BUN
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Un regal la terasa Regales din Sinaia
- continuare de aici-
După ce am fost la Ceaunu´Crăpat de la Cota 1400, v. aici a doua zi, prietenii cu care venisem din Bucureşti, mi-au propus să mâncăm la Taverna Sârbului. Mai fusesem acolo anii trecuţi şi mi-a plăcut şi ce am mâncat şi cum am fost servită. Pentru prima dată, porţiile fiind foarte mari, mi-au dat ce a rămas la caserolă, obicei pe care până atunci îl considerasem de prost gust dar auzind că aşa se practică curent şi afară, mi-am zis, hai să renunţ la bunele maniere şi să iau partea practică a lucrurilor.
Am ajuns la Taverna Sârbului, numai că fiind sâmbătă, terasa era plină ochi cu excepţia a două mese în soare care nu aveau nici umbrelă. Uşor decepţionaţi am plecat să mâncăm în oraş unde terasele se ţineau lanţ.
Terasa unde am mâncat
Pe drumul de întoarcere am zărit o terasă foarte frumos poziţionată între brazi şi două vile de clasă. Nici n-am stat să aflăm numele ei şi ne-am aşezat la o masă distanţată de altele unde mai erau câţiva clienţi. Mai târziu citind tăbliţa de la intrare pe care era scris meniul cu cretă am aflat că se numeşte Regales.
Nici nu ne-am aşezat bine şi lângă noi a apărut un chelner între două vârste cu o ţinută impecabilă. S-a înclinat în faţa noastră, ne-a urat ˝bine aţi venit! ˝şi imediat mintea mea l-a asociat cu un majordom englez aşa cum am văzut prin filme. O altă imagine a fost a chelnerilor din anii trecuţi, plictisiţi şi obraznici care te abordau la minute bune după ce te aşezai la masă că oricum aveau clienţi gârlă. Doamne, pandemia asta ne-a a schimbat pe toţi!
Ne-a propus din partea casei până vor fi gata felurile principale un platou cu scovergi puţin sărate care au mers ca unse cu berea rece pe care ne-a adus-o imediat ce am cerut-o. Nu mai zic că la foamea pe care o aveam, ne-am bătut pe ele. Între timp am admirat peisajul dimprejur, am tras pe nas aerul ozonizat şi n-am mai regretat că n-am fost la Taverna Sârbului unde înafară de farfuria cu mâncare, nu aveai ce vedea de jur împrejur.
Ce am servit şi cât a costat
Totul a fost excelent: porţii mari şi foarte gustoase.
-o porţie de ciulama de pui cu ciuperci 200/ 100 gr, 29 lei
-două porţii de pulpă de berbecuţ fiert în vin 2x400gr, 2x40 lei
-două porţii salată de varză crudă 250gr, 2x9 lei
-o porţie de 4 mici 15 lei cu cartofi prăjiţi 200gr. 9 lei
-o plăcintă cu mere 150 gr, 15o lei
-o porţie de doi papanaşi cu dulceaţă de coacăze, 19 lei
-un pahar vin roşu 0.25 l, 7.5 lei
-trei beri Stella Artois din care două fără alcool 30 lei
Total 225 lei, cu bacşiş 250 lei, pentru patru persoane
Calitate şi impresie generală
Nu am exagerat deloc când în titlu am scris ˝un regal˝. Nu am venit să facem chef şi nu a fost un prânz pantagruelic ci unul potrivit ca preţ, ca pentru pensionari veniţi câteva zile în vacanţă şi care au unde sta. Serviciul asigurat de ˝majordomul englez ˝care ne-a arătat mult respect, gustul şi mărimea porţiilor, ambianţa exterioară mă face să recomand din toată inima restaurantul Regales din str. Coştilei nr. 27 pe drumul spre telegondolă.
Ca şi încheiere
De regulă sunt foarte obiectivă. Veţi vedea cum în ziua următoare am luat plasă la o terasă cu renume că aşa e în viaţă, una caldă, una rece.
Prietenii ne-au adus acasă pe roţi, unde ca deobicei am tras un pui de somn, nu înainte de a mă gândi că o maşină e ca un membru al familiei şi numai când n-o mai ai îţi dai seama ce mult a contat ea în viaţa ta.
despre SERVICII
chelner de modă veche interbelică, foarte amabil şi respectuos
GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)
Tot ce am servit a fost fără cusur
LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI
brazi, natură- f. frumos
Trimis de Michi in 21.07.20 10:52:41
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în SINAIA.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Michi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2023 [Restaurant Lord @ Hotel Caraiman] Restaurantul Lord Caraiman - mâncare bună într-o ambianță plăcută — scris în 02.12.23 de calator65 din CLUJ-NAPOCA - RECOMANDĂ
- Jul.2023 [Restaurant Complex Militar Sinaia] Se mănâncă foarte bine! — scris în 27.07.23 de ux127042 din HUNEDOARA - RECOMANDĂ
- Jun.2023 [Restaurant-Crama Rina Sinaia] Restaurantul „La Roq” hotel Sinaia — scris în 02.07.23 de nelu73 din AGNITA SIBIU - RECOMANDĂ
- Jan.2023 [Restaurant-Crama Rina Sinaia] O seara de neuitat — scris în 01.02.23 de Zmeu din BOTOşANI - RECOMANDĂ
- Dec.2022 [Restaurant WooD] Un prânz rapid într-un restaurant cu clasă — scris în 07.01.23 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Dec.2022 [Restaurant pensiune Argeșu] O experienta extrem de neplacuta — scris în 29.12.22 de ux128011 din BUCURESTI - nu recomandă
- Dec.2022 [Restaurant-pizzerie Hotel Irish House] Una calda, una... rece rau. — scris în 02.12.22 de _XXL_ din BUCURESTI - nu recomandă