sa mancam la restaurant trei zile la rand la preturi de 70-100 Ron aceasta ducand la un procent destul de mare din suma cu care ca pensionari suntem "asistati" de stat. Vazusem de multe ori si prin Bucuresti si aiurea reclame in fata restaurantelor pe care scria imbietor « Menu fix, 3 feluri 9,99 » lei sau la locatiile mai selecte 14.99 lei. Le respingeam mental aducandu-mi aminte de cantina de la Poli desi ciorba de cazan, -mereu aceeasi, nu poate fi uitata. In Sinaia in drumul nostru zilnic spre parc sau piata am dat cu nasul de aceste reclame in fata restaurantului Casa noastra si Bulevard.
La Casa noastra pe cand era o simpla terasa din lemn langa hotelul triunghiular tot din lemn, ne-am oprit de multe ori de a lungul anilor sa mancam un mic. Asta pana cand un manager prost a demolat terasa si a inlocuit-o cu o constructie oribila de beton care la demisol are un restaurant mare si intunecat deschis numai la nunti, botezuri si parastase, la parter si et. 1 o parcare si hat, departe! la etajul 2, terasa. Nu se punea problema sa escaladez pana sus dar niciodata nu am vazut acolo mai mult de doi chelneri plictisiti la o masa. Adio si n-am cuvinte, Casa Noastra, m-ai pierdut de musteriu!
Mai sus putin, alaturi de impunatorul hotel Paltinis care e si o baza de tratamente de fizioterapie si chiar vis-a- vis de hotelul International este hotelul Bulevard. Nou, insorit, cu balcoanele pline de flori razand in soare. Intr-o aripa a hotelului, cu intrare separata si numai parter, acum doi-trei ani a fost inaugurata o cofetarie. Se cerea. Se inchisese cofetaria de la International lasand loc restaurantului tirolez si toata localitatea nu avea o cofetarie ca lumea. Doar cateva patiserii Fornetti sau de alte firme. Au deschis cofetaria cu un laborator propriu bun iar gradul de furaciune, normal in orice unitate alimentara, nu este prea ridicat asa ca prajiturile sunt mari si gustoase. Am cumparat cateva trufe de ciocolata cu 30 lei/kg sa le duc vecinei care-mi pazeste apartamentul si daca as fi avut o hartie de ambalaj cu antet ai fi jurat ca sunt de la Capsa. Cofetaria avea insa un spatiu prea mare asa ca initial s-au gandit sa deschida si o cafenea. De anul trecut s-a transformat in restaurant mentinandu-se si cofetaria.
In restaurant se intra direct din strada de pe trotoar. Prima este o sala mare pentru fumatori; din cauza usilor mari total deschise pe intreaga latime a salii, aceasta da impresia unei terase acoperite si nu se simte niciun iz de tutun. Mese pe dreapta si stanga, cu servete rosii vesele, scaune de lemn si multa, multa lumina, geamurile laterale dand in curtea hotelului Paltinis. Deasupra usii e o capodopera, un tablou precursor al curentului picturii naive: un domn cu joben priveste cu ochi blanzi de miel niste vilisoare si palate cu turnulete asezate intr-o poienita. In viata mea n-am vazut o asemenea privire bleaga si fara expresie. Peste buna dispozitie data de luminozitatea restaurantului tabloul te face sa razi oricat de ingandurat ai fi. A doua sala este pentru nefumatori. Cam inghesuita, cele mai cautate fiind mesele de la ferestre. Deasemeni e multa lumina ferestrele ocupand intregul perete. O obiectiune mare pe care pot s-o fac este ca vitrina cu prajituri nu este despartita de sala restaurantului si ar fi posibil, teoretic vorbind, ca baclavaua sa prinda miros de usturoi de la ostropel.
