GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Casa cu Cerb, aer de cetate, prețuri deloc medievale
În drumul nostru spre Hunter Vip - vezi impresii am poposit la Sighişoara, îmi era dor.
Timpul a trecut în viteză peste noi, anii s-au scurs cu repeziciune şi habar nu am când s-au evaporat cele 20 de veri de când am vizitat frumosul oraş.
Ne-am plimbat cu drag prin centrul Cetăţii Medievale, am căutat un locşor în care să ne răsfăţăm cu o cafeluţă şi să ne dezmorţim oasele.
Domnul a ales Casa cu Cerb. A ales de fapt terasa micuţă, amenajată direct pe piatra cubică, pe drumul strâmt care duce la Turnul cu Ceas, în partea dreaptă a Pieţei Cetăţii. Atmosfera era relaxantă, caldă, pe gustul meu.
Ne-am aşezat la una dintre mesele din fier ale restaurantului, incomode şi scaunele spun eu, dar puteam privi străduţa înţesată cu magazinaşe cu suveniruri, dar cel mai important era că puteam admira emblematicul Turn.
Clădirea Casei cu Cerb este un monument istoric, denumirea provine de la pictura exterioară care reprezintă un cerb în mărime naturală, cu capul şi trofeul montate pe zid. Fiind folosită în trecut ca locuinţă pentru unii cu înalte funcţii (cum altfel?), după restaurarea completă este transformată în pensiune cu zece camere, cu săli pentru conferinţe, simpozioane şi seminarii, dar şi un restaurant/bar.
Ospătari nu am văzut decât doi, unul mai tânăr şi aerian şi altul mai copt şi mai responsabil. Amabilitatea era cartea lor de vizită. Am primit imediat meniul nu foarte bogat dar cu preţuri „centrale”.
Am comandat două beri, una cu alcool -7 lei, alta fără -13 lei, un expresso 5,30 lei, o ciorbă de burtă 10,10 lei, una de văcuţă 10,20 lei, smăntână 2,70 lei, ardei iute 1,50 lei, pâine 3 lei, papanaşi 15,85 lei, cu un total uriaş de 68,65 lei pentru nişte lichide și două guguloaie cu dulceață, ne-am declarat învinşi de Cetate, de Cerb şi de Sighişoara=)).
La achitarea notei am primit un pliant frumos colorat şi două vederi superbe cu Casa cu Cerb, am fost încântată de dar :))
Porţiile erau extrem de mici, domnul C spunea că special sunt puse ciorbele în castroane de bebeluşi, ca să fii obligat să mai comanzi şi altceva în caz că eşti înfometat :p. Zeama a fost gustoasă, nu zic nu, dar n-am căzut pe spate de plăcere, nici nu m-am minunat. Ciorbița de burtică a fost delicioasă, spunea C.
Papanaşii ne-au fost recomandaţi de ospătar, zicea că sunt renumiţi, cei mai buni din oraş. Eu i-am spus clar că nu cred :D, mai buni ca cei pregătiţi de mine nu am mâncat nicăieri. Am luat o porţie amândoi. Nu au fost wow, dar nici de lepădat, au fost pitici, exact cum mă aşteptam, dacă nu-i gustam nu pierdeam absolut nimic.
Am mers un pic şi în interior, nu puteam rata ocazia.
Acolo am descoperit o recepţie micuţă, un bar, un salon cu vreo şapte mese, lângă el era bucătăria, iar în capătul lui erau toaletele. Era foarte curat, nu mirosea a mâncare.
Pardoseala cu gresie era acoperită cu o traversă persană, interior cu aspect de cramă, încăpere luminată cald, decorată frumos, scaunele tapiţate ţineau companie meselor acoperite cu feţe de masă albe.
Toaletele erau micuţe, curate, consumabile ieftine, nu regale, recomand o vopsea peste caloriferele ruginite :). Nu de alta dar dacă mai trece Prinţul Charles pe acolo (aşa cum a mai făcut) nu se poate uşura de tot ceea ce consumă fără să plătească.
Am înţeles că deţin şi o colecţie de vinuri, nici nu vreau să-mi imaginez ce scoruri au la vin, sigur o ia inima la trap.
Una peste alta, mie mi-a plăcut, vă recomand o oprire, măcar pentru a savura o bere nefiltrată şi a privi aerul medieval al Pieţei Cetăţii.
Trimis de krisstinna in 05.10.17 10:26:58
12 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (krisstinna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
12 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@krisstinna: Interesant, prin prisma istoriei și a poziționării în cetate. Frumos la Sighișoara, așa cum scria și Nicolae Iorga la 1906: Niciunul nu se poate asămăna cu dânsa ca frumuseță a orânduirii, ca păstrare bună a stradelor și caselor de odinioară, ca liniște și curățenie în împrejurările de astăzi.
Nu știu ce aveți cu cerbul, și tu și Mishu, numai pe acolo v-au purtat pașii vacanței. eu am intrat acum câțiva ani buni în Casa lui Vlad Dracul - și am ieșit foarte repejor după ce am văzut prețurile din meniu
@krisstinna: Si iar mi-am vazut "casa", caci in P04 casa galbena imediat in continuarea casei cu cerb este locul in care am dormit o noapte, mandra foc ca am dormit in buricul targului (normal si pretul pe masura).
