ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 14.05.2024
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Piteşti
ÎNSCRIS: 19.06.11
STATUS: TITAN
LUNA
APR-2024
Prieteni
PREȚ 206 lei
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
91.67%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Restaurantul “La Tuciuri” din Pitești

TIPĂREȘTE

Într-un review anterior spuneam că în Pitești prefer restaurantele centrale și nu mari, tradiționale, specifice, printre ele se află și Restaurantul „La Tuciuri” la care voiam de mult timp să merg, dar am tot amânat.

 Am Fost Acolo cu două bune prietene în ziua de Sf. Gheorghe, nici o legătură cu numele noastre, a fost o simplă coincidență, am vrut doar să mai povestim, să mâncăm, eventual să și bem ceva.   

Restaurantul „La Tuciuri” este situat central în Pitești, în Strada Primăverii 11, stradă mică de nici 150 de metri, lângă Biserica Sf. Treime, monument istoric, veche, prima atestare documentară datează din anul 1666, Biserică ce se vede atât din Strada Egalității pe care se urcă „La Tuciuri” cât și din Bulevardul Eroilor pe care se coboară „La Tuciuri” , cele trei străzi formând aproximativ un triunghi dreptunghic în care Primăvara este ipotenuza. Se află foarte aproape de Muzeul Județean, de Parcul 1907 și de casa mea, circa 150 de metri în linie dreaptă de fiecare. Are cont pe FB, site, latuciuri.ro, telefon, 0348 415 343, folosite și pentru comenzi, rezervări. Se deschide zilnic la ora 10 dimineața, se închide la ora 12 noaptea.  

Pe Tripadvisor are 4,5 puncte din 178 de review-uri, fiind poziționat pe locul 2 din cele 69 restaurante din Pitești, oferă în special mâncăruri românești tradiționale făcute la tuci sau pe grătar, dar și mâncăruri europene, la prânz, cină sau gustări, mai simplu spus toată ziua.  

Este un Restaurant tânăr, are puțin peste 10 ani, este amenajat într-o Clădire mică și veche, dar renovată, cu subsol, parter și parțial un etaj. La subsol se află Crama cu 30 de locuri ce se deschide doar pentru evenimente, la parter este Barul iar la etaj câteva mici Săli cu un total de circa 80 de locuri. Bucătăria se află într-o Clădire nouă și între ele o Terasă cu 80 de locuri sub „Umbrele TUBORG” . Există o mică terasă și la etaj dar nu mai este folosită.  

Ajunse în Restaurant am mai găsit poarta de lemn fixată între două totemuri sub tuciurile care-i dau numele. Fiind o zi de marți, nu am mai făcut rezervare, dar ajungând puțin după ora 12 am găsit destule mese libere, mai apoi s-au cam ocupat.  

Am fost întâmpinate de un tânăr care ne-a întrebat unde vrem să stăm, am rămas la Parter, tânărul ne-a condus la o masă. Unde ne aștepta Meniul Virtual, o Carte de vizită cu Cod QR și Indicații pentru transmiterea comenzii. Cum mie nu-mi plac aceste meniuri l-am rugat să ne aducă Meniuri Printate, pe care le-a adus, aveau detalii și poze color, mi-au plăcut cum arătau.  

Tuciurile au o ofertă bogată și diversificată, Aperitive pe bază de fasole, vinete sau icre, pe bază de carne de porc, slănină, jumări, șorici sau pe bază de telemea, toate arătau bine.... Tentante, din poze, erau Fasolea făcăluită cu ceapă caramelizată, Jumările cu muștar și ceapa roșie și Salata Casei „La Tuciuri”, de la Gustări Calde cu brânză, cașcaval sau smântână, Bulzul haiducesc arăta bine. La Ciorbe/Supe nu lipsea Ciorba de Burtă servită cu ardei iute. Pregătesc Pește, păstrav și crap prăjit sau la grătar, dar capul de afiș este Saramură de Crap ca la Jurilovca, oferă Platouri cu diverse porcării, platou mixt gril, dar și lacto vegetariana Gustare de Vara „La Tuciuri” iar ca Fel Principal găsim coaste, pulpă, ceafă și mușchiuleț de porc, carne de pui și de curcan în diferite preparate specific locale sau de prin vecini, Cotlet haiducesc cu sos de ciuperci și cartofi țărănești, Tochitură ca la Maramureș cu ou și brânză rasă, Tigaie Bucovineană de pui cu legume și orez, Piept de pui ca la Banat cu piure sau Tocăniță de ciuperci cu mămăliguță, vegetariană.  

Căutate și apreciate sunt Preparatele la Tuci, Carne la garniță cu cartofi țărănești și murături, Ciolan cu mâncare de fasole și varză murată, Sarmăluțe din carne de porc cu mămăliguță, smântână și ardei iute, Pomana Porcului ca la Bucovina și Preparatele la Jar, pastramă de berbecuț, mușchiuleț, cotlet sau ceafă de porc, mici și cârnați, piept și pulpă de pui alături de o Garnitură cu cartofi, orez, varză, fasole sau legume la grătar și de o Salată de roșii cu castraveți, de varză albă, de ceapă, de ardei copt, de sfeclă roșie cu hrean, de varză și alte murături asortate.  

