GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Restaurant Predeal Comfort Suites – mancarea libaneza de pe culmile Carpatilor
Perioada: 7 zile de degustat dintr-un august calduros de 2013
Misiunea: sa degustam din bunatatile gastronomice cu specific libanez
La restaurantul singurului hotel de 5 stele din Predeal, papilele gustative sunt luate prin suprindere si purtate pe culmile condimentelor pana in zona cea mai delicioasa din Liban. Aperitivele denumite “meze” (portii mici, reci sau calde) te imbie sa le degusti, iar consistenta lor cremoasa iti ordona sa iei lipia si sa o treci prin ele. Condimentele vin ca o adevarata simfonie si impletesc mancarea din farfurie intr-un adevarat gust nebun care te duce cu gandul la Mediterana.
Daca ajungi la acest restaurant e musai sa incerci Platoul Libanez. La doar 26 de lei ai o varietate de 6 meze-uri care pot fi combinate cu 1-2 portii de lipii. Pe acest platou sunt incluse:
- Labneh (crema de iaurt obtinuta prin scurgerea completa a zerului din iaurt, rezultand astfel o crema avand o consistenta intre cea a iaurtului si a branzei, insa pastrand gustul distinctiv acrisor al iaurtului);
- Hummus/ Hummus beiruty (pasta de naut macinat, combinat cu tahini – pasta de susan, ulei de masline, zeama de lamaie, sare, usturoi si boia iute pentru varianta beiruty);
- Mutabal / Baba Ghanoush (asemanatoare cu salata de vinete, insa mult mai gustoasa din punctul meu de vedere, datorita combinatiei de condimente; Mutabal este salata de vinete obisnuita, combinata cu iaurt, tahini, usturoi; Baba Ghanoush este salata de vinete cu melasa de la rodii, rosii, patrunjel si nuci);
- Tabbouleh (amestec aromat de patrunjel tocat marunt, combinat cu grau macinat si ulei de masline);
- Fattoush (salata mixta de legume, sos de rodii, bucati de lipie crocanta prajita si diverse condimente);
- Burghol (salata cu grau zdrobit, ardei gras, ceapa, rosii, iaurt).
Platoul libanez a variat pe parcusul sejurului nostru (in functie de ingredientele pe care le aveau la dispozitie), lucru care nu ne-a deranjat deloc fiindca asa am avut ocazia sa degustam mai multe meze si sa ne alegem preferatele.
Pe langa aceste delicatese, mai sunt si alte mancaruri cu specific libanez care trebuie incercate. Pentru aceasta vine in ajutor si meniul restaurantului care se poate gasi si pe website-ul hotelului. Dintre preparatele din meniu as sugera degustarea urmatoarelor preparate: supa de linte, care este cremoasa si delicioasa; falafel, chiftelute din pasta de naut; somon/ pastrav la gratar; deliciosii batata harra, care pentru mine au fost revelatia cartofilor prajiti incat am inlocuit aproape de tot cartofii prajiti clasici cu acesti deliciosi cartofi prajiti picanti (salivez de pofta in timp ce scriu aceste randuri); in materie de desert am incercat kashta si kilimanjaro, acesta din urma fiind un desert asemanator cu ceva bun si cremos pe care il degustam la bunici, in copilarie, un gust atat de bun pe care il uitasem si pe care l-am degustat iar aici, de data aceasta imbinat ca intr-un roller coaster cu pepenele galben si inghetata.
Restaurantul este deosebit, are un design interior placut, este curat, terasa inchisa cu geamuri largi ofera o priveliste frumoasa spre munte, iar chelnerii sunt foarte draguti si saritori (ne-au prezentat toate elementele cu nume necunoscute pentru noi «incepatorii in ale mancarii libaneze» si au fost atenti la cererile noastre). Nu este o zona clara delimitata pentru nefumatori. Pentru doritori insa, in cadrul restaurantului, se poate incerca si renumita narghilea.
Concluzia: yummy!!!
Trimis de DarkAng3L in 19.01.15 22:44:40
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în PREDEAL.
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (DarkAng3L); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@DarkAng3L - Foarte bine au venit informatiile acestea, avem si noi o rezervare pentru 2 nopti, de 8 martie (06-08 martie 2015). Nu-mi spui si ceva despre hotel si centrul spa, daca l-ai folosit? Macar in cateva cuvinte, daca ti s-a parut ok.
@Aurici - Din pacate nu ma pot pronunta asupra cazarii aici. Am dat review la ce cunosc. Cazare am avut la Hotel Hera - impresii aici
Fiindca Hera, Predeal Comfort Suites si Cabana Trei Brazi fac parte din acelasi lant hotelier, noi am ales sa ne cazam la Hera datorita pretului mai mic. Am ales sa mancam la Predeal Comfort Suites fiindca voiam sa incercam mancarea libaneza, iar la Hera nu am fost niciodata incantati de mancarea oferita.
