ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 21.09.2016
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Tîrgu Mureş
ÎNSCRIS: 15.06.12
STATUS: AUGUSTUS
LUNA
SEP-2016
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Pizzeria restaurant Quattro Amici din Sighisoara, jud Mures

TIPĂREȘTE

Daca in calatoriile prin Sighisoara treceti pe langa sau chiar vizitati Catedrala Ortodoxă "Sfânta Treime" din Sighişoara, care este amplasată pe malul nordic al râului Târnava Mare, construcţie care a fost ridicată între anii 1934 şi 1937, si brusc va “loveste” foamea nu trebuie sa faceti altceva decat sa traversati strada si ajungeti la Pizzeria restaurant Quattro Amici (vezi foto1).

De pe soseaua principala, de pe drumul national, se face o straduta la dreapta si dupa 100m se intra pe partea stanga intr-o parcare mare, pietruita si prafuita, adresa pizzeriei fiind: Str. Octavian Goga nr. 12 (vezi foto 2).

Se observa in partea dreapta a parcarii, terasa pizzeriei acoperita cu umbrelute si parasolare, ocrotita vederii de tisele si gardul viu. La intrare, pe usa, este scris orarul de functionare, pizzeria fiind deschisa zilnic intre orele 9-24.

De o parte si de alta a intrarii, pe doua tablite nerge este expus meniul restaurantului si sortimentele de mancare pe care le ofera (vezi foto 3).

Ne-am ales o masa in interior, afara era cald si batea putin vantul, ne-am asezat si am deschis lista meniu unde am vazut pe prima pagina o introducere in istoria localului in care scria: “De mai bine de douazeci de ani, intr-o seara... patru prieteni, doi romani si doi italieni, s-au intalnit la un pahar de vorba pentru a pune bazele a ceea ce avea sa devina Quattro Amici... ” (vezi foto 4).

... si o melancolie m-a cuprins, m-am uitat in jur la local, cum s-a transformat in tot acest timp, mi-am privit sotul cu care veneam des la pizza in Sighiosoara incepand de cand eram copii de 20de ani, mi-am privit si copilul si da, daca aceasta pizzerie ne-a facut sa-i ramanem fideli atata timp, pot sa v-o recomand.

Aici pizza se face in cuptor cu lemne (vezi foto 5,6), este crocanta, gustoasa, cu blatul pufos pe margine si subtire in interior. Noi am comandat o pizza Diavola (13,5 lei; foarte picanta) si una Pollo (15lei) si am baut limonada (6lei buc.). (vezi foto 7,8, 9).

Nu am ratat desertul pe care de asemenea il recomand, prajitura Tiramisu (4lei/buc.) care este foarte gustoasa (vezi foto 10,11).

Am fotografiat niste pagini din meniu ca sa va faceti o idee in ceea ce priveste preturile, pe care eu personal nu le consider mari, noi trei am achitat 52lei, cu bacsisul 60lei, ca apreciere pentru o servire rapida si amabila.

Restaurantul este o cladire care care peretii exteriori frontali, din sticla iar in interior este despartita in doua incaperi tot printr-un perete de sticla, o incapere fiind destinata fumatorilor. Este un local curat, cu coltare capitonate, mese si scaune din lemn in interior si scaune din plastic, tip fotoliu in exterior. (vezi foto 12,13,14,15).

La acest restaurant am mai servit de-a lungul timpului si paste, dar totusi, parca pizza imi place mai mult. Exista multe alte sortimente de preparate in meniu.

Din moment ce noi am ramas atatia ani fideli pizzei de la Oattro Amici din Sighisoara, indiferent de sortiment, pot sa o recomand cu mare drag celor care trec infometati prin Sighisoara.


[fb]
---
Trimis de Dana2008 in 21.09.16 13:29:20
Validat / Publicat: 21.09.16 15:59:08
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SIGHIȘOARA [MS].

VIZUALIZĂRI: 6025 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

14 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dana2008); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P10 Pizzeria restaurant Quattro Amici din Sighisoara, tiramisu
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 27200 PMA (din 29 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

14 ecouri scrise, până acum

Zoazore
[21.09.16 20:00:10]
»

@Dana2008: Iooi, tu Dană! Că fain mai arată pizzele ălea! Cel puțin cea din P07 e... mmmm!

Dana2008AUTOR REVIEW
[21.09.16 22:49:29]
»

@Zoazore: mulțumesc frumos Zoazore!... Dar să mergi să le guști, să vezi ce bune sunt!

Călătorii plăcute!

maryka
[22.09.16 10:02:00]
»

O! dar ce rău îmi pare! Am fost acolo în iulie, vezi rw, am fost la catedrală, dar nu am văzut nici un restaurant acceptabil, nici vreo pizzerie, nu-i nimic! Bine de știut pentru următoarea vizită! Și chiar ne doream o pizza! Locația e tot pe malul stâng al Târnavei? Acolo ,,prinsesem” mireasa și eu în poze, probabil că asta ne-o fi derutat! Glumesc, desigur.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
tata123 🔱
[22.09.16 10:40:51]
»

@Dana2008: O recomandare de reținut!