Ca Deserturi se pregătesc papanași, plăcinte, diferite clătite printre care Clătita Brașoveană. Ca Băuturi sunt oferite Răcoritoare din gama Pepsi, apă, ceai, cafea, Tării, Vinuri, Bere.  

Mai multe produse și mai multe despre ele puteți vedea în pozele postate, pe site-ul restaurantului sau mai bine mergeți acolo, le puteți și gusta.  

Ne-am hotărât rapid ce să comandăm, eu Cotlet haiducesc cu sos de ciuperci și cartofi țărănești, fetele au dorit Carne la garniță cu cartofi țărănești și murături și Clătită Brașoveană. De băut am solicitat Apă plată și Pepsi Cola.

Mi-am lăsat prietenele să savureze o țigară și un pahar cu Pepsi una, cealalta un pahar cu apă și am mers prin restaurant pentru câteva poze, terasa fiind închisă am pozat-o acum câteva zile.  

Sălile mici, fostele camere din clădirea respectivă, sunt decorate în stil tradițional, cu carpete și covoare cu motive naționale, cu diverse măști, o mască este pusă și pe fațadă la etaj și alte obiecte tradiționale. Atrag atenția scaunele din lemn masiv cu spătar înalt ce se termină cu figuri desenate – pirogravate – pictate, printre care și câțiva voievozi români.

Am revenit la masă, am mai povestit câte ceva și a sosit și mâncarea.

„Cotletul haiducesc” , carne frumos rumenită și lângă ea cartofi aurii, smântână și ciuperci albe și un mozaic de legume multicolore, totul presărat cu verdeață, „Carnea la garniță” , pulpă de porc și bucăți de cârnați de casă rumenite în tuci cu cartofi aurii, kaizer, ceapa, ardei, murături peste care trona un ou ochi și câteva firicele de verdeață, amândouă puse în vase metalice fierbinți împreună cu „Plăcinta” acoperită cu brânză și smântână într-un vas ceramic colorat așezate pe masa din lemn lăcuit cu un chenar bicolorat formau un tablou apetisant, plăcut ochiului, iar amestecul de arome plăceau mirosului. Mai târziu au plăcut și gustului.  

Am mai stat, am mai povestit, ne-am gândit și la un dulce și am solicitat Papanași cu smântână și dulceață, unul cu vișine și unul afine care au venit destul de repede. Au fost buni, chiar foarte buni, cu smântână destulă și dulceață.  

Am solicitat Nota de plată care a venit în valoare de 206 lei, un cost bun pentru ce primisem, pe care am achitat-o cu cardul, la care am adăugat cash. Cu mulțumiri reciproce ne-am despărțit de amabilul tânăr cu invitația de a mai veni La Tuciuri și promisiunea noastră că vom reveni.  

Mi-a plăcut „La Tuciuri” , mi-am propus să mai merg și într-o zi de vară pentru a sta pe Terasa care, când Am Fost Acolo, era închisă, propunere pe care o fac celor ce vor o mâncare românească bună. Mergeți acolo și nu veți regreta!!

 

 

 


[fb]
---
Trimis de mprofeanu in 14.05.24 19:11:18
Validat / Publicat: 14.05.24 19:58:08
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în PITEȘTI.

VIZUALIZĂRI: 1367 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mprofeanu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P09 Pitești, Restaurantul „La Tuciuri”, Separeu cam mic pentru patru persoane, parter
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 34850 PMA (din 37 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

4 ecouri scrise, până acum

doinafil
[16.05.24 16:07:33]
»

Să vă fie de bine!

Arată tare bine mâncarea de „La Tuciuri” !

Dacă nu mă înșel, cred că a mai scris despre acest loc și @Yolanda! Am reținut din fotografiile ei scaunele cu figurile de domnitori pirogravate, unele mai nimerite, altele mai puțin, sau chiar deloc!

Îmi place că mobilierul este făcut din lemn masiv și că decorurile sunt cu țesături populare, românești!

Prețurile nu sunt mici, dar bucuria de-a fi cu prietenele este mai importantă!

Felicitări și... mulți

mprofeanuPHONEAUTOR REVIEW
[16.05.24 17:28:52]
»

@doinafil: Și mie mi-au plăcut scoarțele românești, scaunele erau cam butucănoase, mâncarea a fost bună iar compania și mai și. Așa este, a scris de curând și Eugenia despre acest local. Mulțumesc frumos pentru vizită și ecou! Cu drag, !

BristenaBradPHONE
[22.05.24 23:32:35]
»

Ce n-as da sa merg si eu "La Tuciuri"! Dar ziua. Noaptea cred ca ar fi un decor potrivit pentru un film poltergeist, cu scaunele cu voievozi care prind viata.

Lasand gluma laoparte, va inteleg ca ati cerut un meniu clasic, din carton. Mi se pare o tendinta proasta generalizarea acestor QRcoduri, care mie imi sunt antipatice.

Am votat pentru articol pentru ca imi place cum ati descris masa cu prietenele.

mprofeanuPHONEAUTOR REVIEW
[23.05.24 22:04:18]
»

@BristenaBrad: Mulțumesc frumos pentru vizită și ecou!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
BristenaBrad, doinafil
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Pitești și împrejurimi:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.073671817779541 sec
    ecranul dvs: 1 x 1