GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Restaurantul Cioplea Vechi din Predeal
Saptamana trecuta ne-am hotarat sa profitam de ultimele zile calduroase din anul acesta si am pornit pentru o zi spre Predeal. Am fost acolo de nenumarate ori, in cautare de aer puternic ozonat, curat, raze de soare sanatoase si atmosfera benefica pentru intreg organismul. De acesta data am vrut sa revedem Predealul fiind insotiti de un prieten stabilit de multi ani in Australia si revenit pentru cateva zile si in Romania.
Drumul nu a fost aglomerat, s-a circulat bine si am putut admira in voie natura care-si schimba hainele verzi cu unele galbene, maronii, rosiatice… Un peisaj de-a dreptul incantator!
Am ajuns in centrul Predealului, de unde la un moment dat dupa gara am facut dreapta si am urcat aproximativ 2 km pana pe Cioplea, o zona linistita si extrem de primitoare. Din pacate, drumul care urca este plin de gropi, de fapt cratere in adevaratul sens al cuvantului care te fac sa iti pui semne de intrebare in legatura cu alegerea facuta. Cand ajungi sus, insa, panorama iti taie rasuflarea si te face sa spui ca merita efortul! Crestele Muntilor Bucegi, Postavaru si Piatra Mare strajuiesc locul si te imbie sa ii privesti si sa-i admiri.
Ne-am oprit la Restaurantul Cioplea Vechi, la o masa asezata strategic pe terasa, pentru a ne putea bucura in voie de priveliste.
Dupa aproximativ zece minute un chelner ne-a adus meniurile, am comandat bauturile si am asteptat. Dupa inca cincisprezece minute le-a adus, deja eram mirati ca a durat asa mult, intrucat nu comandasem ceva complicat ci am vrut ape, cateva sucuri, whisky si pentru mai tarziu bere. Ne-a luat si comanda de mancare, linistindu-ne ca in maxim jumatate de ora comanda va fi fost gata.
Au trecut cam patruzeci de minute si bineinteles ca nu a fost gata mancarea, timp in care chelnerul nu a mai trecut pe la masa sa debaraseze sau sa schimbe scrumierele. In mod normal chenerul trebuie sa fie atent, sa verifice masa din cand in cand, sa intrebe daca mai aduce ceva etc... mai ales ca restaurantul nu era ocupat total, cred ca erau in jur de sapte mese pline si mai multi chelneri.
Ne-a adus intr-un final ciorbele si salatele, moment in care l-am rugat pe chelner sa aduca si niste chifle. A venit o doamna la masa noastra – probabil sefa de sala – sa ne intrebe daca totul este in ordine, i-am spus ce ne-a deranjat si am rugat-o sa ne aduca smantana si ardei iute. Din cate stiu, daca acestea nu se aduc o data cu ciorbele, macar se intreaba daca cineva doreste si se calculeaza suplimentar – aici, insa, nici vorba! Ma rog, ne-a adus cele cerute si a observat chiar ea ca nu avem paine pe masa si s-a repezit din nou la bucatarie. Apoi, inca un drum a fost facut pentru oliviera, care lipsea cu desavarsire de pe toate mesele. Punct forte: smantana chiar era “autentica”!
Ne-a adus si felul principal de mancare, toti am luat preparate la gratar, facute pe loc chiar la gratarul de pe terasa, proaspete, bune, am fost multumiti. Cartofii erau bine facuti, nu din aceia congelati la punga.
Si inca un amanunt: ne-am dorit sa comandam si doua portii de cotlete de berbecut, pe care le-am gasit in meniu sub denumirea “Cotlete de berbecut Noua Zeelanda” la pretul de 50 lei portia (o portie cu cinci cotletele) dar cred ca erau cotlete de pe plaiurile mioritice, intr-adevar, bine preparate, dar repet banui ca am platit un produs romanesc prezentat ca fiind adus de peste hotare.
Am mai luat cate o inghetata, cate o cafea sau un cappuccino, ne-am mai bucurat de privelistea minunata, de brazii verzi si de aerul pur, apoi am cerut nota (cam piperata) si am plecat spre centrul statiunii si apoi spre casa, cu nostalgie si melanolie in suflet...
Restaurantul este complet renovat, arata foarte bine pe afara, ceea ce este de apreciat, intrucat sunt multe locuri chiar si pe aici, care au fost lasate in paragina. Cei de la Cioplea mai au insa de lucrat la calitatea serviciilor, la promptitudine, la respectul fata de client.
Totusi cadrul natural ametitor ma face sa imi doresc sa revin candva avand si speranta ca serviciile oferite vor fi mai bune!
Trimis de sandu.53 in 21.09.10 13:10:07
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (sandu.53); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Daca dupa ce ati mancat faceati si drumul prin padure (polistoaca cum ii zice sotul meu) atunci e si mai ok.
”Cotlete de berbecut Noua Zeelanda” la pretul de 50 lei portia (o portie cu cinci cotletele) dar cred ca erau cotlete de pe plaiurile mioritice, intr-adevar, bine preparate, dar repet banui ca am platit un produs romanesc prezentat ca fiind adus de peste hotare.
Sunt sigura ca cotletele erau din Romania, insa reteta prepararii era specific neo-zeelandeza.
La acest aspect se refereau.
Mai fac papanasi acolo?
Totusi, dupa calitatea serviciilor, nu se merita! Bine ca ne-ai spus de el...
Am servit si noi acolo, cadrul natural intr-adevar este excelent iar mancarea ne-a placut foarte mult, este un restaurant unde ne-am simtit bine. Felicitari pentru review.
Astâmpăraţi-vă bey cetăţeni cu mâncărurile astea că avortează gravidele de poftă acilea pe AFA!!!
FELICITĂRI pentru reiew!
RobertCodescu, îţi reamintesc cerinţa de a te purta (şi vorbi) civilizat pe acest site! Ecoul tău ar merge exprimat pe un maidan, nu într-o familie de prieteni!
Si eu servit Cotlete din acelea acolo... aratau f bine, erau f fragede, eu cred ca erau noua zeelanda pt ca ale noastre nu sunt chiar asa... erau si f gustoase!
@cris1982: Cotletele sunt DE ORIGINE Noua Zeelanda... de aici si pretul mai piperat. S-a luat in calcul si folosirea celor "mioritice" insa calitatea era cu totul alta. Pentru o lamurire mai clara se poate cere o factura... sau alte documente care sa le ateste provenienta.
As ruga sa nu se mai faca astfel de comentarii fara niciun fel de baza.
Va multumesc!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Dec.2023 [Restaurant Hanul Cotul Donului [Timișu de Sus]] Restaurant de groază — scris în 04.12.23 de Marius2023 din DIMBOVITA
- Mar.2023 [Restaurant Cabana Vânătorilor] Cabana Vânătorilor restaurant — scris în 06.03.23 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Mar.2023 [Restaurant Vatra Regală] Vatra Regală — scris în 05.03.23 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Feb.2023 [Hanul Domnitorilor] O experiență culinară delicioasă la restaurantul Hanul Domnitorilor — scris în 01.03.23 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Dec.2022 [Restaurant Vatra Regală] Experienta culinara placuta — scris în 05.12.22 de magdalenanae din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2022 [Hanul Domnitorilor] La Hanul Domnitorilor - Predeal — scris în 09.11.22 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2022 [Restaurant Hotel Dragului] De dragul Dragului, din nou la Dragului — scris în 23.08.22 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