Am mancat ieftin si foarte bine. In 10 lei am putut servi o supa/crema/ ciorba, un fel doi cu carne, o miniprajitura din laboratorul propriu, doua chifle lungi proaspete cu susan. Sunt doua menuuri la alegere si natural, ca la orice restaurant exista si posibilitatea servirii sau completarii a la carte. Exemplu de menu: 1. ciorba de vacuta cu destula carnita (iar diminutiv), doi mici-marisori cu mustar, praji 2. crema de legume/ piftelute marinate mari cu pure/ praji 3. supa cu galusti/ iahnie de fasole cu carnat/ praji 4. bors dres cu smantana/ ostropel din ½ piept pui si cartofi natur, praji. La cei doi mici sotul a mai comandat doi contra cost (2 lei/ buc), a schimbat praji cu un mar; berea e rece, la halba sau sticla cam la 4-5 lei. Ati vazut ca menuul nu e cine stie ce, dar: esti servit imediat. In cateva minute ai lista, in alte 2-3 ai berea, in urmatoarele 2-3 ti se aduce felul intai. E dever mare, probabil ca au cantitati mari pregatite dar si personal, multe practicante dornice de 2-3 lei bacsis. Nu se face nicio diferenta din punct de vedere al serviciului intre cel care mananca de 10 lei menuul si cel care lasa 50 lei/ persoana. Este si foarte curat debarasarea meselor fiind facuta imediat ce te-ai ridicat de la masa. De altfel ce sa mint? Majoritatea clientilor erau la menu fix. O afacere buna pentru patron dar si pentru cel grabit sau cu punga cam goala. Mergand acolo trei zile la rand, impresia mea este verificata, asa ca vi-l recomand.
Trimis de Michi in 28.09.10 17:15:24
16 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Michi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
16 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Am mancat si la "Casa Noastra" si la "Bulevard", mie mi-a placut in ambele locuri, insa la Bulevard parca este mai gustoasa mancarea.
Pe de alta parte ai participat la Sinaia Forever? Cat as fi vrut sa ajung, dar n-am mai apucat...
Felicitari pentru review!
Am mancat la locanta pentru ca am fost foarte racita, viroza rea cu temperatura si nu ma puteam concentra pe activitatea intelectuala de gatit. A plouat trei zile cu galeata si n-am putut ajunge pana in parc. Ce am vazut pe strada, inafara de intreruperea circulatiei si bara la bara pe soseaua varianta: niste afise ieftine cu programul de seara concerte si recitaluri, o pavoazare ieftina si de kitch pe strada in care se facea reclama la lectii de ski, desene facute de copii si multi liceeni si tineri someri disponibilizati de la Mefin, pe Corso. Atat. Pentru mine a fost SINAIA for Never. La anu!
Saptamana trecuta am fost si eu la Sinaia... daca stiam... va invitat asa racita, la o cafea, sau la un ceai... multa sanatate!
Excelent, m-au castigat de client de pe acum si la restaurant si la cofetarie!
da, e de bine! se mananca bine si pe criza la sinaia! un Sb de la mine pentru descoperire.
pret de criza? cred ca trebuie sa mutati virgula dupa primul 9 ca m-au apucat durerile de inima si ma intrebam ce pensie aveti de vi se pare ieftin ))))))))))))))
@sanziana
cred ca ar trebui sa mai citesti inca o data review-ul. de data asta PE TOT! asta ca sa iti treca palpitatiile de la inima!
”Menu fix, 3 feluri 99.999 » lei sau la locatiile mai selecte 14.9999999 lei-
@recul, cred ca ar trebui sa il citesti tu de la inceput, nu doar ultimele fraze: )))))))))) la acest paragraf ma refeream
nu intru in polemici, dar ai facut referire la un ecou de-al meu! ori ecoul era scris pt pretul asta.
Am mancat ieftin si foarte bine. In 10 lei am putut servi o supa/crema/ ciorba, un fel doi cu carne, o miniprajitura din laboratorul propriu, doua chifle lungi proaspete cu susan.
o seara frumoasa! eu chiar citesc review-urile, daca vrei iti fac si tie niste conspecte!
Am mancat si noi aici cu aceasta suma! Atata doar ca ciorbita e mica, un polonic, dar te saturi si cu felul 2. Mancarea e buna, dar un gurmand nu se va satura.