Noi am mancat insa in alta parte la recomandarea lui @Andox caruia ii multumesc, si o sa povestesc si eu despre acel loc.
Cat despre portii cred ca daca ajungeam acolo cu termitele mele mancau si meniul la apetitul pe care il au .
Iar preturile pe langa faptul ca mi s-au parut maricele (mai ales pentru papanas) fioarte ciudate - 15.85?
Sa va fie de bine insa, felicitari pentru articol, votat cu mare drag
@tata123: Îmi place mult Sighișoara, îmi doream să o revăd și am profitat de ieșirea la Reghin pentru a simți din nou aerul ei medieval.
Am intrat și la Vlad Dracul dar nu erau mese libere la terasă așa că am ajuns la Cerb. Inițial am vrut să oprim undeva unde mănâncă de obicei localnicii, dar domnul C a vrut ceva de vacanță, parfumat.
Nici nu era nevoie să citesc prețurile, știam că sunt grăsuțe
Domnul C nu prea ține cont de lucrurile astea, spre deosebire de mine el alege ceea ce nu ar alege oamenii obișnuiți tocmai pentru că știe că e scump și clientela se selectează de la sine
Eu aș fi mâncat sendvișuri in mașină, nu mă deranja și eram la fel de bucuroasă.
Mulțumesc frumos!
@mishu: Mulțumesc, draga mea
Eu nu l-am căutat pe Andox, nu aveam mult timp la dispoziție, eram doar in trecere.
Avantaje și dezavantaje cazarea în buricul târgului, ca peste tot în lume.
Toate prețurile sunt cu fracție, sunt psihologice Și pe mine m-a amuzat acest detaliu.
Eei, Cerbul e pentru figuri de stil, pentru străini, nu pentru termite
Bine că nu a fost copilul cu noi, el mănâncă numai vită de nu-ș care, îți dai seama că intram in fibrilatii la prețurile alea.
@krisstinna: Să vă fie de bine.
Ei, acuma și cu tine, doar erați în centrul centrului, porții mici și prețuri mari.
Am mâncat și noi aici dar în interior, era frig nu se putea sta afară, dar o dată, a fost suficient ????
Mi-au plăcut tare mult pozele, mai ales cele din piață.
Este foarte frumoasă Sighișoara.
Toate cele bune.
@krisstinna:
”un expresso 5,30 lei, o ciorbă de burtă 10,10 lei, una de văcuţă 10,20 lei, smăntână 2,70 lei, ardei iute 1,50 lei, pâine 3 lei, papanaşi 15,85 lei, cu un total uriaş de 68,65 lei pentru nişte lichide
Astea-s calculate cu TVA? Sau fără?
Păcat că orașul e frumos! Domnul C. are dreptate cu porțiile mici!
P13 și P18 îmi plac mult!
@ANILU: Nici eu nu mă mai opresc pe acolo, o dată in viață e ok
Mulțumesc de vizită,
@Zoazore: Cu tot cu
Dacă și eu spun că-s mici, îți dai seama cât de puțin era
Te pup, mulțam de vizită
@krisstinna:
Cred că era pui de papanaș, precum trovanții Fluturașului.
@elviramvio: Da, ai dreptate, erau puiuți
Cred că și trovanții erau mai "adulți"
Mulțumesc
@krisstinna: in P02 si P05 se vede o terasă! Am recunoscut-o! In scurts mea vizită prin Sighisoara, AmFostAcolo! Nu stiam că se numeste asa, dar rămâne memorabila fiindcă ai fost si tu acolo, iar eu am fost la o suetă si o cafea, cu... Andox!!! Dragul de el, era in perioada in care "bună ziua a dat si belea si-a căpătat"!!! ????
@maria55: Ei, nu e chiar așa cu “beleaua”
Andox și a lui soție te-au tratat ca pe o prințesă, ți-au oferit ajutorul lor pentru că așa sunt ei, au sufletul bun și curat. Și țin la tine, ți-au fost alături atunci când soarele ți-a zâmbit mai puțin.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2024 Două restaurante bunicele în Sighișoara — scris în 29.08.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Oct.2023 [Restaurant-pizzerie Pizzeria Quattro Amici] Quattro Amici — scris în 19.10.23 de nelu73 din AGNITA SIBIU - RECOMANDĂ
- Apr.2022 [Restaurant Casa Vlad Dracul] Vlad Dracul — scris în 24.04.22 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Apr.2022 [Medieval Cafe Restaurant] Medieval — scris în 23.04.22 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jan.2022 [Restaurant Hanul din pădure [Stejărenii (Beșa)]] Bun gust și gust bun la Hanul din pădure – Stejărenii de Mureș — scris în 18.01.22 de ANILU din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Sep.2020 [Restaurant Domeniul Dracula [Daneș]] Mult mai mult decât bucate delicioase! — scris în 01.01.21 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Sep.2020 Ceva dulce „La Scară” – Sighișoara — scris în 17.09.20 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