BUN
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
La friptane și grătare în Rio

Adresa: Rua Rodolfo Dantas 16, Rio de Janeiro, RJ, 22020-040, Brazilia. Număr de telefon: +55 21 2541-5898. Program: Deschis zilnic de la 12:00 până la 23:30.
Deoarece am auzit că Brazilia și Argentina se întrec care mai de care în barbeque, am zis că merită să verificăm și am ales să încercăm această experiență la Churrascaria Palace, despre care citisem că este celebră pentru diferite preparate printre care taieturi de Picanha Borboleta, Paleta de Cordeiro ao Douro și Costela Prime. Un alt avantaj era că se afla în Copacabana, aproape de plajă și de hotelul nostru.
Ok, prima impresie din stradă, bună, situat lângă celebrul hotel Copacabana Palace, unde Carol al doilea s-a căsătorit cu Elena Lupescu.
La intrare in fața restaurantului pază, înăuntru, atmosferă elegantă și luxoasă, ospătari dichisiți, care ne-au condus la o masă cu colțar, iar în continuare ne-au făcut o prezentare a mâncărurilor.
Partea de bufet expusă, cu aperitive bogate, fructe de mare, scoici, midii, creveți, o paletă diversă de sushi, salate, brânzeturi maturate, feluri principale diverse, autohtone și internaționale și diverse fructe.
După ce ne-am ales o farfurie mare cu aperitive și ne-am așezat la masă, am comandat din meniul cu băuturi două caipirinha, o băutură tradițională cu lămâie, rom, mentă, asemănătoare cu mohito și două păhărele de 50 ml de cachacas, un fel de țuică de a noastră. Ei și acum urmează partea frumoasă! Ospătarii au început să defileze pe la masa noastră cu tot felul de cărnuri, pe țepușe, din care bizon, flamingo, rață, vacă de mai multe feluri, porc, oaie și cârnați.
Nici bine nu termina unul de pus că venea altul și tot așa până ni s-a umplut farfuria, cea specială pentru carne. După ce ne-am ghiftuit cu carnea delicioasă, căruia nu i-am găsit nici un defect, fiecare bucată fiind condimentată perfect, unele bucăți atât de fragede că se topeau realmente în cerul gurii, am îndrăznit de data aceasta intr-o farfurie mică, să mai pun câte ceva și din felurile pricipalele, dar foarte puțin pentru că nu mai avea loc unde să intre.
În preț era inclusă carnea și partea de bufet, mănânci cât poți, însă băuturile și desertul erau extra.
Am renunțat la desert, pentru că practic de-abia ne-am putut ridica de la masă.
Am fost foarte mulțumiți de tot ce am mâncat.
Nota de plată a fost de 120 de euro, (plătită in reali brazilieni), dar a meritat, fiecare bănuț.
CONCLUZIE: Churrascaria Palace este o destinație excelentă in Rio, care oferă o experiență gastronomică unică pentru iubitorii de carne și DA, RECOMAND CU DRAG!
Trimis de elenaadina in 09.04.24 07:21:42
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în AMERICA de SUD.
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (elenaadina); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ”
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
@elenaadina:
Felicitări pentru experienţa gastronomică reuşită!
”Deoarece am auzit că Brazilia și Argentina se întrec care mai de care în barbeque, am zis că merită să verificăm și am ales să încercăm această experiență la Churrascaria Palace, despre care citisem că este celebră pentru diferite preparate
Inspirată alegerea restaurantului cu specific barbeque. Încă de la citirea numelui restaurantului, Churrascaria, gândul m-a dus la singurele două experienţe personale în materie de preparate braziliene avute în restaurante cu acelaşi nume, doar că în... Egipt.
Citind cum a decurs masa şi servirea la restaurantul ăsta din Copacabana, am constatat destule similitudini cu ceea ce experimentasem şi eu doi ani consecutivi la restaurantele a la carte cu specific brazilian din cadrul hotelurilor Rixos din Sharm, unde, pe lângă mâncarea extrem de gustoasă, modul de servire a constituit un show în sine, cu tot acel periplu al ospătarilor cu diferite cărnuri pe ţepuşe, de nu mai ştiai ce să alegi, toate fiind excelente.
Ca diferenţe, nu pot să nu remarc eleganţa ambientului, bufetul mai bogat, precum şi preţul.
”După ce ne-am ales o farfurie mare cu aperitive și ne-am așezat la masă, am comandat din meniul cu băuturi două caipirinha, o băutură tradițională cu lămâie, rom, mentă, asemănătoare cu mohito și două păhărele de 50 ml de cachacas, un fel de țuică de a noastră.
Eu caipirinha şi caipiroska le-am descoperit în urmă cu peste cincisprezece ani la all inclusive în Bulgaria, fără să ştiu că sunt tradiţional braziliene, poate şi pentru că lichiorul obţinut din trestie de zahăr (cachaça) era înlocuit cu rom la caipirinha, respectiv cu vodcă la caipiroska, dar tot mi-au plăcut.
Să vă fie de bine şi vacanţă plăcută în continuare!
Felicitări și pentru această alegere culinară foarte inspirată. A fost foarte scump, dar și foarte bun după cum foarte bine ai descris. Noi nu am avut atâta inspirație pe Copacabana. Am fost destul de dezamăgit de Churrascaria aleasă. Asta mai ales în comparație cu cea din vecina Argentina, unde indeferent unde am servit masa a fost pur și simplu delicios.
Moooamă ce poftă mi-ai făcut de vita argentinienă, dar și de un mieluț delicios! Să vă fie de bine!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Sep.2019 Trăscău și potol pe Copacabana — scris în 06.12.19 de robert din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2019 [Restaurant-bar Amarelinho Da Cinelandia] Un local deosebit — scris în 30.09.19 de robert din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jan.2019 Trei restaurante deosebite in Rio de Janeiro — scris în 28.01.19 de geop din BUCURESTI - RECOMANDĂ