Pizza reușește să aprindă poftele multor oameni, nenumăratele sortimente reușind să satisfacă gusturile celui mai pretențios client. Istoria foii de aluat garnisită cu „n” ingrediente coboară, după unii cercetători, până în epoca preistorică când oamenii coc pâine pe pietre plate. Mai târziu, pe teritoriul Italiei locuitorii adaugă deasupra lipiei ierburi aromate și apare focaccia... hi, hi, hi. După aducerea tomatelor din Lumea Nouă (America) populația orașului Napoli e prima care le utilizează pe focaccia.

Prima pizzerie din lume s-a deschis în 1830 la Napoli sub denumirea Port Alba. Istoria continuă cu diverse etape legate de numele unor personalități, cu adăugarea de ingrediente noi, cu apariția livrării la domiciliu etc. Popularitatea acestui preparat crește mai ales după al Doilea Război Mondial, ajungând azi una din cele mai căutate feluri de mâncare din lume.

Au apărut pe mapamond pizzerii fără număr, cărți cu rețete de pizza, emisiuni tv dedicate și reviste speciale (ca de exemplu: pizzatoday.com/magazines).

Tentația e mare...

Andox
[22.09.16 11:39:08]
»

@maryka: ai fost doar la catedrala? Pentru ca in centru pe o raza de 200 m sunt 6 pizzerii.

maryka
[22.09.16 12:15:07]
»

@Andox:

Da. Numai la catedrală. Bine, asta după cetate. Am mers de la gară la cetate pe jos, la întoarcere la fel, am văzut catedrala și ne-am abătut puțin s-o vedem. De acolo ne-am dus înapoi la gară, nu mai aveam timp. Dar acum știm, pentru o dată viitoare! Iată încă o dată ce util este AFA. Mulțumesc pentru informații.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mishu
[22.09.16 12:19:50]
»

@Dana2008: Doamne, ce bine arata, m-as teleporta acum acolo.

Felicitari, votat cu placere.

Dana2008AUTOR REVIEW
[22.09.16 21:54:06]
»

@maryka: mulțumesc frumos pentru vizită și vot! Data viitoare când treci prin Sighișoara știi de unde poți să servești o pizza bună și un tiramisu gustos. Călătorii plăcute!

Dana2008AUTOR REVIEW
[22.09.16 22:02:07]
»

@tata123: Mulțumesc frumos pentru vizită și aprecieri!

Chiar că ar fi bine să treci pe acolo la o pizza.

Noi mergem din Tirgu-Mureș până la Sighișoara pentru o ieșire la pizza și o plimbare prin Cetate.

Călătorii plăcute!

Dana2008AUTOR REVIEW
[22.09.16 22:05:06]
»

@mishu: Mulțumesc frumos pentru vizită și aprecieri!

... Dar ce gustoase sunt!!!

Călătorii plăcute!

abancor CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[26.09.16 20:26:36]
»

Mă bucur să văd că pizzeria asta funcționează încă, cu succes.

Pentru mine, spre finele anilor 90, era un reper în zonă. Mai ales dacă ne amintim cît de puține cîrciumi bune existau pe atunci, descoperirea ei în 1997 a fost o surpriză plăcută.

Pe atunci era amplasată mai pitoresc, într-o casă veche la poalele dealului cetății, cam vizavi de unde este acum. Cred că o vreme au funcționat ambele „sedii”. Acum văd că a rămas numai cel de la „blocuri”.

Nu exista vizită la Sighișoara să nu mîncăm acolo. Ba și cînd eram doar în trecere, în drum spre alte destinații, căutam să ne nimerim la prînz sau cină în Sighișoara, ca să mîncăm la „Patru amici”.

Nu numai interiorul era frumos, și meniul avea rețete inedite, cum ar fi pizza disco volante, o pizza ca un OZN, acoperită cu cocă (nu calzone, pur și simplu o pizza întreagă, rotundă, cu o foaie de blat pe deasupra), sau volcano, care era cam ca cea de mai sus, doar că „acoperișul” avea un „crater” la mijloc, iar pizza conținea, conform listei de ingrediente, 50 ml coniac, care se flamba ca să scoată vulcanul flăcări pe crater.

N-am mai trecut pe acolo din 2002.

mishu
[26.09.16 20:38:03]
»

@abancor: Doamne cum poti rasuci cutitul in rana, iar eu citesc in continuare si-mi pun imaginatia sa lucreze, asa cum le descrii eu imi inchipui cum arata.

Cand voi ajunge pe acolo o sa iau din nou articolul la puricat si am sa iau tot ce mi-a placut de aici, asa ca daca mai sunt pareri va rog sa povestiti acum sa stiu cat de lunga va fi lista.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Andox
[26.09.16 21:18:40]
»

@abancor: asa este, acolo era pizzeria "originala" facuta de cei 4 prieteni (2 romani si 2 italieni) in 1994. Pe urma au deschis al doilea restaurant in locatia de care se vorbeste aici.

Dupa despartiri, impartiri si alte impacari acum pizzeria nu mai are nimic de a face cu cei 4 asociaţi initiali. Ca fapt divers proprietarul actual este un sas...

mishu
[26.09.16 21:51:08]
»

@Andox: Cum s-ar spune, cand 2 se cearta, pardon aici 4, cel din urma castiga ????.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Dana2008, maryka, mishu, tata123 🔱, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Sighișoara și împrejurimi? :


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.09412693977356 sec
    ecranul dvs: 1 x 1