Pentru ca mergeam zilnic la restaurantul acestui hotel am avut posibilitatea sa folosim si piscina, astfel ca am ajuns sa incetez sa mai merg la piscina celor de la Hera. Normal ca am ajuns sa o prefer pe aceasta in schimbul celei de la Hera. La Predeal Comfort Suites exista diferenta de nivel (care dupa parerea mea ar trebui sa existe la orice piscina) atat de utila, unde poti sta in apa in picioare, fara sa te duci la fund. Au si o sala de forta (nu foarte mare) cu cateva aparate de fitness, insa nu am folosit-o, m-am limitat la folosirea piscinei. Mai au si un jacuzzi, insa nici pe acesta nu l-am folosit deoarece trebuia dat drumul la apa, anuntat la receptie (ca un facut... am incercat sa mergem de 2 ori sa vedem despre ce e vorba si fie era gol si ar fi durat mult pregatirea... dupa spusele receptionerei, fie il folosea altcineva, asa ca ne-am lasat pagubasi). De sauna nu ma pot pronunta, nu m-a interesat asa ca nu am cautat-o. Despre masaj (netestat personal) tot ce pot spune este ca se facea in cadrul salii de forta (ceea ce mi s-a parut cam ciudat), insa cu programare la receptie.
Dupa ce am scris acest review am cautat pareri despre hotel si am gasit mai multe lucruri negative decat pozitive, fapt ce m-a suprins... Poate iti faci o parere mai buna citindu-le fiindca sunt de la persoane care au testat si cazarea, nu doar restaurantul (cum e cazul meu).
@DarkAng3L - Multumesc mult pentru detalii, imi vor fi de ajutor. Am citit si eu si am vazut pareri de toate felurile. In cazul nostru a fost o propunere a unor fini, care au gasit o oferta convenabila si baietii nostrii au zis sa sarbatorim 8 Martie acolo. Nu este nici standardul meu un hotel de 5*, s-a intamplat. Dar o sa povestesc si eu cand ma intorc.
@Aurici - Cu placere! Sper sa fie un review pozitiv, atat la cazare cat si la mancare Calatorie frumoasa!
Sper sa fi pastrat aceeasi calitate a mancarii, fiindca planuiesc sa ma duc special pentru platoul libanez la sfarsitul acestei luni.
@DarkAng3L - Eiii, deci tot tu imi vei fi de folos pentru ca este posibil sa ajungi inaintea mea.
@Aurici - Imi pare rau ca nu pot ajuta si la cazare
Cazarea tot in Predeal, insa nu la Comfort Suites. Dar o sa fiu cu ochii in patru si te anunt daca vad ceva dubios
@Aurici - Mi-am adus aminte ca am promis sa revin cu detalii mai recente.
Am luat-o pe jos din centrul Predealului si pana aici, la restaurantul hotelului. Aer curat, drum deszapezit, parcarea arhiplina (erau masini parcate si pe strada, in curba), vedere fantastica spre imprejurimi, atmosfera frumoasa si linistita in restaurant.
La receptie erau cativa clienti care se relaxau (erau in halate), la piscina nu era tipenie de om, in restaurant erau doar cateva persoane la o masa. Fiindca aici se fuma, iar terasa inchisa era goala, am ales sa ne asezam pe terasa. Chelnerul a venit imediat si ne-a intampinat, ne-a pornit caldura pe terasa, desi din punctul nostru de vedere ar fi fost buna si acea temperatura.
Am servit acelasi platou libanez, la acelasi pret (26 Ron). Am cerut o portie de lipii la acest platou, insa lipiile aratau putin diferit si nu erau calde deloc (desi erau acoperite). Nici platoul nu mai arata la fel de bine (la vizita anterioara era pus pe un platou din lemn rotativ, foarte frumos prezentat).
Chelnerul a fost dragut si ne-a explicat fiecare tip de humus/salatat din platou, desi era clar ca suntem familiarizati cu mancarea lor (am dat comanda dinainte sa ne aduca meniul la masa).
Pe langa platoul libanez am mai avut si o portie de batata harra. Ne-am fi dorit sa fie putin mai picanti cartofii, insa au fost buni, mai ales combinati cu putin humus si salata. De asemenea, am gustat si din supa crema de linte, servita cu bucatele de lipie crocanta. Supa a fost la fel de buna si gustoasa. Ne-am abtinut de la desert fiindca nu mai aveam loc si oricum din descrierea oferita de chelner (am solicitat detalii la unele dintre ele, precum banana split) nu am fost impresionata.
Per total, ne-a facut placere sa revenim la acest restaurant si sa mancam preparate libaneze. Recomand cu mare drag!
@DarkAng3L - Multumesc inca o data. Rezervarea noastra a ramas in picioare, o sa povestesc si eu cand ma intorc, sper sa fie bine.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Dec.2023 [Restaurant Hanul Cotul Donului [Timișu de Sus]] Restaurant de groază — scris în 04.12.23 de Marius2023 din DIMBOVITA
- Mar.2023 [Restaurant Cabana Vânătorilor] Cabana Vânătorilor restaurant — scris în 06.03.23 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Mar.2023 [Restaurant Vatra Regală] Vatra Regală — scris în 05.03.23 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Feb.2023 [Hanul Domnitorilor] O experiență culinară delicioasă la restaurantul Hanul Domnitorilor — scris în 01.03.23 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Dec.2022 [Restaurant Vatra Regală] Experienta culinara placuta — scris în 05.12.22 de magdalenanae din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2022 [Hanul Domnitorilor] La Hanul Domnitorilor - Predeal — scris în 09.11.22 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2022 [Restaurant Hotel Dragului] De dragul Dragului, din nou la Dragului — scris în 23.08.22 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