ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 19.07.2020
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 15.04.10
STATUS: TITAN
LUNA
JUL-2020
Prieteni
4 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
REZONABIL

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
93.33%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

La Ceaunu´Crăpat de la Cota 1400

TIPĂREȘTE URM de aici

Venisem cu telegondola la Cota 1400 cu intenţia să mâncăm la Sami unde în urmă cu câţiva ani servisem nişte mici ne-mai-pomeniţi. Când colo, restaurantul neavând terasă era închis.

Am panoramat noi împrejurimile, am constatat pe propria piele că e frig şi bate vântul şi când eram gata să ne întoarcem în Sinaia, am descoperit chiar alături de intrarea la telegondolă un local pe acoperişul căruia scria cu litere mari La Ceaunu´ Crăpat. Crăpat- necrăpat, am văzut că avea terasă, deci se putea mânca.

Ne-a plăcut aspectul chiar de la intrare. Şube de cioban şi blănuri de oaie atârnate pe balustrade, ghivece de flori, lemn natur deci, ca să mă repet natură pură. Numai reclama enormă cu Pepsi Cola strica impresia generală.

Adaptat regulilor impuse de restricţiile pandemiei erau trei spaţii de servire înafara restaurantului: unul la capătul scărilor în care erau câteva mese asortate cu ţipenie de clienţi, altul în care am devenit unicii consumatori şi în prelungirea lui al treilea care era o terasă în aer liber cu câteva mese ocupate. Spaţiul în care am luat masa era o struţo- cămilă între restaurant şi terasă. Avea pereţii de sticlă, tavanul la fel, numai că acolo era o deschidere de maximum un metru lăţime probabil rabatabilă, care, cu indulgenţă ar fi conferit sălii numele de terasă. Nicio masă ocupată în timp ce în terasa de afară se zgribuleau de frig câţiva consumatori.

Este inutil să vă spun că am plecat dintr-o Sinaie însorită cu 25 de grade şi aici pe telefon arăta numai 17 grade, era înorat şi bătea vântul. Salonul-terasă avea mobilier de lemn iar mesele de patru sau şase persoane suficient de distanţate. Cum ne-am aşezat la masă a apărut o fătucă pe jumătate îmbrăcată în costum naţional. De ce pe jumătate? Pentru că partea de sus era o ie iar cea de jos nişte blugi civili. Mască, mănuşi, mă rog echipamentul de rigoare.

Cum ni se făcuse foame, am acceptat propunerea ei că până vor fi gata felurile comandate să servim un platou cu de toate. Ce conţinea? Slăninuţă afumată, guiden, brânză de oaie, niţel cascaval, şorici din abundenţă, o lingură de zacuscă pentru patru inşi, o roşie mare şi cam atât. Pe bon figurau două porţii a 300 gr care costau 76 lei. Nu zic că luate de la supermarket am fi dat maximum 25-30 lei dar şi noi şi restaurantul eram la înălţime şi asta a contat.

Berea Stela Artois cu sau fără alcool 12 lei, normal. S-au servit: o porţie de supă de gâscă (pentru domnul), bună 30 lei; gâscă de curte cu varză călită 500gr, mai mult varză, bună, (56 lei pentru doamna); pastramă de berbecuţ cu mămăliguţă, 380 gr. foarte bună, 55 lei (pentru prietena mea) şi cinci sărmăluţe cu varză călită şi mămăliguţă, total 500gr in personam. Sărmăluţele au fost delicioase, se topeau în gură, idem mămăliga aurie dar varza era potroacă de sărată, cred că au pregătit-o abia scoasă din butoi fără a o desăra. Ca să fiu corectă ceilalţi nu s-au plans de sare deşi acasă nici eu nu mănânc hiposodat. De gustibus!

Prietenul atotştiutor mi-a explicat că expre dau mâncarea sărată ca să consumi mai multă băutură. În privinţa asta canci. Fiecare am consumat o sticlă de bere cu sau fără alcool şi ceva apă minerală, eu ca să mai diluez sărătura. A costat în total pentru patru personae 311 lei, cu bacşis 350.

Altfel porţii foarte, foarte mari, frumos prezentate pe platouri de lemn, cum veţi vedea în poze. Geaba ne-a mai îmbiat fătuca cu clătite sau papanaşi, nu mai era loc. Cafea nu am băut pentru că ne era gândul la somnul de după amiază. Una peste alta a fost o masă reuşită şi dacă aş fi ştiut să-i cer chelneriţei să-mi aducă ceva mai puţin sărat, ar fi fost perfect.

Pentru cultura mea generala am citit că mai sunt două restaurante La Ceaunu´Crăpat, unul în Bucureşti care s-a mutat din str Th. Masaryk în Herăstrău şi altul tot în Sinaia la Cota 2000. Pe AFA pentru restaurantul din Bucureşti s-au scris în 2017 două reviewuri, unul cu recomadare altul să dai să fugi iar pentru cel de la Cota 2000, trei din care două în 2011 şi unul în 2014 deasemeni cu păreri împărţite, cum se obişnuieşte la noi românii.

Cât despre restaurantul de la Cota 1400 despre care am scris mai sus, nu s-a postat niciun review iar părerea mea am expus-o. Ş-am încălecat p-o şa şi v-am spus povestea aşa.


despre SERVICII

Serviciu prompt, ireproşabil


GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

Dacă varza de lângă sarmale nu ar fi fost atât de sărată, totul ar fi fost OK!


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Spune Cota 1400 şi ai spus totul

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Michi in 19.07.20 18:20:11
Validat / Publicat: 19.07.20 18:52:45
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SINAIA.

VIZUALIZĂRI: 3943 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Michi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P25 Adică Mama Michi
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 27200 PMA (din 28 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

3 ecouri scrise, până acum

MichiAUTOR REVIEW
[19.07.20 19:11:20]
»

Ca şi precizare, restaurantul nu ţine de hotel Cota 1400, fiind separat de el şi la cca 50m mai sus.

Mika
[20.07.20 09:00:49]
»

Un vot acordat cu plăcere pentru un superbonus meritat. Cunos restaurantul, am mai fost pe acolo la intoarcerea de pe unele trasee din zonă. Se mănâncă bine, și mie mi-a plăcut!  

tata123 🔱
[20.07.20 10:51:32]
»

@Michi:  Felicitări pentru călătorie! V-am spus să nu vă pierdeți încrederea și ocaziile se ivesc exact atunci când nu vă așteptați. Sănătate!

Acum vreo săptămână studiam harta Bucegilor, m-ar mai încânta un drum pe Poteca Regală (vezi impresii). Urmărind traseul telegondolei chiar am identificat pe hartă restaurantul menționat în articol și mi s-a părut o variantă bună de luat masa, mai ales că impresiile erau bune. Arată apetisant preparatele prezentate în fotografii și aerul tare de munte provoacă foame

Numai bine!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Michi, Mika, tata123 🔱
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Sinaia?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.069610834121704 sec
    ecranul dvs: 1 x 1