Felicitari pentru ca l-ai adus in prim plan!
Sanziana, ai dreptate. Eu inca mai socotesc in lei vechi si probabil asa raman. E vorba de o suta de mii lei si respectiv o suta cincizeci mii. WEB, daca esti pe aici, poti sa-mi corectezi eroarea? (era sa zic si de greseala)
Saru' mana WEB, ochi de argus, pentru corectura. Stiati ca pe vremuri la ziare era un angajat numit " cap limpede" care-l citea din cap in coada si sesiza greselile scapate corectorului? Nu stiu daca i s-o fi restructurat postul dar era bun la casa omului.
@Michi esti fenomenala
M-ai binedispus bunaoara!
Si votul cu numarul 10 ti-l dau
Intocmai ca nota elevului de la scoala.
Desi sunt racita cobza, tot zac in fata calculatorului si nu ma pot dezlipi pana nu-mi inseninez seara, citind review-uri placute, ce-mi aduc zambete in coltul gurii. In ciuda starii mele gripale, ce ma face sa ma simt nu tocmai in forma, incerc s-o ignor si sa-mi inchipui ca savurez meniul de 10 lei, descris de tine, ce suna atat de bine... Yam, yam... si cand ma gandesc ca de 2 zile nu mai simt nici un gust la mancare, din cauza nesuferitei de raceli, descrierea meniurilor tale a fost benefica macar ,,mental'' pentru papilele mele gustative.
Multumesc si felicitari!
Mda, se confirma! Verificat personal. Bulevard si Casa noastra, apartin aceluiasi patron. Un domn brunet nu prea inalt cu o palarie somptuoasa. Meniu variat, savuros, preturi de bun simt. Intr-un cuvant o oferta de nerefuzat
Chiar interesant meniul oferit pentru 10 lei. Mai ales ca acesta contine si prajiturica - asta asa ca sa pastram diminutivele . Eu am multe amintiri neplacute despre restaurantele din zona si ma bucura sa vad ca exista astfel de locuri in Sinaia.
Maine plec la Sinaia si ma bucur din suflet ca am gasit review-ul tau. Cum iubitul meu este ahtiat dupa dulciuri si l-am facut si pe el sa iubeasca Sinaia, mi-ai dat o idee excelenta de a-i face inca o surpriza, asa cum ii fac ori de cate ori ajungem acolo. Daca as mai nimeri si Marmotele... ce bine-ar fi! Ultima data le-am cautat de ni s-au lungit urechile de foame, iar ele inveleau ciocolata, nici gand sa le gasim.
Asa ca... Bulevard scrie pe mine (in sensul bun al expresiei ) si ai si niste puncte pentru ce-ai scris!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2023 [Restaurant Lord @ Hotel Caraiman] Restaurantul Lord Caraiman - mâncare bună într-o ambianță plăcută — scris în 02.12.23 de calator65 din CLUJ-NAPOCA - RECOMANDĂ
- Jul.2023 [Restaurant Complex Militar Sinaia] Se mănâncă foarte bine! — scris în 27.07.23 de ux127042 din HUNEDOARA - RECOMANDĂ
- Jun.2023 [Restaurant-Crama Rina Sinaia] Restaurantul „La Roq” hotel Sinaia — scris în 02.07.23 de nelu73 din AGNITA SIBIU - RECOMANDĂ
- Jan.2023 [Restaurant-Crama Rina Sinaia] O seara de neuitat — scris în 01.02.23 de Zmeu din BOTOşANI - RECOMANDĂ
- Dec.2022 [Restaurant WooD] Un prânz rapid într-un restaurant cu clasă — scris în 07.01.23 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Dec.2022 [Restaurant pensiune Argeșu] O experienta extrem de neplacuta — scris în 29.12.22 de ux128011 din BUCURESTI - nu recomandă
- Dec.2022 [Restaurant-pizzerie Hotel Irish House] Una calda, una... rece rau. — scris în 02.12.22 de _XXL_ din BUCURESTI - nu recomandă